miercuri, 19 august 2015

DE LA Nicolae CEAUŞESCU CITIRE


  • Gabriela Codruta Regimul trecut , e adevarat, creea locuri de munca tinerilor, indiferent ce calificare aveau.Acum, nu mai sunt scolil profesionale, tinerii sunt vanzatori in buticuri, deşi au studii superioare. Adevarat este, că sunt putini angajati pe competentă, majoritaea cu pile. Cei competenţi, în ce mai scurt timp, parasesc ţara .
  • Savin Badea "Nicolae Ceaușescu a fost unul dintre cei mai disputați oameni politici români, având în vedere că a fost inițiat Secretar General al Partidului Comunist Român și șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1965 până la căderea regimului comunist, în 1989. Generația post-decembristă aude tot felul de păreri contradictorii la adresa acestuia, însă în ciuda așteptărilor, există încă o comunitate puternică de români care consideră că era mai bine pe vremea lui Ceaușescu. Oare de ce? Ei bine, în zilele noastre tinerii nu mai sunt atât de susținuți pe cât erau în vremurile de altădată. Viitorul nu mai este asigurat, așa ca pe vremea lui Ceaușescu, iar locul de muncă apare doar dacă te străduiești din răsputeri. O parte din cei care au trăit în vremea regimului comunist știu despre ce este vorba și îl susțin în continuare pe Ceaușescu, așa cum o făceau și înainte. Însă, disputa continuă și la aproape 26 de ani de la revoluție. Tu ce părere ai despre discursul acestuia și de toată această dezbatere?"

    Răspunsul meu: Aici, Preşedintele RSR, îi cheamă pe toţi creatorii de artă - literatură, pictură, cinematografie, muzică etc. - să descrie în operele lor Poporul şi frumuseţile Patriei, pe toţi eroii muncii din Socialism. Fragmentul arată cum Ceauşescu "desprinde" din "copacul naţional" acele mlădiţe tinere care reprezintă tineretul ţării, tineret care trebuie să nu lipsească din inspiraţia creatorilor de frunte, din timpul consfătuirii de la Mangalia, august 1983. 
    Savin Badea

  • "Ceausescu indica tema, ideea si personajele care trebuie sa apara in operele artistice."

    Avea dreptate, dar nu depindea de ce dorea el, ci de ce şi cum scriau şi simţeau creatorii: viaţa era mult mai complexă, imprevizibilă, inimitabilă.

         AVIZ SITUAŢIEI ACTUALE, care vrea să ne impună cum să receptăm viaţa şi oglinda ei, istoria, prin legi prost croite, gîndite pe genunchi... Revizuiţi şi optimizaţi realist legea 217 din 2015.
    ing. Savin BAdea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu