miercuri, 2 decembrie 2015

DA, SFINTE PĂRINTE, DE PREA MULTE ARME ŞI PREA PUŢINE BĂŞINI. CE-AŢI FĂCUT ÎN ULTIMII 44 DE ANI?

Puteri nucleare declarate
Ţară Focoase active/total* Anul primului test
Statele Unite Statele Unite 5.735/9.960[1] 1945 ("Trinity")
Rusia Rusia ( Uniunea Sovietică) 5.830/16.000[2] 1949 ("RDS-1")
Flag of the United Kingdom.svg Marea Britanie 225[3] 1952 ("Hurricane")
Franța Franţa 350[4] 1960 ("Gerboise Bleue")
Flag of the People's Republic of China.svg China 130[5] 1964 ("596")
Flag of India.svg India 75-115[6] 1974 ("Smiling Buddha")
Flag of Pakistan.svg Pakistan 65-90[7] 1998 ("Chagai-I")
Flag of North Korea.svg Coreea de Nord necunoscut[8] 2006[9]

Vezi şi:

  •  

Papa Francisc: 

„Omenirea este la un pas de sinucidere”

papa 2
Sanctitatea Sa, Papa Francisc

Încălzirea globală împinge omenirea la ”un pas de sinucidere”, iar liderii mondiali reuniți la Paris trebuie să acționeze acum sau niciodată, a afirmat Papa Francisc, potrivit Reuters.
„Nu sunt sigur (de rezultatele summit-ului de la Paris pe teme climatice – n.r.), dar ceea ce pot să spun este  (…) Majoritatea celor care sunt la Paris vor să facă ceva. Am încredere că vor face, ei au bunăvoință și eu mă rog pentru aceasta”, a spus Suveranul pontif în avion, în timpul întoarcerii din turneul său în Africa.
De la conferința de la Kyoto din 1997, „s-a făcut puțin” și „în fiecare an, problemele sunt mai grave”, iar aceasta poate arăta, „pentru a utiliza un cuvânt puternic, că suntem aproape de sinucidere”, a avertizat Papa, conform b1.ro

O termocentrală - mai mult abur (de la turnurile de răcire) decît fum (de la cele trei coşuri)
Acesta a atras atenția în repetate rânduri că degradarea climei afectează mai ales viețile celor săraci, cauzează poluare, boli, războaie și migrație. Papa Francisc pledează pentru o revoluție energetică prin care să se ajungă la abandonarea completă a combustibililor fosili.

NOTA MEA: 

DA, SFINTE PĂRINTE, DE PREA MULTE ARME ŞI PREA MULTE BĂŞINI (Scriu aici buruienos, Sfinte Părinte, pentru că unii "tehnologi cu demografia" susţin părerea criminală de reducere a Omenirii de la 7 miliarde la 2 miliarde sau chiar mai puţin, la 500.000 de suflete - crimă în contra Umanităţii, fără precedent, un Păcat strigător la Cer, fără nici-o noimă), de prea multă nepăsare... CE-AŢI FĂCUT ÎN ULTIMII 44 DE ANI? Problema "încălzirii globale" o ştiu de la Păcală, din 1971, ca "efect de seră" - prin "subţierea stratului de ozon" - "gaura de ozon" din stratosferă. Sanchi balama!... Aşa era moda... E o falsă problemă, mai ales că o spune Mr. Obama abia acum, ceea ce ştia lumea de aproape jumătate de secol. Pe mine chiar m-a amuzat ştirea că a început să-l îngrijoreze pe Preşedintele american abia acum presupunerea/speculaţia, savantlîcul, teoria aceasta, încă nefundamentată bine ştiinţific.  
      Necazul ni se trage, poate, mai de grabă, de la exploziile nucleare experimentale (din primele teste), de la chimicalele şi e-urile puse în alimente. Şi din multe altele. Pericolul constă în prea multele arme, de tot felul, şi de prea multă sărăcie. Armele se fabrică folosind oţel, produse chimice şi metale rare, materiale  energofage, care se produc emanînd noxe, poluare. Şmecherii dau vina pe frigidere (pe scurgerile de freon) şi pe centralele electrice pe cărbuni (produsele arderii cărbunilor, fumul, smogul). Nicola Tesla a dorit o electricitate gratuită pentru toţi oamenii de pe Pămînt - daţi deci drumul invenţiilor nepoluante, bazate pe "spirala magnetică", pe electromagnetism, pe energie liberă. România - ţara mea fericită - a ajuns să crească acum 51% dintre copiii ei sub cataclismul unei crunte sărăcii şi, implicit,  sub foamete. În Africa cîţi săraci aţi mai numărat? Vă rog, scoateţi din sărăcie pe toţi copiii lumii - dacă mai este posibil! Da, mai este posibil! Dar nu vă mai cîcăiţi încă 44 de ani. Sper că n-au început să se topească calotele glaciale şi gheţarii de la poli...
      Sfinte Părinte, uitaţi-vă la tabelul de mai sus: NU VI SE PARE CĂ OMENIREA ESTE LA UN PAS DE SINUCIDERE şi că se joacă cu focul de atîta amar de vreme? Nu vă ia cu fiori?...   
     Ştiţi că există state care s-au bătut în cutremure? Ştiţi că s-a experimentat o "bombardea" care ricoşează în... stratosferă şi loveşte unde nici nu te-aştepţi, la Fucuşima sau în Oceanul Indian - armă care "a plecat", probabil, de la un fulger globular - iscat din joacă de Nicola Tesla (?) - format deasupra Oceanului Indian, a traversat China şi a lovit în Siberia, ca meteorit tungus - la
30 iunie 1908, ora 7:17.
     Ce-au făcut RELIGIILE LUMII, să nu se ajungă la conflictul de CIVILIZAŢII (ortodox, musulman, catolic), devastator şi actual, în războiul din Siria şi Iraq, la invadarea Europei, cu oameni sărmani şi luptători-terorişti? De ce a mai fost nevoie să se mai inventeze şi războiul climatic/meteorologic, cînd deja există felurite metode de EXTINCŢIE?
       Sfinte Părinte, să nu uitaţi o vorbă "de-a mea"!:
      "SÎNTEM SINGURI ÎN UNIVERS - SÎNTEM MAREA EXCEPŢIE!" 

     Să mă contrazică oricine, dacă poate! Nu cu trucaje video-TV... Nici cu invenţii hitleriste, ruseşti, americane, papuaşe ori canadiene...
    Trebuie să privim lucrurile într-o nouă politică, pacifistă, astfel: e păcat să ne sinucidem tocmai acum, cînd am descoperit că Dumnezeu a creat pentru NOI o Omenire unică şi exemplară, pe o Planetă unică, vie şi formidabil de superbă, ajunsă la o "Civilizaţie" (of!) şi o Tehnologie (iarăşi, of!) pe care nici-o formă de Viaţă din Univers nu cred s-o fi atins vreodată... 
       Şi să vedeţi, Sfiinţia Voastră, că "unii" - pe care îi ştiu sau nu - or să inventeze nişte EXTRATEREŞTRII - numai pentru noi doi - dotaţi cu tot tacîmul, cu farfurii/străchini zburătoare etc., numai şi numai să ne contrazică, de la obraz. O ştiu, bine-mersi, ca veste de la Dalai-Lama, care bănuiesc c-o crede... Mare e Grădina lui Dumnezeu! Poate "ăştia", alliens,  repară şi "gaura de ozon" şi scăpăm de necaz.
   Să mai ştiţi de la mine că de la extincţia dinozaurilor au fost veri şi ierni normale, veri toride sau ploioase, ierni geroase sau mai blînde, în funcţie de latitudinea locului de referinţă. Tot aşa, numai pofta de sex diferă nu numai cu anii, ci şi cu distanţa faţă de ecuator (latitudinea) sau poli, în funcţie de rasă, potenţă, libido... şi climă!
    Vă rog insistent să priviţi o centrală electrică pe cărbune în funcţiune şi să vă gîndiţi la miliardele de automobile care toacă petrolul planetei.  Şi atunci veţi opta pentru bicicletă, trotinetă cu acumulator, barcă sau vapor, automobile cu aer comprimat, vehicule pe pernă de aer, automobile electrice, cu motor magnetic, cu motor cu apă, tren, tramvai, troleu, metrou, transport în tub vidat şi alte parascovenii ecologice, cărora li se pun, pe moment frînă. Centralele pe cărbuni n-au nici-o vină. 

   Iar cînd croiţi o nouă politică macro-economică, procedaţi ca frizerul: daţi de două-trei ori prin aer şi o dată prin păr.      Exemplificare:
Hidrocentrala de la Assuan (Aswan), Egipt


    NASSER –HRUŞCIOV, istoria prostiei omeneşti: " După patru ani de lucrări, în mai 1964, preşedintele Egiptului, Gamel Abdel Nasser împreună cu premierul sovietic Nikita Hruşciov au urmărit cum inginerii sovietici deviază cursul Nilului, pentru a construi marele baraj de la Aswan, cu o lungime de 4 kilometrii şi fiind de 70 de ori mai masiv decat Marea Piramidă, barajul a dus la formarea unui lac cu o lungime de aproximativ 483 de km şi o lăţime de peste 56 km, în care poate încapea de două ori cantitatea care curge anual prin fluviu.". Energie ieftină şi sistem de irigaţii. Dar a ieşit foarte prost. De-a-ndoaselea!
    Să vedem ce s-a intamplat în Egipt. În prima fază, datorită sistemului de irigatii agricultura a cunoscut o creştere a producţiei, dar după un numar de ani fertilitatea a început să scadă simţitor. Sutele de milioane de tone de sedimente şi mîl care se depuneau în fiecare an de-a lungul fluviului şi care îngraşau pămîntul, acum se depuneau pe fundul lacului Nasser.
    Asa se face, că a fost nevoie să se apeleze la fertilizatori, pe care ţăranii nu şi-i puteau permite. În consecinţă a fost nevoie de construirea de fabrici, care sunt şi cele mai mari consumatoare de energie electrică generată de barajul Aswan.
    Cat despre apă - din cauza temperaturii, din lacul de acumulare, anual, mai mult de 14 kilometrii cubi de apă se evaporă, lucru care nu se intampla anterior construirii barajului.
    Consecinţele - acuma, după patru mii de ani, Egiptul, patria celei mai durabile grădini a omenirii - importa cea mai mare parte a produselor agricole.
   Consecinţa este şi mai vizibilă: ea este legată de instabilitatea din actualul Egipt. E adevarat, nu poţi pune toate pe seama barajului, căci situaţia e mult mai complexă... Dar faptul că oamenii ies în stradă cu burţile goale şi disperaţi, ar trebui sa le dea puţin de gîndit politicienilor noştri, deoarece s-ar putea să o ia pe urma politicienilor din Egipt ... sau, de ce nu, chiar mai rau." (Sursa: Natura rustică). 
   
Foraj pentru gaze de şist, (prin fracturare hidraulică) şi poluarea severă a pînzei freatice adiacente.
Se poate face o paralelă şi cu gazele de şist din România…cînd pot fi otrăvite toate apele din toate cîmpiile româneşti. În SUA au păţit aşa ceva. 
    

Nu mai departe Sovieticii: care au gospodărit Rusia ca nimeni altii, construind canale în zone aride şi le-au făcut înfloritoare, dar Marea Aral (un lac ceva mai mare, a patra mare din lume) a secat pînă la fund. 

"Marea Aral din deşertul Kyzylkum, situat în zona centrală a continentului Asiatic, considerată în trecut a patra cea mai intinsă mare din lume, a disparut complet de pe suprafaţa Pămîntului. Mărturie stau imaginile din satelit puse la dispoziţie chiar de NASA, scrie Daily Mail.
Totul a început în anii 1960, atunci cand Uniunea Sovietica a demarat un proiect de anvergură de redirijare a unor rîuri. Cele doua cursuri de apă din zonă au fost redirijate pentru a deservi locuitorilor din zonă, astfel încît regiunea deşertică să poată fi locuibilă, iar terenul arid să fie transformat într-unul agricol. Pînă atunci, însă, cele doua rîuri, Syr Darya şi Amu Darya se vărsau în bazinul de jos al Mării Aral şi intreţineau una dintre cele mai intinse mări din lume. Dacă sistemul de irigaţii a facut din zona deşertică una înfloritoare, costul plătit a fost unul scump, spun specialiştii. Totul a dus la dispariţia mării." (Ştirile PROTV)
Cînd au apărut tractoarele, caii s-au trimis la abator. "Nu mor caii cînd vor cîinii..."
Şi încă una: s-au decimat caii, din cauza apariţiei tractoarelor! Of!
    
Fiecare utilaj la locul lui. Vinovate nu sînt tractoarele, de moartea cailor, nici cîinii, ci oamenii.
Datorită construirii hidrocentralei de pe Dunăre, la Porţile de Fier, în România, a dispăru insula Ada-Kaleh, o frumuseţe a Naturii.
Insula Ada-Kaleh, acoperită în întregime de Lacul de acumulare al Hidrocentralei de la Porţile de Fier. Insula va reapare atunci cînd hidrocentrala va fi depăşită de alte tehnologii mai spectaculoase şi se va demola.
     Nu-i aşa? Cu bunele intenţii se pavează Iadul, Sanctitatea Voastră!.

ing. Savin BADEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu