vineri, 27 noiembrie 2015

DESCOPERIRE FABULOASĂ...

DESCOPERIRE FABULOASĂ, LA HUNDEOARA! UN ORAŞ MAI VECHI DECÂT PIRAMIDELE DIN EGIPT, CARE SE ÎNTINDE PE 100 DE HECTARE
DESCOPERIRE FABULOASĂ, LA HUNDEOARA,DESCOPERIRE FABULOASĂ, LA HUNDEOARA,DESCOPERIRE FABULOASĂ, LA HUNDEOARA,DESCOPERIRE FABULOASĂ, LA HUNDEOARA
DESCOPERIRE FABULOASĂ, LA HUNDEOARA! UN ORAŞ MAI VECHI DECÂT PIRAMIDELE DIN EGIPT, CARE SE ÎNTINDE PE 100 DE HECTARE

Arheologii români au făcut o descoperire de senzație în județul Hunedoara! Aici a fost descoperit un oraș imens, cel mai vechi din Transilvania, și chiar mai vechi decât piramidele egiptene!

De cele mai multe ori, arheologii români au ocazia de a descoperi istoria României, ascunsă sub straturi de pământ, doar când autoritățile vor să mai construiască una-alta.
Cel mai vechi oraș din Transilvania, ridicat pe la anul 4.200 î.Hr, înainte să apară piramidele din Egipt (2.630 – 2.611 î.Hr.)
Este și cazul celui mai vechi oraș din Transilvania, ridicat pe la anul 4.200 î.Hr, înainte să apară piramidele din Egipt (2.630 – 2.611 î.Hr.). Așezarea a fost descoperită în timp ce muncitorii săpau pentru amenajarea autostrăzii Sibiu- Nădlac.
Se întinde pe 100 de hectare
Situl aflat în Turdaș, Hunedoara, se întinde pe 100 de hectare, are fortificații, cartiere, iar printre ruine au fost găsite multe vase și statuete valoroase. „Un sistem de apărare din acea vreme, pe o așa mare suprafață, nu s-a putut cerceta în Europa: costă foarte mult. Noi am avut această șansă datorită autostrăzii”, a declarat Sabin Adrian Luca, coordonatorul cercetărilor.
Sistemul de fortificații descoperit de arheologii sibieni e oglinda celui pe care Nicolae Vlassa îl descoperise incizat pe o tăbliță. Ideea lui Vlassa că pe această tăbliță, locuitorii vechiului oraș au desenat sistemul de fortificații al așezării a fost astfel confirmată. Specialiștii cred că acest sistem de fortificații ocrotea un nucleu care avea, probabil, 100 de hectare. Delimitări existau și în interiorul așezării, mai ales că aceasta s-a extins tot extins din interior spre exterior.

De interes este și arhitectura caselor din acest oraș: „case imense și ca înălțime și anvergură, cu podina suspendată”. Altfel spus, din cauza deselor inundații care afectau perimetrul, oamenii și-au construit case suspendate, pe stâlpi imenși de 6-8 metri. Inundațiile afectau însă pivnițele și vetrele care se găseau la nivelul solului, așa că așezarea era refăcută după calamități ale naturii. S-au descoperit astfel șase orizonturi de arhitectură suprapuse, dar și un număr foarte mare de complexe arheologice: peste 3.000, în condițiile în care, în alte locuri, câteva situri abia totalizează împreună 2.000 de complexe arheologice.
Scrieri de 7.000 de ani în aceeași zonă

Civilizației Turdaș îi aparține și cea mai veche scriere din lume (aproximativ 7.000 de ani).
Este vorba despre celebrele tăblițe de lut (foto) descoperite, în anul 1961, la Tărtăria, localitate situată între Alba Iulia și Orăștie. Acestea sunt inscripționate cu semne asemănătoare cu cele ale scrierii sumeriene, dar cu cel puțin o mie de ani mai vechi decât orice alfabet. Scrierea a rămas, deocamdată, nedescifrată.
Mircea Chelaru – Pietrele au început să vorbească

„Orașul dacilor de la Turdas” Da! Am fost acolo!
Vă trimit, în premieră absolută, ceea ce am văzut la Turdas, pe traseul excavațiilor autostrăzii. Am fost cu prof. Victor Craciun și senatorul Avram Crăciun, alăturat fotografului Virgil Jireghie de la Arad. Priviți înscrisurile și comparați-le cu cele de la Tărtăria și Oțelești de Iași! Sau chiar cele de pe inelul de aur de la Ezerovo. Este numitorul comun al existenței noastre inteligente de peste 20 de mii de ani.
Constatările sunt numeroase. Dar vom dezvolta public subiectul. Am facut acest demers pentru ca există deja emisă ipoteza descărcarii arheologice, ceea ce ar fi încă un gest criminal asupra identității noastre ancestrale!
Scriu toate acestea pentru a se ști și spre a se acționa! Iată cum, așa cum spunea fondatoru

Cum ne batem joc de noi


Cum ne batem joc de noi
Cum ne batem joc de noi

In timpul sapaturilor pentru Autostrada Nadlac-Sibiu, au iesit la iveala ramasitele unui oras vechi de 7000 de ani, intins pe 100 de hectare.
Orasul este din vremea civilizatiei Turdas, careia ii apartine si cea mai veche scriere din lume.
Este printre cele mai vechi orase, daca nu chiar cel mai vechi din Europa.

Asadar, avem o descoperire arheologica senzationala.
Daca o faceau spaniolii, inconjurau locul cu un gard, vindeau bilete, se bateau cu pumnii in piept, rescriau toate cartile de istorie si aduceau sute de mii de turisti pe zi.
In Romania…un zid al cetatii Sarmisegetusa Regia a fost distrus de un constructor, iar acolo s-a amenajat o parcare.

Daca ..englezii ar fi avut norocul asta, isi scriau pe autobuze: “Pe langa bolovanii misteriosi de la Stonehenge, avem si cel mai vechi oras din Europa! Veniti sa-i vizitati! Traiasca Regina!” Incepand de a doua zi, prin ploaie si ceata, s-ar fi inghesuit sute de mii de japonezi, americani si europeni.
In Romania..satenii din Ulpia Traiana Sarmisegetusa si-au luat bolovani din cetate si si-au decorat curtile. Unii si-au facut banci pe care stau la poarta.

In Germania era si mai simplu: construiau in regim de urgenta 3 autostrazi si un aeroport, faceau niste hanuri cu bere si carnati. Cam 500 de mii de euro profit/zi din turism.
In Romania…

In New York, mii de turisti sunt dusi in fiecare zi sa vada o fereastra olandeza veche de vreo 250 de ani.
250 de ani!…Cand aude asta, orice european bufneste in ras. Dar americanii sunt mandri de fereastra lor si o exploateaza turistic.
In Romania…

Pina si grecii ar fi aprins o lumina si ti-ar fi dat voie sa vezi minunea intre 10-si 18. In timp ce ei ar fi stat pe scaune si s-ar fi uitat la turisti. Dar le-ar intra bani.
In Romania…
Nu pot sa uit ce mi-a spus acum 10 ani un profesor de istorie. Efectua sapaturi arheologice la Severin, impreuna cu un grup de pasionati.
“Am descoperit o cetate dacica unica. Se pare ca este cea pe care o cauta toti arheologii romani. Si stii ce am facut? Am astupat-o la loc, am oprit sapaturile.”
Dupa ce am ramas interzis pret de cateva minute, l-am intrebat: “Cum asa?!?!”
“Pentru ca bugetul pe care il aloca Ministerul pentru asa ceva ne-ar ajunge pentru 2 saptamani. Daca incepi sa sapi, trebuie sapat incontinuu 2-3 ani.
Altfel, se deterioraza. Asa ca am astupat-o si am lasat-o sa fie descoperita de niste generatii mai instarite, ca idiotii aia de la Minister nu ne-ar fi dat bani.”

Scriu si eu… poate mai citeste cineva.
Sper sa nu ii apuce naiba cheful sa astupe orasul si sa tranteasca pe el o sosea.
Acum, daca tot am asteptat 100 de ani pentru autostrada aia, mai ocoliti cativa kilometri, ca n-o fi foc!
Oricum nu suntem in stare sa exploatam turistic aceasta descoperire, dar macar sa o lasam pentru generatiile viitoare.
Poate fi ei mai destupati!sursă-cronicipebune.ro

l constiinței naționale, unicul Eminescu, pietrele au început să vorbească. Și nu numai de azi sau de ieri.
SURSA: UNIŢI LUPTĂM PENTRU ROMÂNIA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu