vineri, 4 septembrie 2015

RECITIŢI APELUL MEU CĂTRE TOŢI LIDERII LUMII, CĂTRE ONU

Un apropo pentru Putin? Liderul chinez a anunţat reduceri masive în armată şi a vorbit despre victimele războiului
în Pagina de Rusia.ro

Un apropos pentru Putin? Liderul chinez a anunţat reduceri ...

www.paginaderusia.ro/un-apropos-pentru-putin-liderul-chinez-a-anuntat...

=clnk&gl=ro" style="color: #333333; cursor: pointer; display: block; font-size: 14px; outline: 0px; padding: 7px 18px; text-decoration: none;"> Acum 2 zile - La Beijing, pe 3 septembrie a avut loc parada militara care a aniversat 70 de ani de victoria Chinei în războiul cu Japonia. Evenimentul ...
rachete chineza paradaLa Beijing, pe 3 septembrie a avut loc parada militara care a aniversat 70 de ani de victoria Chinei în războiul cu Japonia. Evenimentul principal a avut loc in Piata Tiananmen, cu participarea a circa 12 mii de militari, 500 de unități de echipamente și 200 de aeronave.
Agentia de stat rusa RIA „Novosti” relatează că președintele rus Vladimir Putin a ajuns la parada militară ultimul dintre șefii de stat.
Președintele chinez Xi Jinping a întâmpinat pe toti oaspeții VIP, dar si-a ocupat locul in tribune împreună cu liderul rus.
Mai târziu, la deschiderea paradei, Xi Jinping a anunțat dorința Chinei pentru pace și o reducere masivă a armatei.armata chineza
Pregătirile pentru parada au fost însoțite de măsuri de securitate fără precedent. Poliția a blocat străzile principale ale capitalei chineze, catvea stații de metrou din oraș au fost inchise, iar accesul persoanelor și vehiculelor în centrul orașului a fost limitat. La intersecții au fost desfășurate posturi suplimentare de poliție și trupe interne, patrule inarmate erau in tot orasul, inclusiv cu mașini blindate.
În deschiderea paradei, Xi Jinping a declarat ca China, ca dovada a politicii sale pasnice, îşi va reduce efectivul forțelor armate cu 300 de mii de oameni.
Potrivit BBC, numărul total al militarilor Armatei Populare Chineze este de aproximativ 2,3 milioane de oameni.
blindate chineze
Apoi, nu se stie daca era un apropos adresat lui Putin, dar Jinping a vorbit despre ce inseamna un stat puternic si responsabilitatile acestuia.
„Noi, chinezii, iubim pacea. Indiferent cat de puternica va deveni China, ea nu va căuta hegemonie sau extindere. China nu va provoca suferință în alte țări … Războiul este sabia lui Damocles, care încă atârnă deasupra omenirii. Trebuie să învățăm din istorie și să ne dedicam pacii”, -a declarat Xi Jinping.
Rusia sa nu se mai autovictimizeze
În discursul său, Xi a mai spus că China a pierdut în timpul razboiului cu Japonia și în războiul mondial împotriva fascismului 35 de milioane de vieți omenești, iar Uniunea Sovietică – 27 de milioane. „Lovind Asia, Europa, Africa și Oceania, războiul a provocat mai mult de 100 de milioane de victime militare și civile,” – a spus liderul chinez. El a cerut „prevenirea repetarii tragediei istorice.” La parada victoriei de la Beijing au participat sefi de state din 49 de țări, 30 fiind președinți și șefi de guvern. În afara de Vladimir Putin, în tribuna paradei au mai fost prezenti şefii de state din Belarus, Egipt, Kazahstan, Kârgâzstan, Pakistan, Republica Coreea, Tadjikistan, Uzbekistan, Republica Cehă, Africa de Sud și alte țări. Reprezentanții democrațiile occidentale nu au partcipat din cauza prezentei lui Putin.
Sursa: Pagina de Rusia.ro

P.S. AVIAŢIA A AJUNS O JOACĂ DE COPII, VULNERABILĂ. ONU O POATE REVITALIZA, RESURCITA, NUMAI ŞI NUMAI DACĂ... ing. Savin Badea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu