miercuri, 25 noiembrie 2015

CĂTRE ANTENA 3: VREI IDEI POLITICE? CERE CA MUNŢII ROMÂNIEI SĂ NU MAI FIE BELIŢI. TREBUIE O POLIŢIE TEMPORARĂ PENTRU BRAZI. PLANTAŢI POMI FRUCTIFERI!



1.

Omorati Plamanii acestei Tari | Prostie si Ignoranţă.




VIDEO | UN COȘMAR: România pierde anual 400.000 de brazi! 

Vlad Coste, un om de afaceri român ia atitudine!


DEZASTRE - alunecări de teren și defrișări de brazi
Vlad Coste, un antreprenor de succes, ne trasmite un mesaj important despre situația catastrofală în care România se află.
Urmăriți-l pe Vlad Coste pe Facebook: https://www.facebook.com/CosteVladIonut/
Abonați-vă la canalul lui Vlad, aici.

2. NOTA MEA: MOTTO: "Mă trîntişi, Mişule!" (minutul 1:57).
Florina Luican şi tatăl ei..


Timbrul lui Sebastian Papaiani.

      La primăvară (martie-mai 2016) declanşaţi o CAMPANIE DE ÎMPĂDURIRI prin muncă patriotică în munţi şi de plantare de POMI FRUCTIFERI ŞI MELIFERI, şi de FLORĂ MELIFERĂ, după ideea din celebrul film românesc, o capodoperă, "UN SURÎS ÎN PLINĂ VARĂ" (1963), regizat de Geo Saizescu(1932-2013) şi interpretat de Florina Luican şi Sebastian Papaiani (n. 1936)... - Făniţă propune: "UN RÎND DE STUPI, UN RÎND DE POMI!" (acţiunea se poate numi chiar aşa!). Fiecare sat şi oraş al României trebuie să planteze aceşti pomi la marginea drumurilor de orice categorie, de o parte şi de alta, şi să formeze echipe comunitare de îngrijire şi de culegere a roadelor. Beneficiari să fie comunităţile respective, cărora le revin, dînd şi o cotă statului, pentru înfiinţarea FONDULUI DE ERADICARE A SĂRĂCIEI - materiale, culturale şi morale - care încă îi mai chinuie pe cei mai puţin norocoşi dintre noi. Această idee i-am dat-o şi lui Barack Obama prin 2010-2011. În zonele melifere noi, astfel create, puteţi amplasa stupi. Să curgă rîuri de miere! Să hrănim toată Europa, căci şi aşa sîntem o putere meliferă mondială. Totul depinde de Dvs. 
      În locul brazilor de Crăciun şi Anul Nou, folosiţi orice pom din bătătură sau orice crenguţă uscată, dar ornată cu beteală şi împodobită cu daruri. În fond, darurile contează: SĂ NE FACEM DARURI! Există şi brazi din plastic. Nu omorîţi brazi tineri.
       ing. Savin BADEA (n. 1942; în 1963 aveam 21 de ani).
       P.S. În film, vedeţi şi de la minutul 1:04:00... secvenţe minunate, pînă la sfîrşit.        

       Comentariu la ANTENA 3 la:

Antena 3 îşi face post de radio
http://www.gandul.info/stiri/antena-3-isi-face-post-de-radio-1489757

 

Greenpeace: 8,8 milioane de metri cubi de lemn dispar anual din pădurile României

Autor: capital.ro | joi, 26 noiembrie 2015 | 0 Comentarii

Pădurile României sunt ameninţate de tăieri ilegale şi de administrare deficitară, iar studiile arată că 8,8 milioane de metri cubi dispar anual, informează, joi, un comunicat al Greenpeace.

'Pădurile sunt ameninţate de tăieri ilegale şi de administrarea deficitară realizată în absenţa unei strategii naţionale de dezvoltare. Studiile oficiale au arătat că 8,8 milioane de metri cubi de lemn dispar anual din păduri, iar cercetările Greenpeace au arătat că doar 0,5 milioane de metri cubi sunt investigate de autorităţi şi că, între 2000 şi 2014, s-au degradat peste 360.000 ha de pădure', se arată în document.

Valentin Sălăgeanu, coordonatorul campaniei pentru protejarea pădurilor la Greenpeace România, a precizat că datele demonstrează că administrarea defectuoasă şi corupţia au afectat interesele societăţii româneşti.

"Aceste date alarmante demonstrează că administrarea defectuoasă şi corupţia au afectat interesele întregii societăţi româneşti - pe de o parte nevalorificând eficient şi ecologic pădurea, pe de altă parte distrugând un patrimoniu natural inestimabil. Susţinem aşadar în continuare că pădurile din România trebuie protejate, gestionate durabil, dezvoltate şi perpetuate, cu scopul de a întreţine şi îmbunătăţi multiplele servicii pe care aceasta le oferă', a precizat Sălăgeanu.

Greenpeace a lansat, joi, viziunea sa pentru viitorul pădurilor din România, documentul urmând să fie înaintat autorităţilor competente.

"Avem nevoie de susţinerea cât mai multor oameni pentru ca această viziune să devină realitate. Doar împreună putem realiza ceea ce ne-am propus: păduri mai multe, mai bogate în termeni de biodiversitate şi mai sănătoase decât avem în prezent. Fiecare dintre noi are o poveste despre pădure, o relaţie cu ea; pentru noi pădurea înseamnă lemn, desigur, dar şi mult mai mult decât atât: aer, apă curată, casă pentru atâtea vieţuitoare, delectare şi un model de frumuseţe universal care ne cucereşte pe toţi', a mai afirmat coordonatorul campaniei pentru protejarea pădurilor la Greenpeace România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu