miercuri, 21 iulie 2010

HIENE UMANE

Mirabela Dauer: Nimeni nu are dreptul să vorbească despre Mădălina Manole

Mirabela Dauer vorbeşte pentru prima oară despre moartea Mădălinei Manole şi acuză familia şi rudele că s-au grăbit să calce în picioare amintirea artistei. Emoţiile îşi spun cuvântul şi prietena Mădălinei Manole îi învinovăţeşte pe cei din jurul Mădălinei că nu au făcut nimic pentru a o susţine şi pentru a o înţelege, ceea ce a dus la tragedia de săptămâna trecută. 

NOTA MEA: Eu subscriu numai împotriva celor de la RADIO şi TV, cei care n-au folosit spaţiul lor de emisie - şi mai mult -  pentru Mădălina MANOLE, cea vie, şi pentru toţi artiştii noştri, toţi vii, pentru toate talentele României de azi. Şi deşi o fac, viaţa dovedeşte că o fac prea puţin!
Aceste televiziuni, TOATE, în frunte cu OTV, calcă în picioare TOT: justiţie, prezumţie de nevinovăţie, soţ, părinţi, socri, logică şi, mai presus de toate, amintirea Mădălinei, ca om şi ca artist, dreptul ei la "viaţa şi opera" ei, aşa cum se studiază în şcoli marile noastre genii! Un melanj de informaţii şi curiozităţi,după o reţetă verificată, care prinde şi la proşti şi la deştepţi... Şi fac asta numai pentru: audienţă, publicitate, profit  - implicit: vile, blocuri, maşini, yahturi, avioane, partide, pretenţii preşedenţiale,.salarii demenţiale, - exact tot ce NU se ia în mormînt! Zile şi nopţi pierdute pentru foarte mulţi dintre români.
 
În ce mă priveşte, înclin să cred că Mădălina a murit dintr-un "banal" accident. 

O MINI-POVESTE: O colegă de serviciu mi-a povestit cum era să facă o boacănă. Soţia şefului nostru o invită acasă pe "povestitoare" la o cafea şi o... băută! Ca între femei, ceva mai în vîrstă... Însetată, vizitatoarea îi spune gazdei, mai întîi, că ar bea o gură de ţuică... " - Vezi şi tu în cămară...",  zice gazda, înclinînd capul către o debara. " - De sete, beau din sticlă!", zice însetata." - Bea!" Şi invitata înşfăcă sticla, de unde-i ştia locul, şi înghiţi o... duşcă, o mică înghiţitură, e drept. Dar, vai! " - Nu-i ţuică!", ţipă speriată. Ce se întîmplase? Nimerise o sticlă cu un rest de ANTIGEL, cu care bărbatul gazdei, neglijent şi neatent, împinsese sticla cu ţuică, mutîndu-i locul... Cel ştiut. Sticla cu antigel era etichetată, cu un bilet scris de mînă, lipit... dar cine să mai citească!... Cantitatea ingerată a fost minimă. Dacă ar fi fost altceva decît antigel???...

PĂREREA MEA: Mădălina MANOLE - probabil grăbită, somnoroasă ori îngîndurată - o fi băut din greşeală din sticla cu furadan, cu gîndul că bea altceva, poate un pic de ţuică, poate un pic de şampanie rămasă... Cu gîtul ars, şi-a stins focul cu două pahare cu apă, apă care a transportat otrava în stomac. Chinuri, panică, a căzut, s-a lovit fatal la cap... Ghinion, ceasul rău...  Era mamă, tînără, femeie, fericită - cît de cît - artistă de succes, o luptătoare! - NU S-AR FI SINUCIS CHIAR DE ZIUA EI! Numai dacă, din alte cauze, s-ar fi "copt" această "diabolică răzbunare premeditată"!... Eu nu cred.

Savin BADEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu