duminică, 12 februarie 2012

CE FACEŢI ATUNCI CÎND NINGE, ANALFABEŢILOR!? "...SĂ FII GOSPODAR, COSTICĂ!"



NOTĂ: Toate articolele însemnate cu o inimă vă sunt dedicate Dvs. din inimă, din inima mea ciuruită! ing. Savin BADEA






 ÎN GLUMĂ...
-
Ce faci atunci când ninge? Depinde de naţie. Pentru că dacă eşti....

... american, stai la televizor, beleşti ochii la reality show-uri şi razi câteva găletuşe de aripioare de pui. Dar musai bei cola dietetică, să nu te îngraşi.

... scandinav, scoţi schiurile şi te antrenezi pentru Cupa Mondială.

... austriac, te bucuri că le iei banii fraierilor care vin să se dea uţa prin zăpadă.

... eschimos, profiţi că ai material de construcţie proaspăt şi repari tencuiala de la iglu.

... rus, faci o plajă, razi o vodcă şi bagi o băiţă la copcă.

... sudanez, îi chemi pe ăia de la National Geographic să vadă minunea.

...englez, bei un ceai şi dai vina pe emigranţii din est.

...japonez, te înghesui cu ceilalţi conaţionali să faci poze la greu.

...chinez, aduni zăpada, o topeşti şi exporţi apa rezultată drept medicament tradiţional chinezesc.

...turc, ridici preţul la kebab şi îi mulţumeşti lui Allah că ţi-ai adus nevasta şi familia la Berlin .

...canadian, râzi de americani.

... italian, suni neamurile rămase la Napoli să le povesteşti ce porcării fac ăştia din Nord.

...român.... stai ca prostul, îngheţi în zăpadă şi îi înjuri pe nesimţiţii din guvern, că iar au uitat că "iarna nu-i ca vara".

ÎN SERIOS...
Premierul, Mihai Răzvan UNGUREANU, ori e un copil răsfăţat, care gîndeşe pe repede  "înainte" şi-l ia gura pe "dinapoi", ori are "bună" educaţie de la unii evrei leneşi, numai de la aceia care îi socotesc pe ne-evrei mîl, adică oameni de nimic. Oricum, trebuia sfătuit să ştie că UNIREA tuturor românilor a fost decimată de împărţirea lor pe partide potrivnice şi că satele româneşti au fost depopulate de oameni în putere, apţi, capabili să dezăpezească, şi că mai există şi oameni bolnavi, dar şi pădure cu uscături... Vreau să văd ce guvern harnic va conduce! Dar nu "ticăloşit în rele". Una peste alta, Gigi BECALI a demonstrat contrariu, la concurenţă cu guvernul format pe jumătate din copii... (În paranteză fie spus, aceşti miniştri tineri, au avut, în trecut, măcar un singur subaltern?, au condus 2-3 inşi?) Bravo, GIGI, bun creştin! Are el vreo socoteală... Dintre bogaţi, puţini miloşi! Sau nu ştiu eu...
Armata, mîndria naţiei, s-a prezentat cu doar 250 de oameni, într-o zi, restul fiind la căpşuni în Iraq şi în Afganistan. "Generalul Armatei Moarte" a capitulat în faţa "Generalului IARNĂ", generalul care are două victorii mari, asupra lui Napoleon şi a lui Hitler. "Generalul GIGI" le-a dat cu tifla... Ce ne făceam dacă un stat inamic ne-ar fi atacat cu ARME METEO... că există şi de-astea!? Nu venea nici Dracul din NATO şi din America să ne scape!

Blogul Lui Victor Roncea  Arma Meteo si "prietenii" de la Rasarit - dar citiţi tot, inclusiv comentariile şi:

China a utilizat arma meteo pentru a pune capăt secetei ...

Trebuie avut în vedere şi o serie întreagă de proceduri şi strategii, în caz de calamitate. În socialism (şi în SOCIETATEA INTELIGENTĂ) muncitorii ar fi sudat repede nişte suflante de zăpadă, cu care ţăranii posesori de tractoare să dezăpezească! că doar nu-i mare brînză, cine ştie ce tehnică militară!
Mie, Generalul Iarnă mi-a dat de furcă cu trei infarcturi şi-un diabet, de sîmbătă pînă sîmbătă! Pe mine NOROCUL şi MINTEA ce m-au salvat!
Vreau să vă povestesc o întîmplare care mi-a pus o... tonă de nenoroc peste inimă!:
În jur de 15 ianuarie, 1985 sau 1987 (?), în Socialism, se punea problema ca producţia de lignit să nu sufere, ca termocentralele să producă curent şi căldură şi în iarna aia nemiloasă. N-a fost iarnă cu nămeţi mari, dar s-au înregistrat geruri de -25, -30 de grade... În iarnă aia sau alta, la fel de groaznică, mi-a murit un unchi, fratele tatălui, şi pentru că nu m-am putut duce la înmormîntarea lui, tatăl meu m-a apostrofat "cîine"! Pe-atunci, prin 1985-1986, începusem să devin cardiac, fără să ştiu. Explozia de la Cernobîl mi-a agravat boala, după o excursie în Nordul Moldovei şi după cîteva cutremure...
În 1985, să zicem, noi, proiectanţii şi cercetătorii de la ICITPML Craiova, institut minier naţional - pentru lignit - am fost trimişi la Tîrgu Jiu, în delegaţie, "să pornim benzile de mare capacitate"... Eu, printre alţii, proiectasem multe dintre punctele de încărcare a cărbunelui în vagoane de CFR, aşa că am făcut parte din echipa de şoc. Am plecat în ARO şi în microbuze, unde beneficiam şi de un dram de căldură, de la motorul auto. La Tg. Jiu, am fost cazaţi la Hotelul PCR, "Casa Partidului". Motoarele marilor benzi au fost zadarnic încălzite de un... motor de avion şi mi se pare că nici ăla n-a mai pornit. Eu şi ceilalţi colegi (micul "guvern" al lignitului) am stat fără folos 3 zile! La plecare am cumpărat 2-3 cutii de conserve cu carne de porc, chinezeşti, pentru familie, înlesnire ce numai la Casa Partidului o aflam. Dar întoarcerea la Craiova a fost pe brînci, pe CFR! Eu şi colegul, ing. Ştefan ŞENDROIU, am nemerit într-un vagon, la unul dintre capete, lîngă tampoane. Gerul era năpraznic, amplificat şi de curenţii de aer şi de viteza trenului. Cu timpul, colegul a intrat în interiorul vagonului necompartimentat, la puţină căldură şi... la mare înghesuială. Pentru mine a fost imposibil. Eu am rămas cu o doamnă pe culoarul extern şi ne-am înghesuit spate în spate, frecîndu-ne, să ne încălzim... mai mult din instinct, ca animalele. Ioc excitare la asemenea frecuş! De unde sînge? La coborîre, Doamna mi-a mulţumit pentru companie şi eu am rămas să dîrdîi singur. Abia cu două trei staţii înainte de Craiova am străpuns barajul de înghesuială din interiorul vagonului, la căldură. În Gara Craiova am băgat de seamă că întregul grup de călători se concentraseră într-un singur vagon - vagonul "meu". Dar tona de dîrdîială ce mi s-a pus pe inimă "mă doare" şi acum!
La prima şedinţă de partid (PCR) de după eveniment, eu am întrebat în plen "de ce nu ne trimit şi în Siberia sau şi în Canada, să ne lămurim cum se descurcă ăia în condiţii şi mai grele?". Hîtru, Directorul nostru, ing. Jean POPESCU - fie-i ţărîna uşoară! - mi-a răspuns că "ai vrea tu să ajungi prin Canada!" şi că "ăia" stau şi nu produc nimic în condiţii de calamitate! (rîsete, aplauze!)

Vin şi-i dau dreptate Domnului Ion ILIESCU, fostul Preşedinte- inginer, inginerul care ne avertizează despre posibile grave inundaţii de Mărţişor... (Cînd a fost Preşedinte putea profita de funcţie să facă boboc ţara asta ca hidrotehnică, mai ales că a fost şi proiectant în domeniu; la fel şi Petre ROMAN, tot inginer hidroenergetic). Să ne rugăm Domnului (Naturii) cu două rugi contrare: să stingă gerul cît mai repede, dar destul de lent cît să nu se topească zăpada în torenţi încît să producă mari inundaţii şi numai Domnul (Natura) va face în aşa fel să scăpăm cu bine! Dar ca să nu fim luaţi pe nepregătite moşiţi din timp proceduri şi norme de luptă cu inundaţiile, ca şi cu un inamic. Eu v-am dat două soluţii: 1) faceţi la deal (în amonte) tot felul de microhidrocentrale energetice, mari şi mici, să preveniţi torenţii şi să-i însumaţi în lacuri de acumulare tampon şi obţineţi şi curent electric; 2) faceţi la vale (în aval) tot felul de canale şi rigole, pe toate cîmpiile României (Siretul, mai ales, zice Ion ILIESCU) şi faceţi şi irigaţii agriculturii... Asta, nu de azi, de mîine, ci pe viitor, începînd din acest an!... 
V-am mai spus, POLITICĂ înseamnă GOSPODĂRIREA CETĂŢII - ANALFABEŢILOR - ÎN DEPLINĂ UNIRE,  nu certurile dintre partide! O ACADEMIE a SOCIETĂŢII INTELIGENTE este similară cu SFATUL UNOR GOSPODARI CHIBUIŢI! Vorba Ţaţei Roza, străbunică-mea!: "...Să fii gospodar, Costică!"

ing. Savin BADEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu