joi, 16 august 2012

PROCURORII LUI BĂSESCU BEZMETICESC PRIN SATE CU BIBLIA ÎN MÎNĂ - ĂŞTIA NU PAR OAMENI PARANORMALI! DAR CÎND S-A FURAT ÎN DAUNA LUI NĂSTASE ŞI GEOANĂ, FIFTY-FIFTY, PE UNDE BEZMETICEAU? DAR CÎND S-A TĂIAT DIN PENSII ŞI SALARII?... A?...


Iliescu: Haite de procurori de un primitivism feroce ii intimideaza pe cetateni

   
Iliescu: Haite de procurori de un primitivism feroce ii intimideaza pe cetateni
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, ataca "primitivismul feroce al haitelor de procurori care dau navala peste oameni pentru a-i chestiona daca au fost sau nu la vot" la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu din 29 iulie.
"Cum au aparat procurorii trimisi in aceasta actiune de intimidare a cetatenilor 'drepturile si libertatile cetatenesti', adica dreptul lor elementar de a-si exprima opinia prin vot liber?', se intreaba Ion Iliescu, pe blogul sau.

Potrivit presedintelui de onoare al PSD, raspunderea revine conducerii Parchetului General, "care a actionat la comanda impotriva spiritului si ratiunii care trebuie sa guverneze activitatea acestei institutii, asa cum este ea definita in Constitutia Romaniei".

"Prin asemenea acte se submineaza autoritatea institutiei in perceptia opiniei publice, a cetatenilor - care vad cum o institutie creata pentru a apara 'ordinea de drept, drepturile si libertatile cetatenesti' se transforma in instrument de intimidare si de actiune impotriva cetatenilor!

Dintr-un instrument de aparare a democratiei si a libertatilor cetatenesti, risca sa se transforme intr-un instrument de reprimare a libertatilor, pus in slujba unor interese inguste, in cazul de fata in slujba unui om cu tendinte autoritare, care a pierdut sprijinul si increderea cetatenilor.

Parlamentul, ca 'organ reprezentativ suprem al poporului roman', asa cum este definit de Constitutie, este dator sa intervina energic si sa cheme la ordine conducerea Parchetului General pentru abuzurile savarsite, sa o determine sa-si respecte atributele conferite de Constitutie!", mai scrie fostul presedinte al Romaniei.

Ion Iliescu marturiseste ca nu credea ca dupa Revolutia din decembrie 1989 va asista la asemenea manifestari "de un primitivism feroce" cu "haite de procurori care dau navala peste oameni in case, in mediul rural, pentru a-i chestiona daca au fost la vot pentru referendum".

"In ce lume traim?! De unde au rasarit asemenea specimene, venite parca din grote primitive? Dar, mai ales, cine i-a trimis intr-o asemenea misiune de esenta fascista?", s-a intrebat retoric liderul social-democrat.

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, miercuri, Ion Iliescu a mai spus ca Parlamentul, ca institutie suprema a democratiei, trebuie sa intervina "energic" pentru a stopa actiunile Parchetului General.

El a punctat ca o asemenea presiune exercitata de procurori asupra cetatenilor va creste procentul de absenteism la urmatoarele alegeri.

Totodata, Iliescu a atras atentia ca "prieteni si colaboratori de-ai nostri" occidentali nu vorbesc despre presiunile exercitate de presedintele suspendat Traian Basescu.

"Eu nu cred ca nicaieri in lumea democratica nu se intampla asa ceva. Inchipuiti-va in Franta, in Germania sa intre procurorii peste cetateni, sa ii intrebe cum voteaza, dar unde se intampla asa ceva?

Si-au permis niste lideri occidentali sa faca niste observatii ca am face presiuni asupra Curtii Constitutionale. Nu au fost asemenea presiuni. Presiuni au fost din partea domnului Basescu, despre asta nu vorbesc. Iar acum cand sunt asemenea cazuri flagrante nu se mai aude o voce din partea acestor colaboratori de-ai nostri, acestor prieteni de-ai nostri", a conchis fostul presedinte.

M.M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu