marți, 31 ianuarie 2012

ROMÂNII AU (ŞI EI) TALENT! PROTESTUL MEU.

"UN ÎNVINGĂTOR PROMITE, ÎŞI DĂ CUVÎNTUL ŞI ŞI-L ŢINE!"

NOTĂ: Toate articolele însemnate cu o inimă vă sunt dedicate Dvs. din inimă, din inima mea ciuruită! ing. Savin BADEA

Cele mai amuzante si inedite revendicari de pe pancartele protestatarilor - Fotoreportaj Ziare.com
http://www.ziare.com/stiri/proteste/cele-mai-amuzante-si-inedite-revendicari-de-pe-pancartele-protestatarilor-fotoreportaj-ziare-com-1146380?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_55342

Vezi mai multe din Stiri, evenimente pe 220.ro

Dragi concetăţeni, Români,

POEZIE

Tot românul, ca poetul,
Să-şi respecte intelectul:
Să m-aleagă PREŞEDINTE,
Dacă e întreg la minte!

ŢINEŢI MINTE TREI CUVINTE:

Savin BADEA - PREŞEDINTE!

Savin BADEA
Notă: Poezie electorală, 2009.
Citiţi, vă rog, mai întăi: POEZIA de mai sus, de pe blogul FILONUL DE AUR POEZII şi
SOCIETATEA INTELIGENTA, ultimele două articole.

MOTTO:
"UN ÎNVINGĂTOR PROMITE, ÎŞI DĂ CUVÎNTUL ŞI ŞI-L ŢINE!"
(de pe INTERNET)

Vă rog să nu vă periclitaţi sănătatea protestînd pe asemenea vreme cîinoasă, oricît de sănătoşi aţi fi! Veţi putea continua protestele şi după ce vremea vă va fi mai prielnică. Pe mine vremea rece m-a dus în spital pentru că am făcut 3 crize de respiraţie într-o singură săptămînă - finalizate cu infarct şi diabet, două "bombe" deodată! - după infarctul din... 1989, întîmplat de 1 mai, sub Nicolae CEAUŞESCU. Sîmbătă, 21 ianuarie 2012, dimineaţa la ora 4, ziua în care aş fi vrut să revăd filmul SF "2012", despre sfîrşitul lumii, era să se întîmple chiar sfîrşitul meu. Aşadar, SĂNĂTATEA ESTE CEA MAI BUNĂ AVERE, CEA MAI BUNĂ DINTRE TOATE, cum se spune.
Îl sfătuiesc şi pe Preşedintele României, Traian BĂSESCU, să demisioneze, la cererea Poporului, pînă ce nu îşi periclitează grav sănătatea. Nu mai poate demonstra ceva credibil, atîta timp cît 7 (şapte) ani n-a făcut nimic, nimic pentru bunăstarea compatrioţilor, a românilor, pe care i-a salutat şi i-a amăgit cu "Să trăiţi bine!" România nu e vapor, de pe care Preşedintele - fie şi căpitan şi jucător - să plece ultimul, cel care stinge ultimul lumina. Te rog, Domnule Preşedinte - cel votat de mine de 3 ori, dar din cauza altor răi - întreabaţi-o şi pe EBA, cea care încă nu m-a dezamăgit ca europarlamentar, aleasă de mine ca simbol al noii clase politice... Sper să îşi iubească tatăl, ca să-l convingă să nu sfideze poporul, agăţîndu-se de fotoliul prezidenţial... Ai cîştigat fragil, prin hazard, votat de un sfert din popor, nici măcar de jumătate +1...
Români, Să nu-i faceţi nici-un rău Preşedintelui, ci numai determinaţi-l să-şi dea DEMISIA, negreşit şi grabnic: nu mai e timp de pierdut! S-au pierdut degeaba 7 ani şi cu cei antemergători 23! Vorba lui John CENA: "RIDICAŢI-VĂ DEASUPRA URII!", chiar dacă lozinca vă chinuie sentimentele.
Acelaşi sfat şi pentru Guvernul BOC - să demisioneze - chiar dacă dă în brînci în ceasul al 24-lea - să demisioneze în bloc, fără nici-o discuţie, pentru că Guvernul n-a înţeles cauzele adevărate ale crizei mondiale: criza capitalismului, criza finanţei mondiale, criza imperialismului, criza companiilor multinaţionale, criza lipsei de omenie! Din aceleaşi motive: nu vă periclitaţi sănătatea! Vremea dialogului a trecut: nu v-au ajuns 23 de ani de dialog şi de pălăvrăgeală sterilă de pe toate canalele TV? Desigur, dialogul este preferabil oricărei forţe represive, dar nu se discută după ce fiarele militarizate n-au fost într-o seară oameni. Pricepeţi?
Le doresc multă sănătate tuturor parlamentarilor - putere şi opoziţie - dar demisionaţi şi Domniile Voastre în bloc, de bună voie, pentru a se putea declanşa alegeri anticipate, şi nicidecum comasate, pentru toate treptele de conducere.
Acelaşi sfat şi pentru ultimul Partid Exploatator - PDL - redeveniţi români, înţelepţi, plecînd de la guvernare; nu vă periclitaţi sănătatea în vîrtejul lăcomiei care v-a luat minţile, deja! Norocul vostru şi prostia PSD v-a cocoţat unde nu vă pricepeţi să guvernaţi.
Iar prostia de la Referendum cu o singură cameră şi 300 de parlamentari aparţine deopotrivă şi Preşedintelui (fenta lui electorală), cît şi Poporului (care a votat fără să-i pese, dacă e bine, dacă e rău) trebuie grabnic evitată. Aşa că Parlamentul, principala putere a Poporului, în teorie, trebuie să se AUTODIZOLVE, pentru a înlesni anticipatele, şi pentru simplul fapt că Parlamentul a ajuns principala sculă a Preşedintelui  (dictator), pe care guvernul îl ocoleşte cu legi asumate, pierzîndu-şi astfel esenţa de primă putere în Stat, la fel cum Statul a ajuns o gloabă jalnică, pierzîndu-şi funcţiile şi izvoarele la Buget. Dar la represiune Statul se dovedeşte un cal abraş, armăsar sălbatic, nărăvaş, brută...
Opoziţia - USL - face numai gafe şi năzbîtii: nu vrea să confişte protestele, dar îşi doreşte asta; PSD a ajuns la putere prin hazard şi prin nevoia lui Traian BĂSESCU de a-şi face Guvern, în 2009, dar a părăsit cîmpul de luptă al Puterii, pueril, pentru Mircea GEOANĂ,  mai ales din lene, din laşitate şi din lăcomie - în război ar fi primit un glonţ în cap pentru dezertarea de la Putere; PSD a pierdut, ca la poker, şi postul de Preşedinte al Senatului, al aceluiaşi Mircea GEOANĂ, făcîndu-l cadou puterii, din ascunse motive mîrşave; PSD şi PNL acum fug şi din Parlament, ca nişte chiulăi ordinari, de parcă se feresc de Putere ca dracul de tămîie - păi Poporul v-a votat ca reprezentanţii lui în prima pîrghie de Putere a sa, Parlamentul! E şi asta o fugă de răspundere... Dar PSD+PNL se duc în Parlamentul Europei, ca la Înalta Poartă de la turci, să se plîngă! De PNL, numai gură şi discursuri, numai miez nu, idei ioc! PRM, ca şi cînd n-ar fi existat! UDMR, UNPR - ei, ăştia ar trebui să fie spuma patriotismului! - bietele săpăligi...
Opoziţia Opoziţiei, PP-DD, nu face doi bani! Dan DIACONESCU, pentru mine, este un om fără cuvînt, fiindcă nu şi-a ţinut promisiunea care mi-a făcut-o telefonic de 3 ori. Este un ameţit (prin programul de viaţă impus, un noctambul, ca şi mine, ba mai mult). Are ceva idei, dar este departe de grosul poporului: face audienţă cu Partidul Poporului, face publicitate, de pe urma căreia face avere. Ca lupul cioban la oi, vai de ţara asta cu el la butoane. Odată ajuns la Putere, se va plînge, ca şi Emil CONSTANTINESCU, de puterea fostei Securităţi, că nu-l lasă să prospere. Are în spate, probabil, forţe şi finanţe care mie îmi scapă, probabil evrei bogaţi. Ideile lui sunt bune, dar irealizabile, dacă nu schimbă şi Constituţia -  sunt numai intenţii cu care se pavează şi Iadul, căci n-au prins esenţa fenomenelor sociale din ţară; vezi mai jos.


Drag POPOR, Fiecare om are menirea lui pe Pămînt, dar NIMENI NU-I DE NEÎNLOCUIT! Alege-ţi lideri tineri, curajoşi şi înţelepţi. Eu sînt ALBĂ-CA-ZĂPADA, dar iarna şi indiferenţa DVS., "iarna vrajbei noastre" - cînd am candidat ca preşedinte, virtual - m-au răpus în alianţă cu o boala cronică, o inimă ciuruită, la propriu. Ţara este condusă de o ciudată coaliţie, "UN SISTEM TICĂLOŞIT ÎN RELE", unde opoziţia şi puterea conlucrează economic şi politic, în contra celor mulţi şi săraci, cei care s-au răsculat în 1989. "NU MOR CAII CÎND VOR CÎINII", zicala asta trebuie să vă dea de gîndit şi să le întoarceţi zicala oarecum. "Sistemul ticăloşit", cel de care se tot vaită Preşedintele Traian BĂSESCU, şi s-a văitat şi Preşedintele Emil CONSTANTINESCU, cel înfrînt de securişti, este peste tot, în toate partidele politice, drept pentru care eu am cerut în PROGRAMUL PREŞEDINTELUI, PROGRAMUL POPORULUI, şi un "progrămel", "Programul RABLA", pentru toată clasa politică, cerînd înlocuirea ei cu tinerii, măcarde-ar fi ei fiii şi nepoţii ei, poate mai omenoşi. De aceea am ajutat-o pe EBA, "înfiind-o" temporar. "Sistemul ticăloşiţilor" izvorăşte de sub puterea lui Nicolae CEAUŞESCU, pe care l-au sacrificat, fără milă; ei sînt "patrioţii CEI RĂI", cei îndrăgostiţi subit de Bani şi de Capitalism, cei care şi-au perpetuat şi şi-au fructificat relaţiile de prietenie şi de colaborare, după ce au pierdut, un scurt timp, puterea politică, în 22 decembrie 1989 - ei şi-au recucerit, mai ales, puterea economică, în dauna POPORULUI şi a ŢĂRII, făcîndu-ne iar sclavii MARILOR IMPERII. Dar au exagerat enorm, aducînd în sapă de lemn, poate, circa 90% dintre romăni. Nesăbuinţa lor a distrus toată economia naţională, în loc s-o revigoreze. (Aşa ceva, similar, s-a întîmplat s-a întîmplat în OLTENIA, pe vremea lui PAPURĂ VODĂ, cînd boierii olteni s-au vîndut austriecilor şi, ca să scape (şi ei) de robia ăstora, au apelat la haiduci, patrioţii momentului, şi la unul dintre ei, ca "primar" al Craiovei, haiducul Papură.) Se pare că "patrioţii CEI BUNI", mai înţelegători, au mai îndulcit soarta poporului, pe linie socială şi culturală, cu unele înlesniri, frecţie la un picior de lemn. Refuz să cred că, dintre COMUNIŞTII şi SECURIŞTII cei vechi, dintre militarii şi toţi OAMENII SISTEMULUI, fie vechi, fie nou, "acelaşi sistem", toţi ar fi ticăloşi, ticăloşii de azi. Datorită "SISTEMULUI" eu am rămas un necunoscut perpetuu, nici măcar literatură nu pot să public. Noroc cu INTERNETUL, o sculă cu două tăişuri. Disputa dintre "CEI BUNI" şi "CEI RĂI" este nenorocul nostru, drag Popor, este cursa nebunească a înarmării cu averi. Dacă e sărăcie, nici consum nu e, în consecinţă nici producţie, nici profit, nici buget, nici locuri de muncă, nici speranţă de bunăstare. Se prăbuşeşte totul, şi în ţară şi în lume - LĂCOMIA PRĂPĂDEŞTE OMENIREA!
SINGURA SOLUŢIE: să scăpăm de sărăcie prin redistribuirea bogăţiei, aşa cum v-am arătat în MOTORUL SOCIETĂŢII INTELIGENTE (acolo am pus o eroare intenţionată, pentru protecţia ideii şi ca punct de plecare, o bază de discuţii.)
România trebuie să fie a tuturor românilor, "români sau neromâni, dar pămînteni", deopotrivă a săracilor şi a bogaţilor, pentru evitarea luptei de clasă şi a războiului civil. Dar nu se poate trăi într-o ţară bipolară, cu bogaţi putred de bogaţi la un pol şi săracii la limita existenţei, la celălalt pol. Trebuie tăiat "moţul curcanului" - adică bogăţia trebuie impozitată într-atît cît să rămînă "competitivă", iar săracii trebuiesc ridicaţi din mizerie, din foame şi din neajunsuri, veghind şi la educaţia şi sănătatea tuturor, gratuite ca în Socialism. Trebuie să punem la bătaie 30% din bogăţia tuturor, pentru relansarea economiei naţionale şi revigorarea bugetului naţional. Să ne preluăm tot subsolul şi solul Patriri de la cei care ne sînt duşmanii noştri, ai României.

Nu daţi pe nimic Suveranitatea Tării, pentru care au murit înaintaşii noştri.

Despre intrarea României în NATO şi în Uniunea Europeană nu s-a întrebat nicicum Poporul Român - s-ar fi putut negocia în alţi termeni. Eu unul sînt pentru o uniune economică, militară şi politică între TOATE STATELE LUMII, fără deosebire, STATELE UNITE ALE LUMII, cu respectarea SUVERANITĂŢII DE STAT. Nu organizarea lumii pe imperii, nici pe zone de influenţă. 7 miliarde de oameni pe Pămînt nu e de glumă: terminaţi cu LUPTA DE CLASĂ DINTRE STATE - ea poate duce la SFÎRŞITUL OMENIRII!
AVEŢI GRIJĂ DE ŢARA ASTA (N.CEAUŞESCU) ŞI DE POPORUL EI (S. BADEA)!...

ALTE PROBLEME:
1. Nu vă lăsaţi înşelaţi cu REGALITATEA! Regele Mihai este, întradevăr, o personalitate, dar este un om în vîrstă, incapabil de o dinamică politică. Şi dintre regi s-au ivit dictatori, nu mai departe tatăl său, Regele Carol II, de pe urma căruia era să se năruie şi Mihai I şi România. Regele, Majestatea Sa Mihai I, dacă e patriot cum este, poate ajuta România în relaţiile ei cu ţările Capetelor Încoronate, prin Casa Regală şi atît. A mai făcut-o cu succes. Mie mi-este indiferentă forma de guvernămînt, Republica sau Regatul, chiar mă amuz la gîndul că pot coexista şi ambele forme în aceiaşi ţară, cu o minimă regulă, dar mă înclin către Republică, mai modernă, mai dinamică, deşi peste postul de Preşedinte al României s-a abătut blestemul şi lacrimile celor săraci.
2. Un pericol şi mai mare este comedia ţesută de CAROL 3 - este vorba de Charles, Prinţul Marii Britanii - se spune că şi-a găsit străbunul în persoana lui Vlad ŢEPEŞ. Gogoriţa asta este "comercială" - se vinde bine -  şi este doar începutul unei noi mari manipulări şi mari prostiri a Românilor. A băgat adînc mîna în pungă, să-şi plătească cercetătorul în genealogie. Doar pînă la Vlad ŢEPEŞ i-au ajuns banii!... Eu, mai grozav, mă fălesc mai adînc, că-l moştenesc direct pe Decebal, e bine?, marele Rege al Daciei, şi cu acest prilej vă propun să vorbiţi şi despre Dacia, atunci cînd vorbiţi despre România, ca despre primul ei nume; nu degeaba Nicolae CEAUŞESCU a redenumit Turnu Severin  - Drobeta, Clujul - Napoca, şi-ar fi urmat Craiova - Pelendava. Să amintim Omenirii pe ai noştri străbuni eroi, Dacii, aurarii şi bogaţii Europei.
3. Uniunea Europeană e un eşec total, o nouă Uniune Sovietică, birocratică, ineficientă. Am accesat un Tratat şi mi se pare un dezastru birocratic! Românii sînt în UE ca "vulpea la struguri", deoarece, neamaiavînd institute specializate şi pe ramuri, şi pe domenii economice, fertile, accesarea fondurilor europene este mai de grabă inaccesibilă, deşi contribuim şi cotizăm. Eu, unul, aş renegocia tot ansamblul acestui "amestec de amestec", ciorbă de ţări şi popoare, în care România va ajunge o biată regiune oarecare. Luaţi o hartă a Europei, detaliată, şi veţi înţelege ce caută ţara noastră în aceată ciorbă. Dacă se continuă tot aşa în cincinalul următor, ori noi nu mai existăm ca stat, ori "imperiul lui Peşte" va dispare definitiv - e un conglomerat artificial,  bazat pe interese. Am ajuns să cerem voie la CE, FMI şi BM, conseinţă a rahatului în care am fost vîrîţi pînă în gît, de mai marii noştri, fără voia noastră!
4. Despre privatizare. Am fost pentru privatizare, în 1989, gîndind că o parte din sarcina de producţie o vor lua-o şi privaţii, de pe umerii statului, şi atît. Ceauşescu definea Capitalismul, simplu: SPECULĂ (ca minciună şi înşelătorie). Privaţii, pentru el, erau mandatarii, care se îmbogăţeau rapid şi feroce. De altfel, proprietatea privată naşte exploatare. Da, dar mica proprietate privată, zic eu, nu poate naşte exploatare, cu mici excepţii. Acestea fiind zise, nu mi-am putut închipui tîmpenia ca unii Români să vîndă totul, lăsînd Statul de izbelişte: şi sol şi subsol, şi fabrici şi uzine, unităţi strategice şi vitale. Se zvoneşte că ne presează cînd ruşii, cînd americanii, cînd evreii, cînd alte popoare. Dacă aş fi în putere (de sănătate şi de stat) aş naţionaliza tot ce s-a vîndut prin privatizare străinilor şi aş renegocia tot, prin înfiinţarea de întreprinderi mixte, româno-străine, în care România să participe cu accţiuni înte 30 şi 70%, iar acolo unde România trebuie să aibă monopol (mai ales, subsolul), de 100% (de ex. Roşia Montană). Privatizarea companiilor de stat a fost şi este posibilă pentru că există capete pătrate care au convins capetele rotunde cum că Statul nu este capabil să-şi gospodărească intreprinderile, acestea merg prost, sînt fiare vechi etc. Corupţia e mare, legile sunt proaste, căpuşiada s-a urcat ca viscul pe stejar. Nu Străinii au mai multe texticule decît Românii, ci Românii care ne-au condus - vorba lui Dr. OPRESCU - au doar 3 neuroni, cîte unul în fiecare coi! 
(În Austria statul austriac are o participare de 30% în cele mai fructuoase afaceri, aşa cum am stipulat în programul meu prezidenţial şi în SOCIETATEA INTELIGENTĂ.)
5. Roşia Montană. În discursul Preşedintelui (acela în care ar fi trebuit să-şi anunţe demisia) se spunea că se vor deschide minele, subteranul, în scopul de a crea noi locuri de muncă. Vax! Care mine? Ce faci cu producţia? Unde o bagi, că nu mai ai industrie prelucrătoare, că pe asta ai distrus-o cînd ai închis minele. Banca Naţională a României nu mai cumpără aur, auzi mata?!, ce lucru scîrbos!, de parcă aurul ar fi "rahat"! Roşia Montană, ultima redută, "tabelul lui Mendeleev", nu trebuie să ajungă pe mîini străine, pentru că se deschide Cutia Pandorei: cianură, exploatare crîncenă, hoţie la scară mică şi mare, silicoză, moarte, sărăcie, iadul pe pămînt. Daţi localnicilor locuri de muncă, dirijînd investitorii, români şi străini, acolo, să deschidă orice industrie (textilă, alimentară, agrară, educaţie, turism, sănătate etc.) numai minerit nu. Mineritul trebuie să-l facă numai românii şi STATUL ROMÂN! STATUL ROMÂN trebuie repus pe picioare, altfel vom fi un popor pe cale de dispariţie!
6. În conceptul meu de SOCIETATE INTELIGENTĂ, aceasta se bazează pe 3 piloni: educaţia (învăţămînt, cultură, culte, ştiinţă şi tehnică etc.), sănătatea (calitatea vieţii şi a produselor) şi CREAŢIA (creaţia creaturilor Creatorului, mai precis invenţia, creaţia aristică şi creaţia de bunuri materiale). Deci: educaţie, sănătate, invenţii! Lipsa de educaţie a dus la ultimul masacru fotbalistic din Egipt - o altă ilustrare n-am. Lipsa de sănătate mintală a dus la dezastrul României, dacă românul ar fi avut mai multă minte, nu pornea cursa nebunească a înavuţirii, dusă pînă la distrugerea propriului popor. E drept că s-a lucrat subtil, pe dedesupt. Tot aşa ca-n poezia de mai sus, dacă aş fi fost luat în seamă, cel puţin, nu s-ar fi ales Traian BĂSESCU, cu toate consecinţele, pentru că s-ar fi creionat, cel puţin, în PROGRAMUL PREŞEDINTELUI, PROGRAMUL POPORULUI, o sumă de probleme care s-ar fi pus spre rezolvare, Preşedintelui, oricare ar fi fost! Aici protestez împotriva tuturor - protestele de acum sînt o biată completare a sugestiilor pe care le aşteptam atunci, în 2009. Chiar Preşedintele a înţeles, abia acum, că, după criză, Capitalismul va trebui să accepte o nouă distribuţie a bogăţiei. Depinde ce şi cum.
7. România nu va începe să prospere decît numai după ce s-ar pune în aplicare principiul socialist al distribuirii obiectivelor economice pe tot cuprinsul ţării. În prezent, oraşe întregi nu au de lucru, iar agricultura nesusţinută nu-i ajută mare lucru. Cu ce-şi vor ţine familiile aceşti oameni, dacă oraşul, societatea nu le dă de lucru?... Dintre toate drepturile omului, vînturate de democraţiile occidentale, dreptul la viaţă şi la muncă sînt cele mai importante şi indisolubil legate. Societatea inteligentă pretinde o viaţă de calitate pentru toţi oamenii şi locuri de muncă pentru dreptul de a exista şi a crea. Creaţia este ceva specific OMULUI. Animalele pot munci, dar nu pot crea, decît în mică  măsură. Festivalul Naţional "Cîntarea României", într-o primă etapă, era un elogiu adus muncii şi creaţiei (munca la superlativ). "ROMÂNII AU TALENT" sînt o biată ilustrare.
De asemene, "DACIADA", pepiniera tuturor sporturilor din România, a contribuit la sănătatea individuală şi colectivă, a dat sportului românesc multe culmi şi valori mondiale. Trebuie repusă în practică.
8. Ca într-un SF, în 1971, am cerut să se demonstreze care sistem social este mai bun, Capitalismul sau Socialismul. Dacă experimentul s-ar fi realizat, demonstraţia ar fi căzut pe capul bietului popor român, începînd din 1989. Din păcate,,. experienţa cu capitalismul mioritic este şi mai cruntă. Logica ne spune că în China s-a experimentat cu succes combinarea ambelor sisteme. Eu sînt sigur că modelul SOCIETĂŢII INTELIGENTE este cel mai bun. Din păcate, acolo unde societăţile au ajuns cît de cît mai inteligente, au picat numai dictatorii...
9. După cum băgaţi de seamă sînt supărat pe toată lumea. Obiectivul meu principal, în 2009, cînd am candidat, virtual, a fost doborîrea articolelor de lege în care se cereau semnături pentru a candida într-o funcţie publică (ex.: 200.000 de semnături pentru a candida la Preşedenţia Republicii). Pînă nu veţi anula aceste prevederi - logice la prima vedere - nu veţi putea scăpa de actuala clasă politică. Din două motive: are un sistem ticăloşit de diabolic  şi de bine pus la punct (?) şi beneficiază de bani şi de partide. Omul sărac nu va putea accede la o funcţie publică. Singurul, şi cu bani şi cu partid, dintre cei "săraci", Emil CONSTANTINESCU, n-a făcut nimic, fie că era sau nu parte din "sistem", dar şi pentru că "i-a pus beţe-n roate" "sistemul", dar nici n-a avut mai nimic "în plan" decît aservirea unor interese: de ex., sub el, Parlamentul a votat vînzarea solului României. Pe mine "sistemul" m-a ţinut sub observaţie, convingîndu-i pe mulţi să mă ignore. Dar o parte din ideile mele încep să facă pui: le citesc printre rînduri şi în protestele Dvs.
10. Ar mai fi o problemă importantă, dintre cele multe. Asasinii economici au mărit preţurile tocmai la utilităţi şi la produsele de bază: eu plătesc 1) GAZE (ÎNTREŢINERE); 2) ELECTRICITATE; 3) APĂ; 4) GUNOI; 5) TV, TELEFON, INTERNET; 6) ALIMENTE DE BAZĂ; 7) CĂRŢI, CULTURĂ etc. la preţuri cosmice. În condiţii de iarnă, nu-mi ajunge pensia deloc şi aş fi murit mai demult, dacă nu m-ar fi ajutat fetiţa mea. În Socialism aceste preţuri erau minime. Ar mai fi 8) MEDICAMENTELE, 9)BENZINA... 10) DORINŢA ORICUI* {*aici adaugă fiecare ce vrea}(... Dacă aţi face minuni, Domnilor Guvernanţi, la aceste nevoi, ieftinindu-le, de 10 ori, noi, amărîţii, v-am ridica STATUI.) Imblînziţi relaţiile cu Rusia, măcar pentru gaze mai ieftine, nu vindeţi electricitatea străinilor, aduceţi TVA-ul la zero etc. Electricitatea, la care partea ieftină este partea care se obţine prin hidrocentrale şi energie nucleară periculoasă, ar trebui să fie gratuită, în mileniul 3, cînd înalta tehnologie nu poate fără ea, ba mai mult, să încălzească pînă şi pe sub drumuri, ca în SUA, pe timp de iarnă! Avea o vorbă răposata nevastă-mea: "...Că destul o să stăm în întuneric şi în frig, pe lumea cealălaltă! (adică în cripte, unde vom ajunge toţi, FĂRĂ AVERI)".  Dacă nu... oricum...
 Continuaţi, dragi compatrioţi, cu protestele, la Primăvară: schimbaţi toată clasa politică - tot aisbergul - unde vîrfuri sînt Preşedintele, Guvernul şi Parlamentul, dar şi Opoziţia. Învingeţi cu adevărat, nu fiţi de mămăligă!
ing, Savin BADEA

ANEXE:

POFTA MARE!

Tocana pedelista cu ciolan à la Base


Ingrediente:
Un popor mare, necopt, fara miez;
Mult ciolan;
Trei patru partide mari si cateva mai mici de diverse culori;
O blonda de Plescoi;
Un varf de boc;
O legatura mare de servicii secrete cu urechi fine;
O curte constitutionala moale si bine fragezita;
Cateva cozi de procurori;
Doua, trei sindicate stafidite;
Condimente:
Apa de ploaie;
Praf in ochi;
Gargara macinata;
zeama de baliverne;
Tupeu varsat;


Se taie poporul in doua parti, una buna si una rea. Apoi fiecare bucata se taie in doua, una buna, una rea, si tot asa pana se formeaza bucatele mici ce pot fi mancate dintr-o inghititura. Se separa apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienti, profesorii de studenti, copiii de parinti, grasii de slabi, si se lasa la decantat pana se ridica la suprafata uscaturile. Acestea se culeg cu atentie si se pun deoparte intr-un recipient caldut. Din restul se taie 25%, se scoate vlaga si se pune la foc mic, cu zeama de baliverne si cu praf in ochi, sa nu se prinda. Se acopera cu un capac mare ca sa nu rasufle si din cand in cand se stinge cu putina apa de ploaie.Separat, se ia un partid portocaliu si se intoarce de pe stanga pe dreapta. Apoi se impaneaza pe toate partile cu bucatele taiate din celelalte partide. Se presara deasupra uscaturi, iar peste se pune varful de boc si blonda de Plescoi cu ciolanul in gura, si se lasa la dospit.Celelalte partide se toaca marunt impreuna cu sindicatele si se invelesc cu servicii secrete. Apoi se freaca bine cu cozile de procurori, se trag inteapa si se pastreaza la racoare. Din cand in cand se gusta si se reevalueaza.Se asaza partidele intr-un parlament din teflon cu manere. Cel portocaliu se pune cu grija in mijloc. Pe langa el se mai presara doua, trei partide mici si bine fragezite. Restul de partide se presara dupa gust.


Se da totul prin curtea constitutionala si se inveleste cu gargara macinata.Se asaza totul peste poporul deja bine dunstuit si se da la copt.


Din cand in cand se strange caimacul de deasupra, cu care se unge bine blonda si uscaturile de deasupra, iar peste restul se toarna zeama de baliverne cu tupeul varsat.Se serveste rece, pe stomacul gol, in piata. In caz de probleme digestive sunati la 112.Obama îl sună pe Băsescu şi îi spune:
- Ar trebui să îţi iei adio de la popor!
Băsescu răspunde:
- De ce? Unde pleacă?
ISTORIA FURTULUI ROMÂNESC...


- Înainte de `89: toţi românii furau echitabil unii de la alţii.

Statul îi fura echitabil pe tovarăşi, iar tovarăşii furau statul.
- 1990-1996: se fură pe scheme şi inginerii financiare de tip piramidal.

Cei care au furat s-au numit mai târziu oameni de afaceri.
- 1996-2000: se fură din privatizări. Comisioane de zeci de milioane de euro, industrii întregi vândute pe 1 leu.

În perioada asta se nasc industriaşii gen Patriciu.
- 2000-2004: se fură din marile privatizări, retrocedări şi derogări de la plata taxelor şi impozitelor.

Cei care au furat s-au numit mai târziu moguli.
- 2004-2008: se fură din investiţii şi contracte cu statul. Statul a investit în buzunarele şmecherilor.

Celor care au furat, azi le spunem "băieţi deştepţi".

- 2008-2010: privatizări nu se mai pot face, investiţii nu, că a venit criza.

Aşa că s-a furat direct din bugetul statului.
- 2010-2012: bugetul nu mai există. Aşa că se fură direct din buzunarul românilor: salarii, pensii, ajutoare sociale, etc. !Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu