duminică, 8 noiembrie 2015

N-A FĂCUT NIMIC UN AN; ACUM JOACĂ TEATRU, SĂ I SE IERTE LENEA ! ŞI TOTUŞI SE ÎNVÎRTE!


Abraham Lincoln (n. 12 februarie 1809, Hodgenville, Kentucky, SUA – d. 15 aprilie 1865, Washington, D.C., SUA)
      Sub eticheta COMUNITĂŢI am postat două articole despre activitatea Preşedintelui României, Klaus Werner IOHANNIS,  şi despre PARTIDELE POLITICE din România.
      Gestul preşedintelui de a ieşi în stradă, în mijlocul mulţimii este un gest curajos, dar pueril şi teatral - nu rezolvă nimic. Îl sfătuiesc să întocmească proiecte viabile şi să le urmărească direct, pe teren, ca N.C., în vizite de lucru, rodnice, în mijlocul mulţimilor. Altfel, devine ACID, TOXIC! Pe teme date de stradă!      
     De cînd a avut acces la putere, ales îndeosebi cu concursul diasporei româneşti, manipulate de UE şi SUA, Preşedintele român a avut "un fix", prin a se pronuţa foarte des pentru demiterea Premierului român, Victor Viorel PONTA, exact cum striga de la tribuna Cotrotrocenilor şi predecesorul său, ex-preşedintele Traian BĂSESCU. Ambii preşedinţi ar fi trebuit expuşi suspendării, deoarece militau pe faţă în favoarea altor partide decît PSD, pentru PDL şi PNL, alte două partide "pîrîte".
     Tot atunci m-am exprimat că democraţia de tip american nu merge la noi, şi jos cu ea!, deoarece simpla majoritate nu este reprezentativă şi aleasă corect - uneori soluţia unui singur om poate fi mai bună decît soluţia unei majorităţi (ca, de pildă, Copernic şi Inchiziţia, căruia i s-a alăturat Galileo Galilei, înfruntînd Biserica - E PUR SI MOVE - ŞI TOTUŞI SE ÎNVÎRTE!). Apoi, SUA şi UE au intervenit deseori în procesul alegerilor, s-au implicat în mod brutal, ca de pildă Joe Biden, vicepreşedintele SUA, în 2009, în realegerea lui Băsescu, prin simpla sa prezenţă (numai?) şi în 2012, consilierul prezidenţial Power (nume de cod?), în menţinerea acestuia, să nu poată fi suspendat. Nu există alegeri majore în România să nu se fi intervenit "de la centru", din exterior, fie UE, fie SUA. S-a ajuns în Parlamentul României "la un joc de glezne", de pendulare între majoritatea puterii şi majoritatea opoziţiei. Un partid, o dată ales, nu-şi termina mandatul, şi să nu poată fi ţap ispăşitor, să nu poată fi tras la răspundere, fie că se ia în derîdere voinţa poporului, ca acum, de pildă, cînd Ponta a fost forţat să predea un mandat, încredinţat de popor partidului său, PSD, care, ca un laş - partidul - a făcut un pas înapoi, trădînd şi poporul şi pe Ponta. Acum, ambasadorul SUA încurajează piaţa (strada) în procesul civic de actualitate, deşi e conştient că nu strada, bulversată de introduşi, va rezolva situaţia politică. Dar avionul american salvator, al forţelor NATO, nu putea fi trimis mai devreme, Domnule Ambasador? Desigur, nu Dumneata eşti vinovat! Apoi, PARTIDELE POLITICE s-au dovedit imobile, slabe, puse pe căpătuială!
    Avea o vorbă Nicolae CEAUŞESCU: "Or fi bune simbolurile în artă, dar în economie nu fac două parale!" Parafrazînd, eu zic: "O fi bun PLURIPARTIDISMUL şi DEMOCRAŢIA AMERICANĂ (a simplei majoriţăţi, de 51%) în Statele Unite ale Americii, dar în România nu merg, nu fac două parale!"
     Noi am adunat - ca şi SUA - naţiile Pămîntului - toate naţiile Imperiului Roman şi încă toată Peninsula Balcnică, Levantul, Orientul Apropiat, Turcia, nu mai zic despre evrei - mai toţi negustorii din zonă - sîntem o naţiune complexă, puternică, dar din păcate, toţi comuniştii (şi nu numai) scăpaţi de sub Împuşcatul (n-am voie să-l amintesc prea des! - altă aberaţie a actualului Parlament şi Preşedinte, prin "legea anti-legionară"), s-au pus pe căpătuială, pe adunat averi, pe furt, pe furt grosolan, fără măsură, fără bun simţ! Şi asta s-a făcut sub oblăduirea marilor partide, iar serviciile secrete fie s-au comportat ca struţii, fie... s-au înscris în partide.
    În al doilea articol, am cerut partidelor politice de la noi - fără deosebire - aşa cum cerusem şi PCR-ului, în 1971 - să treacă la întocmirea unor programe de partid serioase şi la respectarea unui cod moral minm - şi n-au făcut-o! Au fugit ca dracul de tămîie!
     Eu, unul, nu mai vreau pluripartidism cu partide politice, ci cu comunităţi, care se vor regla şi suporta reciproc, sub un control popular sever. Şi partidele ar trebui să fie comunităţi, dar numai de idei politice şi nu de hoţi, lupi cu putere peste oi. La aceiaşi concluzie ca şi mine a ajuns şi strada, dar strada este BEZMETICĂ, pentru că este condusă de lideri bezmetici, ascunşi. Şi iată de ce: în prima zi striga că nu mai vrea partide politice, iar a doua zi că vrea partide politice noi. Nici măcar lideri de comunicare nu şi-a ales! Oana Zăvoranu se vrea lider, dar poate?, liderul cui?, al vreunui nou partid?... Vise!
      Strada vrea schimbare de sistem! Care? Capitalism, Socialism, Comunism?
      Eu propun COMUNITARISM-ul, Societatea Inteligetă, Eradicarea Sărăciei! Prin lege!
      Îmi plac emisiunile de la PRO-TV, "Visuri la cheie!", care scoate din sărăcie cîteva familii, în folosul publicităţii firmelor Dedeman şi Casa Rusu sau "Poftiţi de vă iubiţi!", de la Antena 1, care fericesc cîteva cupluri sărace, din donaţii publice transparente. Iată două moduri de îmbinare a intereselor capitaliste şi socialiste, ca în China. Care PARTIDE POLITICE a mai făcut astfel de oameni fericiţi. La asemenea emisiuni plîng de fericire pentru bieţii oameni scoşi din mizerie, dar şi pentru că emisiunile aceştia sunt o bună ilustrare a ideilor mele de Societate inteligentă, de eradicare a sărăciei. Eu doresc să se implice şi statul român, cu bani de la buget, pentru asemenea cauze. Felicit cele două televiziuni pentru emisiunile citate.
ing. Savin BADEA
PS.Citiţi la eticheta COMUNITĂŢI şi celelalte două articole. Îmi cer scuze cuiva pentru că, momentan, îl protejez ca partener de idei.

Internetul este impanzit de tot felul de teorii in legatura cu numirea lui Ciolos. Chiar un apropiat de-al lui Iohannis, jurnalistul de casa al acestuia, Rares Bogdan, a anuntat numirea lui Dacian Ciolos in fruntea guvernului cu o saptamana inainte de tragedia de la Colectiv.
Asadar, Iohannis avea pe 22 octombrie pregatit numele Dacian Ciolos, dar i-a lipsit scanteia, motivul pentru care Ponta sa plece. Este totul o mascarada? A fost manipulata multimea pentru impunerea consilierului presedintelui Comisiei Europene in fruntea guvernului?
„Vom avea un prim ministru tehnocrat, ca şi acum 15 ani, când Mugur Isărescu a condus timp de un an guvernul şi a pregătit alegerile parlamentare de la finalul anului 2000. Este vorba de fostul comisar european Dacian Cioloș. Este un tehnocrat 100% ardelean, cunoaşte foarte bine instituţiile europene. Dacian Cioloș are cele mai mari şanse să ajungă premier, pe o formulă de guvern PNL-UNPR sau într-un guvern de uniune naţională PNL-PSD-UNPR”, sustinea Rares Bogdan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu