miercuri, 4 noiembrie 2015

CRAIOVA - COLECTIV UNIT

 Sursa: 
http://www.flux24.ro/document-bomba-colectiv-un-cetatean-a-reclamat-in-15-octombrie-ca-va-urma-un-incendiu-provocat/ 
Siteul stiripesurse.ro a publicat joi seară plângerile unui cetățean depuse în perioada 15-20 octombrie la Circa 14 Poliție din sectorul 4 prin care respectivul, care deține un spațiu subînchiriat în clădirea Pionierul, unde se află și clubul Colectiv, avertiza că va urma un incendiu provocat în aceea incintă în urma unui conflict între cei care dețin spații comerciale acolo.
Acest lucru se întâmpla cu două săptămâni înainte de tragedia din #Colectiv.
Era vorba de amenințări, inclusiv cu moartea.
Cetățeanul, al cărui nume nu apare în documentele publicate de sursa citată fiind blurat, afirmă că ar fi fost amenințat de un alt cetățean că va da foc din răzbunare la clădirea unde se află fosta fabrică Pionierul.
În 5 noiembrie, cetățeanul a revenit cu o nouă adresă prin care cerea extinderea cercetărilor în cazul plângerilor sale despre care afirmă că s-ar fi confirmat prin tragedia de la Colectiv.


„Am fugit, la un moment dat m-am uitat în spate și l-am văzut pe prietenul meu care acum este ars și l-am prins de mână, numai că, în momentul în care m-am întors să-l prind de mână m-am împiedicat. Eram mai aproape de ușă. M-am împiedicat și am căzut peste niște oameni și în momentul ăla au căzut și niște oameni peste mine și-am fost prinsă între ei. Am stat calmă și nu m-am mișcat foarte mult, mi-era să nu mă lovesc. Am simțit că se mișcă spre ușă și am zis «Ok, stau liniștită, că o să mă ducă la ușă, sigur». Presupun că, un pic mai târziu, au deschis ușa și s-a produs acel fum care a ars. Când a venit acel val foarte fierbinte am știut să-mi țin respirația ca să nu pățesc nimic. Chiar dacă ardea, am zis să nu țip, să-mi țin respirația, că mai rău fac dacă țip”, a povestit Teodora.
Ascultă şi: http://www.expunere.com/video-radu-pietreanu-mesaj-pentru-clasa-politica-asculta-si-da-mai-departe-viral.html

NOTA MEA: "România - un întreg colectiv." Bun!
      "Uniţi, salvăm toată România!" Bun!
      Şi cu asta ce-am făcut?
      Rămîn tot partidele astea "istorice", de toată jena, rămîne acelaşi sistem, cu aceiaşi democraţie, unii mai egali decît alţii, rămîne acelaşi stat de drept, cu DNA+SRI etc. Clasa Politică RABLA - aşa am numit-o eu.
      Ce ar fi de făcut? Să insistaţi, pînă vi se împlineşte vrerea - dar slabe speranţe! Vine frigul şi strada nu mai poate să se joace teatru "De-a Revoluţia"!
      Cînd eu am spus, în martie1989, că fac parte dintr-o "generaţie de sacrificiu", Ceauşescu a rîs - el rîdea rar! Dar eu mi-am adus contribuţia la propăşirea României Socialiste, ajungînd la 1 milimetru de jertfa supremă. Acum e rîndul vostru si spuneţi că sînteţi "o generaţie de sacrificiu". Din păcate nu prea aveţi locuri de muncă unde să depuneţi zelul şi munca voastră creatoare. Cereţi insistent locuri de muncă - pentru a obţine pîinea zilnică şi centre de excelenţă - pentru a candida la Premiul Nobel sau la un fotoliu din Academie. Sistemul nu vă dă!
       E impotent. Cereţi alt sistem. De pildă - fără partide politice. Dar ce punem în loc - chiar lăsîndu-le să existe? Ele pot îngloba azi şi mici comunităţi, alte micro-partide, chiar comunităţi etnice, pe o arie largă.
        Propuneţi în locul partidelor din sistem COMUNITĂŢI DE INTERESE, adică acele comunităţi care reprezintă un COLECTIV: o parte de sat, o parte de oraş sau municipiu (un cartier mic), un sat, oraş, municipiu, artişti, muncitori, bresle, meseriaşi, capitalişti, jurişti, pensionari, tineret, copii minori, pe şcoli (pentru o educaţie politică solidă), manelişti, mineri, constructori (zidarii din vechime au ajuns masoni), sindicalişti, cîrciumari, patroni de cluburi.... - dacă ar fi existat acum Cehov şi Caragiale, lista ar fi fost mai exhaustivă. Desfiinţaţi legea cu strîngerea de 100-200000 de semnături - cauza cauzelor, cu care ajung în funcţii politicienii pîrîţi, dar bogaţi şi analfabeţi, în toate domeniile. Daţi putere acestor comunităţi - prin lege - să concureze partidele politice - la preşedenţie, guvern şi parlament, dacă nu vreţi să desfiinţaţi partidele politice. Urmarea: comunităţile (obştea din vechime) vor deveni furnizori de locuri de muncă, de specialişti în toate domeniile, chiar dacă nu vor prinde locuri eligibile... Dar puneţi condiţia - prin lege - ca în parlament, cel puţin, fiecare categorie de specialişti (pe specialităţi, meserii, ocupaţii) să aibe minimum cîţiva reprezentanţi. E drept, e nevoie de oamenii legii, Blonda de la Drept, musai să nu lipsească. Apoi alegeţi o "rezervă de cadre" a Parlamentului (o Academie a Societăţii Inteligente), cei de pe locurile următoare, care, la nevoie, să sprijine Parlamentul, Guvernul, pe Preşedinte sau Agenţiile guvernamentale specializate. Obligaţi prin lege pe toate persoanele alese să meargă pe teren, în activităţi concrete. Apoi vine problema controlului ierarhic. Un fel de "buclă" - în sus sau în jos - în care fiecare cetăţean are voie să reclame o nedreptate la o instanţă politică superioară sau invers, să inspecteze comunităţile inferioare, de 3-10 - 100 de cetăţeni, cum se va stabili prin lege. De asemenea, un membru al comunităţii poate fi şi membru de partid şi invers - e logic - dacă se menţin partidele ca o comunitate de idei politice şi nu de interese. Închipuiţi-vă că o comunitate ştie ce vrea şi ce poate, exact aşa cum voi, pe stradă, mărşăluind a protest, reprezentaţi o parte din oraş, o comunitate. Etnicii dintr-o ţară se organizează în comunităţi, pentru a-şi apăra interesele, numai ROMÂNII nu, la ei în ţară. UDMR reprezintă o comunitate a maghiarimii din România, nu toată maghiarimea... românească. Şi ce bine le-a mers! Doar în ultimul guvern n-au fost. Treceţi prin sită TOATE categoriile de profesii, fără excepţii.
     V-aţi prins? Vă divizez ca să vă pot conduce spre un viitor mai strălucit! Nu uitaţi că pe vremea Domnitorilor şi a Voievozilor noştri nu existau partide politice, cel mult partide care înconjurau pe domn sau pe rival. Unirea cea mică şi Carol I au adus partidele istorice, pe bune. Pînă atunci, dar şi atunci, satele formau o obşte, o comunitate care se gospodărea singură, ba mai mult, aveau şi un islaz comunal, de care se foloseau toţi. Aceste două elemente, obştea şi islazul, ca şi uliţa, strada, erau forme feudale (tribale) de... comunism (comunitarism).
     Cea mai bună politică este asigurarea unui nivel de trai cît mai bun unui om - căci se trăieşte o singură dată - adică oricare om are un drept la viaţă, ba mai mult, are dreptul la o viaţă de calitate. Nici-o societate de pînă acum nu a realizat aşa ceva pentru TOŢI cetăţenii săi, în toată Istoria. Am propus eradicarea sărăciei în contextul societăţii inteligente din România. Lui Ceauşescu i-am vorbit în "Cărările fericirii" ("Cîntarea României") despre MAGISTRALA NAŢIONALĂ A FERICIRII, ca sumă a fericirii tuturor... cărărilor. Mi-a răspuns că "Fiecare cetăţean este dator să-şi realizeze propria fericire în contextul realizării fericirii întregului popor." Lucru bun la nouă luni, dar nu l-a realizat nici el, absorbit de sute de probleme, de pe zeci de liste.
      Mie îmi revine datoria să vă reamintesc că fiecare om are dreptul la fericire, în... contextul fericirii întregului popor. Dar Marx spune: "Fericirea e o luptă!" - Lupta Vieţii, cum zice şi George Coşbuc. Învăţaţi!, vă zic ca şi Lenin. Şi iată cum:
      Ne trebuie o "PERESTROIKA şi GLASTNOSTI" românească, adică "RECONSTRUCŢIE şi TRANSPARENŢĂ", suplimentate cu un CONTROL POPULAR, dar nu "a la Gorbaciov", care a dus la dezmembrarea Uniunii Sovietice. V-am dat o cale, încă din 2009: Societatea Inteligentă, Eradicarea Sărăciei şi Unitate prin Comunităţi de interese. Veghiaţi ca această Unitate să nu vă fie distrusă de persoane rău-voitoare din cadrul marilor partide, erijate în şefi de comunitate - căci n-am făcut nimic, dacă nu instituim un CONTROL al poporului în toate domeniile, la toate nivelurile ierarhice.
        Încă ceva: cereţi aleşilor voştri să vă facă VIZITE DE LUCRU: mişcarea face bine, aerul curat la fel şi comunicarea între oameni este şi mai şi!
        Viorel Ponta n-a făcut bine că şi-a dat demisia - dar şi-a dat-o în cel mai perfect moment, de10 plus, mărind salariile profesorilor şi ale medicilor. V-am spus că a fost cel mai bun om politic din PSD.
       Nu cereţi demisia lui Rael Arafat: el a construit un sistem bun, chiar foarte bun şi nu este bine să vă bateţi joc de munca omului, numai dacă se face cu adevărat vinovat de ceva. Eu am fost salvat de 112, în 21 ianuarie 2012 - altfel vă scriam ca reîncarnat în Shakespeare redivivus!
       O glumă serioasă: Cum nici Republica Moldova n-are guvern, nici România n-are, alegeţi un GUVERN COMUN, cu Transnistria cu tot, iar etnicilor ruşi acordaţi-le tot respectul pe care îl merită şi statutul de dublă apartenenţă, la ROMÂNIA REUNIFICATĂ şi la MAICA RUSIE FEDERATIVĂ, oameni cu dublă cetăţenie. Despre teritoriu... asta e o problemă temporară, amînată pînă se rezolvă celelalte probleme mai  "de foc"! Salutări lui Putin!, singurul în măsură să mă înţeleagă, căci şi eu l-am înţeles.
     Roşia Montană şi Gazele de Şist - orice ameninţare nu ne sperie! - fiecare stat trebuie să fie stăpîn pe resursele sale - dacă n-are resurse e ca şi mort! Vă dăm gaze cîte vreţi, chiar şi aur, dar numai printr-o colaborare corectă, echitabilă şi sănătoasă. N-are Europa gaze? - să caute întîi la ea în bătătură şi pe urmă mai discutăm.
    Despre tragedie: păcat de morţi şi de răniţi - condoleanţe familiilor în suferinţă! Accidentul poartă vina TUTUROR - şi a responsabililor, dar şi a participanţilor, care trebuiau să ştie că au intrat într-un loc periculos! Asta se învaţă LA ŞCOALĂ, LA CARTE, ÎŢI SPUNE INSTINCTUL DE CONSERVARE - NU TREBUIAU SĂ INTRE într-o clădire cel puţin neaerisită, fără ferestre şi c-o uşă mică. De aia îl citez mereu pe LENIN - ÎNVĂŢAŢI! ÎNVĂŢAŢI! ÎNVĂŢAŢI! Internetul şi calculatorul nu este suficient. Dar nici să nu vă lipsească.
ing. Savin BADEA
    P.S. COLECTIV - este... răzbunarea lui Nicolae CEAUŞESCU - căci el a făcut colectivizarea, COLECTIVA a devenit ASOCIAŢIE AGRICOLĂ, acum, după cum v-aţi prins. Apropo, Reconstrucţia României stă în mîinile voastre: vă sfătuiesc să revigoraţi foarte serios Agricultura (putem hrăni toată Europa şi Groenlanda, ca bonus Danemarcei) şi Turismul. Mineritul trebuie dezvoltat cînd putem dezvolta în paralel toată Industria de orice fel, cu precădere Industria Constructoare de Maşini, pivotul întregii economii naţionale. Industria se hrăneşte cu materii prime primite de la Agricultură, Turism şi Minerit şi se clădeşte cu maşini unelte. Dar pentru toate - peste toate - nu uitaţi de înalta tehnologie, TEHNOLOGIA INFORMATICĂ şi de MICROPROCESOR, distrugătorul Socialismului european. Nu uitaţi nici de colaborarea cu toate ţările de pe Pămînt, nici de Diviziunea Internaţională a Muncii, între toate Statele Lumii - state unite şi independente - în cadrul Europei Unite - clădiţi ROMÂNIA LIBERĂ ŞI INDEPENDENTĂ.


a

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu