sâmbătă, 18 februarie 2012

BURGHEZIA EPOCII BRUCAN. CAZ DE DRAGOSTE.

AVEREA MEA: o parte:

NOTĂ: Toate articolele însemnate cu o inimă vă sunt dedicate Dvs. din inimă, din inima mea ciuruită! ing. Savin BADEAVezi mai multe din Stiri, evenimente pe 220.ro


Averea lui Dan Diaconescu: blocuri, masini, elicoptere si un iaht
 


 

Presedintele Basescu si-a luat Duster din banii sotiei]

Povestea lui Gigi Becali

Caderea regimului comunist, în 1989, l-a gasit pe Gigi Becali cu o avere de 3 milioane de lei (aproximativ 150.000 de dolari), suma cu care putini se puteau lauda, tinând cont de restrictiile impuse de lege pe vremea dictatorului Nicolae Ceausescu.

Prima afacere a lui Gigi Becali facuta imediat dupa Revolutie a fost aducerea, din Turcia, de blugi si tricouri. “Când toata lumea se ducea la turci sa ia 2-3 perechi de blugi, eu aduceam cu tirurile. Îi bagam direct in en-gros-uri iar banii ii primeam pe loc. Nu ma interesa pe mine daca se vindeau sau cat timp le trebuia pentru a scapa de marfa. Aduceam si 10 tiruri de blugi pe saptamana. Banii îi rulam mereu, in fiecare zi“, isi aduce aminte Gigi Becali.

O BASCULANTA DE BANI, ÎN CURTE
Apropiati ai patronului Stelei povestesc cum intr-o zi, dupa ce primise bani de la mai multe en-gros-uri pe care le aprovizionase cu haine aduse de la Turci, Gigi Becali a venit acasa, intr-o seara, cu o basculanta de bani. “I-am descarcat in curte, pentru ca nu aveam unde sa-i pun, m-am dus in casa, am luat o folie de celofan si i-am acoperit, pentru ca mi-era teama sa nu ploua peste noapte si sa-i ude“, a rememorat latifundiarul din Pipera episodul muntelui de bani din curte.
VISUL LUI TASE BECALI
Visul lui Tase Becali era sa aiba o ferma mare in Pipera, multe oi, vaci, terenuri, vis pe care Gigi l-a transformat in realitate dupa ce tatal sau s-a sfarsit. “Cu banii pe care-i stransesem am cumparat o ferma si cateva terenuri arabile in Pipera. Cand lumea a vazut ca am bani, a inceput sa vina la mine si sa ma roage sa le cumpar pamanturile. Si am tot cumparat pana nu mai stiam ce sa fac cu atata pamant, pentru ca multe dintre ele erau pline de ciulini“, spune Gigi Becali.
Patronul Stelei isi aduce aminte ca a fost o perioada, in anii ‘90, cand lumea venea la el si-i spunea ca vrea sa-i dea terenul gratis, pentru ca ei nu aveau cu ce sa-l munceasca : “Isi opreau o parcela mica, iar restul mi-l dadeau mie. Imi spuneau sa stau linistit, ca le pot da banii cand o sa am. Le dadeam banii pana la urma, ba s-a intamplat de multe ori sa le dau chiar mai mult decat facea“.
AFACERI CU ARMATA
In 1999, Gigi Becali a dat lovitura: a schimbat un teren de 21,5 hectare in satul Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, cu unul de 20,9 hectare in zona Baneasa-Pipera, apartinand Ministerului Apararii Nationale. Afacerea n-ar fi putut avea loc daca Victor Babiuc, pe atunci ministrul Apararii Nationale, nu ar fi fost de acord cu tranzactia.
Aparent egale ca suprafata, diferenta de valoare dintre cele doua terenuri a fost de aproximativ 3,3 milioane de dolari, in favoarea celui primit de Gigi Becali. In timp, Becali avea sa mai faca si alte afaceri cu Armata, el achizitionand de la Ministerul Economiei si Industriei fabrica de munitie de la Dragasani al carei client principal este Ministerul Apararii Nationale.
SIMT COMERCIAL
Terenul de 10 hectare pe care se afla acum Scoala Americana a fost cedat de catre Gigi Becali, pe o suma simbolica, prin intermediul prietenului Fahti Taher, membru in consiliul director al scolii. La acea vreme, terenul valora 6 milioane de dolari, iar intregul proiect al scolii a costat aproape 20 de milioane. Motivul pentru care Gigi Becali a donat, la acea vreme, un teren atat de valoros Scolii Americane a fost unul simplu:
“Aveam atunci 200 de hectare in spatele terenului asta si am vrut sa-i cresc valoarea. Daca inainte un metru patrat din terenul meu valora 5 dolari, dupa constructia Scolii Americane, metrul patrat a sarit la 50. A fost o afacere buna. Eu stiu sa fac bani, am ridicat pretul intregii zone prin mutarea pe care am facut-o atunci“.
AVERE FABULOASA
Averea exacta a lui Gigi Becali nu o stie nimeni, deoarece pamanturile pe care le detine sunt greu de evaluat. Conform TOP 300, Gigi Becali are o avere estimata la 900 milioane de euro, insa paronul Stelei spune ca are mult mai mult.
Cele 500 de hectare de pamant in jurul Bucurestiului si alte 300 in Baragan, palatul din Modrogan, clubul Steaua, Avicola Iasi, Uzina mecanica Dragasani, Maybach-ul, pe care in urma cu cateva luni l-a “aranjat” cu ranga, sunt cateva din proprietatile detinute de el. Ultima megalovitura pe piata imobiliara data de Becali a fost vanzarea a 8 hectare de teren in inima cartierului de lux Baneasa contra sumei de 25 de milioane de euro (875 de miliarde de lei vechi!!!).
AMINTIRI DIN COPILARIE
“Am construit casa in care locuiesc pe locul unde, cand eram copil, mulgeam oile. Sufrageria mea este amplasata exact pe acel loc”, spune mandru Gigi Becali, personaj care nu s-a ferit niciodata sa-si ascunda trecutul de fiu de oier. Nu a ascuns nici faptul ca nu a urmat o facultate, in schimb, “in scoala generala eram foarte bun la matematica. Odata am luat doi de 10 intr-o ora“.
DUSMANUL MITICA DRAGOMIR
Mitica Dragomir a fost unul dintre apropiatii lui Gigi Becali. Presedintele LPF l-a ajutat pe patronul Stelei in multe randuri. De toata prietenia lor s-a ales praful, insa. Mai mult, in timpul unei emisiuni TV cei doi s-au certat violent. “Esti un nenorocit de om! Toata viata ta n-ai facut nimic, decat ai furat si ai praduit. Ai ajuns tu, ma, oligofrenule, ma analfabetule, sa ma faci hot pe mine? Pai, eu te-am ajutat enorm, eu te-am facut sa ajungi presedinte la Steaua. Iar tu esti un diavol, asta esti!”, a izbucnit Dragomir spre stupefactia lui Becali.
A ÎNFIAT UN NEPOT
Gigi Becali are trei fete, dar nici un baiat care sa-i mosteneasca imensa avere. Tocmai din aceasta cauza el si l-a apropiat foarte mult pe Lucian, fiul uneia dintre surorile sale. “E ca si baiatul meu, e ca si infiat. Deja sint proprietati de-ale mele trecute pe numele lui. O sa mosteneasca din averea mea parte egala cu fetele“, a spus Gigi Becali, cu ceva timp in urma, in Gazeta Sporturilor.
PATRON LA STEAUA
Devenit multi-milionar in dolari de cum a inceput sa vanda terenuri, Gigi Becali a fost atras, de catre Viorel Paunescu si Victor Piturca, tot mai mult spre clubul Steaua. Ulterior, el a recunoscut ca a investit la Steaua si la sfatul lui Mitica Dragomir, care ii spunea intr-una “Bai Gigi, daca esti patron la Steaua, esti mai mare ca presedintele tarii. Asculta la mine, ca eu sunt destept. E cel mai mare lucru pe care il poti face“. Ulterior, Gigi Becali a recunoscut ca “cei de la Steaua m-au acceptat pentru ca dadeam bani, nu pentru ca eram baiat bun“.

Citeste mai mult: Povestea lui Gigi Becali SursaIlie Năstase vrea sa-i ia palatul lui Gigi Becali! Afla ...

Averea lui Ion Tiriac se apropie de doua mld. euro

 
Ioan Niculae: Averea mea depăşeşte cu mult ...Hogeacul" lui Truica sau votati useleul ca astia nu fura... - okthx.info

45 de mistreti pusi la pamant de invitatii lui Ion Tiriac

Topul celor mai bogati romani – averea lui Dinu Patriciu a crescut d

?! Savin BADEA: SINGURA SOLUŢIE ESTE ASANAREA SĂRĂCIEI PRIN REDISTRIBUIREA BOGĂŢIEI ÎNTR-O SOCIETATE INTELIGENTĂ
?! Savin BADEA: SINGURA SOLUŢIE ESTE ASANAREA SĂRĂCIEI...

NOTA MEA: Impozitarea marilor şi micilor averi, aici sau aiurea, trebuie făcută corect, fără exagerări sau diminuări, după curbe flexibile, încît să nu se creze tensiuni între clasele sociale. SOCIETATEA INTELIGENTĂ presupune o viaţă de calitate pentru TOŢI membrii (componenţii) ei. Din aceste resurse trebuie constituit un fond de dezvoltare care să includă mai ales fondul pentru asanarea sărăciei, prin pilonii ei principali: educaţia, sănătatea şi creaţia (locuri de muncă noi şi centre de excelenţă şi invenţii). 3 forme de producţie - feudalism, capitalism şi socialism - asigură resurse suficiente (de bogăţie), redistribuite corect de comunism prin consensul tuturor claselor sociale, a comunităţilor, în cadrul Academiei SOCIETĂŢII INTELIGENTE şi a filialelor sale.

P.S. Am ales pentru această postare material la întîmplare. Desigur, există destui bogaţi, burghezi şi moşieri, care cu noroc, care cu inteligenţă, care cu furt, "sistemul" fiind permisibil şi de castă. Dacă "monstruoasa coaliţie" s-ar fi îmbogăţit din imbolduri patriotice, pentru ca România să nu cadă pe mîini srăine, ar mai fi fost de înţeles, pînă la un punct... De aemenea, aş fi înţeles să avem şi noi "capitaliştii noştri" şi "să nu ne vindem ţara", dar "nu înţeleg" de ce s-a distrus ÎNTREAGA economie socialistă, de la bază şi pînă la vîrf, pe orizontală, pe vericală şi... înclinat... TOT, TOT, TOT, ţara rămînînd ca după tătari, ca după lăcuste, ca după termite. Fabrici şi uzine, ridicate cu trudă şi migală, egal risipite în toată ţara, avutul a mii de CAP şi GAS, fie şi "necompetitive", "mormane de fiare vechi" date pe 1 leu, puteau asigura "măcar" necesarul intern. Războiul economic subtil, în care cuvîntul de ordine a fost "cărapşăn", adică corupţie, a secătuit ţara de toată vlaga ei. Oraşe întregi, mici şi mari, au rămas pline de şomeri, "locuri unde nu se mai întîmplă nimic"!

Un exemplu: uzinele ELECTROPUTERE din Craiova, mîndria Olteniei, unde am făcut practică de licean, pe unde am trecut ca proiectant în delegaţie în interes de serviciu, avea o fabrică de locomotive electrice Diesel*, care împînzise ţara şi lumea cu astfel de locomotive competitive; acestă fabrică îşi făcuse în toate capitalele ţărilor unde îşi exportase produsele şi depouri de reparare şi întreţinere a locomotivelor (Madrid, Londra, Tokio etc, ). Acum, aceste depouri sînt exploatate de către o firmă germană, iar consilier tehnic al acestei firme la Londra este fostul director al uzinei craiovene - omul îşi cîştigă o pîine albă - l-am cunoscut personal. La ELECTROPUTERE, halele depopulate de utilaje şi muncitori, s-au metamorfozat în supermarketuri... franceze! Iată ce "bine" colaborează românii în Uniunea Europeană (imperiul lui Peşte, imperiul franco-german!

Şi încă o poantă: directorul IUG Craiova (în socialism) este actualul patron al aceleiaşi uzine, redenumite POPECI SRL (în capitalism)! Caz de dragoste: acest inginer şi-a iubit aţa de mult uzina pe care a condus-o încît şi-a luat-o acasă, să nu i-o facă alţii "fiare vechi"! Drept pentru care îi dedic poezia de mai jos, şi pentru că l-am cunoscut personal, în ambele ipostaze: în dubla lui calitate, de producător şi de proprietar al mijloacelor de producţie, adică de director de stat şi de patron de uzină.

Cu aceste exemple vreau să demontez MINCIUNA care susţine sus şi tare că trebuie să se privatizeze TOT, datorită faptului că STATUL (prin Directorii puşi de Stat) ar fi prost manager, în schimb SISTEMUL PRIVAT (adică Patronii) ar fi manager excelent!  Cele două persoane date în exemplele de mai sus s-au comportat EXCELENT în ambele ipostaze, şi în Socialism ca Directori, şi în Capitalism ca Experţi sau Patroni. Difernţa o face SISTEMUL - Socialism vs. Capitalism, şi "sistemul" - popor vs. "monstruoasa coaliţie"!


*) În 1964, în ultima vacanţă studenţescă, am fost o lună angajat pe un şantier de pe lîngă uzinele ELECTROPUTERE. Cu această ocazie, împreună cu CODRUŢA - cea care străjuieşte frontispiciul de la MIRACOLUL IUBIRII - am vizitat uzina de locomotive Diesel electrice. Muncitorii, bucuroşi de aşa oaspeţi îndrăgostiţi, ne-au arătat cu amănuntul acea microuzină care era locomotiva. Întîmplarea revine din cînd în cînd printre amintirile mele dragi.  

ing. Savin BADEA 

Ion ANTONIE:

61
TE IUBESC !
Te iubesc ca pe-o culoare.
Te iubesc ca pe-o lumină.
Te iubesc ca pe un Soare.
Te iubesc ca pe-o Regină.

Te iubesc fără scăpare.
Te iubesc fără suspine.
Te iubesc fără cruţare.
Te iubesc fără ruşine.

Te iubesc cu stăruinţă.
Te iubesc cu-nfrigurare.
Te iubesc cu suferinţă.
Te iubesc cu disperare.

Te iubesc ca un lunatec.
Te iubesc ca un febril.
Te iubesc ca un sălbatec.
                           Te iubesc ca un copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu