miercuri, 1 august 2012

FABULĂ - "UN NEBUN DĂ CU PIATRA ŞI... NOUĂ ÎNŢELEPŢI SE CHINUIESC S-O SCOATĂ!"

PROVERBUL ROMÂNESC-

Un nebun aruncă piatra și zece înțelepți se chinuiesc s-o scoată ...

"Personajele":

"Nebunul":  Preşedintele României, Traian BĂSESCU;

"Piatra": Cvorumul de prezenţă de "jumătate + 1";

"Cei 10 Înţelepţi": Cei 9 componenţi ai Curţii Constituţionale a României. Şi cu PĂCALĂ, zece.

Ce face Nebunul? Aruncă piatra. 

Prin 26-27 martie 2012, Preşedintele României, Traian BĂSESCU, prin fidelul său partid, PDL, reuşeşte să treacă în Parlamentul României "LEGEA REFERENDUMULUI", prin care se leagă Poporului Român de gît o piatră electorală, adică obligativitatea realizării unui cvorum de exact "jumătate +1", adică o condiţie de participare la referendumul de demitere a Preşedintelui a :

18.303.244:2 + 1=9.151.622+1= 9.151.623
9.151.623 (după cifrele găsite de mine) persoane (după ZIARE.COM, a 9.146.639. În felul acesta, scaunul prezidenţial se leagă cu beton de curul lui Traian BĂSESCU. Eu am calificat această acţiune LOVITURĂ DE STAT, chiar dacă s-a dat cu concursul Parlamentului României. GRABA CU CARE S-A DAT LOVITURĂ DE STAT NU A CONSOLIDAT ACEASTĂ CIFRĂ- PRAG PE BAZA UNOR DOCUMENTE UNANIM ACCEPTATE, CA CIFRA SĂ FIE ŞI REALĂ.
A urmat, logic, ce se ştie: PONTA şi ANTONESCU l-au adus pe Traian BĂSESCU în starea de suspendat şi s-a făcut referendumul cu cvorumul impus pe ruta: Băsescu-PDL-Parlament-Curtea Constituţională-Uniunea Europeană-Ponta-Antonescu.(TOT ACEST LANŢ A ÎNCĂLCAT CONSTITUŢIA ŞI DEMOCRAŢIA PRIN IMPUNEREA UNUI CVORUM! ŞI TOT HAOSUL DIN ROMÂNIA A URMAT "REMIZEI" dintre majoritate şi neprezentare. Peste tot în lume este altfel.) În momentul cînd Traian BĂSESCU trebuia confruntat cu Poporul, CCR, de partea suspendatului, i-a legat piatra de gît - POPORULUI - şi, prin relaţii externe, a influienţat personalităţi din Imperiul lui Peşte (UNIUNEA EUROPEANĂ) şi SUA să facă presiuni asupra lui PONTA şi ANTONESCU: primul a cedat de dragul... democraţie, iar al doilea, cel mai mare fraier, a cedat, promulgînd legea cu cvorum cu tot. Bucuria lui BĂSESCU a fost mare: a trecut la boicot şi neprezentare, cîştigînd virtual, nu aşa ca-n tenis sau ca-n fotbal, cînd cîştigi prin neprezentarea adversarului. Scandalagiul Băsescu a SPECULAT situaţia ca orice capitalist! ATENŢIE LA NEATENŢIE! EL POATE CREA HAOS ÎN ROMÂNIA! Doamne fereşte, război civil! Rece este deja; cald mai lipseşte... Duşmanii ţării atît aşteaptă. Că le-aţi luat asul din mînecă!
La referendum, Poporul  Român - aşa cum speram eu - trebuia să se prezinte covîrşitor şi să voteze cu DA (pentru demitere) tot covîrşitor - să-l cocoşeze pe BĂSESCU. Dar nu s-a întîmplat cvorumul, datorită boicotului, leneşilor, neghiobilor şi mişculaţiilor obişnuite la fraudare de duminică noaptea spre luni (m-am culcat cu 52% şi m-am trezit cu 46%. Piatra de gît a fost mai grea cu 4% +1, votul lui Băsescu, chiar dacă ar fi fost cu DA). În schimb 88% dintre cei care s-au învrednicit să voteze l-au dat de-a dura de pe scaunul prezidenţial pe suspendat. 
Astfel s-a ajuns la dilema unor dilimache: 
1. - majoritatea l-a demis (88%-12%),  - cîştigă Poporul majoritar! - BĂSESCU e demis!
2. - dar cvorumul (contestat ca cifră, o cifră bicoloră - birocratică şi ne reală, fantasmagorică, impusă de vreun nebun - ori condiţia cifrei cvorumului trebuia solid documentată, beton), 
a. - deci cvorumul nu s-a realizat, dacă ţinem cont de cifra-ştachetă, cea birocratică, - BĂSESCU e admis!
- şi s-a realizat, dacă ţinem cont de cifra reală - BĂSESCU e demis!
3. Preşedintele-jucător şi suspendat Traian BĂSESCU şi PDL au încălcat regulile jocului şi ale Legii Partidelor, neparticipînd la vot: 
- O "victorie" prin neprezentare nu poate să existe - e o regulă simplă - la mintea cocoşului - în fotbal absenţii pierd cu 3-0;
- Au încălcat legea Partidelor: partidele trebuie să îndemne la vot şi nu la absenteism; Preşedintele chiar a susţinut că va vota, dar n-a făcut-o: şi Traian BĂSESCU şi PDL, prin încălcarea gravă a acestor prevederi legale, trebuiesc amendaţi, unul ca Preşedinte, PDL ca partid, nu că n-au votat, ci pentru boicot şi că AU ÎNCĂLCAT CONDIŢIA IMPUSĂ - REALIZAREA CVORUMULUI - piatra de moară. 
4. Nerealizarea cvorumului - la  mîna lui +1 - la mîna unui singur votant, fie el şi Traian BĂSESCU - şi situaţia asta limită - ar fi condus - la situaţia de acum - "CA LA NEBUNI". De aceea am insistat să se premieze "DOMNUL + 1", de care eram la fel de sigur că nu va fi găsit, cum nici cifra DE AUR, cea exactă, a cvorumului, nu va fi niciodată stabilită precis, ci numai prin consens.

Ultima constatare mă aduce în situaţia să fac următoarele minime judecăţi:
1. Dacă se pune cvorum sau nu:
- a - nu se pune cvorum - se ajunge- volens- nolens - la o majoritate simplă - dar covîrşitoare şi perfect democratică: 
- DA - suspendatul e demis;
- NU - suspendatul e admis - rămîne pe post;
- 50%-50% - minunea asta o tranşează stăpînii externi, ca în cazurile cînd BĂSESCU a cîştigat la perechea NĂSTASE-GEONĂ: a fost ales cel mai docil şi mai uşor de dus de nas! Să nu zic altfel... 
- b. Dacă se pune cvorum - aşa cum s-a pus pentru prima dată în istoria României:
- Cetăţenii au obligaţia să voteze: s-ar fi ajuns la situaţiile de mai sus - eventual s-ar fi prelungit timpul de votare şi la o săptămînă pînă la atigerea cvorumului; dacă nu s-ar fi atins, s-ar fi oprit votarea la victoria majorităţii lui NU sau DA; în caz de 50%-50%, ne arbitrau stăpînii străini - c-aşa-i în tenis! 
- Cetăţenii nu sînt obligaţi să voteze. Cazul nostru, de acum. Situaţie hilară şi nasoală. Au învins cei cu DA, cei cu NU, fiind minoritari (88%-12% - sîntem în situaţia democratică a victoriei majorităţii DA asupra minorităţii NU - regula simplei majorităţi). 
Nu s-a făcut, în schimb, cvorumul!... 
Dar ce e ăla cvorum? Iată ce-i:


CVÓRUM, cvorumuri, s.n. Număr minim de membri necesar, potrivit legii, pentru ca o adunare să fie valabil constituită sau să poată lua o hotărâre valabilă. – Cuv. lat.

CVÓRUM s. n. număr minim de participanţi pentru ca o adunare să se poată considera împuternicită a adopta o hotărâre. (< fr., lat. quorum)

cvórum s. n., pl. cvórumuri

CVÓRUM n. Număr minim de participanţi care este necesar, potrivit legii, pentru ca o adunare să poată lua o hotărâre valabilă. /quorum


CVÓRUM s.n. Numărul suficient de participanţi pentru ca o adunare să se poată considera împuternicită să adopte o hotărâre. [Pl. -muri. / < fr., lat. quorum].  


Deci problema cvorumului, în acest caz, lingvistic, s-a pus prost. CVORUMUL este o condiţie impusă unei adunări, într-o situaţie cît de cît controlabilă.

CVORUMUL a fost impus Curţii Constituţionale de către Traian BĂSESCU, euro-atlanticilor, lui PONTA şi ANTONESCU - şi, în sfîrşit Poporului... Curtea Constituţională - fie este fidelă suspendatului, fie nu-i dă cîştig de cauză. 
În Constituţia României nu se scrie nimic, nicăieri,  despre cvorum la REFERENDUM. De cvorum este scris doar la PARLAMENT (o adunare) sau char la CCR (altă adunare).

Neatigerea cvorumului de participarea datorată boicotului şi a altor cauze (caniculă, leneşi, neghiobi, timp scurt, dezinteres etc.) ar fi trebuit să atragă - logic - prevederea "jumătate +1" pentru realizarea unei majorităţi (DA sau NU), în dauna simplei majorităţi (+1), esenţa democraţiei. 88 - 12 % este, fără dubii şi tăgadă, victoria LOGICĂ împotriva lui BĂSESCU.

Neprezentarea (absenţa) la urne nu este o opţiune care poate să cîntărească cît un vot (în cazul de faţă NU) - în capul unui "idiot" se mai poate întîmpla judecata asta .- Nu-i vorba de BĂSESCU, vorbesc la general.  Dacă neprezentarea la urne se socoteşte un vot NU (în capul oricărui "idiot"- şi într-un sens (adaugi la cvorum) şi-n altul (cîştigi prin neprezentare) - dacă se adaugă sau nu se adaugă la cvorum - este pentru prima dată în istoria milenară a umanităţii cînd se întîmplă aşa ceva, ca în ţara noastră, ţara tuturor posibilităţilor...

Aş fi dorit ca Poporul  Român să-şi fi exprimat votul peste cvorumul impus. Aflînd rezultatul, am glumit cu un prieten, spunînd că nu am făcut suficient ÎNVĂŢĂMÎNT POLITIC pe vremea cînd eram instructor serios. Lăsînd gluma la o parte, m-am întristat că n-am demonstrat Lumii un iureş şi-o unire naţională, într-o problemă crucială (fie DA, fie NU, dar să fi realizat cvorumul, în ciuda forţelor străine ostile). Aşa cum a fost la prima confruntare a lui BĂSESCU cu POPORUL, dar invers. 

Problema destituirii unui Preşedinte - să nu fie chiar aşa uşoară - s-ar pune cu cvorum, cu tot, doar în caz de război, aşa cum  Franklin D. Roosevelt a beneficiat de al treilea lui mandat de Preşedinte al SUA sau cum femeilor germane li s-a permis să facă dragoste cu militarii forţelor aliate pentru refacerea Poporului German. Dar şi atunci să se impună pîrghii auxiliare de ieşire din impas.

Recurgeţi la DEMOCRAŢIE, adică la simpla majoritate, soluţia care ne scoate din impas. Precedentul a fost deja creat, există: referendumul de suspendare din 2007. De ce să fie ăsta mai breaz?
Sau repetaţi REFERENDUMUL în alte condiţii, mai raţionale, cu simplă majoritate (SE REJOACĂ MECIUL, ca-n fotbal). 
Este mai ieftin aşa decît s-o lîlăiţi la infinit, ori să faceţi vreo nedreptate! Ori să iasă cine ştie ce scandal naţional - vezi mai sus!

ULTIMA SOLUŢIE: 
DEMISIA DE ONOARE a lui Traian BĂSESCU. 

Cu drag, PĂCALĂ.
(pt.  conf. ing. Savin BADEA)

Plus 1:

Comisia de la Venetia recomanda referendum fara cvorum !

Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia)
Codul de bune practici in materie de referendum
7. Cvorum
Nu se recomandă următoarele:
a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ;
b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul alegătorilor înscrişi), întrucât riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar.
Concluzie : decizia Curtii Constitutionale de impunerea unui cvorum de 9 milioane de participanti la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu incalca :
- acest cod de bune practici al Comisiei de la Venetia
- regula de la precedentul referendum de suspendare din 2007
- modul in care s-au organizat toate alegerile prezidentiale in ultimii 22 de ani, fara cvorum obligatoriu

Un nebun aruncă piatra și zece înțelepți se chinuiesc s-o scoată ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu