luni, 2 mai 2011

MINCIUNI AMERICANE ŞI PROSTIRI SOVIETICE - OBL OMORÎT DE CÎTEVA ORI! - "POPORUL NU E PROST, CI PROST INFORMAT!"

Osama bin Mohammed bin Awad bin Laden (Arabic: أسامة بن محمد بن عوض بن لادن‎, ʾUsāmah bin Muḥammad bin ʿAwaḍ bin Lādin; March 10, 1957 – May 2, 2011)
NOTĂ: Cînd ruşii şi americanii vor părăsi Afganistanul şi Irakul, başca şi România, abia atunci voi crede că Tim OSMAN a fost ucis. El a fost "carne tocată*" cu mult mai mult timp înainte de a se prăvăli GEMENII... sau trăieşte bine mersi! Din cauza lui a intrat BUSH Jr. în Afganistan, sa-l prindă. Acum "l-au prins". Valea! Go home! Cînd americanii vor şti cum şi de ce a fost omorît JFK, cînd vor demonstra că au fost pe Lună şi că au găsit chimicalele lui Saddam în Irak... abia atunci îi vor părăsi... nasul lui PINOCCHIO! De ce s-or fi grăbit să-l înnece mort?
ing. Savin BADEA
* Aşa i-au fentat anglo-americanii pe nemţi şi pe HITLER în privinţa debarcării lor în Europa. Savin BADEA


P.S. Cum rămîne cu TERORISMUL DE STAT împotriva altui STAT (sau împotriva propriilor cetăţeni)? ŞI MINCIUNA ESTE TERORISM DE STAT! Savin BADEA


P.P.S. Atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigaşe coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite care au avut loc la 11 septembrie 2001. În dimineaţa acelei zile, 19 terorişti Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri.[1][2] Teroriştii au preluat controlul avioanelor, prăbuşind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord şi mulţi alţi oameni care lucrau în clădiri. Ambele clădiri s-au prăbuşit în decurs de două ore, distrugând şi avariind şi alte clădiri din jur. Teroriştii au prăbuşit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prăbuşit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri şi membrii echipajului au încercat să recâştige controlul avionului, pe care teroriştii îl îndreptaseră spre Washington, D.C. Nu au existat supravieţuitori ai zborurilor.

În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, inclusiv teroriştii.[3][4] (WIKIPEDIA)
HITLER, cu arderea Reichtagului, e mic copil, de ţîţă! Nu pot să cred că marile state, PUTERI MONDIALE, URSS (RUSIA) şi SUA, sunt penetrate de UN SINGUR OM. Cu consecinţe catastrofale. Amintesc pe Mathias RUST, cel care, la 28 mai 1987, a ajuns nestingherit în Piaţa Roşie din Moscova, cu un planor amărît... "fără voia lui Mihail GORBACIOV?". Sau că Osama bin LADEN a dărîmat Pentagonul din Washington, turnurile gemene din New York şi cîte altele... "fără voia lui BUSH?". 
Din Cosmos MARILE PUTERI pot omorî şi musca! (Dudaev a fost ucis pe 21 aprilie 1996, de două laser-ghidat rachete , când a fost cu ajutorul unui telefon prin satelit , după ce locaţia a fost detectată de către un rus avion de recunoastere , care a interceptat telefon lui. La momentul Dudaev a fost raportat să vorbesc cu un liberaladjunct al Dumei din Moscova , relatărilor Konstantin Borovoy . aeronave suplimentare au fost expediate (a Su-24MR şi un Su-25 ) pentru a localiza Dudaev şi foc o rachetă ghidată. Detaliile exacte ale acestei operaţiuni nu au fost eliberate de către guvernul rus. Rusă recunoaştereavioane in zona a fost de monitorizare prin satelit de comunicaţii de ceva timp, încercând să se potrivească vocea lui semnătură Dudaev a probelor existente de discursul său. Acesta a fost susţinut Dudaev a fost ucis de o combinaţie de un atac cu rachete şi o capcană gură-cască .Amintiţi-vă cum a fost "explodat" DUDAEV, prin cooperare tehnico-ştiinţifică ruso-americană, zic unii: reperat prin telefon de americani, ţintă vie, ca ruşii să-l nimerească; ăstora cînd le intră în cap să omoare un om, din varii INTERESE, pun şi Everestul ştiinţei în slujba MORŢII!)
Dar nu pot fi penetrate... decît de EXTRATEREŞTRI, care lipsesc cu desăvîrşire!, şi din cauza cărora ar fi murit JFK!!!!, Preşedintele SUA, cel care iubea ADEVĂRUL. O ţară ca vai-de-mama-ei, ceva între sclavagism şi evul mediu, AFGANISTANUL (sau GRENADA!), se pune cu o ţară-mamut, ajunsă ca vai-de-mama-ei de... "neputincioasă"?!... Ce-ar zice JFK, Domnule Preşedinte Barack OBAMA? El ar fi dat ordin de ucidere, fără o dreaptă judecată? Eu asta aşteptam: corecta judecată a inculpatului, să văd dacă omenirea a mai evoluat de la uciderea lui Nicolae CEAUŞESCU, cel acuzat de un GENOCID INEXISTENT! Ştiţi că scrisorile mele către computerul Dvs. au fost spulberate de CENZURĂ? HALAL aşa DEMOCRAŢIE! - URLI degeaba ÎN PUSTIU!
ing. Savin BADEA  ... TOMA NECREDINCIOSUL.
ANEXE:

Povestea online a calatoriei lui Mathias Rust la Moscova

Am gasit un site interesant despre celebra calatorie a lui Mathias Rust la Moscova in 28 mai 1987 si celebra sa aterizare in apropiere de Piata Rosie. Pilotul german de numai 19 ani la acea data a folosit un Cessna 172 inchiriat, inmatriculat cu D-ECJB. E acelasi model de avion cu care voi face si eu orele de instruire practica in scoala.Gestul de fronda al tanarului german a dus la grabirea incetarii razboiului rece. Gorbaciov a putut, in urma intrarii nestingherite a unui avion strain neautorizat pe teritoriul URSS, sa-i destituie din functie pentru neglijenta pe mai marii armatei sovietice care se opusesera semnarii, la Reykjavík, de catre Reagan si Gorbaciov, a unui tratat referitor la dezarmarea nucleara. Din pacate, dupa ce a facut inchisoare in URSS, o data revenit in Germania, Rust face o tentativa de crima - a injunghiat o tanara care i-a refuzat avansurile. Aura sa de erou care a influentat masiv cultura populara a anilor 80 s-a spulberat.

Avionul cu care a zburat Mathias se afla astazi in posesia unui bogat om de afaceri japonez care il pastreaza intr-un hangar pentru vremea in care aparatul va capata o valoare foarte mare.

Mai multe despre povesta sa gasiti si aici

Sursa: http://propellerdream.blogspot.com/2008/02/povestea-online-calatoriei

Avionul lui Mathias Rust expus la Deutsches Technik Museum BerlinScriam aici pe blog, cu aproape doi ani in urma, despre povestea lui Mathias Rust, tanarul pilot privat vest-german care a aterizat ilegal in Piata Rosie din Moscova in 28 mai 1987.

Descoperisem un site foarte bine realizat in care era relatata cu lux de amanunte calatoria sa protestatara care a dus la incetarea mai rapida a Razboiului Rece.Spuneam acum doi ani ca avionul Cessna 172P inmatriculat D-ECJB a ajuns, dupa arestarea si incarcerarea lui Rust la Moscova, in urma catorva tranzactii, in posesia unui om de afaceri japonez care l-a achizitionat in vederea comercializarii ulterioare la un pret mult mai mare.Iata ca acum, in anul aniversarii a doua decenii de la caderea Zidului Berlinului, avionul care a facut legendarul zbor peste Cortina de Fier a ajuns inapoi in Germania. La sfarsitul anului 2008, prin eforturi semnificative, Muzeul Tehnicii Germane din cartierul berlinez Kreuzberg a reusit achizitionarea aparatului, aducerea sa la muzeu si restaurarea lui in vederea expunerii.Am vizitat in iulie muzeul berlinez si am avut ocazia sa-i fac cateva fotografii. Avionul este atarnat de tavan in holul de la intrarea in muzeu si va face parte dintr-o viitoare expozitie tematica dedicata zborurilor peste Cortina de Fier.

Probabil ca vor include in expozitie, ma gandesc, si materiale legate de exceptionalele incursiuni aeriene in Berlinul de Est ale unor ULM-isti vest-berlinezi in anii '80 pentru "ridicarea" unui prieten fugar est-german. Respectivul zbor este documentat video iar aparatele de zbor sunt expuse astazi in extraordinarul muzeu privat Haus am Checkpoint Charlie deschis in 1963 de catre Rainer Hilderbrandt.

Dupa cateva retusari ale aspectului datorate mult prea indelungatei stationari a avionului in aer liber in Japonia, D-ECJB a fost expus in muzeu pe 28 mai 2009.

Osama bin Laden a fost ucis si inmormantat in mare -(Video)Osama bin Laden a fost ucis intr-o operatiune aCIA care a avut loc in Pakistan, aliat strategic al SUA din 2001. Informatia a fost confirmata duminica noapte chiar de presedintele americanBarack Obama.

Teroristul numarul 1 al planetei a fost ucis impreuna cu mai multi membri ai familiei sale in timp ce se afla intr-o vila, la 150 de kilometri de capitala pakistaneza Islamabad, potrivit CNN. Ulterior, trupul lui Osama bin Laden a fost inmormantat in mare, potrivit presei americane.

Ziare.com v-a prezentat cele mai proaspete detalii despre moartea lui Osama bin Laden

- Brennan: al Qaida e un tigru ranit mortal, dar mai are ceva viata in el.

-John Brennan a spus ca "bin Laden a incercat sa se ascunda dupa femei in momentul raidului si ca a folosit-o pe una ca scut uman".

- Trupele americane s-au antrenat inca din aprilie pentru a-l prinde pe bin Laden, construind chiar o replica a casei acestuia, pentru a nu da gres.

- Consilierul pe contraterorism al presedintelui SUA, John Brennan, a declarat: "Daca am fi putut sa-l prindem pe bin Laden in viata, am fi facut-o".
Trupe Seal


- Moartea lui Osama bin Laden a dus la o crestere spectaculoasa a traficului pe Internet, cu 24% pe plan mondial si cu 28% in America de Nord.

- Guvernul SUA va decide daca sa dea publicitatii imaginile cu bin Laden mort, care sunt sangeroase, intrucat acest a fost impuscat in ochi.

- AFP si Associated Press informeaza, citand surse americane, ca bin Laden a fost inmormantat in mare de la bordul portavionului american Carl-Vinson, in Golful Persic, respectandu-se traditia islamica. Bin Laden a fost spalat, invesmantat intr-un giulgiu alb si coborat in mare in timp ce un ofiter a spus o rugaciune araba.

- Postul de televiziune american ABC News a relatat ca bin Laden a fost identificat dupa mostre de ADN prelevate de la sora sa, care a murit de cancer in SUA.

- Secretarul de Stat al SUA, Hillary Clinton, spune ca uciderea lui bin Laden a fost posibila datorita cooperarii cu Pakistanul, stat caruia i-a multumit.

- Americanii analizeaza in acest moment o materialele luate de la casa lui bin Laden in raidul in care acesta a fost ucis.

- Obama: Ca si comandant suprem, nu as putea fi mai mandru de barbatii si femeile in uniforma; este o zi buna pentru America".

- Presedintele american Barack Obama, intr-o noua conferinta de presa: "Ne-am tinut promisiunea ca va fi facuta dreptate".

- Sute de oameni au iesit pe strazi in orasul pakistanez Quetta, pentru a-i aduce un omagiu lui bin Laden si pentru a arde steaguri americane.

- Exista poze cu bin Laden mort la Pentagon, anunta BBC, dar nu sunt inca date publicitatii de teama ca sunt prea sangeroase, dat fiind ca teroristul a fost impuscat in ochi.

- Secretarul General al ONU, Ban ki Moon, a salutat uciderea lui Osama bin Laden.

- Sheikh Hassan Tahir Owais, unul din liderii gruparii al-Shabab din Somalia, afiliata al Qaida, a anuntat ca "moartea lui bin Laden nu opreste jihadul global".

- Liam Fox, secretarul britanic al Apararii: "E important sa nu reactionam exagerat -al Qaida e o organizatie cu radacini in toata lumea".

- Rezidentii din orasul unde a fost ucis Osama, Abottabad, sunt socati ca teroristul numarul unu al planetei traia in apropierea lor.

- Oficiali din administratia Obama spun ca testele ADN arata cu certitudine de 99.9% ca cel ucis era Osama bin Laden.

- Fostul presedinte pakistanez, Pervez Musharraf, a spus ca operatiunea de asasinare a lui bin Laden "ar fi trebuit indeplinita de trupele pakistaneze. Aceasta este sensibilitatea noastra, ca trupele straine sa nu intre in Pakistan. Desi ce s-a intamplat e bine, nu ma astept ca poporul pakistanez sa fie fericit fata de modul in care a fost violata suveranitatea noastra".

- Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a subliniat ca "s-a facut dreptate" dupa uciderea lui Osama bin Laden. "In Afghanistan, vom continua lupta cu talibanii si aliatii lor. Mesajul nostru catre talibani este - nu ne puteti infrange dar puteti alege sa abandonati al Qaida. Stiu ca sunt unii care s-au indoit ca va veni aceasta zi; ne-ati pus la indoiala hotararea si capacitatea. Sa ne amintim totusi ca asta e America. Ne ridicam la inaltimea provocarii, perseveram".

- ABC News a facut publice primele imagini din complexul unde a fost ucis Osama bin Laden:- Directorul CIA, Leon Panetta: al-Qaida va incerca sa razbune "aproape sigur" moartea lui bin Laden - Reuters.

- Ambasadorul pakistanez in SUA a spus ca ambele tari au cooperat pentru ca operatiunea impotriva lui bin Laden sa fie un succes. Presedintele Barack Obama l-a sunat pe presedintele pakistanez pentru a-i multumi pentru cooperare.

- Reuters a aflat ca fortele speciale americane care au intrat in complexul in care se ascundea Osama bin Laden aveau ordine sa il impuste, nu sa-l captureze. "Aceasta a fost o operatiune de asasinare", a declarat un oficial din securitatea americana, precizand ca SUA nu si-au dorit nicio clipa sa il captureze pe bin Laden viu in Pakistan.

- Arabia Saudita si-a exprimat speranta ca moartea lui bin Laden va da un impuls pozitiv luptei globale impotriva terorismului.

- Iranul sustine ca moartea lui bin Laden a inlaturat "orice scuza" ar avea SUA si aliatii lor de a desfasura forte in Orientul Mijlociu sub pretextul luptei impotriva terorismului.

- Operatiunea care a dus la moartea lui Osama bin Laden a fost americana, a precizat un oficial pakistanez. "Noi am asistat doar in ceea ce priveste autorizarea zborurilor de elicopter in spatiul nostru aerian. In orice caz, nu am vrut sa avem nimic de-a face cu o astfel de operatiune, in caz ca merge prost", a spus acesta, sub protectia anonimatului.

- Postul de televiziune american Fox News a anuntat ca Osama bin Laden ar putea fi inmormantat in cursul zilei de luni in tara sa de origine, Arabia Saudita. Pana in acest moment, presa americana a obtinut confirmari ca trupul lui bin Laden a fost inmormantat in mare. Niciuna dintre aceste informatii nu a fost confirmata oficial.

- CNN a aflat ca oficialii americani efectueaza o analiza ADN pentru a stabili identitatea lui Osama bin Laden. Exista si fotografii cu trupul avand o rana de arma in stanga capului si chipul nu este chiar de nerecunoscut, semanand cu bin Laden. Nu s-a luat deocamdata nicio decizie cu privire la publicarea fotografiilor.

- Un prezentator al postului Fox News i-a confundat pe presedintele Barack Obama cu Osama bin Laden. Prezentatorul a spus "presedintele Obama" in loc de "Osama". "Obama a confirmat ca presedintele Obama este mort", a declarat el, fiind corectat imediat de colega de platou.

- O explozie a avut loc intr-o moschee dintr-un complex al politiei in orasul pakistanez nord-vestic Charsadda, luni, omorand cel putin trei persoane si ranind trei politisti. Nu se stie deocamdata daca are legatura cu uciderea lui bin Laden, insa Charsadda se afla la aproximativ 53 de kilometri vest de Abbottabad, unde a avut loc operatiunea americana.

FBI a modificat profilul lui bin Laden in "decedat" pe pagina cu cei mai cautati raufacatori. Ramane de vazut la cine va ajunge recompensa de 25 de milioane de dolari pusa pe capul teroristului. Daca informatiile au fost obtinute prin eforturile serviciilor americane, banii vor ramane in pusculita FBI.

fbi


- Rebelii libieni care se lupta sa-l rastoarne pe Moammar Gaddafi au salutat moartea lui Osama bin Laden.

- NBC News: bin Laden a fost impuscat in ochiul stang; a fost inmormantat in mare la ora 2 a.m. ET.

- Talibanii ameninta cu atacuri liderii pakistanezi, armata si SUA, dupa moartea lui bin Laden.

- Gruparea militanta Hamas condamna uciderea, de catre SUA, a lui bin Laden, numind-o "o asasinare" a "razboinicului sfant arab" - Reuters.

- Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen: uciderea lui bin Laden este un "succes semnificativ" pentru siguranta aliatilor aliantei - Reuters.

- Fostul premier britanic Tony Blair a declarat ca "operatiunea demonstreaza ca cei care comit acte teroriste impotriva persoanelor nevinovate vor fi judecati".

- Reprezentantii UE au salutat vestea uciderii lui Osama bin Laden, "un criminal responsabil pentru atacuri teroriste ingrozitoare" si "moartea sa face lumea mai sigura si arata ca astfel de crime nu raman nepedepsite", au spus presedintele CE, Jose Manuel Barroso, si presedintele Consiliului european, Herman Van Rompuy.

- Guvernul rus a calificat uciderea lui bin Laden drept o mare victorie si a subliniat ca pedeapsa este inevitabila pentru toti teroristii. "Rusia a fost unul dintre primele state care au subliniat pericolul reprezentat de terorismul global si care, din pacate, stie ce este al-Qaida. Pedeapsa este inevitabila pentru toti teroristii".

Guvernul a creditat cooperarea internationala in uciderea lui bin Laden. "Numai o lupta comuna impotriva terorismului global poate aduce rezultate. Rusia este pregatita pentru sporirea unei astfel de cooperari", a subliniat Kremlinul.

- MSNBC demonteaza imaginile care l-ar arata pe Osama bin Laden mort. Pe langa dezminitirile a doi oficiali americani, fotografia care circula pe Internet este un fals, deoarece este o imagine din 1998, prelucrata. Pixelarea din zona ranii si lipsa de tranzitie intre piele si materialul textil de mai multe culori arata manipularea imaginii. Mai mult, expresia faciala si barba sunt identice:

osama fake


- Vaticanul a declarat ca bin Laden va trebui sa raspunda in fata lui Dumnezeu pentru ca a ucis atatea persoane si pentru ca a exploatat religia pentru a raspandi ura. Insa crestinii nu se bucura la moartea cuiva, a mai precizat Sfantul Scaun.

- New York Times, CNN, Associated Press au confirmarea de la oficialii americani ca trupul lui Osama bin Laden a fost dus in Afganistan si apoi inmormantat in mare.

- SUA au oferit cadavrul lui Osama Arabiei Sadite, teroristul fiind nascut aici, insa sauditii au refuzat sa-l accepte - CBS News.

Australia avertizeaza asupra "riscului sporit de violente anti-occidentale" dupa moartea lui bin Laden.

- Angela Merkel, cancelarul Germaniei, este usurata ca Osama a fost ucis si spune ca SUA au facut miscarea decisiva impotriva al Qaida.

- Ministrul de Externe britanic ordona revizuirea securitatii la toate ambasadele - BBC News.

- Moartea lui Osama bin Laden este un "act de justitie" pentru victimele atacurilor teroriste din 1998 de la ambasada americana din Kenya, spune presedintele kenyan Mwai Kibaki - AFP.

- Un oficial al presedintiei din Yemen, locul de unde se trage familia lui Osama bin Laden, a salutat moartea acestuia, numind-o "inceputul sfarsitului terorii" - AFP.

- Fratia Musulmana din Egipt a spus ca soldatii americani ar trebui retrasi din Afganistan si Irakdupa moartea lui Osama bin Laden.

- Doua dintre nevestele lui Laden si patru copii ai teroristului au fost capturati in timpul operatiunii - Al Arabiya. O televiziune pakistaneza sustine ca la spitalul unde au fost aduse doua femei capturate in complexul lui bin Laden, s-a inregistrat moartea uneia dintre ele, in urma ranilor.

- Un utilizator de Twitter a postat o fotografie din cartierul in care locuia bin Laden, luata luni dimineata, la cateva ore dupa operatiune:

osama casa


- Autoritatea Palestiniana spune ca moartea lui Osama bin Laden a fost "buna pentru cauza pacii" - Reuters

- Expertii BBC sustin ca moartea lui bin Laden este o lovitura data extremistilor, insa al Qaida este "amorfa", nu mai are ierarhia centralizata de odinioara. "Filosofia lor este un om - o bomba. Cu alte cuvinte nu mai are nevoie de inca un 11 septembrie ca sa-si lase amprenta".

- Ministrul britanic de Externe, William Hague, aflat intr-o vizita in Egipt, a felicitat SUA pentru uciderea lui Osama bin Laden.

- CNN difuzeaza imagini cu complexul in care se ascundea Osama bin Laden, in flacari:- Moartea lui Osama bin Laden este "o veste buna pentru toti oamenii din lume care gandesc liber si traiesc pasnic", a spus ministrul german de Externe, Guido Westerwelle.

- Moartea lui bin Laden vine la 9 ani, 7 luni si 20 de zile dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie 2011. Intre timp au avut loc 2 razboaie, 919.967 de persoane au murit si s-au cheltuit 1.188.263.000.000 dolari. In mod ironic, moartea teroristului survine la opt ani dupa ce George W. Bush a rostit faimosul discurs al "misiunii incheiate".

- Jonathan Karl de la ABC News isi pune intrebarea ce se va intampla cu trupul lui bin Laden. Oficialii cu care a vorbit sustin ca se va evita transformarea mormantului acestuia intr-un loc de pelerinaj pentru teroristi, asa ca ar putea fi inmormantat in mare, urmand toate traditiile musulmane. CNN relateaza ca bin Laden ar fi fost deja inmormantat in mare.

- O importanta organizatie musulmana din SUA a salutat moartea lui bin Laden, spunand ca era o amenintare pentru America si intreaga lume. Consiliul pentru Relatii Americano-Islamice a precizat: "Ne alaturam concetatenilor nostri in salutarea anuntului ca Osama bin Laden a fost eliminat ca amenintare la adresa natiunii noastre si a intregii lumi prin actiunile personalului militar american. Asa cum am repetat de la atacurile teroriste din 11 septembrie incoace, bin Laden nu a reprezentat niciodata musulmanii sau islamul.

- Surse oficiale din Pakistan au declarat pentru BBC ca, pe langa bin Laden, au mai fost ucise cinci garzi ale acestuia, iar patru suspecti au fost arestati.

- Potrivit localnicilor din regiunea unde a fost ucis bin Laden, care apar la televiziunea pakistaneza, trupele pakistaneze au aparut dupa operatiune si au preluat controlul complet al regiunii. Se desfasoara o operatiune de cautare si nimanui nu ii este permis sa se apropie.

India a spus ca uciderea lui Osama bin Laden a fost o "etapa victorioasa" in razboiul impotriva terorismului, insa a cerut lumii sa continue sa lupte cu fanatismul religios.

- Desi moartea lui bin Laden este "buna pentru reputatia, puterea si influenta SUA", scrie Nicholas Kristoff in New York Times, "ar fi contat mai mult in 2002 sau 2003".

- Un inalt oficial din contraterorismul afgan declara pentru BBC: "Ar fi fost mai semnificativ in 2004, 2005 sau 2006, acum este prea tarziu. Este cate un bin Laden pe fiecare strada astazi".

- Reactia guvernului francez: "O victorie pentru toate democratiile impotriva terorismului".

- Corespondentul Al Jazeera in Kabul sustine ca trupul lui Osama bin Laden va fi dus la baza aeriana Bagram, unde jurnalistii ar putea fi chemati sa il inspecteze.

- Pe Internet a inceput sa circule o fotografie care l-ar infatisa pe Osama, mort. Deocamdata nu exista o confirmare oficiala ca acesta este intr-adevar teroristul numarul unu al lumii:

osama blurat


- Syed Riaz Hussain care se afla chiar in Abbottabad, unde a avut loc operatiunea, scrie pentru BBC: "Noaptea trecuta, in jurul orei 01.00, s-a auzit un schimb puternic de focuri, cam la 300 de metri de casa noastra, care a fost urmat de o explozie puternica. Nu fusese activitate militara in timpul zilei care sa sugereze ca s-ar putea intampla ceva. Locul in care s-a desfasurat operatiunea este la o aruncatura de bat de Academia Militara din Pakistan".

- Reuters a colectat cateva reactii de pe forumurile jihadiste: "O, Doamne, sa nu fie adevarat... Dumnezeu te blesteama, Obama"; "Osama poate ca a fost omorat, dar mesajul Jihadului nu va muri niciodata".

- MSNBC a discutat cu un oficial din Administratia Obama, care a dat mai multe detalii despre raid: "Cand am vazut complexul, am fost socati de ce am vazut: era un complex extraordinar de unic. Bucata de pamant era de opt ori mai mare decat a caselor din zona. Era construit in 2005 in suburbiile orasului, acum sunt si case noi in jurul sau. Securitatea era extraordinara: ziduri de 6-7 metri, zone zidite, acces restrictionat de doua porti. Rezidentii isi ard gunoiul, spre deosebire de vecini.

Nicio fereastra nu da spre strada. O parte a complexului are in fata un zid de doi metri. Si un lucru neobisnuit pentru o casa in valoare de mai multe milioane de dolari: nu are serviciu de telefonie sau Interent. Serviciile americane de informatii au conchis ca aceasta casa a fost construita special pentru a ascunde pe cineva de mare importanta".

- The Guardian aminteste un fapt istoric: si moartea lui Adolf Hitler a fost anuntata pe 1 mai, dupa sinuciderea sa in buncar la 30 aprilie. In urma cu 66 de ani.

- "Il felicit pe presedintele Obama", a spus premierul britanic David Cameron.

- Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat ca uciderea lui Osama bin Laden este "un triumf rasunator pentru justitie, libertate si valorile tuturor natiunilor democratice, care lupta umar la umar pentru combaterea terorismului".

- Osama bin Laden a fost impuscat in cap de fortele speciale americane.

- Sute de persoane s-au strans la Ground Zero, din New York, pentru a sarbatori moartea liderului al-Qaida, Osama bin Laden.

"Am primit cu mare satisfactie stirea ca bin Laden a fost adus in fata justitiei. Sute de persoane se strang spontan, venind din intreg cartierul pentru a impartasi acest moment de usurare ca arhitectul original al crimei in masa a fost gasit in Pakistan si ucis", a declarat Directorul Comisiei 11 septembrie, Philip Zelikkow, aflat la fata locului, pentru BBC.

- Rudele victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001, intervievate de presa americana, s-au declarat fericite si usurate, dupa ce s-a anuntat ca bin Laden a fost ucis.

- Talibanii din Afganistan au confirmat uciderea lui Osama bin Laden de catre fortele americane pentru un reporter BBC.

- Oficialii americani si-au avertizat conationalii din strainatate ca sunt posibile actiuni "violente anti-americane", dupa anuntarea mortii lui Osama bin Laden.

- Premierul britanic David Cameron a considerat ca moartea lui bin Laden este "o mare usurare pentru oamenii din intreaga lume".

- Fostul presedinte Bill Clinton a spus la randul sau ca avem de-a face cu un moment foarte important "pentru oamenii din intreaga lume care vor sa construiasca un viitor comun in pace, libertate si cooperare pentru copiii nostri".

- Fostul presedinte american George W. Bush a declarat ca uciderea lui bin Laden este o "realizare extrem de importanta". "Lupta impotriva terorismului continua, dar America a transmis un mesaj fara echivoc: Indiferent cat de mult dureaza, va fi facuta dreptate", a transmis Bush.

- Dupa anuntul presedintelui Obama, in ciuda orei locale tarzii, sute de oameni s-au adunat de bucurie in afara Casei Albe scandand "USA, USA" si "Hey, hey, goodbye!" si fluturand steaguri americane.

Americani sarbatoare


- "Timp de peste doua decenii, Osama bin Laden a fost liderul al Qaida si un simbol si a continuat sa planuiasca atacuri impotriva tarii noastre, a prietenilor si a aliatilor nostri. Moartea lui a marcat cea mai semnificativa realizare de pana acum, in eforturile natiunii de a invinge al Qaida", a declarat presedintele american Barack Obama.

- Actiunea militara din Abbottabad, Pakistan, unde se afla Osama bin Laden, a fost efectuata de o echipa mica de americani, "cu curaj si competenta", a spus presedintele, adaugand ca nu au fost raniti militari americani si nu au existat nici victime civile.

- Presedintele american a spus ca, "dupa ani de munca grea a agentilor de servicii de informatii", a fost informat in legatura cu o posibila pista catre Osama bin Laden. Pista nu era sigura si a durat mai multe luni pentru a verifica informatiile, a declarat Obama.

"M-am intalnit in mod repetat cu echipa de securitate nationala si am aflat ca Osama se ascunde intr-o unitate din Pakistan. Intr-un final, saptamana trecuta, am decis ca avem destule informatii pentru a actiona si am autorizat o operatiune pentru prinderea lui Osama bin Laden si pentru a face dreptate", a declarat presedintele american.

- In cadrul anuntului privind moartea lui Osama bin Laden, presedintele Barack Obama a prezentat actiunile autoritatilor americane, in raspuns la atacurile de la 11 septembrie 2011, cand Turnurile Gemene au fost distruse de doua avioane deturnate de teroristi.

Turnuri gemene


"Am mers la razboi impotriva al Qaida pentru a ne proteja cetatenii, prietenii si aliatii. In ultimii zece ani, multumita eforturilor neobosite si a muncii eroice a militarilor si a profesionistilor in lupta impotriva terorismului, am facut progrese in acest sens.

In Afganistan, am inlaturat regimul taliban, care oferise sprijin lui Osama si al Qaida. La nivel mondial, am lucrat cu prietenii si aliatii nostri pentru a captura si pentru a ucide sute de teroristi al Qaida, inclusiv cativa care au planuit atacurile de la 11 septembrie", a spus Obama.

- Moartea lui Osama bin Laden nu inseamna incetarea eforturilor Statelor Unite de a invinge reteaua terorista, a adaugat presedintele american. "Fara indoiala ca al Qaida va continua sa ne atace. Trebuie sa ramanem vigilenti si acasa si in strainatate", a avertizat presedintele american Barack Obama.

"Statele Unite nu este si nu va fi niciodata in razboi cu Islamul. Am spus clar, la fel ca si presedintele George Bush, ca razboiul nostru nu este impotriva Islamului. Osama bin Laden nu era un lider musulman; el a macelarit sute de musulmani in multe tari, inclusiv in tara noastra. De aceea, moartea lui va fi bine primita de toti cei care cred in pace si demnitate umana", a adaugat presedintele.

Americani sarbatoare2


- Niciun american nu a fost ucis in operatiunea din Pakistan, care a fost autorizata personal de Barack Obama. Nu au existat victime nici printre civili.

- Presedintele Barack Obama a anuntat oficial moartea lui Osama si a declarat ca fortele americane au intrat in posesia corpului sau dupa "un schimb de focuri".

"S-a facut dreptate", a declarat presedintele Obama intr-un anunt solemn, transmis in direct de televiziuni.

americani sarbatoare3


- Conform lui Obama, bin Laden nu a fost un lider musulman, ci un "criminal in masa al musulmanilor". Presedintele a adaugat ca Osama bin Laden a fost capturat cu ajutorul serviciilor de informatii pakistaneze.- Surse din Administratia Obama sustin ca oficialii CIA au in posesie cadavrul lui bin Laden. Mai multe detalii referitoare la moartea teroristului vor fi facute publice in scurt timp.

Pe 26 aprilie, Washington Post scria, citand un nou set de documente publicate de WikiLeaks, ca se astepta ca acesta sa fie ucis sau capturat in cursul ofensivei lansate de Statele Unite in Afganistan si predase conducerea retelei al-Qaida talibanilor.

Osama bin Laden a fost liderul si capul al Qaida, recunoscuta la nivel mondial drept cea mai mare organizatie terorista din lume. Guvernul Statelor Unite l-a numit pe Osama bin Laden ca prim suspect al atentatelor din 11 septembrie 2001 de la New York si Washington.


Dintre COMENTARII:
Au stiut si nu au facut nimic !
In 2000 scenariul era scris deja pentru 2001.

Osama bin Laden, o inventie a serviciilor secrete. Mass-media, noul "id'iot util" iar 95% din munca serviciilor de spionaj din lume este inselatorie si dezinformare.

Scopul acestor evenimente abominabile era acela de a creste panica in America dar si Europa, in fata pericolului musulman si de a obtine un pretext pentru a ataca Afganistanul si Irakul.

Razboaiele incep prin minciuni.

In general, serviciile secrete sunt cele care creaza, finanteaza si controleaza organizatiile extremiste.

Atentatele de la 11 septembrie dauneaza cauzei islamice - Asadar "Teoria clatitei" :) Osama bin Laden si Al-Qaeda nu pot fi nici organizatorii si nici executantii atentatelor din 11 septembrie.

Ceea ce vedem nu este decat terorism instrumentalizat de catre marile servicii secrete.

11 septembrie - o operatiune sub acoperire a serviciilor secrete. Nu exista terorism international !

Atentatele au fost inscenate. Apararea aeriana a SUA nu a aparat tara de avioanele deturnate. Pilotii (figurantii arabi) au pierdut controlul avioanelor sub actiunea unei comenzi la distanta.
In fine, apropiatul lui Bush, proprietarul WTC, Laryy Silverstein - un multimiliardar de origine israeliana - a asigurat cladirile cu cateva saptamani mai devreme contra actelor teroriste. So :) CIA stia ! (revenire la forma initiala)


Dezinformarea zilei

Cat de inocenti eram si suntem inca: nu stiam de tehnici de manipulare a maselor, de razboaie informationale. Acum stim.

Afacerea (NOM) khazara merge inainte. Bancherii internationali. Presedintele Obama ? ...Nici nu mai conteaza ! Este o demagogie pentru ametirea maselor.

O mana de oameni planuiesc razboaiele, crizele, inflatiile, revolutiile. Si cu multi ani in avans.

Ah, Rockefelleri, lorzii lumii financiare subterane ! Nasii internationalei comunisto-capitaliste ! Cei 4R: Rhodes, Rothschild, Rockefeller si Rosii (denumire generica pentru comunistii internationali - de ex Soros) sunt demonii care alimenteaza faptele din spatele usilor inchise.

Totul se demonizeaza prin propaganda pana la ridiculizare. Traim intr-o lume a conspiratiei pentru un guvern mondial socialist, condus de elita khazara a Masoneriei. S-au grabit, pentru ca iluminatii sunt acum oameni batrani sau foarte batrani. Biologicul i-a facut sa devina nesabuiti.

Masonii aplica trei trepte pentru cei incomozi: ignorarea adversarului pana la declararea *** civice. Calomnia este a doua etapa pentru anihilare (e nebun, etc). A treia etapa este suprimarea fizica.

MINCIUNA ZILEI OILE SE BUCURA!

Cat de timpiti ne cred americanii!!!De asta au omorit-o pe Benazir Bhutto:
Intr-un interviu din 2 noembrie 2007 "acordat" lui David Frost -jurnalist vedeta al Al-Jazira, Benazir Bhutto afirma (in trecere) ca Ben Laden a fost asasinat de catre Omar Sheikh, un agent de ISI pakistaneze , care a jucat un rol cheie in "genocidul" atentatele de la 11 sept....
A AUZIT CAREVA DE VREO ANCHETA OFICIALA IN URMA ACESTOR DECLARATII? NU! DOAR UN GLONT IN CAP PENTRU D-na BHUTTO!

"Dans une interview du 2 novembre 2007 à David Frost, journaliste vedette à Al-Jazira, Benazir Bhutto affirme - en passant - qu’Oussama Ben Laden a été assassiné par Omar Sheikh, un agent de l’ISI pakistanaise qui joua un rôle-clé dans les attentats du 11-Septembre. Cette déclaration stupéfiante, à prendre avec beaucoup de précaution, soulève de très nombreuses questions, qui risquent bien de ne jamais être résolues. ( un article de Taiké Eilée)"
http://www.reopen911.info/11-septembre/declaration-de-benazir-bhutto-au-sujet-de-la-mort-d%E2%80%99oussama-ben-laden/ (revenire la forma initiala)

ETC. şi ELEM - sursa: 

Déclaration de Benazir Bhutto au sujet de la mort d’Oussama Ben Laden

Posté par Atmoh le 01/01/2008
Dans une interview du 2 novembre 2007 à David Frost, journaliste vedette à Al-Jazira, Benazir Bhutto affirme - en passant - qu’Oussama Ben Laden a été assassiné par Omar Sheikh, un agent de l’ISI pakistanaise qui joua un rôle-clé dans les attentats du 11-Septembre. Cette déclaration stupéfiante, à prendre avec beaucoup de précaution, soulève de très nombreuses questions, qui risquent bien de ne jamais être résolues. ( un article de Taîké Eilée)
Le 27 décembre 2007, l’ex-Premier ministre du Pakistan Benazir Bhutto trouvait la mort dans un attentat-suicide, dont les commanditaires n’ont pas pu être encore clairement identifiés. Le 18 octobre dernier, jour de son retour au Pakistan après huit années d’exil, elle était déjà la cible d’un attentat-suicide dont elle sortait miraculeusement indemne. Entre ces deux attaques, le 2 novembre, elle avait accordé une interview à David Frost sur Al-Jazira, où elle avait désigné les possibles responsables de l’attentat du 18 octobre ; selon elle, ils pouvaient provenir d’un "gang du seigneur de guerre afghan Baitullah Mehsud, ou d’Hamza Ben Laden, le fils d’Oussama Ben Laden, ou des taliban pakistanais à Islamabad, ou d’un groupe à Karachi."
Elle poursuivait : "J’ai renvoyé une lettre [au président Pervez Musharraf] disant que tant que ces groupes pourraient être utilisés, je pensais qu’il était plus important de rechercher les gens qui les soutiennent, qui les organisent, qui peuvent être les financiers, ou les organisateurs du financement de ces groupes, et j’ai nommé trois individus dont je pensais qu’ils pouvaient être leurs sympathisants." David Frost demande alors des précisions sur ces trois individus ; il veut savoir s’ils peuvent avoir partie liée avec le gouvernement pakistanais. C’est là que Benazir Bhutto lance : "Oui, l’un d’eux est un personnage très important [a very key figure] dans la sécurité. Il est un ancien officier militaire. C’est quelqu’un qui a été impliqué avec le Jaish-e-Mohammed, l’un des groupes de Maulana Azhar, qui était dans une prison indienne pour avoir décapité trois touristes britanniques et trois touristes américains, et il a aussi été impliqué avec Omar Sheikh, l’homme qui a assassiné Oussama Ben Laden".
La déclaration sensationnelle est la dernière : Ben Laden serait mort, et son meurtrier serait Omar Sheikh. Une déclaration qui ne doit pourtant pas en cacher une autre : cette allusion à cet "ancien officier militaire" impliqué avec le Jaish-e-Mohammed et Omar Sheikh, et que Benazir Bhutto soupçonnait de vouloir l’assassiner.
Oussama, es-tu là ?
La première déclaration - commençons évidemment par elle - est sidérante. D’abord, Ben Laden serait mort. Cette mort a déjà été annoncée, et démentie, quantité de fois. La dernière, c’était le 23 septembre 2006 ; le quotidien L’Est républicain publiait alors ce qui était présenté comme une information des services de sécurité saoudiens, transmise à la Direction générale des services extérieurs (DGSE), selon laquelle Ben Laden avait contracté "une très forte crise de typhoïde" alors qu’il se trouvait au Pakistan, et y aurait succombé le 23 août 2006.
Mais Benazir Bhutto précise cette fois-ci que Ben Laden aurait été tué par Omar Sheikh. Or, cet individu, que d’aucuns présentent comme le "fils préféré" de Ben Laden - et qui est connu pour son rôle dans le financement du 11-Septembre (il transféra 100 000 dollars à Mohammed Atta, le leader des kamikazes, sur les ordres du chef de l’ISI Mahmoud Ahmad) et aussi dans l’enlèvement et le meurtre du journaliste Daniel Pearl - est incarcéré au Pakistan depuis février 2002. Ce qui signifierait qu’il aurait tué Ben Laden avant cette date, et que ce dernier serait donc mort depuis près de six ans !
De nombreuses sources avaient, il est vrai, annoncé à cette époque la possible ou probable mort d’Oussama Ben Laden : le président américain George W. Bush lui-même, selon le Telegraph du 27 décembre 2001, le président pakistanais Pervez Musharraf sur CNN, le 18 janvier 2002 (qui évoquait sa maladie des reins), le New York Times du 11 juillet 2002 (qui précisait que la mort remontait à décembre 2001 et que le chef d’Al-Qaïda était enterré dans les montagnes du sud-est de l’Afghanistan), le FBI, selon BBC News du 18 juillet 2002, ou encore le président afghan Hamid Karzaï sur CNN, le 7 octobre 2002. Le Pakistan Observer (cité par Fox News) et le quotidien égyptien Al-Wafd, avaient même rapporté, le 26 décembre 2001, ses funérailles ; un important officiel taliban y affirmait que le Saoudien était mort, naturellement et calmement, dix jours auparavant, des suites de graves problèmes pulmonaires.
Une mort probable... à un témoignage près
Les problèmes de santé, notamment rénaux, d’Oussama Ben Laden sont connus depuis longtemps ; un membre de l’administration Bush, réagissant aux propos de Musharraf de janvier 2002, confia ainsi que le chef d’Al-Qaïda avait besoin d’une dialyse des reins tous les trois jours (même si d’autres officiels américains ne voyaient dans ces problèmes rénaux qu’une "rumeur récurrente"). Le 28 janvier 2002, CBSavait rapporté que, le 10 septembre 2001, Ben Laden se faisait soigner dans un hôpital militaire à Rawalpindi pour une dialyse des reins, escorté par l’armée pakistanaise. Le 2 juillet 2001, un quotidien indien affirmait que "Ben Laden, qui souffre de déficience rénale, a régulièrement été placé sous dialyse dans un hôpital militaire de Peshawar alors que l’Inter-Services-Intelligence (ISI) en avait connaissance et l’approuvait, voire avec l’accord [du président pakistanais] Musharraf lui-même". La lettre d’information Jane’s Intelligence Digest du 20 septembre 2001 allait dans le même sens : "Les autorités pakistanaises ont apporté des soins médicaux au souffrant Ben Laden, notamment des dialyses rénales, dans un hôpital militaire de Peshawar." Et l’on se souvient du fameux séjour de Ben Laden à l’hôpital américain de Dubaï, du 4 au 14 juillet 2001, dans le département d’urologie du Dr Terry Callaway, spécialiste des calculs rénaux, où il avait reçu la visite, le 12 juillet, du chef d’antenne locale de la CIA, Larry Mitchell (Le Figaro et RFI, 31 octobre 2001).
Que conclure de tout cela ? Que Ben Laden est mort assassiné ? Ou alors des suites de sa maladie ? Ou encore (coup de théâtre !), qu’il n’est pas mort du tout, mais bien vivant ? Car une information vient contredire tous les indices de sa disparition en décembre 2001. Il s’agit du témoignage des soldats français du COS (Commandement des opérations spéciales) en Afghanistan, que nous rapportent les grands reporters Eric de Lavarène et Emmanuel Razavi dans leur documentaire Ben Laden, les ratés d’une traque (20 minutes). A six mois d’intervalle, ils auraient, en effet, eu Ben Laden à portée de tir, sans recevoir le feu vert des Américains pour agir. Un soldat français déclare : "Je peux en attester : en 2003 et en 2004, nous avions Ben Laden dans la lunette." Les soldats français ont-ils pu se méprendre sur la personne ? Ou leur témoignage est-il décisif ? Selon Infosoir du 22 décembre 2006, les deux journalistes ont interrogé quatre soldats français des forces spéciales qui ont tous donné la même version des faits.
L’intervention de Benazir Bhutto, on le voit, soulève plus de questions qu’elle n’apporte de réponses. Certains ont suggéré - ce qui résoudrait en effet le problème - que la langue de l’ancienne Premier ministre a fourché ; au lieu de dire "Omar Sheikh, l’homme qui a assassiné Oussama Ben Laden", elle aurait voulu dire : "Omar Sheikh, l’homme qui a assassiné Daniel Pearl". Cette hypothèse a sa pertinence, d’autant qu’un mois avant cet entretien, le 2 octobre 2007, Benazir Bhutto avait émis le souhait de partir à la recherche de Ben Laden, seule ou avec l’aide de l’armée américaine. Si seulement David Frost avait bondi, comme aujourd’hui beaucoup d’internautes, à l’écoute de cette déclaration tonitruante, pour demander une mise au point, nous ne serions pas dans ce flou. Nous ne saurons jamais ce que Bhutto a voulu dire. Il paraît cependant peu probable qu’elle ait voulu lancer un tel scoop, l’air de rien, en passant, avec une telle nonchalance ; le lapsus semble, à première vue, l’hypothèse la plus crédible. Ce qui ne nous renseigne en rien sur l’état actuel de Ben Laden... soit dit en passant.
Portrait-robot de l’assassin
Mais revenons à l’autre information d’importance que contient l’intervention de Benazir Bhutto. Celle qui décrit, sans le nommer, le possible commanditaire de l’attentat du 18 octobre et, peut-être aussi, de son futur assassinat : "un personnage très important dans la sécurité", "un ancien officier militaire", "quelqu’un qui a été impliqué avec le Jaish-e-Mohammed, l’un des groupes de Maulana Azhar", et qui a aussi été impliqué "avec Omar Sheikh".
Pour tenter de déchiffrer ces quelques lignes, lisons-les à la lumière d’un article fondamental que Paul Thompson, l’auteur de la base documentaire Complete 9/11 Timeline, a consacré à Omar Sheikh (et à l’ISI). En voici un premier passage : "Au début de l’année 2000, Saïd[Omar Saeed Sheikh] et l’ISI ont aidé Azhar à former un groupe terroriste, le Jaish-e-Mohammed, et Azhar se retrouva rapidement derrière des actes terroristes, essentiellement au Cachemire. Lors de ses nombreuses attaques, le Jaish-e-Mohammed a travaillé avec l’ISI, Saïd et Azhar. Par exemple, peu après l’attentat à la bombe d’octobre 2001 au Cachemire, les services de renseignements indiens ont soutenu que le président pakistanais Musharraf avait reçu un enregistrement d’un appel téléphonique entre le chef du Jaish-e-Mohammed, Maulana Massoud Azhar et le Directeur Mahmoud [Mahmoud Ahmad], dans lequel Azhar rapportait que l’attaque à la bombe avait été un "succès"." A en croire Thompson, qui se base uniquement sur des articles de presse, le Jaish-e-Mohammed marchait donc main dans la main avec l’ISI. Quant à Omar Sheikh, il coopérait avec l’un et l’autre (comme d’ailleurs avec Al-Qaïda).
Voici un deuxième passage de l’article de Thompson : "[Omar Sheikh] travaillait pour Ijaz Shah, un ancien fonctionnaire de l’ISI qui s’occupait de deux groupes terroristes, pour le général de corps d’armée Mohammed Aziz Khan, lui aussi un ancien chef-adjoint de l’ISI en charge des relations avec le Jaish-e-Mohammed, et pour le général de Brigade Abdulhah, un ancien officier de l’ISI." S’il est difficile d’identifier clairement la personne à laquelle pensait Benazir Bhutto, il ne fait pas grand doute qu’il s’agissait d’un membre de l’ISI. Ils sont quelques-uns à répondre aux critères énoncés par l’ex-Premier ministre : Mahmoud Ahmad (évoqué dans le premier passage) est un ancien officier militaire (général de corps d’armée et chef de l’ISI), dont on dit qu’il a été lié avec Maulana Azhar dans une opération terroriste au Cachemire, et qui est aussi très largement soupçonné d’avoir financé les pirates du 11-Septembre, par l’entremise justement d’Omar Sheikh. Mais il n’est plus aujourd’hui un personnage-clé dans la sécurité ; depuis le 30 avril 2003, il est le PDG de la Fauji Fertilizer CompanyIjaz Shah semble mieux correspondre au portrait-robot dressé par Benazir Bhutto : ancien général de brigade et membre de l’ISI, connu pour ses liens avec les terroristes, c’est à lui que s’était secrètement rendu Omar Sheikh le 5 février 2002, lorsque son rôle dans l’enlèvement de Daniel Pearl avait été découvert. Shah l’avait alors retenu et briefé durant toute une semaine, avant de le remettre à la police pakistanaise. Mohammed Aziz Khan, remarquons-le, aurait aussi le bon profil, fortement lié à la fois à Omar Sheikh et au Jaish-e-Mohammed...
Le lourd bilan de l’ISI
Si l’ISI était impliquée dans l’assassinat de Benazir Bhutto, l’addition commencerait à être sévèrement corsée pour l’agence gouvernementale pakistanaise... dont l’implication a déjà été évoquée dans l’assassinat du commandant Massoud le 9 septembre 2001 (par l’Alliance du Nord : "Ahmed Shah Massoud a été la cible d’une tentative d’assassinat organisée par l’ISI pakistanaise et Oussama Ben Laden") ; puis, dans le financement du 11-Septembre, via son directeur Mahmoud Ahmad, voire dans l’organisation même des attentats, via un ancien chef de l’ISI, Hamid Gul (selon le Washington Times du 23 juillet 2004, qui relayait un document émanant d’une source haut placée au Pakistan : "L’ISI était pleinement impliquée dans la conception et le soutien de toute l’affaire [...]. J’ai des raisons de penser qu’Hamid Gul était le cerveau d’Oussama Ben Laden") ; et encore, dans l’attentat-suicide raté de Richard Reid (selon Roland Jacquard et Atmane Tazaghart dans Le Figaro du 20 juillet 2007 : "Ce membre de l’ISI [Khalid Khawaja] est celui qui servait d’instructeur pour les explosifs dans les camps d’al-Qaida, notamment à Shakar Dara. C’est lui qui avait manipulé Richard Reid, cet Anglais qui avait essayé de faire exploser l’avion du vol Paris-Miami le 22 décembre 2001 à l’aide d’explosifs cachés dans ses chaussures") ; enfin, dans l’enlèvement, le 23 janvier 2002, et la décapitation de Daniel Pearl, qui, précisément, enquêtait sur les liens entre Richard Reid et Al-Qaïda, et "sur ceux qui avaient commandité l’attentat" de Reid (c’est-à-dire l’ISI, selon Le Figaro...). Sans parler de l’inquiétante menace lancée, le 22 juillet 1999, à l’endroit des Twin Towers par l’agent de l’ISI Rajaa Gulum Abbas ("Ces tours-là vont s’écrouler"), et qu’avait rapportée l’agent secret Randy Glass à plusieurs officiels américains bien avant le 11-Septembre...
Benazir Bhutto n’a peut-être fait qu’un maladroit lapsus au sujet de la mort d’Oussama Ben Laden. Mais ce lapsus était probablement plus révélateur qu’il n’y paraissait au premier abord, car en tissant un lien, même inconsciemment, entre ses agresseurs (et futurs assassins) et les commanditaires du 11-Septembre, elle visait sans doute juste. Où que l’on regarde dans ces histoires, tout converge toujours vers l’ISI. L’étau se resserre. Une question, lourde et insistante, demeure en suspens : pourquoi les Etats-Unis n’ont-ils, à ce jour, jamais pris la moindre sanction vis-à-vis du Pakistan et des agents de l’ISI manifestement impliqués dans tous ces crimes ? Pourquoi le silence gêné deCondoleezza Rice, celui de Thomas Kean (Loose Change Final Cut, 15e minute) et de Lee Hamilton, président et vice-président de la Commission d’enquête sur le 11-Septembre, lorsqu’on leur demande de réagir à la visite officielle de Mahmoud Ahmad à Washington dans la semaine des attentats, et sur le transfert de 100 000 dollars en direction de Mohammed Atta qui lui est attribué par différents journaux de renom, dont le Wall Street Journal ? A quoi joue l’administration Bush depuis le 11-Septembre, et peut-être même avant ? La question mérite enfin d’être posée. Avec insistance.
Pour plus d’information sur Omar Saeed Sheikh et l’ISI, lire l’article de Paul Thompson Les nombreux visages de Saïd Cheikh : il vous plonge réellement dans des abîmes de perplexité...
Publié dans Divers | 22 Commentaires »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu