joi, 17 aprilie 2014

UNII PENSIONARI - DISCRIMINAŢI. ÎN ATENŢIA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI ŞI A UE, EXPERIMENTAL..

A: ACORDUL GLOBAL NU ESTE INCLUS ÎN PENSIE. 
Am lucrat în acord global ca salariat al RSRomânia. Ca atare, am plătit impozit şi am cotizat la pensie în raport procentual cu cîştigul brut (total), în care era înscris şi acordul global. 
1. Azi mi se ia din nou impozit pe pensie - aceiaşi bani - şi contribuţia şi pensia mi s-au impozitat. Caz de dublă impunere, considerînd că pensia impozată mi-o extrag din contribuţia acumulată şi ea impozată. 
2. Colegi mai insistenţi şi mai vivace au dat Casa de Pensii în judecată. Unii au avut cîştig de cauză, alţii nu. Într-o familie, un soţ pensionar a cîştigat în instanţă pentru surplusul de pensie izvorît din acordul global, celălalt soţ nu. Ni se spune să avem încredere în justiţia românească. Eu unul, n-am! Dacă în unele cazuri s-a dat cîştig de cauză, automat, cazurile trebuiesc generalizate şi n-ar mai fi nevoie de mii de procese inutile , drepte sau nedrepte. Şi eu am prezentat actele la Casa de Pensii. Nu mi s-a dat cîştig de cauză. Eu aştept generalizarea cauzei şi completarea legii Pensiilor. N-am fost la tribunal, în viaţa mea, mdecît o dată şi sînt deja lehamite. Cer Parlamentului României să îndrepte nedreptatea
Aştept să mi se spună "cum poate fi inclus acordul meu global în pensie". Să-mi pară rău că mi-am servit ţara, cînd acordul global ne obliga să muncim, tarifar, de 3-4 ori mai mult, pentru că aveam de cîştigat în plus 30% pînă chiar la 70%, cum am cîştigat eu în proiectare şi cercetare? Alţi muncitori nu primeau acord, abia 70%-80% din salariu tarifar. Curiozităţi din Socialism.
Un coleg de Institut, ing. Ion DINULESCU, a prezentat la ROMÂNIA TV cazul nostru, al celor care nu luăm pensie după cîştigul în acord global, un cîştig... demolator, care mie mi-a dat multă bătaie de cap şi ca om şi ca şef..

B. PENSIONARII PESTE 70 DE ANI N-AU DREPTUL SĂ FACĂ RATE SUSŢINUTE DE CREDITE BANCARE. LA FEL ŞI TINERETUL CUPRINS ÎNTRE 0 ŞI 18 SAU 0 ŞI 23 DE ANI. Aceste persoane suferă o DISCRIMINARE INTOLERABILĂ..
În schimb, unele organizaţii financiare acordă împrumuturi cu dobîndă mare sau cu serviciu la domiciliu, plătit enorm. Sau se acordă mici credite cu dobîndă dusă la infinit, încît se ajunge să se plătească suma DUBLU. Cred că se practică înţelegeri malefice - unii da, alţii ba.
ing. Savin BADEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu