vineri, 15 aprilie 2011

ANEXĂ LA DECRET (3): Colonelul Muammar al-GADDAFI Muhammad - LA MULŢI ANI, EXCELENŢĂ! Categoria: DIAMANT.

ARGUMENT: Viaţă de cristal. Îşi conduce ţara cu inteligenţă, demnitate şi devotament.

Muammar Gaddafi - Wikipedia , enciclopedia liberă

Cine-l îmbracă pe Gaddafi?

February 21, 2011
Anul 2011 pare a fi  pentru Orientul Mijlociu cam ce a fost 1989 pentru Estul Europei. Zilele astea e mare fierbere în Libia. După Mubarak, e posibil ca Gaddafi să fie următorul lider invitat să ia loc pe fărașul care îl duce în recycle bin-ul istoriei. Însă politica e o disciplină capricioasă, schimbătoare, volatilă și, cum eu nu reacționez bine nici la disciplină, nici la schimbări, ca să nu mai zic că pur și simplu nu mă pricep să umblu cu materiale inflamabile, voi face alt lucru la care nu mă pricep: o să încerc să deslușesc tendințele sezonului în moda orientală aruncând o privire în dressing-ul longevivului conducător de jamahirie, colonelul Muammar al-Gaddafi.
Ce paradis al culorilor, ce rai al texturilor, ce junglă amazoniană a imprimeurilor te întîmpină imediat ce deschizi ușa! Andre Leon de la Vogue ar fi invidios, mai ales că Gaddafi nu recurge la un total look, ci mixează cu o nonșalanță care te bagă în ceață: aproape că nu știi dacă ai în față un geniu sau un clovn.
Printre persoanele publice există o regulă nescrisă, dar unanim și necondiționat respectată: să nu ieși în lume de două ori cu aceeași rochie. Gaddafi o respectă cu sfințenie. Ani de zile m-am minunat de ținutele flamboaiante ale liderului libian și m-am tot întrebat cine îl consiliază, cine e femeia (cherchez la femme, nu?) care îi picură generos în ureche și în spirit atîta inspirație, la pachet cu  curajul nebun de a se înțoli potrivit acestei inspirații? Trebuie să recunoașteți că Muammar e un bărbat curajos, îți trebuie cel puțin o pereche de balls ca să pui pe tine imprimeurile pe care le poartă el de obicei; apoi, îți mai trebuie una ca să  pui un halat cu dungi peste cel cu picățele, și încă una ca să te afișezi astfel costumat pe la vreo reuniune G8 ori pe la vreun summit unde uniforma obligatorie e costumul negru/bleumarin și cămașa albă, și unde o cravată galbenă te scoate lejer în evidență.
Dar căutam femeia… Ei bine, nu e vorba doar de una. Poate ați remarcat că Gaddafi nu are bărbați bodyguarzi, ci femei. E permanent și pretutindeni însoțit de un alai feminin pestriț. Pestriț fiindcă fiecare dintre fetele acestea are propria uniformă, complet diferită de a celorlalte. E primul indiciu că, de fapt, nu avem de-a face cu bodyguarzi: orice veteran, orice persoană cu educație cazonă ar fi acceptat o uniformă, ceva acolo, oricît de anost, numai să nu fie în fundul gol cînd se ivește ocazia să-și dea viața pentru prealuminatul stăpîn. Fetele astea însă n-au nimic de-a face cu armata. Au acceptat noțiunea de uniformă fiindcă e vorba de o provocare pe care și-o dorește orice designer, dar fiecare i-a dat propria interpretare, așa cum îi stă bine unui creator cu personalitate. La o privire mai atentă, veți observa că fetele sînt rujate, rimelate și coafate; sînt convins că Muammar întîrzie uneori prin aeroporturi fiindcă Allah îi uită bodyguarzii ba pe la standurile cu reviste de modă, ba în cabina de probă de la Banana Republic (ca să probeze tunica aia ultimul răcnet), ba prin duty free, vînîndu-i pe infideli printre rafturile cu superoferte la fardurile Lancome.
Bine-bine, veți zice, dacă fetele astea îi sunt consilieri vestimentari, de ce e nevoie de atât de multe? Pînă și Sarah Jessica Parker a avut nevoie de un singur sfetnic ca să treacă strada de la Kentucky Fried Chicken la Nobu. De ce lui Gaddafi nu i-ar ajunge unul? Păi, în primul rînd, el e arab. Arabii nu se mulțumesc cu o singură nevastă în timpul vieții, ba chiar se grăbesc să moară fiindcă dincolo îi așteaptă 70 de fecioare.
Însă aceasta e o explicație malițioasă. De fapt, Gaddafi are o slăbiciune pentru femeile în uniformă. În plus, omul ascultă. Le ascultă pe femei. Lucru foarte important pentru orice bărbat de pe planeta asta care vrea să aibă trecere la sexul opus. Colonelul ascultă. Ce femeie nu și-ar da viața pentru un bărbat care o ascultă, fie el și dictator? Dictator? Încercați să le convingeți pe fetele-bodyguard că Gaddafi e dictator! Încercați numai, cînd ele au zi de zi în fața ochilor dovada că Gaddafi încurajează pluralismul de opinii în materie de stil vestimentar. Colonelul însuși e dovada vie a acestui pluralism: el le ascultă pe toate femeile din jurul lui și face docil ce-i spune fiecare. “Azi punem halatul cu dungi, tăicuțule”, zice una. “Toca aurie”, spune alta. “Halatul cu buline”, susură a treia. “Pantofii cu toc de 10”, zice a patra (Glumesc, ăsta eram eu. Să nu fim răutăcioși, Gaddafi n-a purtat nicicînd tocuri mai mari de 5).
Total atipic pentru un bărbat, dar categoric pe placul fetelor, colonelul nu se ferește de culori, fie că e vorba de cele din spectrul primar sau de nuanțele dificil de asortat – auriu sau arămiu -, care însă îi dau dimensiunea faraonică pe care vrea s-o transmită.
Și nu e adevărat că Gaddafi nu ține cont de etichetă: cînd se întîlnește cu Sarkozy, Berlusconi sau cu alți lideri de-ăștia europeni cu abonamente la sala de fitness și la revistele de modă, ținuta este sobră: o singură culoare, chiar dacă e vorba de alb, de albastrul metalizat, specific bolizilor care aleargă la Le Mans, sau de mult mai chicul bej al deux-piece-urilor lui Coco Chanel. Gaddafi știe că francezii și italienii sînt cîrcotași în materie de haine și nu vrea să-i provoace.
În schimb, cu președintele american se bate pe burtă; Obama e mai de-al casei, mai ales că nu și-a renegat niciodată originile africane, astfel că Gaddafi și-a propus să-i provoace acestuia nostalgii, îmbrăcînd hainele de duminică. Iar Obama, vedeți, se dă la o parte cu respect: trece vraciul vracilor…


SURSA:

Cine-l îmbracă pe Gaddafi? | Doru


Vezi şi: A MURIT "CLEOPATRA" - DUMNEZEU A PRIMIT-O ÎN RAI -...(Citeşte şi DECRETUL)  









cel putin jumatate din cele insirate aici le stiam de vreo 20 de ani, de la colegii libieni din facultate...

LIBIA- Ce nu va fi publicat de masmedia niciodata

Citeva despre dictatorul, insingerat Gadafi,care isi chinuie poporul : 
-
   Poporul Libian primeste credit fara dobinda
-
   Elevii primesc salariul mediu acelei profesii, pe care o invata.
-
   Daca cineva nu-si gaseste de munca statul ii da salariu plin parca ar lucra.
-
   Tinerii casatoriti primesc casa gratis de la stat.
-
   Orice tinar libian daca se inscrie la orice facultate din lume,primeste 2500 eu de la stat plus intretinere + o masina.
-
   Masinile sint vindute la pret de fabrica.
-
   Libya nu are datorii fata de nimeni in lume.
-   Invatamintul si spitalizarea sunt gratis.
-
   25% din populatie are facultate.
-
   Pe strazi nu sint cersetorii,toata lumea are locuinta.
-
   15 centi costa o paine.   Deci e rau de tot.
Nu e de mirare ca pentru cei ce conduc lumea asta din umbra, Libya e o .
Gaddafi nu a fost de acord cu dobinzile mari aplicate de Banca Mondiala. Deci e dictator.

Libya a fost o tara L I B E R A asta-i adevarul despre razboiul din Libya .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu