vineri, 23 iulie 2010

"C-O FLOARE NU SE FACE PRIMĂVARĂ"


Suspendarea Preşedintelui României Traian BĂSESCU, cîştigător prin fraudă electorală, a doua oară, la Cortoceni, ca şi alţi aleşi “cu mici şi cu bere”, n-ar fi decît o floare în cadrul “desprimăvărării” României. Pentru ca PRIMĂVARA FERICIRII să vină şi pentru Poporul Român, ar trebui “suspendată” şi toată clasa politică românească şi înlocuirea ei cu alţi politicieni, care se ridică prin alte partide, ca, de pildă, Dan DIACONESCU, Mugur MIHĂESCU, EBA etc., ori prin convertirea vechilor partide politice în altele mai raţionale, prin modificarea esenţei politice…
V-am propus SOCIETATEA INTELIGENTĂ, chintesenţă între ce au mai valoros şi pozitiv societăţile feudală, capitalistă, socialistă şi comunistă, societate care poate fi construită printr-un singur partid politic sau printr-o federaţie de partide politice, care să accepte tot ce au mai bun precedentele societăţi, care societăţi, individual, au construit România modernă, dar şi au adus-o în halul de faţă, COLONIE A IMPERIILOR MARI ŞI MICI.
Trebuie pornit de la înlocuirea actualilor politicieni sau convertirea lor la noile idealuri şi în primul rînd la scuturarea jugului de colonie, adică neacceptarea exploatării omului de către om şi a României de către companiile multinaţionale. Trebuie pornit de la ideea de COLABORARE RECIPROC AVANTAJOASĂ, pe picior de egalitate, între patron şi salariat, între statul român şi „invadatorii” străini, în întreprinderi mixte etc...
Degeaba PIB-ul României s-a înzecit faţă de 1989, dacă mai bine de 90% din el se scurge în afara graniţelor ţării, prin români şi neromâni.
Trebuie unită ÎNTREAGA SOCIETATE, într-o federaţie de partide, ca TOT POPORUL să contribuie LIBER la îmbunătăţirea sorţii sale!
Dau în scris, aici şi acum, că:

-         dacă se continuă cu actuala politică, cu sau fără Traian BĂSESCU, cu sau fără PD-L sau oricare alt partid actual, chiar şi cu o COALIŢIE (ALIANŢĂ) NAŢIONALĂ, cu actuala clasă politică la putere, din oricare partid „învăţat la rele” – şi ştiu ce spun! - lucrurile vor merge din rău în mai rău, în şi mai rău!…;
-         chiar dacă vine la putere „ameţitul” de Dan DIACONESCU – pentru că cineva l-a ameţit de cap şi băiatul acesta trebuie ferit de fumurile de mărire, cu cîteva idei bune – cu tot partidul lui, PARTIDUL POPORULUI, fie şi Mugur MIHĂESCU, cu tot partidul lui denumit „DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE!”, sau cu oricare „nou-venit”, lucrurile nu vor lua vreo întorsătură prea fericită, căci vor fi contracaraţi printr-o luptă de clasă specifică noilor realităţi, o „încrîncenare” a forţelor reacţionare, aşa cum se exprimă, cîteodată, Ion ILIESCU…
-         Etc. Existenţa noilor partide (deocamdată neînfiinţate încă) denotă că societatea românească tinde să se deştepte, dar este departe de a deveni şi inteligentă! Eu nu voi lansa Partidul SOCIETĂŢII INTELIGENTE, numai dacă societatea românească va conştientiza, cît de cît, că i-a înţeles esenţa.

Eu consider că în interiorul societăţii româneşti, printr-o largă informare, de masă, corectă şi cinstită, făcută de o REŢEA DE ADEVĂRAŢI PATRIOŢI, se va întîmpla „O LUPTĂ DE IDEI INOVATOARE”, o „luptă de clasă” stînga-dreapta, paşnică, între susţinătorii ideii de „socialism şi comunism”, pe de o parte şi „feudalism şi capitalism”, pe de altă parte, motor al progresului social, economic, cultural şi politic, în ROMÂNIA, care va cataliza INVENTICA în toate domeniile de activitate umană. Fiecare român „înstărit”, cu un venit mai mare de 3000 de roni, va putea contribui cu o treime (1000 roni) în Producţia de bunuri materiale, în Sănătate şi în Educaţie şi în Asanarea Sărăciei, şi aceşti bani i se vor „întoarce” sub formă de profit înmulţit, înapoi. Prin Sănătate eu înţeleg tot ce ţine de sănătatea unui om şi a unei naţiuni, adică „prevedere, însănătoşire, asistenţă medicală”, prin economisire (investiţii), altceva decît sănătatea asigurată prin fondurile de sănătate de stat sau private. Prin Educaţie eu înţeleg tot ce ţine de învăţămînt, cultură, educaţie, biserică etc. şi economisirea se va face, după voia fiecăruia, ca mai sus. Alta decît cea asigurată de stat şi privaţi. Asanarea Sărăciei va conduce la ridicarea din mizerie a tuturor celor care au un venit sub 3000 de roni, dar nu oricum, ci şi prin instruirea lor să ajungă la stadiul de a „sări” peste stacheta de 3000 de roni. Pentru eradicarea sărăciei se vor folosi, pentru început, numai 3% din venitul tuturor celor consideraţi bogaţi. Impozitarea se va face progresiv sau combinat, cota unică păstrîndu-se pentru clasa de mijloc, între două limite de venituri. Cei asistaţi (consideraţi „săraci”) nu vor fi impozitaţi decît numai cînd vor „sări” pragul sărăciei. Greul fiscal îl vor duce toţi cei peste 3000 de roni, apţi de muncă. Societatea va impune concurenţa loială, dar şi colaborarea pozitivă, ajutorul reciproc. Trebuie trecut de la stadiul de JUNGLĂ ECONOMICĂ la stadiul de SOCIETATE ÎNFLORITOARE, prin corectarea dezavantajelor celor 4 societăţi.
De exemplu, un comitet de preţuri, va pune între două limite preţul corect, dar liber, şi va cere structura preţului de cost per produs – cu alte cuvinte, va lăsa preţul liber ca în capitalism, dar va limita specula, nu printr-un mercurial, ci prin obligaţia de a publica structura de preţ, care trebuie să se încadreze în limite raţionale. Nu va exista TVA, care este o invenţie diabolică a unui stat incapabil. Mai convingător: „electricitatea” furnizată este foarte ieftină şi va fi şi mai ieftină, dar lăcomia celor care ne-o furnizează ne-o dau la preţuri de… monopol, fi-le-ar lăcomia a dracului!!! La fel şi la gazul metan – cîrdăşie curată! – capitaliştii uită că românii au trăit în socialism, unde gazul metan avea un preţ insignifiant! În plus, Rusia ne jupoaie economic, inamical! La fel şi modul în care este calculată întreţinerea la blocuri, preţul la care este livrat cel mai scump agent, agentul termic, cel care cară după ele toate pierderile iraţionale! Apa, care trebuie să fie de cristal şi fără de măsură, este extrem de scumpă faţă de epoca ştiinţifică pe care o trăim. Aerul trebuie să fie curat, dar la ce „efort” fac dragii noştri capitalişti să-l purificăm, mă mir că nu-l taxează, nu-i pun TVA. În prostia lor, ar fi în stare! Nu le da idei!

Dragii mei, nu vă lăsaţi îmbătaţi cu apă de ploaie. Trebuie tăiat răul de la rădăcină: esenţa orînduirii sociale, esenţa stadiului de colonie. Altfel, nu vă mai faceţi bine nici în 200 de ani!
(„Daţi ţara pe mîna lui PAPURĂ-VODĂ! Pe atunci situaţia era similară în OLTENIA.)
Cu drag, ing. Savin BADEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu