luni, 24 septembrie 2012

MAI STAŢI 10 ZILE... PENTRU POPOR, CU BANI DE LA CIOCOII ROMÂNI ŞI STRĂINI... EU AM FOST FENTAT: M-A LIPSIT ŞI V-A LIPSIT DE-O ŞANSĂ. (DIN "OLTENIADA" MEA).

POVEŞTI DE PE STRADA MEA

(Preluare de pe OLTENIADA, alt blog al meu.)

30 iunie 2010
“VIITORUL PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI VORBEŞTE PENTRU PRIMA DATĂ, ÎN ACEASTĂ CALITATE, POPORULUI ROMÂN”
Aseară, 28 iunie 2010, DDD – Dan DIACONESCU DIRECT – s-a dedicat poporului şi ne-a povestit ce-a făcut el în ultimul an.
În rezumat, ne-a povestit cum a vrut să canideze (în 2009) la alegerile prezidenţiale, dar a fost sfătuit de Ion (metaforic vorbind, ionii sînt cationi, cu + şi anioni, cu -), să mai  mai lase din avînt şi să mai aibă răbdare (“- Dane, te facem Preşedinte peste 5 ani!”), dar să-l ajute pe Mircea, să nu cîştige Traian, că-i vai de mama noastră. Copleşit de argumente, Dan a acceptat să-l ajute pe Mircea. Dar cînd a fost în campania electorală, bietul Dan se zbătea să-l ajute pe Mircea, dar trebuia să acorde timpi de antenă, conform legii, tuturor candidaţilor – corrrect! Ceilalţi “moguli” au simplificat problema: din CEI O SUTĂ au dat la o parte pe cei virtuali (fără semnături) şi alţi 2 din 12. “10 negri mititei… au rămas doar 5: Sorin, Crin, Mircea şi Traian, şi din trei, doi!” Poftim timpi de antenă! Noroc… că Dan a mai chemat cîţiva, să nu se certe cu Legea, de pildă pe Sorin, de-a moaca, fără taxă, la TELEVIZIUNEA POPORULUI, OTV, fostă televizie de apartament!
Mircea s-a codit să vie, sfătuit de “americani”, Traian s-a sfiit să vină, sfătuit de “sovietici”! (Metaforă: Prin “americani” şi “sovietici” eu îi denumesc, în glumă, pe consilierii celor doi, ca să-i deosebim din prima, şi nu mă refer la cei adevăraţi, americanii “care mint” şi “sovieticii care prostesc”!, – vorba mea, “minciuni americane şi prostiri sovietice”, şi viceversa). Scăzînd în procente, la sondaje, Traian nu se ia după cum îl învăţau de bine sovieticii lui şi se duce spăşit la Dan, cu tot stîngul, călcînd cu dreptul! Mircea, mai cucoş, nu! Traian îşi mută fundul şi a doua oară vine la Dan, Mircea nu! Ba mai mult, Dan îl invită, “telephonic”, la un scandemberg bărbătesc, la OTV, cu Traian. Mircea nu-şi mută fundul din fotoliu, de snob, de frică, de lene, de oboseală, de flacăra violet(ă)! Ba mai mult, Traian îşi anunţă Victoria de la microfonul OTV al lui Tudor, imediat după Viktoria lui Mircea! Dintre cele două Vicorii, la ciuruială, a lui Traian a ajuns în trecere, iar a lui Mircea în refuz! De unde şi: “- V-am ciuruit!”, celebra glumă (de-i place pînă şi lui), “a la radio Erevan”!
Supărat foc, Ion-ul negativ îi reproşează multe, în principal, că l-a cocoţat pe Traian Preşedinte şi că a trădat înţelegerea, a trădat pe Mircea şi Patria. Drept pentru care, “DAN ARE STAT”, hotărăşte neînduplecat să se facă politician şi viitor Preşedinte, că asta ne mai lipsea, că le aveam pe toate, alăturîndu-mi-se, mie, candidatul virtual, de pe blog. Am scris Ion, dar puteam scrie, tot aşa de bine, Bimbirică sau Păcală, şi era mai bine! Dar a fost aşe de străveziu!…
Apoi, Dan a vorbit despre averea sa, OTV, şi casa din Primăverii (casă cu curte şi cu brad,  Mircea, alt Mircea!). În OTV a inclus tot: blocuri, hala-studiou, yahtul de pe Coasta de Azur, avionul – garat la Otopeni,  helicopterul, colecţia de super-maşini… plasmele, pînă şi celebrul telefon mobil! Dar a uitat de vila din Florida… Povestea cu Yahtul a fost fantastică, pentru acele “creiere prăjite, tîmpite şi drogate”! (Eu aş fi zis “creier ars”, dar asta sună a inteligenţă!)A mai zis că viitorul Preşedinte CARE E! va dona Palatul Cotroceni pionierilor (de mîine) şi el va domni în Casa din Primăverii, lîngă bradul Mircea cel bătrîn, devenită Reşedinţă Prezidenţială. Avionul şi helicopterul vor deveni Flotilă Prezidenţială, maşinile vor fi Alai Prezidenţial şi pentru alţi şefi de state. Seara şi toată noaptea, va face o conferinţă de presă cu Poporul la OTV (gînd la gînd cu bucurie – nota 10 – şi eu la fel voi face, dar nu cu somnambulii). Din Legea lui COJOCARU va face partid, cu ziar, Oglinda Poporului, PARTIDUL POPORULUI , PARTIDUL OTV, Partidul lui Dan DIACONESCU etc. Treaba lui! Nu mă bag.
De aici, furtuna ori cenzura, întîmplarea sau patronii, mi-au tăiat cablul şi nu s-a mai prins postul. Aşa, alt gărgăune, m-a pus insomnia să postez propunerea mea despre TVA şi IMPOZIT, să ajut ţara să iasă şi din criză de idei… Recunosc, stimulat şi mai mult, de povestea lui Dan.
******
Ce a uitat să povestească viitorul Preşedinte al României, voi povesti EU, alt bolnav de boala asta, numită PREŞEDENŢIA ROMÂNIEI: înnodaţi-vă imaginaţia între Ion şi alegeri, din povestea de mai sus.
Fără să ştiu ce fumuri de mărire avea Dan şi ce fumuri de preamărire avea Ion, eu (citiţi, de aici încolo, Savin), Savin (adică eu) îi dă telefon lui Dan, într-o zi de vară:-         Dragă Dan, vreau să mă primeşti şi pe mine la Televiziunea Poporului, OTV. Sînt oltean ca tine, din Craiova, şi vreau să candidez la Preşedenţia României…-         Da, vă primesc.-         Cînd să vin?-         Oricînd, întrebaţi de mine la poartă la bodyguarzi şi veţi fi condus la mine în birou.-         Mulţumesc, o să vă comunic cînd pot să vin. Dar v-aş mai spune ceva: nu vă încurcaţi cu jocurile de noroc, ca Ţociu şi Palade (prima schemă), că unde sunt bani mulţi se încurcă iţele…-         Ei, ce să-i faci! Vorba aia, „mai cîştigăm, mai pierdem, negustori ne numim!”-         Eu v-am avertizat… vă voi mai suna etc.
Savin repetă telefonul, 3 săptămîni mai tîrziu, – cam la fel discuţia – dar precizează cînd vine şi-l întreabă dacă îl taxează cu ceva, „că sunt păduche”.-         Nu vă iau nici-un ban, fiţi fără grijă!-         Tocmai de aceia am apelat la OTV şi la Dvs. , iar dacă vin abia acum, am aşteptat să iau pensia, să am bani de drum… -         Veniţi fără grijă! Şi mi-a dat adresa, din Piaţa Romană, pe Magheru, „la apartament”.
Luni nu s-a putut, dar marţi, da.Savin merge cu „ia-mă, nene!”, un automobil, şi nu cu IC, trenul. Le face capul calendar, şoferului şi unei  tovarăşe de drum, un fel de repetiţie pentru TV. Ajunge la Bucureşti, trage la naşii fetei, se spală şi la ora 18 este la OTV, în Piaţa Romană. Două ore de aşteptare. Mai comunică cu portarii, co o amărîtă, două, le află legendele, de ce au venit. Una, „mai nebună”, i se pare suspectă, „să-l tragă pe om de limbă”.La 19 şi 45, Savin îl apelează din nou telefonic pe Dan.-         Vă aştept. Mai veniţi?..-         Sunt în drum spre OTV. -         Mă primiţi?-         Desigur, aşteptaţi-mă.Între timp, o sună pe Mioara, mare fan OTV („îl iubesc pe Dan!”), o prietenă din Bucureşti, care se interesează de emisiune.
Şi apare Dan cu „tancul”, un Rolls Royce. Toate femeile amărîte, îl sărută, de-l albesc. Savin îl întîmpină, dau mîna, se recomandă, evident, unul dintre “Preşedinţi”, cel virtual, Savin. Întîlnire de gradul 0 (zero)!-         Vă rog să urcaţi în birou, să stăm de vorbă…Dar se produce înghesuială la lift. Savin, politicos, rămîne cu un amărît pentru a doua şansă, la liftul următor. Dan urcă împreună cu liota de femei. Se urcă „la apartament”, etajul 5. Stupoare! Bodyguarzii şi o reporteră cu gura mare îi opresc pe toţi, otova, Savin, amărîţi şi femei. Sunt goniţi cu oarecare „brutalitate” jos, la sol, în gang, şi de acolo, pe trotuar, pe bulevard. După alte deliberări , la etajul 5, se coboară ţiar în gang, unde „masculii” dau un scurt interviu: -         Sunt… vorba aia, „gradu’ şi numele”… vreau să scot ţara asta din rahat!Pleacă reportera şi cameramanul. Savin se trezeşte cu „a nebună” în stradă. Îl descoasă:-         Poate o să încerc şi la… Radu Moraru …, zice Savin, a lehamite.-         Nu vezi că-s răi, nu vezi ce tanc are! Numai benzina…-         Hait! Asta mă provoacă! zice Savin, cu gîndul la pastila cu Radu Moraru. Din lac în puţ! „nebuna” fusese a mai pupăcioasă. Zău!Savin se mai încumetă la o nouă încercare şi ajunge iar la bodyguerzi, la etajul 5, dar înăuntru, în holul mic. E pus să aştepte pe o bancă de lemn, lîngă WC-uri, – poate trece Dan să se uşureze!Dar Dan s-a ţinut tare – n-avea nevoie de treaba mică – îl lua la întrebări pe un bărbos de la „Libertatea”…În schimb, Savin a rezistat pînă la 23 şi 30, cu toate transpiraţiile caniculei, ajutat de un pepsi şi nitro . Apoi i-a convins pe cerberi să-i ia numerele de telefon şi să-l sune Dan sau OTV-ul,  dacă-l primeşte a doua zi. Zis, dar nefăcut.La miezul nopţii, Savin ajunge în Rahova, la gazde, dezamăgit şi demolat de somn.A doua zi, neprimind telefonul, pleacă la Craiova, cu un tren de ora 17…
Abia intrat în casă, pe Savin îl sună Mioara: -         Unde eşti?, că te aşteaptă Dan. -         Unde să fiu?, acasă. Şi-i face rezumatul-         Vrea să te bage în emisiune.-         Prea tîrziu. N-a fost să fie! Dar nu-l cred. De ce nu mi-a dat telefon? Pentru mine e greu să-l prind, pentru că e noctambul, ca şi mine.
La 2-3 zile, Savin  îl prinde pe Dan, din nou, la celebrul telefon mobil şi-i zice: -         De ce, Domnul Dan? Cum îmi explicaţi ce-aţi făcut?-         Veniţi iarăşi. Vă aştept.-         Nu pot. Am cheltuit 200 de roni, n-am alţi bani, fie chiar şi pentru România. Aţi pierdut şansa să faceţi o faptă bună, şansa României, poate!…
Acelaşi reproş şi cu ocazia “legii COJOCARU”. Dan tăcea.De aceea doi “Preşedinţi” (sau 2 cu aere de preşedinţi) nu pot încăpea în aceiaşi teacă!Ascultîndu-l, aseară, Savin i-a mai tăiat ceva din vină, din cauza lui Ion.-         De ce te-ai dus la ameţitul acela, tată?-         Să n-ajungă Preşedinte orice ameţit! De dragul unei idei: „o ţară bogată cu oameni bogaţi”. „VEŢI AVEA PREŞEDINTELE PE CARE ÎL MERITAŢI!” Aşa e!
Noroc că veghează, cît de cît, “Preşedintele Virtual”!
Şi DDD?!
“Viitorii “Preşedinţi” ai României” – care pe care – sau amîndoi, precum cei 2 Căpitani Regenţi din San Marino !
Ing. Savin BADEA

Citeste mai mult: POVEŞTI DE PE STRADA MEA
27 august 2009
De la O ZI BUNA:
Bine te-am regasit, Savin Badea!

27 augustA-ţi ţine promisiunile este piatra de temelie în relaţiile cu ceilalţi,
dar şi cu tine însuţi.


Torre BBVARugăciunea zilei:Doamne, ajută-mă să nu mă aventurez când fac promisiuni, ci să
cântăresc mai întâi dacă am cum să duc la bun sfârşit cele promise.


Citatul zilei:Anonim: "Promite doar ceea ce poţi face, şi fă mai mult decât ai promis."


Bancul zilei:Profesoara:
- Bulă, n-ai promis tu că o sa fii cuminte ?
Bulă:
– Da, doamnă…
Profesoara:
- Şi nu ţi-am promis eu că te voi pedepsi dacă nu vei fi cuminte ?
Bulă:
- Da, doamnă, însă cum eu nu mi-am ţinut promisiunea, nici dumneavoastră nu sunteţi obligată să vi-o tineţi…
Muzica zilei :

Lalelele Olandei II
Asculta mai multe audio Muzica
PROMISUNILE
Întîlnire de gradul IV

 
În urmă cu o lună, prin bunăvoinţa unei prietene, Mioara, am
făcut rost de numărul de telefon al Domnului Dan DIACONESCU, patronul OTV-ului,
OGLINDA TELEVISION, supranumită, pe drept, TELEVIZIUNEA POPORULUI. I-am dat
telefon, prima dată, într-o sîmbătă, la ora 18 şi 45 minute, bănuind că atunci
este treaz, după o zi de somn, evident, după emisiunea lui nocturnă „DDD” –
„DAN DIACONESCU DIRECT”. I-am spus că şi eu vreau să candidez la Preşedenţia
României şi că îl rog să mă ajute, eu nefiind nici bogat, nici cunoscut şi că
vreau să-mi expun intenţiile numite „PROGRAMUL PREŞEDINTELUI”. Mi-a promis prin
DA şi am continuat discuţia despre „100% ADEVĂRAT”, întrebîndu-l dacă
„vîrtejul” în care s-a băgat (3 apartamente şi 3 Mercedesuri pe săptămînă) nu e
prea mare şi nu-l va duce la pierderi mari şi grave. Eu aveam în vedere şi alte
„aventuri cu bani” („inginerii bancare”) precedente, precum Caritas, acel LOTO
prezentat de ŢOCIU şi PALADE sau Loteria Naţională, care a fost acuzată de
fraudă, la un moment dat. Vroiam să-i atrag atenţia că acolo unde se vîntură foarte
mulţi bani, intervin şi forţe „ostile”, oculte, şi orice „ahitectură
piramidală” sfîrşeşte prost. Amintesc aceste amănunte, spre aducere-aminte,
căci n-am găsit altă „sămînţă de vorbă” decît aceasta – spre binele Dumnealui -
probabil că l-a deranjat. Dînsul mi-a răspuns: „Mai pierdem, mai cîştigăm,
negustori ne numim!”, la care răspuns n-am mai avut altă replică, i-am mulţumit
şi am zis că voi veni, desigur. Neavînd bani suficienţi, am amînat „excursia la
OTV” pe mai tîrziu.
Al doilea telefon l-am dat sîmbătă, 22 august 2009, la
aceiaşi oră. Mi-a răspuns şi l-am rugat să-mi repete promisiunea şi să-mi spună
dacă îmi ia vreun ban, vreo taxă, pentru prestaţia mea la televiziune, drept
candidat, şi dacă mă primeşte sigur. Mi-a zis că NU, nu-mi ia nici-o taxă,  şi „Veniţi! Vă prezentaţi la bodyguarzi şi vă
vor îndruma la mine”. I-am răspuns că voi fi la OTV luni, 24 sau marţi, 25
august.
M-am prezentat la OTV, în Piaţa Romană, pe Magheru, 28-30,
marţi, 25 august 2009, seara,  la ora 18.
L-am aşteptat împreună cu un grup de cetăţeni amărîţi, mai multe femei şi un
bărbat, cam de vîrsta mea. Intrigat de prea multă aşteptare, i-am dat al
treilea telefon pe la ora 20. Mi-a răspuns că e pe drum , că vine, iar eu m-am
prezentat „Sunt craioveanul care candidează la Preşedinţie”. Grupul s-a prins
cu cine vorbesc şi a tăbărît pe mine să le dau numărul lui de telefon şi l-am
dat, văzîndu-i amărîţi.
Desigur, a apărut cu un „tanc”, un automobil enorm, nu-i
ştiu marca, pentru că nu le am cu maşinile scumpe. M-am bucurat să-l văd
asaltat şi sărutat de femei. Am apucat să dau mîna cu dînsul şi atunci ne-a
invitat să-l urmăm. La lift, am dat întîietate femeilor (în lift urcau cîte 3
persoane) şi am urcat la ultimul transport. Am fost întîmpinaţi de bodyguarzi
şi de o reporteră, într-o bluză verde, al cărui nume nu-l ştiu, fiindcă nu s-a
prezentat. Cînd i-am spus cine sunt (reporterei) şi ce vreau mi-a răspuns că de-i ca mine
vin zilnic şi-i bat la cap! Fiind vorba de candidaţi la Preşedenţia României,
am zis că nu-i lucru rău puzderia asta de candidaţi, dar m-a deranjat modul
despotic de cum „ne-a rezolvat”. Ne-a cerut să coborîm în holul de la intrare
şi să o aşteptăm pentru un micro-interviu. Femeiele au plecat toate îmbufnate
şi supărate foc! Date pur şi simplu afară! Interviul l-am dat decît noi, cei
doi bărbaţi, separat. Microfonul îl ţinea reportera cu bluză verde şi un
cameraman ne filma. Am fost filmat de TV pentru prima dată în viaţă. Ba nu, în
1971, m-au filmat americanii, la o expoziţie privind viitorul televiziunii în
circuit inchis. Celălalt bărbat avea o problemă juridică şi cerea o mînă de
ajutor Televiziunii Poporului. Eu am răspuns cam aşa, obosit şi puţin supărat
de modul despotic al întîmpinării, dar şi cu puţin trac pentru această
neaşteptată premieră:
„Mă numesc Savin BADEA. Vreau să candidez la Preşedenţia
României! Am venit la acest OTV, Televiziunea Poporului, după ce am discutat
telefonic de 3 ori cu Domnul Dan DIACONESCU, să mă ajute să reuşesc să strîng
semăturile care se cer şi să-mi prezint PROGRAMUL. Nu se ştie de unde sare
iepurele şi poate ajutăm ţara asta să iasă din mizerie!”
Aveam în minte şi imaginea gunoaielor care l-au supărat pe
Primul Ministru, Emil BOC, atunci cînd, întîmplător, a dat peste unele.
Mi-am închipuit că filmuleţul va fi văzut de DD şi că voi fi
chemat, conform celor trei promisiuni telefonice… Nici vorbă! Atunci, după ceva
aşteptare în stradă, căci şi cerberul de la intrare ne-a gonit de pe hol, am
urcat iarăşi sus, la studio. Decît după o convorbire cu o femeie năcăjită şi
supărată rău pe DD. Dar femeia putea fi şi o „artistă”, pusă special să mă
scoată din pepeni. Cei din serviciul de pază al studioului o numeau „nebună”,
iar eu, pentru unele suspiciuni, am numit-o „spioana lui DD”. Ceva nu era în
regulă cu ea! „Treaba ei!” sau „Vai de ea!” Pe la 7 seara discutasem cu ea şi
se exprimase de România ca fiind „Ţara lui Peşte!” şi că multă lume e amărîtă,
o duce greu, moare de foame. I-am dat dreptate, gîndindu-mă ce eforturi
financiare făcusem eu ca să vin la Bucureşti, la OTV. „Va fi!”, i-am răspuns în
glumă, ştiindu-mă „peşte” (ca zodie) şi i-am amintit contextul istoric în care
au apărut sintagmele „Ţara lui Papură-Vodă” şi „Pe vremea lui
Pazvante-Chiorul”.   La intrare în studio am prezentat buletinul,
două numere de telefon mobil, la cererea altui reporter, şi am repetat ce
vreau, „Ofiţerul de serviciu” a fost amabil, dar într-o manieră tot despotică,
să mă lase pe holul automatului de suc şi cafea, pe lîngă WC-uri, în speranţa
că DD, intrat deja în emisiunea ”DDD”, va fi „prididit” cîndva de vreo nevoie
fiziologică şi va veni la WC-eu. Văzîndu-mă, va fi un bun prilej să lămurim „ce
şi cum”. Dar „minunea” nu s-a produs. În acest timp am îngurgitat o jumătate de
litru de suc pe bază de cafeină, ca să nu adorm de oboseală şi de plictis. M-au
trecut toate apele, sucul mi-a creat un discomfort groaznic. Mă aprovizionasem
special, ca să rezist în emisiune. „Ofiţerul” m-a ajutat să-mi reîncarc
telefonul mobil, să am cu ce suna un taxi, ori să-mi sun gazdele să-mi
deschidă. Pe la 23 şi 30, după aproape 6 ore, am plecat acasă, dezamăgit,
lăsîndu-mă pradă uşoară „lăcomiei” automatului unui taximetrist.
Dar, înainte de plecare i-am explcat „ofiţerului” motivul
venirii mele la OTV şi am adăugat: 1) „Mai degrabă comunic cu Preşedintele
Statelor Unite ale Americii, Domnul Barack OBAMA, decît cu oricare cetăţean al
României – toţi românii sunt puşi pe contraziceri şi reacţii anormale, în
vremuri anormale, încît nici-o idee nu ţi-o poţi duce pînă la capăt.” (Mă
gîndesc la cîte păţeşte Preşedintele României, Traian BĂSESCU, cînd orice
cuvînt scos pe gură, îi este puricat de ziare , TV-uri şi puzderia de analişti
politici care n-au soluţii la nici-o problemă.)
2) „Sunt disponibil oricînd – poate chiar şi mîine – dar
dată fiind situaţia creată astăzi, nu mai am încredere!”
3) „Vă rog să-i transmiteţi din partea mea exact vorba
Dînsului: „NICI NU ŞTIE CE PIERDE!” – „Vizionaţi emisiunile noastre, fiindcă nici nu
ştiţi ce pierdeţi!” – TIMPUL! (Aveam de gînd să-mi prezint, în cadrul
Progamului Preşedintelui, Programul economic, mai ales „MOTORUL ECONOMIC AL
SOCIETĂŢII INTELIGENTE”
, partea care conţinea părerea mea despre „ieşirea din
criză, revigorarea economică, eradicarea sărăciei şi egalizarea şanselor
tuturor cetăţenilor”, partea forte a programului meu – pe care o ţin secretă,
din motive obiective, pe moment, cînd toată lumea caută soluţii, inclusiv
concurenţii mei potenţiali. Dar la OTV aveam de gînd să nu las nimic secret,
fără ca Poporul să nu ştie. Dacă n-am condiţii favorabile, s-ar putea să mor
cu-acest secret, cu-această mare găselniţă, care ar putea scoate Lumea din
marasm.)
(O PARANTEZĂ CU TREI COMENTARII ALE MELE REFERITOARE LA PREZENTUL ŞI VIITORUL OMENIRII:
 
COMENTARIUL MEU: 
SOCIETATEA INTELIGENTĂ ESTE ŞI MAI INTELIGENTĂ!
Societatea umană este deja unită
prin intermediul: Internetului, Globalizării (Mondializării) şi a
Societăţii Inteligente. Modelul economic al Societăţii Inteligente
(similar "Teoriei unificării cîmpurilor" din Fizică) reuneşte
Înţelepciunea Culturală a Omenirii, încă din adîncurile Antichităţii şi mai ales din Feudalism, cu puterea Economică a Banului din Capitalismul Inteligent, cu grija Socială faţă de semeni din Socialismul Altruist, culminînd cu Bunăstarea Tuturor destinată după Nevoi şi Puteri prin Comunismul Inteligent Politic
- un model pe cît de simplu, pe atît de EFICIENT! Nimic nu va sta în
calea descătuşării miliardelor de microrevoluţii inovatoare. Întreaga
Înţelepciune a Planetei acumulată pînă acum va fi un mizilic faţă de
Înţelepciunea care va irumpe! Savin BADEA

Comentariu pus şi pe DESCOPERĂ la articolul în cauză. Savin BADEA
Vezi şi: CRIZA GENERALĂ
De ţinut minte:
Petre Ţuţea – „…Eu
nu detest burghezia. Eu m-am lămurit că un om care vrea să fie bogat nu
este un păcătos. Spunea un preot bătrân: Circulă o zicală că banul e
ochiul dracului. Eu nu-l concep ca ochiul dracului, eu îl concep ca pe
o scară dublă. Dacă-l posezi, indiferent în ce cantităţi, şi te mişti
în sus binefăcător pe scară, nu mai e ochiul dracului. Iar dacă cobori,
atunci te duci cu el în infern, prin vicii, prin lăcomie şi prin toate
imperfecţiile legate de orgoliu şi de pofta de stăpân…” Sursa: Wikipedia
 
Capitalismul
are avantaje şi dezavantaje. Dezavantajele îl descalifică în faza de
imperialism sau luat singur ca sistem – în primul rînd prin exploatarea
omului de către om, care în capitalism este feroce, fără milă.
Societatea inteligentă încurajează deopotrivă feudalismul (în parte),
capitalismul (în parte), socialismul (în parte) şi comunismul.
Capitalismul, de unul singur, e catastrofal, dar are valoare doar prin
avantaje. Societatea inteligentă ştie să-i valorifice avantajele şi,
prin contribuţia celorlalte 3 sisteme, să-i anuleze dezavantajele.
Motorul economic al societăţii inteligente va crea societatea umană
perfectibilă pînă la pefecţiune. Savin BADEA (voi reveni)
Vezi şi: CRIZA GENERALĂ
 
Ridichea uriasa
RIDICHEA URIAŞĂ
de Savin Badea
Prelucrare după o poveste populară.
Bunicul o ridiche a pus în grădiniţă
Şi a crescut aceasta cît capul unui om –
Ba, parcă, şi mai mare, cam cît o lubeniţă,
Cu frunza foarte lată şi-naltă cît un pom.

Dar într-o zi bunicul a încercat să scoată
Ridichea uriaşă cu totul din pămînt –
A apucat-o zdravăn de frunza ei cea lată
Şi trage tare moşul cu sîrg şi cu avînt.

Ridichea nu se lasă uşor să fie scoasă;
Şi moşul de îndată chemă pe babă – foc! –
Băbuţa îl apucă pe moş, mai voinicoasă,
Şi trag, însă ridichea nu s-a clintit din loc.

Atunci chemă bunica pe mica ei nepoată –
Nepoata prinde bine pe babă de cojoc,
Iar baba înciudată trage de moş o dată
Şi moşul de ridiche, dar nu se scoate – ioc!

Nepoata o potaie aduce mîniată –
Ham-ham!, căţelul latră să dea un ajutor –
O-apucă de fustiţă cu botul pe nepoată,
Nepoata pe băbuţă de-acel cojoc cu flori ;

Iar baba îl agaţă pe moşul de scurteică
Şi de ridiche-atîrnă sărmanul de moşneag –
Degeaba trag tuspatru, ridichea nu se lasă –
Zadarnic se tot luptă – şi trag, şi trag, şi trag.

Se prinde şi-o pisică ridichea să o scoată –
Pisica de codiţă îl trage pe căţel;
Căţelul de fustiţă o trage pe nepoată,
Nepoata pe băbuţă şi baba moşul chel.

Se trage cu sforţare – echipa-i curajoasă –
Dar nu s-a smuls ridichea din loc c-un degeţel.
Dar iată că pisica tot miorlăie voioasă :
„Aduc eu pe un prieten – îl chem pe şoricel!”

Se prinde şoricelul de coada de pisică,
Pisica îl apucă la fel pe-acel căţel,
Căţelul pe nepoată o trage de fustiţă,
Nepoata pe băbuţă şi baba pe bunel.

Şi trag cu stăruinţă de-acea ridiche, tare:
Cu forţă, şoricelul, cît nuca ,-n şir unit,
Pisica şi căţelul, nepoata, mama-mare… -
Minune, chiar minune! – ridichea a ieşit!
 
A doua zi am aşteptat zadarnic un telefon de la oricine din
OTV. Cu gîndul că situaţia se va repeta şi miercuri, am hotărît să plec acasă,
la Craiova, lăsînd bafta pe mai tîrziu, la un noroc mai bun! Nu puteam abuza,
pentru 2 eşecuri, de bunăvoinţa gazdelor mele, oameni nevoiaşi ca şi mine.
Nu-mi puteam permite, nici măcar pentru Ţară, să cheltui mai mult, degeaba, din
pensia pe luna în curs.
Ajuns acasă, seara, prietena şi consilierul meu întru iubire
de semeni, Mioara, cea care mi-a dat numărul de telefon al lui DD, m-a sunat şi
mi-a spus, în esenţă, următoarele: că a aşteptat toată noaptea să mă vadă la
OTV. Că l-a sunat „azi” pe DD şi i-a cerut lămuriri. DD i-a răspuns că mă
aşteaptă la emisiune (miercuri), iar Mioara m-a lăudat la superlativ.
Aşa că, la promisiuni, dragă Domnule Dan DIACONESCU, stăm
bine: 1-1! Iartă-mă, dacă ţi-am întîrziat cumva, miercuri seara, emisiunea
„DDD” – dacă chiar aveai de gînd să mă bagi în direct sau să uiţi, pur şi simplu,
de mine, ca marţi!?
La bună vedere! La revedere! M-a costat ceva timp şi bani
plăcerea de a face cunoştinţă şi o strîngere de mînă! Ce să-i faci, „mai
pierdem, mai cîştigăm, negustori ne numim!” Din păcate ori din fericire, eu nu
sunt negustor, mai ales negustor de promisiuni. În campania mea mea
prezidenţială EU NU PROMIT, eu DOAR PROPUN măsuri, pe care dacă voi fi în
PUTERE să le iau, poate voi îndulci viaţa a milioane de oameni, amărîţi ca şi
mine!
La revedere, Savin BADEA
  P.S. De ce întîlnire de gradul IV? 3 telefoane şi-o strîngere de mînă. SCUMP, DOMNULE DAN DIACONESCU, SCUMP! Mai dormi şi noaptea, dragă Dan! O ZI BUNĂ! Uite, am şi eu televiziunea mea, tot un OTV – OLTENIADA TV – vezi mai jos. DE CE M-AI FĂCUT SĂ VIN LA BUCUREŞTI ŞI DE CE AI UITAT DE MINE? AI VREO EXPLICAŢIE PLAUZIBILĂ? Cu simpatie, Savin P.P.S. Salutări prieteneşti, Domnule Corneliu Vadim TUDOR! Dacă aflu că mi-ai pus strîmbe, pierzi! Savin "puterea unei atingeri, a unui zâmbet, a unui cuvânt amabil, a unui
compliment sincer, a celui mai mic gest de atentie; toate acestea au
puterea de a schimba cursul unei vieti" [Leo Buscagdia]
Faceţi clic pe legătura de mai jos: nici nu ştiţi ce pierdeţi, dacă n-o faceţi! www.ozibuna.net/abonat/cadou.htm
Nu uitaţi să reveniţi cu NEXT – ÎNAPOI la acest articol -  PROMISIUNILE – să faceţi comparaţie.
Dragă Carmen, O ZI BUNĂ! Vă mulţumesc şi eu; mi-am permis să folosesc materialele trimise de
Dvs. pentru a ilustra articolul meu PROMISIUNILE – O ÎNTÎLNIRE DE
GRADUL IV de pe OLTENIADA. V-aş fi îndatorat să comentaţi acest articol,
ca mediator, fiindcă vă apreciez pentru bunul simţ şi politeţea Dvs. Cu stimă, Savin
CHIAR NU SE GĂSEŞTE NICI-O TELEVIZIUNE SERIOASĂ CARE SĂ-MI OFERE ŞANSA SĂ PARTICIP DEMOCRATIC LA ALEGERILE PREZIDENŢIALE?
NU PROMIT NIMIC NIMĂNUI – VĂ PROPUN DOAR UN PREŞEDINTE (ÎNTR-UN SINGUR) EXEMPLAR, DAR PERFECTIBIL, CU UN PROGRAM (ÎNTR-UN SINGUR) EXEMPLAR, DAR PERFECTIBIL, CARE DOREŞTE CA ŞI POPORUL SĂU SĂ-ŞI EXPRIME VOINŢA ŞI PROBLEMELE SALE. DOAR CURAJ ŞI INTELIGENŢĂ  – ATÎTA VĂ CER! "VEŢI AVEA PREŞEDINTELE PE CARE ÎL MERITAŢI!" AŞA E? AŞA SĂ FIE! Savin BADEA
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu