Fostul președinte a comentat marți, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” depeB1 TV faptul că Uniunea Europeană a aprobat cotele obligatorii de imigranți la Consiliul JAI. Băsescu susține că în această situație, România a făcut dou greșeli: aceea că a acceptat în luna iunie sistemul cotelor și faptul că ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a mers la Consiliul JAI fără să aibă argumentul unei decizii a Parlemnatului de la București în ceea ce privește problema refugiaților.
”România a fost într-o situație aproximativ egală ca dificultate când s-a discutat bugetul. Am avut momente foarte dificile. În Consiliul European, România a blocat bugetul Uniunii Europene. Deci, când vrei, poți să adopți poziții peste care nu treci. Să nu credeți că vorbesc ca unul care nu știe ce înseamnă presiune uriașă a 27 de state împortiva ta, cum a fost la buget”, a declarat fostul președinte.
”România a greșit în două faze. Unu, în momentul când a acceptat cotele, după evaluarea cu 40.000. A acceptat principiul în Consiliul European din iunie. Doi, l-a lăsat pe Oprea dezarmat. În spatele lui trebuia să fie o decizie a Parlamentului, ceea ce i-ar fi permis că ceară, după votul de azi din JAI, anexarea unei minute la decizia JAI-ului. Aici avea argumentul suprem al Constituției. România avea argumente dacă se bătea. Din păcate Oprea a fost lăsat azi la voia votului, iar mâine subiectul votului nu figurează pe agenda Consiliului European. Iar România nu a anexat o notă în care măcar să spună că are articolul 3, aliniatul 4 din Constituție. Nu cred că o poziție fermă a României ar mai fi fost posibilă după ce s-a luat plasa din iunie, când s-a acceptat cota de 1.783. Singura replică care îi mai rămânea lui Oprea era să se apere cu Constituția, pe de o parte, și era extrem de importantă o hotărâre a Parlamentului României”, a explicat Traian Băsescu.
Fostul șef al statului a mai precizat că la Consiliul JAI ar fi trebuit să participe și premierul Victor Ponta, pentru că ”România trebuia să aibă o poziție ca piatra”.
”Nu e obligatoriu să mergă doar ministrul de Interne la JAI, putea foarte bine să fie însoțit de primul ministru. Având în vedere tensiunea momentului și angajamentele publice ale celor doi, România trebuia să aibă o poziție ca piatra. (...) Lucrurile astea nu se fac numai din gură. Trebuia să avem o minută cu poziția Parlamentului, în care să fie invocat și articolul 3, aliniatul 4 din Constituție. România face, în opinia mea, un lucru neconstituțional. Eu, dacă se va emite un document oficial să primim refugiați, cred că e de datoria grupurilor parlamentare sau a Avocatului Poporului să o atace la Curtea Constituțională”, a mai fostul șef al statului.
Traian Băsescu a avertizat, în acest context, că asistăm la psocesul de islamizare a Europei.
”7.000 reprezintă începutul. Este cota de anul acesta, pentru că este inadmisibil, la nivelul UE să forțezi cotele, iar pe de altă parte să nu spui care e strategia să stopăm fenomenul. Este procesul de islamizare a Europei, ne place sau nu ne place. Îi iubesc pe isalmici, dar pentru mine Europa este creștină. Acești oameni construiesc propiile lor reguli în interiorul statelor”, este de părere fostul președinte.
”Acest tip de discurs cu solidaritatea nu are nicio valoare. Are valoare cuvântul solidaritate pentru tot ce este prevăzut în Tratatul de aderare a României și în Tratatul Consolidat al UE care s-a adoptat la Lisabona. Nu există astfel de situații, iar lideri importanți ai UE, și nu ezit să îi numesc pe doamna Merkel și pe domnul Hollande, fac o presiune nejustificată, pentru că ceea ce se impune nu are corespondent în tratele UE. Este un colaps al zonei Schengen. România nu este membră a zonei Schengen. (...) S-a instituit sistemul cotelor și dacă în Europa vor veni 10 milioane de oameni din Africa, din Orientul Mijlociu, luăm cotă. Eu vă dau scris, Comisia Europeană știa foarte bine că nu vor fi doar 40.000. Acela a fost doar balonul de încercare”, a mai declarat Traian Băsescu.
NOTA MEA: Gafa - gîndită sau negîndită - a Cancelariei Angelei MERKEL, este aruncată peste bord altora, după efectuarea trierilor de calitate. Pot fi la mijloc mîrşave contracte ultrasecrete, cu consecinţe de neimaginat - pentru "spălarea pe mîini" a adevăraţilor vinovaţi ai războiului din Siria, Irak, Afganistan. Cine ne garantează că nu este vorba despre un ordin dat de SUA, Israel... sau o înţelegere cu Turcia, Arabia Saudită sau chiar cu ISIS, din Libia etc. contra petrol şi gaze. Sau a punerii Rusiei în dificultate, ajutînd un dictator... "Turiştii... durerii" nu sînt săraci, nici impotenţi, ba din contra - sunt, probabil, ca şi "turiştii sovietici şi de alte neamuri" de prin România, în decembrie 1989. "Calul troian islamic" poate servi ca armă împotriva statelor mult prea... independente. Nu ne întreba chiar Traian BĂSESCU, acum 4-5 ani, ca Preşedinte al României, dacă putem să renunţăm, chiar şi parţial, la... suveranitatea naţională, în favoarea unei Federaţii Europene, Imperiul lui Peşte?! Dacă Iohannis acceptă refugiaţii - chiar şi în eventuale "cote obligatorii" - chiar şi din motive umanitare - încalcă grav Constituţia României şi încă de două ori - o dată pentru colonizarea României, a doua oară pentru relele consecinţe. În tot cazul, o diluare a "sîngelui european" cu "sînge islamic", nu e o transfuzie bună, ci una extrem de rea! Vor să învingă spiritul naţionalist al naţiunilor şi să amestece popoarele, de parcă asta ar fi soluţia magică a unei Europe Unite. Aşa cum Stalin aducea ruşi în toate republicile unionale. Cotele obligatorii ar fi mai mari cu cît sîntem mai catîri în a ne salvgarda SUVERANITATEA STATALĂ! Muncitorii turci au fost harnici! NU AŞA TREBUIE SCRISĂ ISTORIA! Trebuiau ajutate statele adiacente zonelor de conflict să poată gestiona afluxul de refugiaţi - revenirea lor în Patrie era mult mai facilă (cel mai logic gînd pentru bieţii refugiaţi), cînd situaţia pacificării era posibilă. Dislocarea de populaţii face rău întregii omeniri, în ansamblu. Trebuie "dat filmul înapoi", încă nu este prea tîrziu! SECURITATEA din România ce păzeşte? Se încarcă cu noi îndatoriri de serviciu? Îi plîng de milă: măcar suveranitatea ţării să o apere! Să-i înveţe de bine pe decidenţi.
ing. Savin BADEA
P.S. Vă dau în scris, aici şi acum, că toate cotele obligatorii sînt un fiasco în ochii majorităţii refugiaţilor, care vor doar în Germania şi Franţa, "ţări sinucigaşe, cu refugiaţi", cu un nivel de trai mai ridicat. Anexele-colonii, numite România, Ungaria, Cehia... vor fi, pe moment refuzate, evitate, ca sărace. Acolo, în Germania, se presupune, au armament îngropat, cel puţin săbii şi cuţite! Le sunt de ajuns!
Pe aceşti "refugiaţi" ai sorţii - copiii săraci ai României - cine îi ajută, de ei n-aveţi milă? S.B.
România nu acceptă mai mult de 1785, spunea, la începutul lunii, președintele Klaus Iohannis. Numai că azi, Comisia Europeană, a anunțat că toate statele vor fi obligate să accepte cote obligatorii.
România va primi, în primă fază, 6.351 de refugiați. Potrivit propunerii Comisiei Europene, acceptată de Parlamentul European, România ar trebui obligată să preia 3,87% din refugiații propuși pentru relocare. Adică: 604 din Italia, unde sunt 15.600 refugiați; 1951 din cei 50.400 de azilanți aflați în Grecia și 2091 din cei 54.000 care sunt deja în Ungaria. Astea sunt cotele din cei 120.000 de refugiați propuși de Comisie spre relocare. Alte cote ne revin, în același procent, din primii 40.000 împărțiți acum o săptămână.
Principalii oponenţi - Cehia, Ungaria şi Slovacia - au fost depăşiţi în sistemul cu majoritate calificată după ce Polonia a renunţat la obiecţii, relatează EUObserver. Ministrul de Interne al Cehiei a criticat atitudinea Poloniei.
În analizarea propunerilor făcute de Comisia Europeană sau de Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Consiliul UE ia decizii pe baza "dublei majorităţi calificate" - 55% din statele membre UE (16 din 28), reprezentând cel puţin 65% din populaţia totală a UE. Astfel, minoritatea care poate bloca decizia trebuie să fie de cel puţin patreu state reprezentând peste 35% din populaţia UE.
Săptămâna trecută, Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne nu a reuşit să ajungă la o decizie privind distribuirea imigranţilor conform cotelor propuse de Comisia Europeană. Parlamentul European a aprobat joi propunerea Comisiei Europene privind repartizarea a 120.000 de imigranţi din Italia, Grecia şi Ungaria între statele membre UE.
O reuniune extraordinară a Consiliului UE este programată marţea viitoare, urmată de un summit special al Consiliului European, miercuri.
Europa este lovită de un imens val de imigranți! În majoritate musulmani, aceștia au ales Europa creștină și nu statele musulmane din Asia. Imigraţia necontrolată ameninţă însăşi existenţa Greciei, ţară care se confruntă cu un aflux masiv de imigranţi musulmani, a atras atenţia mitropolitul Antim al Tesalonicului, potrivit pravoslavie.ru.
''Trebuie să ajutăm oamenii care sosesc la noi în ţară, dar nu trebuie să ne pierdem identitatea naţională şi să dispărem ca popor'', a afirmat mitropolitul.
''Am mai spus că îi iubim pe aceşti oameni (imigranţi) şi îi putem ajuta, dar Grecia nu poate să-i integreze. Unii au interpretat greşit spusele mele... Ce ar fi trebuit să spun? Să vină milioane din Asia? Dacă într-adevăr vor veni milioane, aceasta va însemna sfârşitul nostru (ca popor)'', a mai afirmat ierarhul grec.
Mitropolitul Tesalonicului a făcut în continuare referire la măsurile luate de unele state în contextul gravei crize a imigraţiei, întrebându-se în acelaşi timp cum va arăta Grecia în cazul în care va creşte numărul musulmanilor în ţara cu puternică tradiţie creştin-ortodoxă.
''În Germania, după venirea primilor refugiaţi au fost luate o serie de măsuri. Ungaria spune ''nu'' imigranţilor. Slovacia şi Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei de asemenea. Acum imigranţii sunt trecuţi de traficanţi din Turcia peste râul Evros. Ce va fi în cazul în care va creşte numărul musulmanilor în regiunile greceşti, unde şi aşa sunt foarte mulţi? Cum va fi atunci Grecia?'', s-a întrebat mitropolitul Antim al Tesalonicului, scrieagerpres.ro
Citește și: Sorin Ovidiu Vântu CUTREMURĂ lumea politică: DEZVĂLUIRILE despre SRI și DNA / VIDEO
Sorin Ovidiu Vântu cutremură din nou lumea politică și face dezvăluiri și grave acuzaţii la adresa DNA şi SRI. Vântu susţine că avalanşa de arestări şi condamnări la care asistăm în ultima perioadă face parte dintr-un plan bine pus la punct. Un plan prin care se încearcă eliminarea de pe piaţă a oamenilor români de afaceri, astfel încât capitalul autohton să fie înlocuit cu cel străin.
„Unul dintre lucrurile cele mai neplăcute care se confirmă este faptul că toate acţiunile pe care le vedeţi, ale DNA-ului, ale parchetelor, ale SRI-ului, nu sunt altceva decât curăţarea României de tot ceea ce mişcă în ţara asta sau a mişcat în ţara asta: om de afaceri, om politic, astfel încât tot capitalul autohton aproape a dispărut, locul acestui capital fiind luat de capitalurile străine”, a spus Sorin Ovidiu Vântu într-o postare video.
Citește și: LOVITURĂ DNA pentru Liviu Dragnea: Ce a făcut el la Referendum e grav și trebuie pedepsit
El consideră că România a ajuns, în momentul de faţă, o colonie. Iar asta a fost confirmată, spune Sorin Ovidiu Vântu, de la cel mai înalt nivel, chiar de preşedintele Klaus Iohannis.
Citește și: Precizări de la Kovesi: Cum a ajuns Lukoil, obiectul unor anchete penale, să facă afaceri cu DNA
“Iată că de la cel mai înalt nivel al ţării se recunoaşte faptul că România nu este altceva decât o colonie. Vă amintiţi ieşirile războinice ale domnului Iohannis, care spunea că noi nu primim decât 1785 (n.r. – de refugiaţi). Aţi văzut, 85, nu 80, nu 90, 85… Nicio săptămână mai târziu, acelaşi domn Iohannis, preşedintele României iese şi spune că Uniunea Europeană ne-a obligat să primim mai mulţi. Ce recunoaştere mai importantă, mai calificată decât asta ar putea avea România? Deci, domnul Iohannis, preşedintele României, recunoaşte că ţara asta a devenit o colonie’”, crede Sorin Ovidiu Vântu.