-Care este deosebirea dintre Dumnezeu si Traian Basescu?
-Dumnezeu nu se crede Traian Basescu.
Iliescu: Parlamentul nu trebuie sa adopte o pozitie pasiva la citirea hotararii Curtii
Parlamentul revine din vacanta pentru Basescu de abia luni
"Mie mi se pare ca in mod sigur va judeca Parlamentul si, sigur, sunt niste relatii insuficient elucidate din acest punct de vedere in Constitutia noastra, dar mie mi se pare ca decizia CCR nu se intemeiaza pe o realitate demografica.
Realitatea este ca noi avem o populatie, asa cum rezulta din recensamantul din 2011, de 19 milioane de locuitori. Daca se extrage din aceasta populatia de pana in 18 ani, aproape 3,8 milioane, raman cetateni cu drept de vot circa 15,2 milioane, la acestia trebuie sa se raporteze rezultatul referendumului.
Deci cele 8,4 milioane de participanti depasesc 50% plus unu, reprezinta 55%, deci este pe deplin valabil referendumul si consider nefundamentata decizia Curtii Constitutionale. Dar sper ca Parlamentul sa delibereze acest lucru", a declarat Iliescu, pentru Newsin, pe marginea hotararii CCR.
Recensamant - rezultate preliminare. Vezi judetele cel mai dens populate
Romania este o tara deosebit de fertila: semeni functionari si cresc impozite...
Intrebat daca se refera la o anumita actiune in Parlament la citirea deciziei Curtii, el a precizat ca Parlamentul nu trebuie sa se situeze "pe o pozitie pasiva".
"Da, adica eu nu cred ca Parlamentul trebuie sa se situeze pe o pozitie pasiva de inregistrare numai a acestei decizii a Curtii Constitutionale, ci sa puna niste intrebari in legatura cu temeiul acestei decizii, pentru ca ignora o realitate demografica clara", a explicat social-democratul.
Iliescu a adaugat ca includerea in cvorum a romanilor din afara tarii este "un factor total difuz" care face ca decizia CCR sa fie "total discutabila".
"In ceea ce priveste luarea in considerare a romanilor din afara tarii, este un factor total difuz, e clar ca dupa anii 2000 a crescut refluxul de emigranti romani care au parasit tara si ca situatia demografica a tarii a fost afectata. Nimeni in lume nu se raporteaza la cetatenii tarii luand in considerare milioanele de emigranti din diferite parti ale lumii, deci cifra aceea este foarte ambigua.
A acorda dreptul de vot la ambasade si la consulate (...) nu inseamna niciodata mai mult de o suta si ceva de mii de oameni, la acest referendum au votat vreo 70.000 de oameni, deci ponderea este total neinsemnata. Nici la cvorum nu poate fi luata in considerare o cifra total lipsita de orice fel de control, ci trebuie exact ce a aratat recensamantul din 2011, ca populatia tarii de astazi este de circa 19 milioane, deci rezervorul de votanti este circa 15 milioane de cetateni, de acea mi se pare ca este total discutabila concluzia CCR", a precizat fostul presedinte al Romaniei.
Plenul comun se va reuni luni, la ora 15.00, pentru a lua act de hotararea CCR prin care Traian Basescu se intoarce la Cotroceni in urma neatingerii cvorumului de la referendum.
SURSA: ZIARE.COM
Andrei
Marga se duce in magazinul Victoria sa isi cumpere cravate si camasi.
Dupa ce isi cumpara cravate, vrea sa ii dea 100 spaga vanzatorului, insa
acesta refuza:
- Nu pot sa primesc, d-le ministru, pentru ca am fost si eu profesor universitar si stiu ce salarii mici sunt in invatamant.
Nervos, Marga se duce la raionul de camasi. Isi cumpara cateva camasi si vrea sa ii dea spaga 100 vanzatorului, care il refuza:
-
Nu pot sa primesc, d-le ministru, ca am fost si eu profesor universitar
si stiu ce salarii mici sunt in invatamant, ii spune vanzatorul.
Super-nervos, Marga
iese din magazin si
vede un cersetor in fata magazinului. Se gandeste putin si vrea sa ii dea 100 de lei
cersetorului.
La care acesta ii spune:
- Nu pot sa primesc, d-le ministru...
Deja cu nervii la pamant, Marga il intrerupe:
- Sa nu spui ca si tu ai fost profesor universitar.
- Nu, ii raspunde acesta, eu chiar sunt profesor universitar, dar am o... fereastra acum.
Scenariul de groaza pentru Basescu, testul suprem al USL (Opinii)
Si, dupa cum ne-am obisnuit in ultimele luni, sa nu spunem "hop" pana nu ne vedem cu totul trecuti pe malul celalalt. Si nu ar fi avut rost nicio discutie daca pentru ultimul act din Parlament inainte de revenirea presedintelui suspendat la Cotroceni nu ar fi fost nevoie de cvorum....
Un cuvant care va defini perfect anul 2012. Conceptul verii, noul hit al momentului. De aici incolo nici nu trebuie sa rostim prea multe, imaginatia lucreaza de la sine.
Este probabil un lucru la care alesii care au visat la demiterea lui Traian Basescu deja se gandesc intens - sa se prezinte la sedinta Parlamentului de luni, la ora 15, sau mai bine sa raspunda cu aceeasi moneda si sa isi petreaca ziua aiurea prin tara? Fara cvorum, luni, in Parlament, presedintele ramane suspendat undeva intre fundul curtii lui Onaca si telefonul cu multe butoane din dealul Cotroceniului.
Se ridica mai multe intrebari. Problema nu este doar una de ordin moral, ceea ce ar fi o premiera si o inutilitate pentru timpul parlamentarilor, ci poate deveni o adevarata strategie politica, ultima piesa si planul C din capitolul "Basescu must die".
Nici macar nu e nevoie de unanimitate printre parlamentarii USL, e sufiecient ca toti liberalii si cativa pesedisti sa isi dea mana intru fratie si Crin Antonescu sa mai poposeasca nitel prin patul de la Cotroceni.
Cum ar fi posibil si ce ar insemna asta? Cel mai simplu, ar fi demisia parlamentarilor. In loc sa se prezinte la munca luni, parlamentarii isi pot trimite demisiile din calitatea de alesi ai neamului. E un scenariu perfect plauzibil, usor soptit deja pe la colturi, semn ca macar oamenii aia iau in calcul si varianta asta de lucru.
Pentru frica lor congenitala de popor, e solutia care le aduce pierderi minore. Oricum mandatul lor expira peste doua luni, asa ca o demisie acum nu le-ar putea aduce decat, eventual, un castig de imagine. Dar asa o fi?
Pana ca aceasta solutie sa devina un plan politic coerent, asumat sau nu de USL sau macar de unul dintre cele trei partide, sa reflectam putin la posibilitatile si implicatiile acestei lovituri. Ar fi aproape echivalentul "perversei de la Targu-Ocna".
Cred ca daca parlamentarii liberali si pesedisti inca ezita sa isi anunte hotarat alegerea este doar pentru ca inca nu si-au putut finaliza calculele in privinta castigurilor si pierderilor posibile pe care le implica planul. Nici nu este un lucru usor de facut. Ba poate e chiar imposibil de stiut cum se va sfarsi aceasta ultima aventura in necunoscut.
S-ar putea agata de faptul ca in calitatea lor de "alesi ai neamului" prin acest gest se solidarizeaza cu cei 7,4 milioane de romani. Le apara voturile si interesele si executa o ultima incercare de a le implini vointa suverana. Pot sa spuna si asta.
Sau ar putea merge chiar pana acolo incat sa isi justifice fapta prin similitudinea cu boicotul impus de Traian Basescu si PDL pentru referendumul din 29 iulie. Daca atunci a putut fi invocata abtinerea de a implinirea unui drept fundamental cetatenesc, de ce nu s-ar putea spune si acum ca parlamentarii apara astfel democratia sacrificandu-se pe sine si riscand totul pe cartea disperarii.
Nu e loc aici pentru dezvoltarea morala a problemei. Asta va fi sau nu grija celor care se vor gandi serios la un astfel de gest. Pana la latura morala, insa, ei vor trebui sa isi calculeze atent implicatiile directe si imediate ale strategiei.
Cele doua-trei luni cat vor trece pana la realegerea unui nou Parlament, timp in care Basescu ramane iar singur prin curtea lui Onaca si Antonescu la Cotroceni, pot insemna prea mult pentru cat poate duce aceasta tara si asa ajunsa la limita suportabilitatii. Si, indiferent de ce se va intampla in timpul asta, nici macar nu vor avea siguranta ca Basescu va fi oprit sa revina.
Pot spera in cel mai bun caz ca gestul lor ar putea sa-i ajute in campania electorala, iar fapta lor sa fie considerata dovada unui curaj nefiresc. Sau, dimpotriva, ar putea fi socotiti principalii iresponsabili care vor fi aruncat tara in haos si faliment. E pana la urma un pariu interesant cu istoria la care au ocazia sa reflecteze intreg weekend-ul.
SURSA: ZIARE:COM
Concurs de minciuni:
Americanul - " ...nevasta-mea a nascut intr-un avion; acesta s-a defectat si puştiul a salvat-o cu paraşuta!"
- Mai, mai, mai, se minuna romanul!
Neamtzul: "...nevasta- mea a nascut intr-un submarin; acesta s-a defectat si puştiul a salvat-o de la inec!"
- Mai, mai ,mai, se minuna romanul.
- A mea e gravida de un an! Din cand in cand puştiul scoate capul si intreabă: mai este Basescu presedinte...?
RECENSĂMÂNT 2011 E oficial: Populaţia României a scăzut sub 20 de milioane
Din cei 19,24 milioane de români, 1,238 milioane sunt maghiari şi 620.000 sunt ţigani
Autor: DANIEL IONAŞCU
2 februarie 2012 – 16:55
Dintre aceştia, 18,34 de milioane de oameni erau prezenţi în ţară la momentul recensământului iar 658.000 de persoane erau temporar plecate. Plecaţi pe perioadă îndelungată sunt oficial 910.000 de români, în vreme ce 300.000 de conaţionali erau doar temporar prezenţi.
INS precizează că populaţia stabilă include cetăţenii români, străini sau fără cetăţenie cu domiciliul în România care, la momentul recensământului, se aflau pe teritoriul ţării (persoane prezente) sau erau temporar absenţi, fiind plecaţi în străinătate pentru o perioadă mai mică de 12 luni. De asemenea, aici se mai află şi cetăţenii români, străini sau fără cetăţenie veniţi pentru o perioadă de cel puţin 12 luni care aveau doar reşedinţa în România şi românii plecaţi în cadrul misiunilor diplomatice sau militare din străinătate.
Nu sunt incluşi în date românii plecaţi la muncă în străinătate de cel puţin un an sau cu intenţia de a rămâne cel puţin un an peste hotare şi nici străinii veniţi de mai puţin de 12 luni.
Mai mulţi ţigani, mai puţini germani
Din totalul populaţiei stabile doar 16,87 milioane de oameni s-au declarat români, respectiv 88,6% din total. Cifrele sunt în scădere faţă de 2002 atât brut cât şi procentual, când 19,39 milioane de oameni s-au declarat români iar aceştia erau 89,47% din populaţie.
Recensământul a mai arătat că în ţară se află 1,238 milioane de maghiari reprezentând 6,5% din populaţie faţă de 1,43 milioane la recensământul anterior, populaţia maghiară stagnând practic după ce în 2002 era procentual 6,6%.
Populaţia romă a ajuns la 619 mii de persoane, totalizând 3,2% din total, faţă de 535 mii în 2002, când reprezentau 2,46%.
Între alte etnii care au înregistrat un număr de persoane de peste 20 mii se situează următoarele grupuri etnice: ucraineni (51,7 mii persoane), germani (36,9 mii), turci (28,2 mii), ruşi – lipoveni (23,9 mii) şi tătari (20,5 mii persoane).
Aici se înregistrează scăderi, în 2002 ucrainienii fiind 61.000 iar germanii - 59.000, turcii - 32.000 ruşii lipoveni fiind 35.000 iar tătarii 23.000.
Majoritatea populaţiei stă la oraş (52,8%) iar 8,9 milioane de oameni locuiesc la ţară (47,2%). Grupate după numărul populaţiei stabile, 22 judeţe au înregistrat sub 400 mii locuitori însumând 35,6% din populaţia ţării, 17 judeţe aveau o populaţie cuprinsă între 400 – 700 mii locuitori concentrând 47,9% şi doar 2 judeţe au depăşit 700 mii locuitori reprezintând 7,7%. Acestea sunt Prahova şi Iaşi. În Bucureşti locuiesc oficial 1,678 milioane de locuitori, respectiv 8,8% din totalul populaţiei din ţară.
Populaţia de etnie maghiară deţine majoritatea în judeţele Harghita (84,8%) şi Covasna (73,6%); de asemenea ponderi ridicate se înregistrează şi în judeţele: Mureş (37,8%), Satu Mare (34,5%), Bihor (25,2%) şi Sălaj (23,2%).
Persoanele de etnie romă reprezintă 3,2% din totalul populaţiei stabile, fiind repartizaţi relativ uniform în teritoriu, cu ponderi variind între 1,1% în judeţul Botoşani şi 8,8% în judeţul Mureş. Romii se întâlnesc într-o proporţie relativ mai mare, de peste 6,0% din populaţia stabilă şi în judeţele Călăraşi (8,1%), Sălaj (6,9%) şi Bihor (6,1%).
165.000 de români nu au casă
În România există 7,087 milioane de gospodării ale populaţiei în care sunt stabilite 18,878 milioane de români un procent de 99,1% din populaţie. Astfel, fiecare gospodărie adăposteşte 2,66 persoane (266 persoane la 100 gospodării ale populaţiei). Restul de 165.000 de persoane au fost înregistrate în spaţii colective de locuit sau sunt persoane fără adăpost.
Mai mult de jumătate din numărul gospodăriilor şi al persoanelor din cadrul acestora se concentrau în mediul urban. În 16 judeţe majoritatea gospodăriilor populaţiei se află în municipii şi oraşe, ponderi mai mari prezentând următoarele judeţe: Hunedoara, Braşov şi Constanţa (între 76,3 – 71,2%), Sibiu (68,7%), precum şi Cluj şi Timiş (66,1%). La polul opus, cu cele mai mici ponderi ale gospodăriilor din mediul urban, se situează judeţele Giurgiu (28,4%), Dâmboviţa (30,7%) şi Teleorman (32,1%).
Mărimea medie a unei gospodării este mai mică în mediul urban (2,53 persoane/gospodărie) comparativ cu cel rural (2,83 persoane/gospodărie).
Distribuţia teritorială relevă faptul că mărimea medie a unei gospodării este mai mare în judeţele Ilfov (3,10 persoane/gospodărie), precum şi în Dâmboviţa, Giurgiu, Bistriţa – Năsăud, Maramureş şi Suceava (între 2,93 – 2,82 persoane/gospodărie). Cel mai mic număr mediu de persoane pe o gospodărie se regăseşte în Municipiul Bucureşti (2,39 persoane/gospodărie) şi în judeţele Neamţ şi Hunedoara (2,50 persoane/gospodărie). Cu excepţia judeţului Sălaj, mărimea medie a gospodăriei este mai mică în municipii şi oraşe decât în comune.
SURSA: JURNALUL.RO
Dumnezeu crea ţările. La un moment dat Sf. Petre il intreaba:
- Bine, Doamne, in toate ţările, ba ai pus numai deşert, ba numai păduri, ba numai petrol, ba numai ape, dar in ţărişoara asta, Romania, ai pus de toate, si păduri, şi ape, şi bogăţii, cum vine asta?
- Da, aşa este, dar sa vezi ce popor pun şi românilor ce Preşedinţi le dau!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu