joi, 17 aprilie 2014

DESPRE TRANSNISTRIA, CU DRAGOSTE... DOMNULE PUTIN, - STATELE UNITE ALE LUMII. VENIŢI ACASĂ, DRAGI MOLDOVENI!


Pe Dvs., Domnule Vladimir Vladimirovici PUTIN, Preşedintele Federaţiei Ruse, şi pe Domnul Barack OBAMA, Preşedintele Statelor Unite ale Americii, v-am simpatizat entuziast, nu că sînteţi liderii lumii cei mai puternici, ci pentru că sunteţi foarte carismatici, dar mai ales foarte înţelepţi, în conformitate cu funcţiile pe care le deţineţi. 
Nu pot uita cu cît respect v-am urmărit pe Dvs. la Summit-ul NATO de la Bucureşti, unde, cum v-am spus, m-aţi entuziasmat. Pe Obama l-am sfătuit odată, de bine, pe vremea cînd corespondam cu computerul său de la Casa Albă. Mă văd obligat să procedez la fel şi cu Dvs. 
Pe vremea cînd Tovarăşul Mircea DRUC, fost prim ministru al Republicii Moldova candida la Preşedenţia României, mulţi moldoveni, băştinaşi din Republică, au invadat România să-l ajute pe Mircea DRUC să stîngă semnături şi să cîştige. Visam toţi la Marea Unire. 
Cînd aveam 11 ani, un ziar, "Moldova Socialistă", scris cu litere ruseşti, chirilice, m-a surprins să descopăr cuvinte româneşti şi aşa am aflat de nedreptatea lui Stalin făcută românilor, iar de atunci am devenit... UNIONIST. 
Cînd i-am întrebat pe tovarăşii lui DRUC cînd vor să se unească cu România, aceştia mi-au răspuns că chiar asta fac prin susţinerea lui DRUC. 
- Şi de ce o mai tărăgănaţi? 
- Pentru că fără Transnistria noi nu venim în România. 
- Mă rog, de ce? 
- Pentru că acolo-i toată munca noastră, acolo-i toată snaga noastră. Noi am fost deportaţi în Siberia şi în locul românilor au fost aduşi mulţi ruşi şi evrei. Doar în Trasnistria s-a construit toată ECONOMIA MOLDOVEI SOVIETICE, industrializarea s-a făcut prin munca şi sudoarea tuturor, şi a moldovenilor de peste Nistru şi a ruşilor de acolo. Noi, fără Transnistria nu venim acasă în România. Ar fi pe nedrept. 
Am înţeles.
Galben si portocaliu: Transnistria. Violet: Regatul României până în 1940. Chenar portocaliu: Republica autonomă moldovenească (1924-1940). Chenar roşu: Republica Moldova. Portocaliu : teritoriul transnistrean al Republicii Moldova.

Fostele unități administrative din Republica Moldova (1998-2001): cele 9 județe, municipiul Chișinău și unitățile teritoriale autonome din Stînga Nistrului și Găgăuzia


PROVINCII ISTORICE ROMÂNEŞTI
Momeala sovietică numită RSSA Moldovenească, cu capitala la Balta (denumire românească, cu mulţi etnici români) avea scopul influienţării Basarabiei să părăsească România interbelică. Această Republică Autonomă era o Transnistrie lărgită. La reocuparea Basarabiei şi a Fostele unități administrative din Republica Moldova (1998-2001): cele 9 județe, municipiul Chișinău și unitățile teritoriale autonome din Stînga Nistrului și GăgăuziaNordului Bucovinei de către trupele sovietice, fosta Moldovă Sovietică AUTONOMA (administrată temporar şi de către Armata Română), pierde jumătate de teritoriu (inclusiv capitala, Balta), Bugeacul (teritoriul de sud), iar o parte din judeţul Hotin (răpit României, dintr-un condei) şi Nordul Bucovinei este anexat Ucrainei de către liderul sovietic HRUŞCIOV, originar din Ucraina, care şi-a adus aminte "de perioada tulbure din 1917-1918 cînd Ucraina de Vest a deţinut pentru 3 zile în administrare nominală Nordul Bucovinei şi a cerut reinstituirea frontierei de atunci". Redesenarea RSS Moldoveneşti de către Stalin, cu intervenţiile lui Hruşciov, a conturat o nouă MOLDOVĂ SOVIETICĂ, în plus cu fîşia din Transnistria, cea actuală, denumită "Unitatea teritorială din stînga Nistrului" (Rîbniţa, Dubăsari, Tiraspol), dar fără Bugeac (judeţele Cetatea Albă şi Ismail) şi Nordul Bucovinei (Herţa, din Judeţul românesc Dorohoi, Cernăuţi etc.), atribuite Ucrainei de către Stalin (1944) şi de viitorul lider sovietic, ucrainean, Nichita HRUŞCIOV, acelaşi care i-a luat Rusiei Crimeea şi i-a dat-o Ucrainei în 1954, acelaşi lider care era să incendieze Pămîntul în CUBA, lider de care am stat, în 1966, la 200 de metri de el, la Lupeni, România - singurul lider sovietic pe care l-am văzut în viu. Brejnev, ca lider politic în Moldova, a ignorat orice evideţă istorică de apartenenţă a RSS Moldoveneşti la RSR şi cînd a fost liderul deplin al URSS. Analfabet, cu ştiinţă!
În Transnistria anexată Moldovei, liderii sovietici, de la Hruşciov încoace, au început să dirijeze astfel lucrurile încît greul economiei Republicii să fie la Tiraspol şi în "Unitatea teritorială din stînga Nistrului", tocmai ca măsură de prevedere, în cazul în care Moldova de peste Prut va vrea să se unească cu "ţara frăţească" RSRomânia. 
Dar în Transnistria separatistă se află toată sudoarea Republicii Moldova, a moldovenilor români cît şi a moldovenilor ruşi, fie ei sovietici sau post-sovietici, deopotrivă. La fel şi în Estul Ucrainei sau oriunde, unde sunt etnici ruşi.
Nu vorbesc, după cum vedeţi, că Transnistria a fost odată teritoriul al moldovenilor români sub Ştefan cel Mare şi nici că a fost sub ocupaţia Armatei Române.
Aşa că, Domnule Vladimir Vladimirovici PUTIN, cel căruia i-am luat apărarea în legătură cu anexarea Crimeii - AŢI AVUT DREPTATE, aţi reparat un abuz al lui Hruşciov, abuz efectuat în interiorul Uniunii Sovietice - acum drămuiţi mai bine lucrurile. Am considerat că rezultatul referendumului din Crimeea a fost voinţa poporului rus de acolo, dar aţi nesocotit voinţa poporului ucrainean de acolo, care a muncit cot la cot cu ruşii din Crimeea, pentru bunăstarea peninsulei. Dar în Transnistria repetarea figurii nu mai merge. Trebuie respectat adevărul istoric, acela pe care vi l-am prezentat: ruşii şi moldovenii au muncit cot la cot pentru industrializarea Transnistriei, cu ei discutaţi într-un dialog al păcii. 
DIALOG, DIALOG, DIALOG!
Eu mă consider PREŞEDINTELE VIRTUAL al Românilor, o chichiţă aiurea, deoarece nu am nici-o putere, ci numai puterea cuvîntului într-o democraţie în care am imunitate parlamentară încă de la Nicolae CEAUŞESCU - acela mi-a acordat-o ca să demonstreze "democraţia LUI". 
Vă sfătuiesc să ţineţi cont de ce scriu aici. Şi încă pe deasupra:
Ucraina, ca stat independent şi suveran, ar fi trebuit să-şi rezolve toate disputele teritoriale cu Rusia, România, Ungaria, Cehia şi Polonia, moştenite de la vechea Uniune Sovietică. La fel şi Rusia şi ţările enumerate. România a fost ameninţată de Ucraina şi de Rusia. 
Dacă vă atingeţi de Transnistria Moldovei fără dialog sau încercaţi imixtiuni armate, ca Preşedinte Virtual voi sugera Preşedintelei Moldovei să anexeze România, cu Transnistria cu tot, şi Preşedintelui României să anexeze Republica Moldova, cu Transnistria cu tot. CONCOMITENT! Şi astfel vă veţi trezi cu Trupele NATO nas în nas cu Trupele Ruse ale Armatei a 14-a de la Tiraspol... Şi nu va fi bine, Domnule Putin. De aceea vă rog, nu îndrăznesc să vă somez, să gîndiţi de două ori mai mult decît pentru Crimeea. 
Şi ultimul sfat: Continuaţi Parteneriatul cu NATO şi UE, pînă la completa aderare a Rusiei, China, India şi Brazilia în NATO şi în UE, pentru PACE ÎN LUME. Să fie şi Rusia în condiţii de SECURITATE STATALĂ în raport cu NATO şi UE (ca într-o adevărată Casă a Europei) şi... VICEVERSA. Şi faceţi odată EURASIA Dvs, mai bună şi mai exemplară decît Uniunea Europeană. M-aş bucura nespus să asist la unirea UE cu EURASIA, pentru PACEA ŞI BUNĂSTAREA OMENIRII.
Cu unele rezerve - totuşi - ca şi "Şef de Proiect" - "STATELE UNITE ALE LUMII" - VĂ FELICIT PENTRU UNIREA CRIMEEI CU RUSIA - pentru această unire - dar vă rog - nu vă ordon, căci îmi văd de lungul nasului - vă implor să nu faceţi acelaşi lucru cu TRANSNISTRIA, fără un DIALOG corect, fără nici-o raţiune... Doar ştiţi vorba aia: DACĂ TE-AM RUGAT, EŞTI... CA ŞI OBLIGAT. Nobleţea obligă.
Să fie PACE, PACE pe Pămînt.

ing. Savin BADEA
La bună vedere: v-am cerut TEZAURUL DE LA MOSCOVA - al României şi numai al României! Eu n-am uitat.  
"Năzbîtioşii" lideri ai României vizitează distrugătoare şi se plimbă cu supersonice militare. Nişte copii! Nu-i luaţi în seamă, vă rog. Ţineţi cu mine, luaţi aminte la sfaturile mele.
VENIŢI ACASĂ, DRAGI MOLDOVENI, CU REPUBLICA VOASTRĂ CU TOT!
Cu drag, Savin BADEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu