joi, 28 aprilie 2011

Alimentele care te scapa de burta


    Scoate din alimentatie chipsurile, sticksurile, popcorn, hrana tip fast-food si cartofii. Uita de bauturile carbogazoase, dar si de cele care contin zahar, daca-ti doresti un abdomen plat "Legumele si fructele crude sunt cele mai indicate pentru o alimentatie sanatoasa si pentru silueta. Cu cat sunt mai colorate, cu atat e mai bine", afirma prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Dintre fructe, un loc de seama il ocupa grapefruitul, despre care specialistii spun ca un fruct pe zi ajuta la mentinerea greutatii ideale. Un grapefruit are aproximativ 100 de calorii si este foarte bogat in vitamina C, care contribuie la scaderea nivelului colesterolului. In plus, aciditatea acestuia  incetineste digestia, ceea ce inseamna ca asigura o senzatie de satietate mai indelungata. Un alt fruct-minune este avocado. El contine grasimi "bune", care scad nivelul colesterolului si, in plus, ajuta la pierderea in greutate. Medicii spun ca ideale sunt in acest sezon si fructele de padure. "De asemenea, carnea de pui, curcan sau strut, fara pielita, preparata fiarta sau la gratar, ajuta la mentinerea greutatii. La fel si vanatul bine preparat. In aceeasi categorie se mai inscriu carnea de peste gras oceanic (macrou, cod, somon) si fructele de mare (creveti, caracatite, calamari) - dar nu prajite", adauga prof. Mencinicopschi.
    Lichidele sunt o alta componenta esentiala a unei alimentatii sanatoase. Apa plata, ceaiul verde, iaurtul sau kefirul sunt ideale pentru orice dieta. Ceaiul verde creste rata metabolismului, datorita catechinelor - niste antioxidanti puternici care se afla in ceai, reusind astfel sa micsoreze talia, sustin cercetatorii japonezi.
    O cana de kefir "cantareste" numai circa 170 de calorii si, in afara de senzatia de satietate, proteinele probiotice care se afla in compozitia lui accelereaza pierderea in greutate.
    Ce alimente trebuie sa eviti
    "Persoanele care doresc sa aiba un abdomen plat trebuie sa stie ca este indicat sa evite bauturile acidulate, alimentele care fermenteaza si cele care contin zahar, cartofii, produsele din malai si, de asemenea, sa combine corect alimentele. Oricine trebuie sa stie ca asocierea dintre proteine (carne, peste, oua, branza) si carbohidrati (cartofi, paste, cereale, paine, dulciuri) poate duce la balonare", precizeaza Livia Nena, biolog nutritionist.
    Asadar, scoate din alimentatie chipsurile, sticksurile, popcorn, hrana tip fast-food si cartofii. Fireste, lichidele care contin zahar si bauturile carbogazoase sunt uitate, daca-ti doresti un abdomen plat.
    Daca alimentatia este tinuta sub control, oricine poate ajunge sa aiba trupul visat daca practica miscarea corect si regulat. Atentie insa, exercitiile fizice modeleaza musculatura, dar nu reduc tesutul adipos.
    Antrenorul de fitness Serban Damian spune ca exercitiile fizice pentru abdomen nu te scapa de stratul adipos. "Este un mit. O mie de abdomene nu te scapa de burta. Exercitiile fizice tonifica doar musculatura, in nici un caz nu diminueaza si stratul adipos. Dupa dieta, abdomenele au scopul de a defini", explica Serban Damian.
    Gheorghe Mencinicopschi, Profesor universitar doctor - "Legumele si fructele crude sunt cele mai indicate pentru silueta. Cu cat sunt mai colorate, cu atat e mai bine"

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu