luni, 19 iulie 2010

CEAUŞESCU TRĂIEŞTE! - ARGUMENTE - SECURIADA.


HALAL SERVICII SECRETE! - SECURISTOCRAŢIA!

MOTO: 
"- N-aţi vrut voi, bă, revoluţie?! Nu mor caii cînd vor cîinii!" 
(Adevărul e că s-au dedulcit la traiul ăl bun şi-au dat dracului cu patriotismul... majoritatea!)
 
De ce suntem deţinuţi politici? Pentru că sîntem obligaţi să trăim într-o ţară în care ni s-a impus un sistem politic pe care nu l-am vrut şi nu l-am votat; ilegitim, impus de marile puteri în 1989, de care n-am fost întrebaţi, într-o UNIUNE EUROPEANĂ ineficientă, băgată pe gît, într-o Lume nebună după bani, cu orice preţ, în care om pe om se calcă în picioare, om pe om exploatează!
Pentru că în 1989, pe de o parte, o parte a poporului, aiurită de "agenturile imperialiste", a vrut să cadă COMUNISMUL (ceva ce n-a existat) şi CEAUŞESCU ("ceva" care a existat), însă cealălaltă parte nu, pentru simplul motiv că ar fi dorit să se îmbunătăţească acest SOCIALISM, acel capitalism de stat - socialismul real - tot mai bun cu o secundă decît CAPITALIASMUL ăsta idiot. Pe de altă parte, mulţi dintre noi ne-am băgat cu gîtu-n laţ, pentru că eram curioşi să ştim cum arăta capitalismul ACELA în care ne-am  născut, o curiozitate "natală", firească, rudă bună cu iubirea de patrie, tot "natală", pentru că ne doream, instinctiv, o soartă mai bună, nouă, nouă şi poporului nostru. Dar cei mai mulţi, majoritatea, au fost luaţi de valul prostirii generale.


Ce este CAPITALISMUL? Societatea omenească, bazată pe capital (bani, averi, cumul de bunuri etc.), circulaţie bani-marfă-bani şi marfă-bani-marfă, - bani, bani, bani! - fără de care nu se poate, pentru că nu s-a inventat altceva în schimbul banilor, la schimb. De unde cel mai fericit este sistemul bancar, cel care suge tot!
De aceea eu numesc socialismul capitalism de stat, fiindcă în socialism numai statul venea cu capitalul majoritar, iar poporul părea că este deţinătorul averii generale, pînă la un punct, de unde devenea deţinut (de orice fel), dacă băga mîna în buzunarul statului.
Dar în capitalism aşa ceva este posibil, cu ajutorul legilor permisive, cînd indivizii unui partid, devenit gaşcă, şi chiar indivizi fără de partid bagă mîna în buzunarul statului şi  în buzunarele altora. Capitalismul generează haos, anarhie, exploatare, speculă, şomaj, supraproducţie, bogăţie, sărăcie, criză de orice fel, dar mai ales CRIZĂ MORALĂ şi multe altele. Fetişizarea economiei de „piaţă liberă", a mecanismului „cerere şi ofertă”, ne închide gura, dar în realitate aceste gogoriţe se împotmolesc cînd nu mai există putere de cumpărare! - cînd n-ai bani, degeaba ceri, degeaba ţi se oferă - criza financiară, amplificată de la individ la societate, de la Ţară şi la Lume, nu-i decît bomboana de pe colivă. Iar criza morală e gustul amar al colivei. CAPITALISMUL MORT, ca un hoit de cîine!
Criza morală se bazează pe o scală de valori morale în picaj, în care banul şi specula sînt împăraţi în ţara orbilor, a proştilor. De unde, printre altele, şi ciupercăria după ploaie a hoţilor, excrocilor, paranormalilor, clarvăzătorilor etc.(completaţi, vă rog, Dvs. lista; mie mi-e lene).


Iată de ce pe Antonie SOLOMON îl consider un deţinut politic (al CAPITALISMULUI din ţara asta, al  PROPRIULUI său PARTID; nu mă bag în treburile interne ale PD-L, dar rufele se spală în familie, nu prin puşcării!).


Iată de ce Dan DIACONESCU este ÎNCĂ deţinut politic (al CAPITAISMULUI şi al propriilor lui lăcomii, generate, mai mult sau mai puţin, cu voia lui şi, mai mult, de organizarea defectuoasă a societăţii, a legilor permisive). Eu n-am nimic cu averile oamenilor, sunt bine-mersi făcute, cu ajutorul legilor permisive: DDD susţine că singura lui avere este TELEVIZIUNEA OTV, TELEVIZIUNEA POPORULUI, dar această  televizie (şi nu direct DAN DIACONESCU DIRECT) are şi un sediu enorm şi deţine cîteva blocuri, o vilă în Primăverii, un elicopter, un avion garat la Otopeni, cîteva automobile-tancuri în colecţie, avocaţi, salariaţi, fraieri - nevastă-mea trăgea să moară, dar era îngrijorată de soarta Elodiei şi nu a ei, pentru că lupta cu boala! - iar acum această televizie îşi va trage şi un partid pe măsură, PARTIDL POPORULUI ROMÂN, cu ziarul OTV, cu tot! şi cu PNLCD!!!). Urîtă boală bîntuie prin Caracăl, unde s-a răsturnat carul cu proşti: LĂCOMIA). Da, Dan DIACONESCU este săracul săracilor, dar are o televiziune bogată, cinste lui! pentru cîte nopţi n-a dormit.


Dar şi PÎRV este deţinut politic, pentru că şi lui i-a permis CAPITALISMUL şi Dan DIACNESCU să fie „clarvăzător” – tîmpenie de prostit proştii. După mine, clarvăzătorii sînt nişte excroci cu minţi rătăcite care exploatzează alte minţi rătăcite – părerea mea!...
Iiar o SOCIETATE INTELIGENTĂ n-ar permite aşa ceva, nu prin constrîngere, ci prin faptul că minţilor rătăcite, într-un climat social sănătos, li se va da o a doua şansă spre inteligenţă…


Din cînd în cînd, mai pierdem cîte o valoare – ca Mădălina MANOLE – fie sinucidere, fie accident. Într-un climat de moralitate ridicată, de apreciere a valorilor şi a taslentelor - la toate TV-urile şi RADIO-urile -  „fata cu părul de foc” ar fi cîntat şi astăzi!


Etc. Etc. Etc. !


DDD l-a ajutat pe Traian BĂSESCU în campania electorală. Traian BĂSESCU este ales preşedintele României. „Poporul” i-ar fi zis: „ – Dane, tu l-ai pus, tu dă-l jos!” Pe lume mai sunt şi ioni negativi şi ioni pozitivi…
Preşedintele a făcut gafa elementară să se ia de pensii. Boc a luat coasa în mînă. Au dat ortul popii cîţiva amărîţi. "Distracţia" trebuia mutată în TV-urile  favorabile regimului, pentru distragerea atenţiei publice. Dar CURTEA CONSTITUŢIONALĂ şi bunul simţ, elementar n-au permis regimului să bage mîna în buzunarele pensionarilor. Un adevăr elementar, precum aerul care-l bei şi apa pe care o respiri (am inversat intenţionat elementele, să fiu şi eu o dată prost!). Asemenea gafă politică se face o singură dată în 2000 de ani: să pretinzi tăierea pensiilor tuturor! Prostia touşi continuă – prin a cere şi impozitarea pensiilor. Preşedintele parcă n-are voie să se potolească. A aiurit iar poporul: „că ar fi fost mai bine să ne taie din pensii, decît să mărească TVA, decît să crească iar preţurile!” Păi, oricum, la vînzoleala asta şi la degringolada asta, generală, artificial-stimulată, preţurile tot săreau pînă-n tavan!.


Mîine-poimîine vine şi Traian BĂSESCU - ca şi Ion ILIESCU (nu-mi aduc aminte cînd), ca şi Emil CONSTANTINESCU, PREŞEDINŢII-„MINUNE” - şi zice:
„ – M-au învins SECURIŞTII! N-am putut să fac nimic! Ei deţin toată puterea (economică şi politică)!” 
În favoarea cui? A lor? A poporului? Mai văzuşi! Mîine-poimîine „se întoarce foaia”? Basme! ÎN FAVOAREA LOR, desigur, cei cu pîrghia economică – BURGHEZII, CHIABURII, BARONII, MOGULII, EMIRII, ŞEICII, ŞAHINŞAHII, MAHARAJAHII… Eu NU le-aş lua averile – bune, rele, bine că-s făcute! – vor folosi cîndva şi poporului! – c-aşa e legea firii! - ci le-aş lua numai pîrghiile, le voi drege şi, poate,  şi le voi „confisca” (PÎRGHIILE!), cît să nu mai sărăcesască poporul!


PÎRGHIILE? Vezi CONSTITUŢIA ŞI LEGILE „ŢĂRII DE AZI”…

.
Culmea este… că-i cunoaştem şi ne entuziasmăm de… „ce frumoşi sunt”!


Şi cu salariile şi cu pensiile nesimţite nu-i treabă curată! Chiar, cum rămîne?... Ca-n tren!


Acum vor să salte – şi au şi „sărit” deja - preţurile! prin TVA şi fiscalitate - poftim economie de piaţă liberă care funcţionează după legea cererii şi ofertei! Ori eu sînt prost, ori STATUL se încăpăţînează să nu producă...


Da, dar... "Dan DIACONESCU ARE STAT"...


Dar să revenim. Dan DIACONESCU, a fost puşcăriaş într-o veselie - n-aş vrea să fiu în pielea lui - dar a dus-o ATIPIC în aşa puşcărie.
- Lasă, Dane, că te fac eu om, să intri în politică, îţi fac partid, mă salvezi. Dacă opoziţia reuşeşte de mă suspendă şi mă dă jos sau îmi temin mandatul tîrîş-grăpiş, tu ai să cîştigi alegerile parlamentare şi părezidenţiale - tu vei fi preşedinte, iar pe mine mă pui prim-ministru! Scenariu cinematografic! Ha, ha, ha! Ce bun sînt! Hai că-mi merge mintea!
Aşa vorbea Băsescu în mintea mea sau aşa îmi... dicta mie mie mintea!
Există un precedent reuşit: Vladimir PUTIN şi Dimitri MEVEDEV, un duo în faţa cărora îmi dau jos pălăria, pînă una alta. Dar aceştia reprezintă un precedent periculos pentru alte ţări, unde nu-s politicieni de calitate. Aşa şi acum: dacă perechea PUTIN-MEDVEDEV fericeşte Rusia, de ce nu şi perechea BSESCU-DIACONESCU să nu fericească România! Atît i-ar mai trebui lui Dan DIACONESCU să şi îmbogăţească averea OTV, că deja a OTVizat România: uitaţi-vă la toate televiziunile: toacă 24 de ore din 24 numai prostiile politicienilor, toate mizeriile ţării, înmormîntările... Mi-e dor de-un oţelar în peisajul unei cetăţi de foc, mi-e dor de minerii dn abataje, să văd că economia ţării noastre "duduie!" Aşa-i, duduie fotomodel?


Dar NOSTRADAMUS îmi urlă iar în minte iar: NU LE DA IDEI!
Vorba lui Florin PIERSIC-senior: Dacă n-o spun pe-asta, mor!
Prin 1989, o colegă, întîlnită la Ministerul Minelor, mă serveşte cu o invenţie românească în apă fiartă: îmi pune într-o ceaşcă o PASTILĂ de cafea ness, solubilă, cafea la secundă. Convorbim, ne îndeplinim noi sarcinile de serviciu conştiincioşi şi apoi plecăm prin Bucureşti, la plimbare pe o porţiune de drum comună, pe un bulevard. Şi-mi zice colega:
- Nu le mai da idei!
- Cui? zic.
- Ăstora...
- Cui?
- De la Minister. Şi... ştii tu cui...
Eu fac pe prostul şi mă refer doar la minister:
- Ce să fac, sînt inginer şi trebuie să cîştig şi eu o pîine, că am familie, soţie, copil...
- Păi sînt ideile tale...
- Şi ce dacă. Dacă ajută să avem o viaţă mai bună, cu plăcere.
Promisesem securistului de serviciu că-l voi ajuta pe Ceauşescu doar ca inginer, nu şi ca informator, pentru că nu eram competent şi îmi displăcea să-mi torn colegii. Acum aş fi turnat-o şi pe mama, şi pe tata, - vorba vine! - numai să nu fi ajuns România în halul ăsta! Vorba vine?...


Socoteala e simplă: DON QUIJOTE DE LA MANCHA şi SANCHO PANZA!
Mai alaltăieri mă întreba un prieten de ce „cotizez” în opoziţie de unul singur, ca DON QUIJOTE (cică aş fi nebun, mă lupt cu morile de vînt, adevăr 99%, „e că urlu în pustiu”), şi nu mă bag în vreun partid sau... PĂI, CE, EU AM BANI SĂ COTIZEZ? Sau să-mi fac eu unul!? Numai dacă te iau pe tine, bre, SANCHO PANZA!
Într-un partid nu mă bag, c-am fost într-unul! Altul nu-mi fac, că n-am cu ce şi cu cine, că toţi sunt fraieri, ţin ba cu un sistem, ba cu altul, iar eu am „SISTEMUL MEU”: SOCIETATEA INTELIGENTĂ!. Simplu.
Ia să-mi fac şi eu un partid virtual, că tot am candidat virtual la preşedenţie anul trecut: PARTIDUL SOCIETĂŢII INTELIGENTE.
Nu mi-e teamă că-i voi dezamăgi pe români, ci mi-e teamă că mă vor dezamăgi ei pe mine!, - ca anul trecut, precum Dan DIACONESCU, atunci, acum un an.


- Mă, Şobo, nu poporul e prost, ci e prost informat! (SANCHO PANZA).
- Mă, Fane, nu poporul „de demult” e prost, ci „ăsta de astăzi”!... Nu vede realitatea. Se agaţă de orice prost, ca ruşii de ţar, ca sovieticii de Tătuca STALIN, ca minerii de Miron COSMA. Se agaţă de cîte unul, mai tare, mai mare, cu care face gaşcă, să sară la bătaie!... Copilăria mea era populată de găşti de cartier, a căror meniere era doar să se bată… Acesta e poporul român de astăzi, debusolat moral, într-o mie de partide…! În loc să-şi ia soarta în mîini, ca o societate intgeligentă "care este"! Nu ştie ce-i aia o COMUNITATE, ce este aia UNIREA adevărată! Românii... Ţiganii, cu şatra lor, sunt ceva mai inteligenţi decît ei! Dovadă că manelele au învins… (DON QUIJOTE)
Intraţi în rîndurile PARTIDULUI SOCIETĂŢII INTELIGENTE? (Observaţi, pun ? şi nu !)
E aşa înghesuială de mă ia groaza! – NICI-UNUL!, dar NICI-UNUL nu mă întreabă despre biet-partidul ăsta!

CHIAR NU MAI EXISTĂ NICI-UN SECURIST PATRIOT, NICI-UN MILITAR PATRIOT, MĂCAR UNUL CARE SĂ FI PURTAT HAINĂ MILITARĂ, SĂ MAI FIE ŞI PATRIOT? SAU, MĂCAR, DE-ĂŞTIA, ÎN CIVIL, „CU GRADE PE UMĂR”, CARE MAI APĂRĂ CARICATURA ASTA DE STAT SAU CE DRACULUI A MAI RĂMAS DIN STATUL ACESTA ROMÂN, NUMIT „ROMÂNIA”?! CHIAR, NU MAI E VREUN ROMÂN ROMÂN????

UNDE NI-S PATRIOŢII?

VAI DE ROMÂNIA LUI CEAUŞESCU! (S-a şi văzut! Şi-au împuşcat Comandantul Suprem sau l-au exilat forţat!...); 
VAI DE ROMÂNIA ULTIMILOR 20 DE ANI! (S-a văzut! Şi-au înspăimîntat Preşedinţii-Comandanţi Supremi!...); 
VAI DE ROMÂNIA VIITOARE! (Doamne-fereşte! să se vadă!) - 
VAI DE-ACESTE ROMÂNII!, CARE AR FI TREBUIT APĂRATE DE PATRIOŢII LOR, CU GRADE SAU FĂRĂ GRADE, CU PREŢUL VIEŢII LOR - în orice fel de restrişte!


UNDE NI-S PATRIOŢII? 

CE ZIC SERVICIILE SECRETE DE HALUL ÎN CARE AU AJUNS PATRIOTISMUL, POLITICA, ECONOMIA, ARMATA, POPORUL...  ŞI, IMPLICIT, ROMÂNIA?


Bre, SERVICII SECRETE! GATA! Hopa! E aşa de mare secretul, că abia de-l pot ţine! PCR s-a spart în 16, ca să salveze fiinţa neamului prin… cine credeţi?... prin FRONTUL SALVĂRII NAŢIONALE!... Care front s-a spart în 16 ca… ca să ce?...  nici-o casă!... să facă repede cîteva duzini de capitalişti!, burghezia roşie!, să puem discuta pe picior de egalitate cu capitaliştii sadea, din Occident! Capitaliştii noştri, făcuţi în 3 zile, ai lor în 3 secole! S-a organizat Caritasul, unde toţi securiştii au contribuit şi cu bani şi cu reclamă; pe lîngă popor… S-au devalizat bănci şi s-au dat la fier vechi toată flota, locomotivele şi industria a bună. FIECARE BAROSAN A PRIMIT CÎTE O FELIE GRASĂ: UNUL ENERGIA, UNUL PETROLUL, ALTUL GAZUL METAN, ALTUL OŢELURI SPECIALE, ALTUL MINERITUL, pe căprării!... Dacă s-ar da ordin să se refacă SOCIALISMUL, s-ar face în 3 minute! OARE? Pe jumătate tot s-ar face! În acelaşi scop s-a asmuţit poporul: peste CAP-uri şi peste sisteme de irigaţii, de s-a făcut agricultura mici şi fărîme, să lipsească cu desăvîrşire!... S-au făcut şi moşieri în 3 nopţi etc. Totul s-a trecut la index. Cei responsabili cu avuţia ţării sînt trecuţi în terfeloagele puterii, ca la o adică… Securiştii nu-i mai urmăreau pe cei cu idei politice, ci pe cei cu averi economice! Dar ce-au prădat cei din alte ţări, pe comisioane? Şi ăia s-au trecut! Mai trebuiau fericiţi răspîndacii, presa şi TV-ul… Cei care aiuresc  poporul cu televizorul...  Au fost plătiţi cu salarii extrem de grase, numai să ştie să dea din gură, într-o nebunie generală. Dacă mîrîie vreunul, în numele cauzei - salvarea cui? - îl punem cu botniţă (e vorba de presă!). Dan DIACONESCU avea felia morţilor, pe Elodia, acum pe Mădă...  bani să fie! Cînd cu criza, cînd au sărăcit şi bogaţii, şi s-au înzecit săracii şi s-au subţiat bogaţii, s-a îngroşat şi zeciuiala (exploatarea fiscală, 15% şi 25%) şi dictatura… Dar s-au încurcat iţele aşa de rău, de nici cei mai bine intenţionaţi nu mai ştiu ce să facă! Partidele stau la rind, că sînt cei de la PD-L la muls! Şi cum să jupoi de la bogaţi, cărora tocmai li s-a dat în păstrare mai toată avuţia ţării, să o sporească!? Şi Serviciile Secrete au fost puse s-o păzească!...
Bre, Servicii Secrete! Aveţi de apărat o ţară, un popor! Cu ţara ca cu ţara, c-aţi dat-o lui NATO şi UE şi, uite, nu e!, dar cu POPORUL... cu POPORUL… cum şi cui rămîne? Toate bune!… dar noi cînd să mai trăim, ca oamenii, noi grosul, POPORUL, ACUM! -  fie-ne ţărîna uşoară, atunci cînd o fi să ne fie!
Ce scenariu SF aiuritor! - "TOTUL PENTRU POPOR, TOTUL PENTRU FERICIREA LUI!" Vorba lui Băsescu: "Bă, da' ce bun sînt! Hă! Hă!"
 
Iată un recent articol, socotit de mine, ca fiind „DE SPRIJIN”!

ing. Savin BADEA

Cacocratul
de Valentin Nicolau
19/07/2010

Aud în jurul meu vorbindu-se despre Traian Băsescu ca despre preşedintele României şi de fiecare dată rămân nedumerit. Cum poate vedea cineva în acest personaj omul de stat, conducătorul ţării în care trăim?! Nici măcar Traian Băsescu nu se poate vedea pe sine ca pre­şedinte al României, vorbind mereu despre el însuşi nu ca despre Traian B­ăsescu, ci folosind apelativul de­per­sonalizat "Preşedintele". Oricât de exersat este el în arta minciunii, în acest caz are slăbiciunea sinceri­tă­ţii: privindu-se în oglindă, nu-l ve­de pe Traian Băsescu, ci pe un in­divid căruia i se adresează formal şi umil: "Preşedintele". Atunci cum au putut fi înşelaţi atâ­ţia şi atâţia oa­meni? Cum este to­le­rată această farsă politică sinistră? Mi-aduc aminte de un film documentar făcut în urmă cu mai mulţi ani de un studio de producţie tv canadian, film care aborda su­biec­tul Prostia. Pleca de la ob­ser­vaţia că în ţara cea mai mare şi mai in­fluentă din lume trăiesc şi cei mai mulţi proşti şi, atunci, era firesc ca pre­şedintele ei să re­pre­zinte această lar­­gă majorita­te, deci să fie un mare prost la rândul său. Era vorba de Geor­ge Bush Jr. Prin ana­logie, un exer­ciţiu de stil ar condu­ce la conc­lu­­zia că în România, unde există enorm de mulţi im­postori, este firesc ca preşedinte să fie cel mai mare im­­postor. Mergând mai departe cu ra­­ţionamentul, este firesc ca în Ro­mânia, unde există atât de mulţi hoţi... În România, unde există atât de mulţi şme­che­raşi, manelişti, ticăloşi...

Astfel de exemplare apar spontan peste tot în lume, dar parcă nicăieri ele nu s-au cocoţat atât de sus. Cum se explică ascensiunea şi rezistenţa lor în ierarhia puterii din ţinuturile mioritice? Atunci când lucrurile se pervertesc peste măsură într-o ţară, unde anormalitatea este ridicată la rang de normalitate, acolo se creează un ecosistem pu­ternic, cu vietăţi adaptate jafului şi incompetenţei, cu şefi de haită abili şi ne­cru­ţă­tori care decid stăpânirea asupra tur­mei. Apar specii noi, răpitoare şi pră­dătoare, de videni, de boci, de ber­c­eni şi femele ca udriile, mantalele şi anastasele determină cu mirosul lor creşterea nivelului de testosteron al masculului domi­nant, stările de spi­rit şi deciziile de codru ale că­pe­teniilor, punând sub teroare întregul teritoriu a ceea ce a fost înainte o ţară şi acum a ajuns doar o junglă. De aceea, România este capabilă mereu de un "mai jos", un "şi mai jos".


Şi toate se întâmplă cu sprijinul ne­văzut al Securităţii redivivus, moş­tenitoarea celei vechi şi hulite, care a ştiut să se reinventeze spo­rindu-şi forţa de a hotărî destinele naţiunii. Niciodată Securitatea nu a fost mai puternică, pentru că acum are ceea ce n-a avut niciodată, dar la care a tânjit mereu: puterea economică. A căpătat o dimensiune în plus. Sunt voci care afirmă că peste 30% din PIB-ul României se află sub controlul ei. Dincolo de această ipoteză, important este pentru cine mai lucrează astăzi noua structură de Securitate a României: pentru ţară, pentru binele public sau pentru interesele de putere şi econo­mice ale celor care o conduc şi ale celor care se conduc după ordinele ei? Chiar toată Securitatea s-a pervertit, n-a rămas nimic nealterat, necompromis? Spuneam odată că Securitatea este ca şi câinele de la stână care are misiunea să păzească oile şi pe ciobani şi care astăzi a uzurpat locul ciobanului şi tare-i mai place să numere banii obţinuţi pe brânza şi mieii vânduţi. Câinele impostor a ajuns cioban.


Îmi aduc aminte că pentru toate acestea a fost inventată cândva sintagma cacocraţie. Cuvântul vine de la gre­cescul kakos (rău, urât) şi kratos (putere) şi semnifică "pu­terea celor mai răi", "rea guvernare" sau "pute­rea răului". Acum, că v-am reamintit, numiţi-l cum se cuvine.

Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/cacocratul-549842.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu