marți, 7 decembrie 2010

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu

"Capitalism va mai fi în România:
"...Cînd o face plopul pere 
Şi răchita micşunele!" (APLAUZE.)
Nu vă grăbiţi, tovarăşi să aplaudaţi, că vedeţi cum e cu genetica, poate vor creşte pere şi prin răchită!... (RÎDE)..."

Iată, Tovarăşe Nicolae CEAUŞESCU, ce pere a putut face plopul şi ce micşunele a putut face răchita din capitalismul mioritic! 

Bilet de intrare. Cod 14.4.80.  Serie: Bman nr. 6794119 IN Tarif: 6,00 lei  7-12-2010  Cinematograful MODERN
Am intrat în sală la Cinema MODERN din Craiova şi filmul a rulat numai "în cinstea mea" (!), fiindcă am fost singurul spectator din sală timp de 3 ore, cu excepţia a 10 minute, cînd a mai fost unul, care a venit, a văzut (10 minute din film) şi a plecat. Dacă şi-ar fi scris autobiografia, Nicolae CEAUŞESCU, nu ar fi scris-o aşa, pentru că acest om ar fi meritat mai mult - şi ca bine şi ca rău! Nici binele nu l-a făcut rău, dar nici răul bine....În tot cazul, a avut dreptate mai în tot, mai puţin în chestia cu "tragere la picioare"!
Un prieten crede că acest film s-a făcut la ordin american, pentru că regizorul a avut acces la Arhiva Naţională de Filme. Filmul este o bună propagandă pentru Ceauşescu, dar nu-i perfect, cum aş fi vrut, iar românii sînt prea departe de a cunoaşte tot adevărul istoric. Faptele oricărui om, realizările şi eşecurile lui, se cîntăresc în raport cu epoca în care a trăit, dacă şi-a depăşit sau nu epoca. Şi n-a fost singur pe Pământ: a fost, desigur, inflenţat de cei dragi şi a fost victima unui timp retrograd, ca noi toţi... El şi-a depăşit, parţial, epoca, cea "externă"! Ca ISTORIE, el a scris “EPOCA DE AUR”!
Acest OM MINUNAT mi-a marcat (mîncat) viaţa şi... viceversa!  - Păcat de noi, că puteam face lucruri şi mai bune! De, GENERAŢIE DE SACRIFICIU!
ing. Savin BADEA

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, trailer de Marian Crisan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu