joi, 8 iulie 2010

A 8-A MINUNE DIN CARACAL!

 

A 8-A MINUNE DIN CARACAL!



Naşul: Marcus Aurelius Antoninus (4 aprilie 1868 aprilie 217), cunoscut sub numele Caracalla, a fost împărat roman din dinastia Severilor, din 211 până în 217.

MINUNILE DIN CARACAL, "unde s-a răsturnat carul cu proşti!":

1. Cimitirul pe strada Învierii;
2. Penitenciarul pe strada Eliberării;
3. Fabrica de pîine pe strada Foametei; 
4. Ceasul din gară - cu o faţă cu cifre arabe şi o faţă cu cifre romane; 
5. Casa Pompierilor a luat foc; 
6. Porţile de la Poliţie au fost furate;
7. O macara-turn a rămas în mijlocul unui grup de blocuri şi n-a mai putut fi scoasă.

La CARACAL s-a răsturnat CARUL CU PROŞTI. E o legendă: în 1848, s-a răsturnat un car cu "prostime", adică "nişte ţărani" răzvrătiţi, aduşi la o judecată domnească. În amintirea întîmplării, s-a ridicat o statuie, care a fost... prost montată de  muncitori şi de aici a izbucnit pălălaia cu "renumele"!

Mai adaug eu un banc: dacă un caracălean face o groapă (de exemplu, pentru o mini-piscină) şi n-are unde să pună pămîntul rezultat, mai face altă groapă, unde să depună pămîntul scos din prima  şi tot aşa pînă duce pămîntul în afara oraşului, pe cîmp! Pricepi?

Să nu-l uitaţi nici pe Marius TUCĂ, cel cu "uite, nu e!" "BIBLIOTECA PENTRU TOŢI"!  - FELICITĂRI! 

Savin BADEA
Sursa: "ADEVĂRUL DE CRAIOVA"
Vecinele lui Dan Diaconescu: 
„Este a opta minune a Caracalului“
  • Bogdan Marica
  • Joi 24 iun 2010

Florian Petrescu, fost director la liceul absolvit de Dan 
Diaconescu, arată monografia în care acesta a fost menţionat

Florian Petrescu, fost director la liceul absolvit de Dan Diaconescu, arată monografia în care acesta a fost menţionat

În „oraşul celor şapte minuni“, şeful arestat al OTV-ului  este privit ca un model. Caracalenii spun că „Dănuţ“ a făcut cinste oraşului, înfiinţând două posturi de televiziune naţionale, dar şi ziarul „Oglinda Romanaţiului“.
Serialul OTV / Reporter de-al lui Diaconescu prins în flagrant în timp ce şantaja un primar sibian
La o zi de la reţinerea boss-ului OTV, oltenii din Caracal şuşotesc pe acelaşi subiect. Pe strada Mihai Viteazul, unde locuiesc părinţii prezentatorului TV, vecinii sunt revoltaţi de faptul că Dănuţ, aşa cum îl alintau pe omul de afaceri când era mic, este acuzat de şantaj.
A fost un copil foarte cuminte şi respectuos. Cum să şantajeze băiatul ăsta pe cineva? Nu cred eu că e în stare de aşa ceva. Băiatul ăsta e a opta minune a Caracalului la câte a făcut în viaţă “, este de părere Maria Mestaticu (61 de ani), o vecină a omului de afaceri.
Maria Mestaticu

La fel de indignată este şi Vinuţa Glie, o altă vecină.„Dacă nu era Dan nu aveam iluminat stradal“, susţine olteanca. Părinţii lui Dan au refuzat să primească jurnaliştii în căsuţa lor modestă din cartierul Protoseni, însă tatăl acestuia a dat câteva declaraţii prin telefon: „Noi avem probleme mari de sănătate şi nu vrem să ne amestecăm pentru că suntem imobilizaţi în casă. Nu suntem de acord cu ce se întâmplă şi aşteptăm cu sufletul la gură să vedem ce se întâmplă“.

Fraţii Diaconescu, model pentru copii

Moderatorul a copilărit în Protoseni, un cartier modest, şi a absolvit Şcoala Generală Nr. 1 din Caracal, pe holurile căreia se află pozele celor trei fraţi Diaconescu: Dan, Mario şi Nicolae. Cei trei sunt daţi drept exemplu pentru şcolarii ce urmează cursurile în prezent. Niciunul dintre profesorii actuali ai şcolii nu i-a predat lui Dan Diaconescu, însă toţi ştiu câte ceva despre el.
Dan Diaconescu, elev în clasa a IV-a

„Ştim sigur că era un copil de nota zece de la învăţătoarea acestuia. Din păcate, dânsa a decedat, dar ne spunea în fiecare zi că a fost elevul ei şi că învăţa bine“, spune doamna Elena, una dintre profesoarele de la Şcoala Nr. 1. Performanţele lui Dianconescu sunt menţionate chiar şi în monografia şcolii, unde fosta lui învăţătoare vorbeşte despre calităţile moderatorului TV.

As în matematică


Dan Diaconescu a absolvit Colegiul Naţional Ioniţă Asan din Caracal. Deşi este jurnalist de meserie, acesta a urmat un profil de matematică. „A fost un copil excepţional. Îmi era greu să îi dau nota nouă. Mă miră că a devenit ziarist. Se descurca de minune la ştiinţele exacte“, mărturiseşte Livia Petrescu (71 de ani), fosta profesoară de matematică a lui Diaconescu.
Soţul Liviei Petrescu era director al Colegiului Ioniţă Asan în anii 1980, atunci când Dan Diaconescu era licean. „Avea note foarte bune. Eu l-am şi descris în monografia colegiului drept un vulcan gata să erupă. De atunci se observa că are calităţi de ziarist“, spune fostul director Florian Petrescu.
Florian Petrescu, fostul director


Primarul nu se bucură de răul lui Diaconescu

Primarul din Caracal, Gheorghe Anghel, spune că nu îi doreşte nimănui să i se întâmple ce a păţit Dan Diaconescu, însă ţine să precizeze că omul de afaceri nu a sprijinit proiectele primăriei. „Vă spun sincer că nu am nicio părere despre arestarea domnului Dan Diaconescu decât că nu trebuie să ne bucurăm de răul altuia“, a declarat sec primarul Anghel.
Primarul Constantin Anghel

Important de precizat faptul că Dan Diaconescu este căţean de onoare al oraşului Caracal încă din 1999, când funcţia de edil-şef era ocupată tot de Gheorghe Anghel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu