luni, 21 martie 2011

O LUME BEZMETICĂ - CONDUSĂ DE LIDERI BEZMETICI! kk! (Reacţii)(5)

IATĂ UN EXEMPLU PROASPĂT: 

Eu îi dau dreptate, totuşi, lui PUTIN, cu unele reţineri. Asistăm la un război între "tribul lui Gaddafi" şi "tribul lui Sarkozy". ONU, Rusia şi China trebuiau să spună VETO, să se opună oricărui fel de terorism de stat! Să se opună violenţei prin război. "Cruciada" aliaţilor este terorism de stat, ca şi cel practicat de liderul libian, pute a petrol şi nu a umanism... Cele două mari puteri, Rusia şi China, aveau "antecedente*" care le-au impus abţinerile... O moralitate dubioasă. O LUME BEZMETICĂ - CONDUSĂ DE LIDERI BEZMETICI! "Analfabeţilor politici" le spun un singur cuvînt: DIALOG! Nu omorîţi alţi oameni  în numele dragostei de oameni! L-aţi condamnat deja la moarte pe Gaddafi, fie el tată, fie fiu.

*) Elţin a tras cu tunul în Casa Albă din Moscova; Cecenia, Georgia etc.; Piaţa Tiananmen din Beijing, iunie 1989; Tibet etc.

ing. Savin BADEA
 

Preşedintele Medvedev apreciază "inacceptabile” declaraţii de-ale lui Putin despre Libia

Gest fără precedent
21 martie 2011 – 18:48

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev a apreciat drept inacceptabil termenul de "cruciadă” folosit de către premierul Vladimir Putin, pentru a califica intervenţia militară occidentală din Libia, într-o critică inedită a premierului, pe care presa internaţională a sesizat-o ca atare.


Este pentru prima oară când Medvedev şi Putin par a se opune deschis, cu numai un an înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia, comentează France Presse. "Este inadmisibil să foloseşti termeni care duc la şocul civilizaţiilor, a expresiilor de genul <> sau alţii. Este inacceptabil. În caz contrar, totul se poate termina într-o manieră mai problematică decât situaţia actuală. Fiecare trebuie să ţină minte asta”, a spus acesta, citat de agenţiile de presă ruse. "Trebuie să fii cât se poate de prudent când vine vorba despre declaraţiile privind Libia”, a mai spus preşedintele rus. "Consider că rezoluţia ONU reflectă interpretarea noastră asupra a ceea ce se întâmplă în Libia, dar nu în totalitate. De aceea nu ne-am utilizat dreptul de veto”, a explicat şeful statului rus.


Premierul Vladimir Putin a denunţat, luni, rezoluţia numărul 1973 a ONU care autorizează recurgerea la forţă pentru protejarea civililor din Libia, care seamănă, după părerea lui, cu un "apel la cruciade”.

ANEXĂ: REZOLUŢIA ONU 1973

Rezolutia 1973 data de Consiliului de Securitate al ONU este o rezolutie care contribuie la impiedicarea masacrarii poporului libian de catre regimul dictatorial al lui Muammar Gaddafi .
Dupa ce situatia din Libia a inceput sa degenereze si protestele anti-Gaddafi au inceput sa degenereze in masacru, se impunea ca Organizatia Natiunilor Unite sa dea o rezolutie care sa impiedice acest lucru, iar aceasta rezolutie a devenit rezolutia 1973, adoptata la 17 martie 2011.
Rezolutia 1973 a fost propusa de Franta,Liban si Regatul Unit .
In favoarea rezolutiei 1973 au votat zece membrii ai Consiliului de Securitate si cinci s-au abtinut .
Membrii Consiliului de Securitate ONU care au votat afirmativ sunt Bosnia-Hertegovina, Columbia, Gabon, Liban, Nigeria, Portugalia, Africa de Sud impreuna cu membrii permanenti Franta, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii .
Tarile care s-au abtinut sunt Brazilia, Germania si India, impreuna cu membrii permanenti China si Russia .
Impotriva rezolutiei 1973 nu s-a opus niciun membru al Consiliului de Securitate ONU.
Rezolutia 1973 cere incetarea imediata a focului si autorizeaza comunitatea internationala sa stabileasca o zona de excludere aeriana deasupra Libiei si sa foloseasca toate mijloacele necesare pentru a proteja civilii.
Continutul rezolutiei 1973, adoptata în temeiul capitolului VII din Carta Organizatiei Natiunilor Unite cuprinde:
- instituirea imediata a unei încetari a focului si a violentei impreuna cu toate atacurile îndreptate împotriva civililor;
- impunerea unei zone de interdictie aeriana deasupra Libiei pentru a impiedica atacarea civililor de catre fortele loiale lui Gaddafi;
- autorizeaza toate mijloacele necesare pentru a proteja civilii si zonele populate de civili, cu exceptia unei interventii militare terestre;
- consolideaza embargoul asupra armelor si actiunea împotriva mercenarilor angajati de Gaddafi, autorizand inspectarea navelor si avioanelor;
- impune o interdictie pentru toate zborurile desfasurate deasupra spatiului aerian al Libiei;
- instituie înghetarea activelor pentru toate activele detinute de autoritatile libiene pentru ca aceste active sa poata fi folosite în beneficiul poporului libian;
- extinde interdictia de calatorie si înghetarea activelor a unui numar de indivizi si entitati libiene;
- stabileste un grup de experti pentru a monitoriza si a pune în aplicare sanctiunile.
Subiecte asemanatoare:
  1. Razboi in Libia Pana la urma a inceput razboiul din Libia, razboi care...
  2. Buncarul lui Gaddafi Dupa atacurile efectuate de Forta Aliata, nebunului Gaddafi i s-a...
  3. Armata israeliana a incetat focul in fasia Gaza Armata israeliana a incetat focul in fasia Gaza , deoarece...
  4. Unde este Gaddafi ? Dupa ce rachetele Tomahawk isi facura datoria si anihilara bateriile...
  5. Operatiunea Ellamy Pentru ca razboiul din Libia trebuia sa poarte un nume,...

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu