marți, 22 septembrie 2015

ATENŢIE!

Serbia

Mălin Bot: Gardul construit de Ungaria nu este deloc o prostie. România ar face bine să lase exercițiile de imagine și să gândească un sistem similar pentru granița cu Serbia

Un articol de: B1.ro | 22 Sep 2015, 15:51
Ungaria a fost aspru criticată pentru decizia de construi garduri la granițele sale cu scopul de a controla masele mari de refugiați care tot intră în Europa dinspre Orientul Mijlociu.

Jurnalistul Mălin Bot susține că deși premierul ungar, Viktor Orban, a fost aspru criticat, măsura pe care țara sa a luat-o este una necesară pentru a evita accesul necontrolat pe teritoriul național și al Uniunii Europene.

Înainte de a se pune problema cazării și integrării refugiaților, trebuie găsită soluția cea mai eficientă pentru înregistrarea lor și depistarea eventualilor teroriști. Așa ceva nu se poate face cu grupuri care trec necontrolat granițele, pe unde apucă.

Este o lecție pe care o știu cele mai puternice democrații ale lumii. Statele Unite au construit un gard la granița cu Mexic pentru a putea controla eficient și strict circulația persoanelor între cele două țări. La fel a procedat și Israel, pentru a limita accesul teroriștilor pe propriul teritoriu
”, a scris jurnalistul pe Evenimentul Zilei.

Mălin Bot a mai adăugat că România ar face bine să gândească un sistem similar care să securizeze frontiera cu Serbia, pentru că dacă Ungaria și Croația își sigilează granițele, țara noastră ar rămâne singura opțiune pentru refugiați.

România ar face bine să lase exercițiile de imagine și să gândească un sistem similar care să etanșeizeze frontiera cu Serbia. Avem marele noroc că Dunărea ne păzește hotarele pe o distanță foarte mare, dar există o porțiune importantă care trebuie sigilată. Indiferent de numărul în care îi vom găzdui, trebuie să ne asigurăm că niciun refugiat nu intră în România pe alte căi decât cele controlate strict de autorități, care pot garanta identificarea și eliminarea riscurilor”, a mai scris jurnalistul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu