vineri, 18 octombrie 2013

DREPTURILE POPOARELOR - UN VIS


Similar DREPTURILOR OMULUI, cu care ne-am ales, de bine de rău, după 1989, mai puţin unii, şomerii, cei lipsiţi de dreptul elementar la muncă, mai puţin eu, cel lipsit de un alt drept, secret deocamdată, etc. , POPOARELE şi implicit STATELE lor, cum îmi place să spun - STATELE UNITE ALE LUMII - ar trebui să beneficieze de unele drepturi elementare, cu putere de lege, respectate in cadrul păcii şi prieteniei mondiale, a mult controversatei ordini internaţionale noi. Dar interesele meschine, imperialiste, fac ca sumumul de oameni cu drepturi consfiinţite - drepturile omului - adică POPOARELE, unele, nu toate, să fie lipsite de cele mai elementare drepturi. Dau doar cazul POPORULUI ROMÂN, risipit în două republici - ROMÂNIA şi MOLDOVA - şi în alte teritorii răpite de URSS - este lipsit de dreptul la UNIRE, de dreptul la RE-UNIRE, din cauza interesele meschine ale statelor şi federaţiilor imperialiste, precum Rusia, Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente (căreia i-am fost naş - viitoarea EURASIA, în balans cu EU).
Fericit aş fi - prin reducerea la un vis, şi nu la absurd - dacă ROMÂNIA UNITĂ ar fi parte, cu drepturi egale, atît în UNIUNEA EUROPEANĂ, cît şi în UNIUNEA EURASIA, două federaţii zonale, extrem de CORECTE, înfrăţite geografic, economic, politic, cultural etc., două buchete de state independente şi suverane, neasuprite de imperiile ruseşti,  franco-germane sau americane, ROMÂNIA REUNITĂ, aici, fiind liantul şi germenul STATELOR UNITE ALE LUMII, conglomeratul mondial de state suverane şi fericite. Şi tot aşa, pe zone geografice vaste ale LUMII, s-ar înfăptui UNIUNI de state, unde, dau alt exemplu, COREEA REUNITĂ, ar fi liantul dintre EURASIA şi UNIUNERA ASIEI de EST, care ar forma un alt frumos buchet de state suverane şi fericite, alături de Rusia, Mongolia, China, Japonia şi Filipine etc. Şi tot aşa, din mulţime în mulţime, prin reuniune, ca în teoria mulţimilor din matematică, Întregul Pămînt ar fi federalizat în sprijinul diviziunii internaţionale a muncii, a Dezvoltării Durabile, a păcii, prieteniei şi fericirii oamenilor şi  ale popoarelor. (NOTĂ: După cum observaţi, în acest vis, România Unită, Rusia şi Coreea Unită fac parte, pe criteriu geografic, din două Uniuni simultan, ca lianţi şi schimb de experienţă; alte state pot participa ca parteneri cu drepturi egale, ca de exemplu, Canada, India sau Brazilia în EURASIA - proiect conjugat cu cel al lui Vladimir PUTIN).
Dar din păcate, dau un strigăt de revoltă, ca cetăţean român european, către întreagă Lume Inteligentă -  căci mai e şi una proastă, cu voie sau fără de voie - să spun că România e JEFUITĂ DIABOLIC, chiar cu sprijinul sau din inconştienţa Preşedintelui ei, a Guvernului ei, a Parlamentului ei, trei Puteri incompetente, care au demis pînă şi pe directorul Institutului Naţional de Geologie, un om de ştiinţă competent, dar neîregimentat lor. Incompetenţa lor crasă mă determină să-i suspectez şi de lipsă de patriotism, din teamă sau din alte motive puerile... dar ei o dau, razna, pe seama... RUŞILOR! De rîsul curcilor!
Ruşii, cei cu multe gaze, au rîs şi de mine: mi-au rîs în nas, în 1984, cînd am prezentat la CAER, în Berlinul de Est, intenţia României de a prepara lignitul, pe căi uscate, şi de a-l gazeifica, la peste 1 km adîncime, în interesul INDEPENDENŢEI ENERGETICE A ROMÂNIEI (vezi ANEXA). M-au felicitat, în schimb, reprezentanţii Ungariei şi ai Bulgariei şi am fost luat la mişto de un ceh, pe motiv că eu sînt urmaş daco-roman, mai precis daco-complex. Dar am fost singurul "soldat" care era cît pe ce să moară "în cîmpul muncii", "coronat cu flori!", pe frontul acestei lozinci patriotarde, furată de la comunişti, mai adineaori, de către "anti-comunistul auto-declarat"; era să mor, zic, prin infarct, stres, muncă, "hei-rup!" etc. De rezultatul muncii mele s-a ales praful (apropo, cît praf fin de cărbune n-am înghiţit!): nu s-a mai interesat nimeni - nici partidul, nici guvernul, nici CAER-ul, nici ruşii, nici măcar stimabilul ONU, nici în 1989, nici după cacialmaua decembristă - nimeni din cei care mă onoraseră cu titlul de mare EXPERT NAŢIONAL, EXPERT CAER şi EXPERT ONU, chiar DUBLU EXPERT  (pentru prepararea lignitului şi gazeificarea lignitului), căci lucrasem concomitent pentru ţară, pentru lagăr şi pentru lume, cu competenţă: legasem prepararea, în general, şi pe cea a lignitului, în special, de microprocesoarele cu care Capitalismul a dărîmat majoritatea Socialismului - auzind, americanii, au sistat vînzarea de produse către prietenii din Socialism, produse dintr-acelea care înglobau microprocesoarele şi componentele de calculator, ca să nu le folosesc eu la preparare şi Armata la înarmare! Halal prietenie între popoare, şi atunci!
Dar azi, din interese meschine, de dictat, de dominaţie şi de exploatare, Popoarele sunt jefuite de bogăţiile lor, din adînc sau de pe sol. Pentru a i se fura aurul şi metalele rare din Munţii Apuseni, României i s-a distrus, metodic şi sistematic, toată economia, chiar acum i se scot şi ultimile şine de la cale ferată, ca să fac o metaforă "la zi". Ba mai mult, i se infectează subsolul, pe sub toate cîmpiile-i roditoare, ca să fie lipăsită şi de agricultură, iar Guvernatorul american al României zice că Rusia ar avea interese ca să nu extragem NOI gaze de şist şi ei să ne vîndă gazele lor. TOATE POPOARELE AU DREPTUL LA APA DE BĂUT (vezi ANEXA). Prin exploatarea gazelor de şist o să murim de sete, de dragul ruşilor şi a americanilor, cei "mari" în dispută. Şi aşa avem o apă puţină şi mizerabilă - lunar NOI o dăm pe diarie, ca la, doamne-iartă, ciclu! Toate popoarele au dreptul la şi la aurul lor - nu mai sîntem pe vremea conchistadorilor spanioli şi a piraţilor englezi. Nu pot înşirui aici cîte drepturi mai au şi popoarele, foarte multe drepturi. Vă las vouă dreptul să visaţi în completare! Fraţilor, un GUVERN MONDIAL nu există!, ci doar o reţea deasă, mafiotă, de interese imperialiste ale "multinaţionalelor" în expansiune pe piaţă, care a corupt minuscula mafie politică din fiecare stat. Lideri ca Băsescu, Obama şi Putin sunt biete "libărci" prinse în păienjenişul asasinilor statali, biete scule minuscule, care se dau forţoşi şi fioroşi!
Preşedintele, Guvernul şi Parlamentul ne omoară pînă şi cîinii! Oare, Popoarele nu au dreptul să iubească şi să ocrotească Natura şi animalele? 
Doamne, ce LUME mai păstoreşti! Bine-cuvînteaz-o şi îndreapt-o!
Doamne-ajută şi apără!!!!
ing. Savin BADEA
PS. UN prieten m-a completat cu o remarcă: pe vremuri, comuniştii aveau ce învîrti - o economie cît de cît viabilă - şi de aceea îşi doreau o independenţă energetică, faţă şi de "AIUREA", nu numai faţă de Sovietici! Dar Voi, acum, Preşedinte, Guvern şi Parlament, (Român, bineînţeles!), ce mama-dracului mai aveţi de învîrtit? Că gazul ni-l daţi scump! S.B. 
 PPS: De ce nu gazeificăm lignitul la marea dîncime?
S.B.
 ANEXĂ:

UNIUNEA EURASIATICĂ

UNIUNEA EUROPEANĂ

UNIUNEA ASIEI DE EST (la FOTBAL...există!) ETCETERA
Basarabia Pământ Românesc
Frate şi soră, mamă şi tată,
scumpa icoană, în inimi purtată,
trecută prin foc si prin sabie,
furată, trădată mereu,
eşti floare de dor, Basarabie,
eşti lacrima neamului meu.

(versuri de Dumitru Matcovschi)
--------------------------------------
BASARABIA e ROMÂNIA
DEMNITATEA NAŢIONALĂ TREBUIE RECUPERATĂ
PRIN REÎNTREGIREA ŢĂRIi ŞI A NEAMULUI ROMÂNESC
VOM RECĂPĂTA SUFLUL DE CARE AVEM ATÂTA NEVOIE
DUMINICĂ, ORA 14:00 - PIAŢA VICTORIEI, BUCUREȘTI
MARŞ PENTRU BASARABIA

Ceauşescu a vrut să exploateze gaze de şist, dar l-a speriat cutremurul din 1977

ARTICOL POSTAT DE: Sorin Golea
POSTAT: 19 Octombrie 2013, Ora 23:45

Întrebarea e logică: cum de ştiu americanii unde să foreze după gaze de şist în România? Adică, au mers exact în Vaslui, exact în Pungeşti şi au concesionat o parcelă anume, nu altceva… Cum? Exactitatea aceasta are o poveste halucinantă, relatată de prof. univ. dr. inginer petrolist Marian Rizea (foto dreapta), colonel (r) pe probleme de contrainformaţii economice.

  • Ceauşescu a vrut să exploateze gaze de şist, dar l-a speriat cutremurul din 1977
<a href='http://openx.alcachofaoriginal.ro/www/delivery/ck.php?n=a937df63&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE' target='_blank'><img src='http://openx.alcachofaoriginal.ro/www/delivery/avw.php?zoneid=40&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&amp;n=a937df63' border='0' alt='' /></a>

“Nu se ştie cum, dar este lucru dovedit că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mai ales către sfârşitul său, inginerii şi geologii germani ajunseseră să posede hărţi cu perimetrele gazelor de şist din Moldova şi Dobrogea. În zona Costineşti-Tuzla şi între Vama Veche şi Duranculak, în Bulgaria, au existat chiar colonii de ingineri şi tehnicieni nemţi, militari şi civili, care prin 1943-44 sondau şi cartografiau locul”, ne-a explicat Rizea (foto).
După război, aceste hărţi au ajuns la americani, nu la ruşi, iar după 1970 s-a legat o prietenie deosebită între Ceauşescu şi preşedinţii Statele Unite, respectiv Richard Nixon, Gerald Ford şi James Earl Carter.

Proiectul secret se numea «Zebra»

În acest context, Ceauşescu a primit de la americani hărţile şi specialiştii necesari pentru configurarea în secret a extracţiei gazelor de şist în parteneriat româno- american. “Dacă petrolul nu era o problemă la vremea respectivă, gazele naturale clasice autohtone, necesare pentru o industrie chimică supradimensionată, erau insuficiente.
Ruşii ne exportau gaz metan puţin şi scump, pentru că nu vedeau cu ochi buni independenţa noastră economică. Atunci s-a ajuns la un plan de extragere, împreună cu americanii, a gazelor de şist, proiect ce a primit numele de cod «Zebra».
În martie 1977 a intervenit însă cutremurul, iar de atunci, Ceauşescu, sfătuit de specialişti, a abandonat ideea exploatării gazelor de şist, pentru că poate influenţa mişcarea telurică, în special în zonele unde plăcile tectonice produc periodic seisme, cum este cazul Vrancei”, ne-a explicat Marian Rizea.

Fracturarea hidraulică poate produce cutremure

Aşa arată un zăcământ de gaze de şist, în comparaţie cu pungile clasice de gaze naturale

Conform prof. univ. ing. dr. Marian Rizea, exploatarea gazelor de şist, care sunt gaze naturale din interirul unor pietre, se face prin fracturare hidraulică, care înseamnă ruperea rocilor pentru eliberarea gazului, prin intermediul unui jet puternic de lichid.

Pericolele acestui procedeu sunt:

  • riscul de explozii şi deflagraţii pe o rază de mii de kilometri de la locul extragerii. Pot fi afectate, practic, judeţe întregi;
  • riscul grav de poluare a apelor din pânza freatică şi râuri cu substanţele chimice conţinute de lichidul injectat în structura geologică, substanţe care au drept scop “înmuierea” rocilor.
  • risc de provocare a unor cutremure de suprafaţă de până la 6 grade pe Richter, foarte periculoase, şi de influenţare a declanşării unor seisme în faliile predispuse unor asemenea fenomene, cum este zona Vrancea.
MAI MULT: Conform studiilor de până acum, în subsolul României ar exista 1.444 de miliarde de metri cubi de gaze de şist, care ne-ar ajunge pentru 100 de ani.

Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/ceausescu-vrut-exploateze-gaze-sist-dar-speriat-cutremurul-1977-468210.html?utm_source=Realitatea&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#ixzz2i7pXCVPw

NOTA MEA: GAZUL DE ŞIST, ca problemă "la zi", a apărut după vizita lui Traian BĂSESCU în SUA, în al doilea mandat. I s-a impus.
Şi s-a "împuţit treaba" după vizita lui Victor PONTA în SUA, de cînd Primul Ministru o ţine "langa", că, MUSAI!, "el vrea gaze de şist!"... de cînd SUA (CHEVRON) l-a chemat la ordine! Ce v-am spus? Ne-am pricopsit, în fruntea ţării, cu oameni "pricepuţi". Li s-a impus! "Caricaturile politice", oare nu pricep că ceea ce ne-a dat Dumnezeu (în subsolul Patriei) NU TREBUIE DAT ALTORA. După ce în SUA şi în alte părţi s-au distrus apele din vaste zone mirifice (în şase state) şi în alte părţi de pe glob, acum e la rînd România să fie COBAI-ul lor. De aia nu accept (nu vreau) noua ordine impusă de multinaţionalele şi organismele suprastatale, ci doar una în folosul popoarelor şi a statelor.
NU VREAU GAZE DE ŞIST, PENTRU CĂ NU VREAU METODA PRIN FRACTURARE, respinsă de Franţa, Bulgaria şi de Fidel CASTRO. Cine ne garantează că în operaţiile de prospectare nu se face şi exploatare experimentală, la fel de nocivă ca şi exploatarea propriuzisă. Treaba este valabilă şi pentru celelalte companii, altele decît CHEVRON, inclusiv PETROM, cu majoritate OMV (altă prostie cu aceeaşi pălărie!). "CE-I AL MEU, NU DAU!" Să fie clar. (vezi harta ROMÂNIEI, cu prospecţiuni "petroliere", de fapt gaze de şist; fiecare companie - o culoare; deja se ascund după cuvinte).
Dacă Preşedintele, Guvernul şi Parlamentul României vor investitori străini, dece nu-i ademeneşte în domeniile care nu ţin de solul şi subsolul României, ca de exemplu, în toate industriile care pleacă de la produsele miniere, în metalurgie, în construcţii de maşini şi mijloace de transport, auto, aviaţie, în drumuri şi infrastructură, educaţie, sănătate, tehnologia informaţiei etc. în mai toate domeniile, în parteneriat egal cu România, dar nu în minerit, în agricultură, în turism etc, adică în domeniile în care numai românii sînt obligaţi să dispună în totalitate, pentru o ţară prosperă şi curată.  

Un caz particular este Craiova: în 1971, m-am exprimat că oraşul Craiova este oraşul mijloacelor de transport, căci pe atunci produceam locomotive electrice, tramvaie, tractoare şi maşini agricole, avioane - nu produceam automobile, ziceam, şi nu aveam tramvai în oraş, lucruri pe care mi le-am dorit, din motive personale... Ceauşescu şi Franţa ne-au dat OLCIT-ul (astăzi, FORD, fost DAEWOO), printr-o apariţie de surprize-surprize şi ne-a aprobat şi tramvaiul - "un tramvai numit dorinţă"... Azi nu mai este nimic: FORD-ul abia se tîrăşte, tramvaiul a intrat în reparaţii sau în dispariţie fizică dirijată... nu ştiu din ce mai trăiesc craiovenii. 

În epoca microprocesoarelor! HALAL!
ing. Savin BADEA 
Zonele din România programate pentru exploatare prin fracturare (fisurare) hidraulică a rocilor:
BARLAD (VASLUI)
VOIVOZI (BIHOR)
TRIA (BIHOR)
BAILE FELIX (BIHOR)
TULCA (BIHOR)
ADEA (ARAD)
CURTICI (ARAD)
PERIAM (TIMIŞ)
BILED (TIMIŞ)
PAULIS (TIMIŞ)
PARA (TIMIŞ)
BUZIA (TIMIŞ)
CRAI (TIMIŞ)
MACIN (TULCEA)
BABADAG (TULCEA)
CAPIDAVA (CONSTANTA)
EFORIE (CONSTANTA)
COSTINESTI (CONSTANTA)
VAMA VECHE (CONSTANTA)
ADAMCLISI (CONSTANTA)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu