joi, 15 mai 2014

PROBLEMA OBEZITĂŢII

Obezitatea poate să ucidă. Cum puteţi scăpa de kilogramele în plus pentru totdeauna Obezitatea poate să ucidă. Cum puteţi scăpa de kilogramele în plus pentru totdeauna
Obezitatea a devenit o reală și gravă problemă în România. Comisia Europeană plasează ţara noastră pe locul III în Europa la acest capitol, alarmant fiind că boala se instalează mai ales în rândul copiilor.

Cifrele Centrului de Calcul și Statistică Sanitară din cadrul Ministerului Sănătăţii Publice arată că în Romania aproximativ 30% din populaţie sufera de obezitate, 20% este supraponderală iar numărul copiilor supraponderali este cu 18% mai mare în ultimii zece ani.
Societatea de Endocrinologie susţine că 40% dintre copii și 60% dintre adulţi sunt supraponderali, iar 30% sunt obezi; procentul bărbaţilor obezi este de 27%, iar cel al femeilor de 29%.
3,5 milioane de obezi via pandemie
Medicii Romgermed atrag atenţia că hrana prea bogată în zaharuri și grăsimi nocive, activitatea fizică redusă și lipsa educaţiei alimentare sunt principalele cauze ale obezităţii. Boala poate cauza maladii cronice precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, accidentele vasculare cerebrale și unele forme de cancer! Obezitatea a devenit un factor de risc în aproximativ 75% din bolile contemporane. “Diabezitatea este un nou concept ce asociază obezitatea și diabetul de tip II – ca sindrom. Se preconizează că în 2050 va fi o adevărată pandemie de obezitate și diabet. Ca atare, mijloacele de contracarare și prevenire a extinderii galopante trebuie să fie pe măsură – intensificarea educaţiei alimentare, a screening-ului bolilor metabolice și a diabetului zaharat, a implementării mișcării fizice de masă. Deci, niciodată nu e prea târziu pentru a ne schimba stilul de viaţă!”, este de părere Doctor Antonela Burlacu, Medic Primar Endocrinologie Romgermed.
Întrucat un român din trei este supraponderal- unul din patru este obez, în România sunt peste 3,5 milioane de obezi, doar 10% dintre aceștia merg la un control medical și numai 1% dintre ei sunt incluși într-un program naţional de educaţie împotriva obezităţii, GRUPUL MEDICAL ROMGERMED a lansat Programul de slăbit – Pachet “Controlul Greutăţii”. “Ne îngrijorează foarte tare această problemă! Împreună cu specialiștii Grupului Medical Romgermed, medici pe parte clinică și medici pe parte paraclinică (laborator), am ajuns la concluzia că trebuie să facem ceva mai mult decât să ne raportăm la datele statistice. Un program de informare a populaţiei, bine coordonat, va genera rezultatele dorite. Dorim să fie foarte bine înţeles pericolul pe care obezitatea îl reprezintă asupra sănătăţii, motiv pentru care îndemn, în special părinţii, să nu ignore problema surplusului de greutate. Un control la medicul specialist poate face diferenţa între a preveni și a trata. Iar acolo unde se impune tratament, timpul devine principalul aliat în lupta pentru sănătate!”, declară Ciprian Nicoară, Director General Grupul Medical Romgermed.
Cel mai mic preţ din piaţă
Un grup de medici și psihologi va identifica problema la nivelul fiecărui individ care luptă cu kilogramele, va emite soluţia terapeutică și va monitoriza pacientul până la rezolvarea problemei medicale, dar și post-terapie.
Pentru ca semnalul de alarmă tras de Romgermed să nu rămână fără ecou, Clinicile din cadrul Grupului vin cu cel mai mic preţ din piaţă pentru un pachet de profil.
Programul de slăbit, Pachet “Controlul Greutăţii”, durează între 2,5 și 3 luni și presupune 5 pași: 1. Consultaţia START (Consultaţie, Antropometrie și anamneză, Ancheta alimentară); 2. Analize și investigaţii; 3. Plan de dietă personalizată; 4. Monitorizarea evoluţiei și ajustare; 5. Menţinere.
“Pentru acest pachet în 5 pași, pacientul plătește doar 550 lei, întrucât ne dorim ca pachetul să fie accesibil majorităţii celor cu probleme de greutate. După cum am mai spus, Romgermed nu adoptă politica profitului imediat, ci Romgermed implementează mereu servicii medicale bazate pe accesul tuturor la sănătate! Obezitatea este o gravă problemă a zilelor noastre, iar noi, Romgermed, avem datoria să facem ceva în prevenirea și rezolvarea acestei boli care macina viaţa atât de multor români. Nu este suficient să ne uităm peste statistici, ci trebuie să și acţionăm. Ai kilograme în plus? Aplează la medici, nu le ignora și nu aplica cure de slăbit indicate de prieteni! Să nu uităm că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat obezitatea ca fiind o boală cronică. În plus, Romgermed lucrează cu unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu, având alături și medici pediatri care să ajute la soluţionarea problemelor cauzate de surplusul de greutate în cazul celor mici ”, declară Irina Buţă, Director Operaţiuni Clinicile Romgermed.
Romgermed, mereu în slujba pacientului
Grupul Medical Romgermed are la activ o serie de acţiuni menite să confere accesul tuturor la sănătate. De la campanii dedicate, precum cea de impulsionare a femeilor de a se prezenta la medic în vederea efectuării testului Papanicolau, la lista de preţuri reduse în medie cu 20-40% și  cele mai mici preţuri de pe piaţă pentru un mare număr de analize de hematologie, biochimie, imunologie, dar și pentru o gamă largă de hormoni și markeri tumorali, până la preţul cu circa 80-100% mai mic decât în alte unităţi medicale pentru fișele medicale necesare la obţinerea permisului auto și port armă, în regim rapid (durează maxim două ore, toate investigaţiile  efectuându-se în aceași locaţie).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu