joi, 19 iulie 2012

DOUĂ COMENTARII LA ARTICOLUL PRECEDENT - CA SĂ POT POSTA

Parlamentul României a aprobat în ședința plenară din 6 iulie 2012 legea cu privire la organizarea referendumului național pentru demiterea președintelui României. În primul articol al legii a fost stabilit că întrebarea la care vor răspunde cetățenii români va fi "Sunteți de acord cu demiterea Președintelui României, domnul Traian Băsescu?". [18]

În ședința extraordinară de guvern din 7 iulie 2012, Guvernul României a stabilit buletinul de vot ce va fi folosit la referendum. (SURSA: WIKIPEDIA).

"Sunteți de acord cu demiterea Președintelui României, domnul Traian Băsescu?"

 

2 comentarii:

  1. CĂTRE ROMÂNI,


    Indiferent dacă veţi vota cu DA sau NU, vă rog să vă prezentaţi la vot, dacă se poate, toţi, 100%.


    Eu sînt "Preşedintele Virtual al României", cel care a catalizat promovarea lui Nicolae CEAUŞESCU din Consiliul de Stat în funcţia de Preşedinte al României şi cel care a propus începerea dezarmării generale (cu 1%), idee după care Nicolae CEAUŞESCU a iniţiat primul REFERENDUM din România, cel pentru dezarmarea României (cu 5-10%), acţiune a Poporului Român care-i putea aduce lui Nicolae CEAUŞESCU Premiul NOBEL pentru Pace, act de prioritate mondială. În 2009 am "participat" la Alegerile Prezidenţiale ca şi "candidat virtual" la Preşedenţia României, pentru a sublinia discriminarea celor 200000 de semnături ca şi o prăpastie dintre săraci şi bogaţi, din cauza cărei legi democraţia românească este de cacao, de formă. Ai dreptul să alegi şi să fii ales, dar n-ai posibilitatea să fii ales, dacă eşti sărac şi n-ai partid.


    L-am votat pe Traian BĂSESCU de 3 ori ca Preşedinte şi m-a dezamăgit groaznic: Poporul i-a dat o şansă unică în istorie şi el n-a făcut nimic, nici măcar să-şi merite salariul, dar să şi mai facă fapte demne de reţinut. N-a făcut decît scandal.


    A afirmat, de pildă, ca România trebuie să renunţe, şi parţial, la... SUVERANITATEA NAŢIONALĂ a Statului Suveran Român, în cadrul unei UNIUNI EUROPENE federative - mare trădare naţională. Pe mine nu mă interesează dacă alte state renunţă la suveranitatea lor, nu vreau s-o facă România. Motiv pentru care eu am propus unirea comunităţii mondiale a omenirii în STATELE UNITE ALE LUMII, o uniune de STATE INDEPENDENTE, pentru pacea şi fericirea tuturor oamenilor de pe Pămînt.


    S-a schimonosit ca un saltimbanc în Parlamentul României - o comedie ruşinoasă - condamnînd COMUNISMUL, ca un analfabet politic, pentru că nici-un stat n-a condamnat Comunismul, mai ales că acesta n-a existat nicăieri. În România a fost SOCIALISM, un fel de capitalism de stat superior celui de azi. Un fel de comunism încearcă Israelul, apărîndu-se de lumea arabă.


    Ţine neapărat la minerit: la aurul de la Roşia Montană, la Cuprul de nu ştiu unde, la gazele de şist. I s-a explicat ce şi cum, dar insistă, ca berbecii. Este vorba de străini şi de bani mulţi, de AUR - aurul Poporului Român! Nu mai vorbesc de salarii şi pensii tăiate, de spitale desfiinţate, de vapoarele dispărute ca-n Fenomenul PHILADELPHIA. Etc.


    Etc. Cu PONTA şi ANTONESCU vom lămuri, după ce scăpăm de BĂSESCU!... Ei au format o majoritate în Parlament exact aşa cum a format-o şi a folosit-o chiar Traian BĂSESCU. C-aşa-i în tenis! Ca într-o joacă de copii tîmpiţi, acolo unde democraţia e pe bani! Dacă PONTA şi ANTONESCU se detaşează ca talent politic de CLASA POLITICĂ "RABLA", brava lor! Dacă nu... NU.


    Eu îmi doresc un alt fel de Preşedinte: un Preşedinte înţelept şi viteaz care să ne scape de UNIUNEA EUROPEANĂ şi de NATO, după care să se întrebe iarăşi Poporul Român dacă vrea SOCIALISM versus CAPITALISM versus SOCIETATEA INTELIGENTĂ, dacă vrea în UNIUNEA EUROPEANĂ, NATO sau în STATELE UNITE ALE LUMII, în deplină cunoştinţă de cauză şi prin proprie voinţă. Azi, în poziţia de triplă colonie a SUA, UE şi a CORPORAŢIILOR MULTINAŢIONALE, va trebui să le răspundă ferm tuturor celor care se bagă în treburile noasre interne, ca de exemplu prost, MERKEL and Co.


    Votaţi cum vreţi! EU VOTEZ ÎMPOTRIVA PREŞEDINTELUI SUSPENDAT, cu DA. DAR, VĂ ROG, VENIŢI CU TOŢII LA VOT. "Tiranul" a fost votat cu puţin şi se vrea demis cu mult. Chiar a emis o asemenea lege, în tripla lovitură de stat, sub guvernul MRU. Demonstaţi-i ce vrea Poporul. Cînd Poporul vrea: VOX POPULI, VOX DEI. Dacă vreţi să plece, SĂ PLECE! Dacă vreţi să rămîie... cum vreţi voi!


    ing. Savin BADEA
    RăspundeţiŞtergere
  2. Stiati asta? Eu nu stiam. Deci cu totii, la vot.
    Sanatate si succes
    .




    cateva dintre prevederile legii nr. 406/2001 privind acordarea unor
    drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român


    Astfel, la art. 2 pe precizeaza:
    Art. 2. - Persoanele care au avut calitatea de şef al statului român
    beneficiază pe durata vieţii de următoarele drepturi:
    a) folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de
    reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de
    lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar;
    b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia
    acordată Preşedintelui României în exerciţiu;
    c) pază şi protecţie, precum şi folosinţa gratuită a unui autoturism,
    asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază, potrivit
    reglementărilor în vigoare.


    Dar, MARE ATENTIE, la art. 1 alin. (3) se prevede:


    (3) Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia
    i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii
    unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare
    a demiterii din funcţie prin referendum.
    ASADAR, STIMATI COLEGI, SA-L AJUTAM PE BASESCU SA SE SIMTA SI EL CUM
    NE-AM SIMTIT NOI CAND NE-AU TAIAT PENSIILE !!!
    O PUTEM FACE DOAR PRIN VOTUL DE LA REFERENDUM !!!


    FACETI CA ACEST MESAJ SA CIRCULE LA CAT MAI MULTE PERSOANE


    P.S. Cine este în exprezia "jumătate +1" acel "+1"? Daţi-i un premiu!
    Veniţi la vot!

    "Sunteți de acord cu demiterea Președintelui României, domnul Traian Băsescu?". DA!

     

    Scurt istoric

    Cuvântul referendum sau și plebiscit, cuvânt originar din limba latină, substantiv neutru în limba română (un referendum, două referendumuri), este folosit pentru a desemna procesul de consultare directă a cetățenilor unei țări în legătură cu un text de lege de o importanță cu totul deosebită sau asupra unei situații de importanță națională. Ca procedură legislativă general acceptată, în cazul referendumului consultarea cetățenilor se face prin chemare la vot direct, pe buletinele de vot existând doar două opțiuni, Da sau Nu. De la întemeierea statului român, românii au participat la doisprezece referendumuri, după cum urmează: 10 – 14 mai 1864 – Aprobarea Statutului Dezvoltator al Convenției de la Paris, la propunerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza; 2 – 8 aprilie 1866 – Aprobarea lui Carol I ca domnitor al Principatelor Unite; 24 februarie 1938 – Aprobarea Constituției României adoptată la inițiativa lui Carol al II-lea; 2 – 5 martie 1941 – Aprobarea politicii generalului Ion Antonescu; 9 – 16 noiembrie 1941 – Al doilea plebiscit pentru aprobarea politicii mareșalului Ion Antonescu; 23 noiembrie 1986 – Aprobarea reducerii cu 5% a armamentelor, efectivelor și cheltuielilor militare; 1989 – Interzicerea datoriilor externe, propusă de Nicolae Ceaușescu; 8 decembrie 1991 – Aprobarea Constituției României; 18 – 19 noiembrie 2003 – Aprobarea revizuirii Constituției României; 19 mai 2007 – Referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu; 25 noiembrie 2007 – Referendumul privind introducerea votului uninominal; 22 noiembrie 2009 – Referendumul privind parlamentul unicameral și reducerea numărului de parlamentari.
    Vasile Dancea (SURSA: PUNCTUL)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu