joi, 19 noiembrie 2015

ABIA ACUM AM UN RĂSPUNS: O LUME BESMETICĂ - CONFLICT ÎNTRE DIFERITE CIVILIZAŢII ŞI DEMOCRAŢII. LA LOC COMANDA - VĂ ROG, PACE!


Dupa ce a demonstrat de atatea ori ca este un personaj puternic, Putin da inca o dovada de barbatie. A demonstrat ca nu negociaza cu teroristii, a demonstrat ca nu se lasa intimidat de amenintarile marilor puteri. Ultima sa declaratie preluata de ziarele internationale inclusiv Foxnews: Este treaba lui Dumnezeu să-i ierte pe terorişti. Este treaba mea să-i trimit la el” .  Mai spuneţi ceva...

 Mircea BADEA a demonstrat că zicerea a fost inspirată de la Marina Militară Americană.

NOTA MEA: 1. Fundamentaliştii musulmani ar trebui reeducaţi, ca civilizaţie şi democraţie, pentru că sunt săraci cu duhul. 2. Articol de mai jos, excelent scris - este o parte de răspuns la întrebarea pe care am pus-o prin primăvara lui 2012: CE SE ÎNTÎMPLĂ ÎN SIRIA? Şi este cea mai bună ilustrare a expresiei mele "O LUME BEZMETICĂ, CONDUSĂ DE LIDERI BEZMETICI!" În primul rînd nu se explică premizele şi cauzele războiului (un al treilea război mondial). Americanii au un cui bătut în ţeastă - cum văd un dictator, jos cu el!, fără să se gîndească dacă omul ăla n-a fost nevoit cumva să fie dictator, tulburat de prea mulţi rebeli în ţara sa. Ca Assad aşa au fost cotaţi şi măcelăriţi şi ceilalţi: Nicolae Ceauşescu, Sadam Husein, Moamar Gaddafi, Egipteanul, Coreanul etc. Rebelilor li s-au dat arme - nu ştiu de la cine - Soros, evrei, americani, ruşi... Dar, odată înarmaţi, unii s-au văzut "obligaţi" să se facă ai dracului şi să-şi ia singuri resursele, ca ISIS (aşa se numea aparatul meu de desen, de proiectare). Ceea ce i-a mîniat pe americani şi ruşi, pe evrei şi francezi, care şi ei le jinduiau petrolul... Numai că ISIS a trecut şi la atrocităţi scoborîte din Evul Mediu şi din Inchiziţie, la acte barbare, de terorism, la migraţii de popoare, la invadarea şi islamizarea Europei, devenind, în concepţia lui Putin şi nu numai, un mare pericol fascist, ca şi Hitler şi, în consecinţă, a cerut constituirea unei coaliţii internaţionale, de la tribuna ONU, organism care doarme-n cizme! Evenimentele recente cu refugiaţii din zonă şi cu masacrele din Egipt, Turcia, Paris etc. îl îndreptăţesc pe Putin să creadă că numai susţinerea lui Assad este calea cea mai bună. Gîndindu-mă la ce s-a întîmplat în Libia cea anarhizată, zic şi eu ce zice Putin... DAR! Dar mor oameni vinovaţi-nevinovaţi, de toate părţile. Începeţi tratative pentru o CONFERINŢĂ DE PACE, o pacificare paşnică a zonei de conflict: trimiteţi-i pe cei prinşi să-şi convingă şefii despre un dialog salvator. La ONU aţi stabilit - în cadrul noii ordini mondiale - ca resursele unei ţări să aparţină poporului ţării respective. Aşa că trebuie să înţelegeţi că acolo este şi un grav conflict de civilizaţii (inclusiv sclavagistă) şi democraţii (inclusiv dictatorii), unii mai civilizaţi decît alţii, unii mai barbari decît alţii, unii mai democraţi decît alţii. ŞTIU: după ce aţi arat cu sînge pămîntul de pe acolo, veniţi să semănaţi reconstrucţie şi dezvoltare, să puteţi culege roadele subsolului pămîntului arat. Treceţi toţi combatanţii la alfabetizare şi reconciliere şi învăţaţi ce scrie aici: 
În 1971 (aveam 29 de ani - îmi iubeam viaţa, fetiţa, soţia, ţara şi lumea) mi-am dat cu părerea despre o posibilă luptă de clasă inter-statală - între ţările sărace şi cele bogate - ceea ce s-a şi întîmplat, pe ici pe colo, ceva mai tîrziu, conflicte generate de sărăcie şi de rapacitatea celor puternici - şi, probabil, am fost asimilat teroriştilor, încă de Nicolae Ceauşescu... 

ing. Savin BADEA

Care este de fapt adevărul în conflictul din Siria, teroristi, refugiati, rusi, francezi si americani

       siriaUn excelent articol a aparut in presa internationala si care a fost preluat de mai multe siteuri, text care, pe langa tenta sa umoristica, dezvaluie un adevar clar: anume ca situatia din Siria e una foarte complicata si este destul de greu de descifrat nu numai de neofiti, dar si marile guverne mondiale se intreaba cum cum pot iesi din incurcatura. Redam in cele ce urmeaza traducerea textului.

„Presedintele Assad (care este rau) este un om murdar ce a reusit sa-si rascoale poporul impotriva lui, iar acesti Rebeli (care sunt buni) au inceput sa castige (Uraaaa!). Dar apoi, unii dintre rebeli s-au murdarit si ei un pic si s-au autoproclamat Statul Islamic (care este categoric rau!), iar ceilalti rebeli au continuat sa suporte democratia (care inca sunt buni). Asa ca americanii (care sunt buni) au inceput sa bombardeze Statul Islamic (care este rau) si sa dea arme rebelilor sirieni (care sunt buni) ca sa se poata lupta cu Assad (care inca este rau) ceea ce a fost bine.
Apropo, mai este un stat in nord condus de kurzi, ce vor sa lupte impotriva Statului Islamic (ceea ce este un lucru bun), dar autoritatile turcesti cred ca ei sunt rai, asa ca noi trebuie sa spunem ca sunt rai in timp ce in secret ii consideram buni si le dam arme sa se lupte cu Statul Islamic (ceea ce este un lucru bun) dar asta este alta problema.
Inapoi la Siria. Deci Presedintele Putin (care este rau, pentru ca a invadat Crimea si Ucraina si a omorat foarte multi oameni) a decis sa-l sustina pe Assad (care inca este rau) atacand ISIS (care sunt tot rai) ceea ce este oarecum un lucru bun? Dar Putin (inca rau) crede ca rebelii sirieni (care sunt buni) sunt tot rai, asa ca ii bombardeaza si pe ei, ce ii enerveaza pe americani (care sunt buni) care sunt preocupati dand arme rebelilor (care inca sunt buni).
Acum iranienii (care erau rai, dar au acceptat sa nu construiasca nicio bomba nucleara pe care sa o foloseasca pe Israel, deci sunt buni) vor furniza trupe pentru a-l suporta pe Assad (inca rau), la fel ca rusii (inca rai) ce au infanterie si forte aeriene in Syria. Asadar, Coalitia lui Assad (inca rea), Putin (foarte rau) si iranienii (buni, dar intr-un mod rau) vor ataca Statul Islamic (care sunt rai) ce este un lucru bun, dar si pe rebelii sirieni (care sunt buni) ceea ce este rau.
Acum englezii (buni) si americanii (buni) nu il pot ataca pe Assad (inca rau) din frica de a-l supara pe Putin si pe iranieni (buni/rai) care acum si-au dat seama ca Assad nu este atat de rau in comparatie cu Statul Islamic (care sunt super rai). Asa ca Assad (rau) este acum probabil bun, fiind superior Statului Islamic (dar sincer, orice este mai bun decat Statul Islamic deci, nu am avut nicio alegere) si din moment ce Putin si iranienii se lupta cu Statul Islamic atunci ii consideram si pe ei buni.
Americanilor (inca buni) le va fi greu sa trimita arme spre grupuri de rebeli ce sunt atacati de rusi din frica de a-l supara pe domnul Putin (acum bun) si pe acel nebun Ayatollah din Iran (tot bun) asa ca sunt fortati sa spuna ca rebelii sunt rai, sau cel putin sa-i abandoneze. Asta ii face pe rebeli sa fuga spre Turcia si in continuare spre Europa, ori sa intre in Statul Islamic (care este singurul grup constant rau).
Un atac al musulmanilor shiiti (Iran si Assad) cu suportul rusilor va fi vazut ca un Razboi Sfant de catre musulmanii sunniti, iar rangurile Statului Islamic vor fi vazute de catre sunniti ca singurii jihadisti ce se lupta in „Razboiul Sfant”, iar prin urmare multi musulmani vor vedea Statul Islamic ca fiind bun! Musulmanii sunniti vor vedea si lipsa actiunilor din partea Britaniei si a Statelor Unite in suportul fratilor lor rebeli ca pe o tradare (ceea ce este destul de normal), iar prin urmare vor fi vazuti ca fiind rai.
Asa ca acum ii avem pe americani (acum rai) si englezi (tot rai) ce furnizeaza trupe catre rebelii sunniti (rai), dintre care multi se uita spre Statul Islamic (rau/bun) in speranta de a primi suport impotriva lui Assad (acum bun) care, impreuna cu Iran (tot bun) si Putin (acum, de necrezut, bun) vor sa incerce sa reia tara pe care Assad o conducea inainte sa inceapa toata nebunia. Sper ca asta a clarificat totul!”
Textul in engleza, pe unul din siteurile americane care l-au preluat poate fi citit aici.
Scris de: ZIUA NEWS.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu