- Vineri 2 iul 2010
Zerul stopează dezvoltarea celulelor canceroase
Cancerul este una dintre cele mai frecvente şi mai înspăimântătoare afecţiuni ale acestui secol. Evoluţia sa poate fi încetinită dacă asociem tratamentul alopat cu remediile din natură.
În tratamentul cancerului, zerul este un leac cunoscut sub denumirea de „apă vindecătoare". Cercetătorii l-au numit astfel pentru că acest aliment are efecte excepţionale asupra organismului: stimulează asimilarea vitaminelor şi mineralelor şi stopează evoluţia tumorilor, fie ele benigne, fie ele maligne.
De asemenea, elimină excesul de colesterol şi toxinele şi reglează tranzitul intestinal. Terapia cu zer este recomandată bolnavilor de cancer care suferă şi de alte afecţiuni, precum artroză, hipertensiune arterială, colită, cistită sau eczeme.
Zerul, lichid gălbui care rămâne prin scurgerea brânzei sau iaurtului, conţine un complex de vitamine, de minerale (are un conţinut considerabil de potasiu şi de magneziu) şi de aminoacizi care favorizează asimilarea mineralelor. Pentru că este sărac în sodiu, în substanţe grase şi în colesterol, zerul poate fi integrat cu uşurinţă în regimul alimentar al bolnavilor de cancer.
Cum se face cura cu zer
Foarte eficient în terapie este zerul obţinut din lapte de capră, dar rezultate bune se obţin şi cu cel de vacă. Cea mai eficientă cură cu zer durează 20 de zile. Începe această cură cu un litru de zer pe zi, apoi măreşte porţia cu 250 ml, până ce ajungi la doi litri pe zi, băuţi în patru reprize. Cura durează două săptămâni. Apoi, scade porţia treptat, astfel încât, în ultima zi a curei, să ajungi din nou la un litru de zer.
Ganoderma previne metastazele
Forurile academice din China, Japonia şi din Statele Unite ale Americii au făcut minuţioase cercetări asupra ciupercii Ganoderma, numită de chinezi „regele miraculos al plantelor". „Dintre beneficiile evidenţiate semnalăm: reducerea nivelului colesterolului „rău" şi al grăsimilor din corp, scăderea nivelului zahărului din sânge şi refacerea funcţiei pancreasului, creşterea capacităţii de vindecare a organismului, distrugerea ţesuturilor canceroase şi împiedicarea dezvoltării tumorilor, inhibând apariţia metastazei. De asemenea, protejează împotriva efectelor secundare ale citostaticelor.
S-a demonstrat că efectele anticancerigene ale ciupercii se datorează unor componente principale precum germaniul şi polizaharidele. Ganoderma este cea mai bogată sursă de germaniu organic descoperită până acum, substanţă care oxigenează sângele şi regenerează ţesuturile deteriorate. Celelalte componente active, polizaharidele, combat înmulţirea celulelor canceroase şi scad nivelul colesterolului „rău". Pacienţilor grav bolnavi de hepatită, de diabet şi de cancer li se administrează câte două-patru capsule de trei ori pe zi. În timpul terapiei nu se consumă mâncăruri bogate în grăsimi animale şi sărate, prăjeli, conserve, condimente şi cofeină.
Propolisul atenuează durerile
Tinctura de propolis (în concentraţie de 30%) contribuie la întărirea sistemului imunitar, revitalizează organismul şi este de mare ajutor în lupta cu cancerul. Mai mult, tinctura de propolis scade intensitatea celor mai puternice dureri cauzate de cancer. Picăturile se pun pe pâine (câte două picături la fiecare 5 kg corp), iar tratamentul trebuie urmat cel puţin 15 zile.
Strugurii inhibă înmulţirea celulelor canceroase
Cercetătorii de la Universitatea din Illinois, SUA, au descoperit recent că în compoziţia boabelor de struguri există circa zece flavonoide noi, care au o puternică acţiune anticancerigenă şi inhibă acţiunea enzimei toposomeraza II, care joacă un rol esenţial în apariţia cancerului. Se consumă câte 200 g de struguri pe zi cu coajă şi cu sâmburi.
Util: Genisteina (un hormon vegetal) din boabele de soia este benefică în cancerul uterin, de sân, de prostată sau de colon.
Grepfrutul este indicat în cancerul de sân
Studii recente au evidenţiat importanţa unor substanţe conţinute de grepfrut (limonoizii), care inhibă formarea tumorilor canceroase. Totodată, sucul acestui fruct are efect benefic pentru starea de sănătate a femeilor depistate cu cancer la sân.
Specialistul nostru
Dr. Ruxandra Constantina
medic de familie competenţă în apifitoterapie, reflexoterapeut
Terapia anticancer este complexă şi include schimbarea stilului de viaţă, adoptarea unei diete care să includă alimente ce conţin antioxidanţi, administrarea de plante care inhibă dezvoltarea tumorilor şi susţin funcţiile organismului. Orzul verde conţine o concentraţie mare de SOD, o enzimă cu acţiune puternic antioxidantă, care apără organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi.
În caz de leucemii, cancer ovarian, mamar, pancreatic, de piele, încetineşte procesul de formare sau de creştere a tumorilor. Substanţele active din uleiul de cătină au proprietăţi excelente anticanceroase (în special în cazul cancerului gastric, colorectal şi pulmonar), inhibă dezvoltarea celulelor canceroase şi reduc efectele secundare ale citostaticelor.
Un studiu american confirmă efectul anticancerigen al merelor. Ele conţin quercitină care împiedică dezvoltarea tumorilor prostatice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu