vineri, 10 februarie 2012

DE SĂNĂTATE (1)





NOTĂ: Toate articolele însemnate cu o inimă vă sunt dedicate Dvs. din inimă, din inima mea ciuruită! ing. Savin BADEA
  







1. Acest doctor e pe placul meu! Il iubesc!

Dr. Paulo Ubiratan - Porto Alegre, Rio Grande do Sul, într-un interviu acordat televiziunii locale, a fost întrebat despre unele sfaturi pe care le-a dat totdeauna ...


          Întrebare: exercitiile cardiovasculare prelungesc viata?
        Raspuns: Inima a fost facutã pentru a bate de un numãr de ori ... Nu-ti irosi bãtãile cu exercitii. Totul, în cele din urmã, se uzeazã. Accelerarea inimii nu vã va face sa trãiti mai mult. E ca si cum ai spune cã se poate mãri durata vietii unei masini, dacã o faceti sa meargã mai repede. Vrei sa trãiesti mai mult? Trage un pui de somn!
           Î: Ar trebui sã mã opresc cu consumul de carne rosie si sa
mãnânc mai multe fructe si legume?
       R: Trebuie sã întelegi logica eficientei ... Vaca ce mãnâncã? Iarbã si porumb. Ce sunt astea? Plante. Deci, o friptura nu este nimic altceva decat un mecanism eficient de a introduce legume în corpul nostru. Vrei sa manânci niste boabe - mãnâncã pui!
       Î: Ar trebui sã reduc consumul de alcool?
       R: Categoric, nu! Vinul se face pe bazã de fructe. Brandy este
distilat din vin, ceea ce înseamnã cã acesta trage apa din fructe, astfel încât sã profiti din plin din ea. Berea se face, de asemenea, din cereale. Le puteti consuma!
       Î: Care sunt avantajele unui program regulat de exercitii fizice?
       R: Filosofia mea este: dacã nu aveti nicio durere ... sunteti bine!
       Î: Fripturile sunt daunatoare?
       R: Nu m-ai ascultat! ... Astãzi alimentele sunt prajite in ulei
vegetal. Acestea rãman impregnate cu ulei vegetal. Cum ar putea uleiul de plante sa fie dãunãtor?
       I: Flexiunile ajuta la reducerea grasimii?
       R: Categoric nu! Exersarea unui muschi doar il face sã creasca în dimensiune.
       Î: Ciocolata face rau?
       R: Esti nebun? E cacao! O altã legumã! Este bunã pentru a fi
fericit!  Si tine minte: viata nu ar trebui sã fie o cãlãtorie pânã la
mormânt, cu intentia de a ajunge sãnãtos acolo, cu un corp atractiv si un organism bine conservat. Mai bine apucã celãlalt drum: bere într-o mânã, chips de cartofi în cealaltã, mult sex si un organism complet uzat, pe deplin folosit, strigând cã:A MERITAT SA FACI CALATORIA!
Dacã a umbla inseamnã a fi sãnãtos, postasul ar fi nemuritor!  Balena inoatã toatã ziua, mãnancã doar peste, bea apã si totusi e TARE GRASA! REMEMBER: Un iepure aleargã toatã viata si trãieste 15 ani; broasca testoasã nu aleargã NICIODATA si trãieste 450 de ani. (Sursa: INTERNET)

NOTA MEA:
PUTEREA MINŢII!
Mergeţi o jumătate de oră pe jos şi gîndiţi-vă la "nemurirea sufletului" sau la orice vreţi, dar gîndiţi-vă pozitiv şi optimist. Orice boală "stă" în creier şi vindecarea ei ţine şi de efectul Placebo. Rugăciunea are un efect benefic şi pentru că ţine de creier. Frica, lenea şi mai ales lăcomia accentuează efectele malefice ale oricărei boli. Faceţi mişcare cel puţin 30 de minute pe zi (per pedes, pe picioare, nu cu maşina!) şi beţi cel puţin 2 litri de lichide pe zi (mai ales apă bună de băut, dar şi bere, ţuică, vin etc.,  - ăstea sunt bune, numai dacă medicul nu vi le interzice în mod expres) - singurele două sfaturi bune ale tuturor canalelor de TV la publicitate!
Eu am rezistat 23 de ani între două infarcturi mergînd mult pe jos, atît cît "m-a lăsat" inima, fără exagerări - dar odată cu bătrîneţea, inima nu mai "m-a lăsat" să zburd şi am fost nevoit să apelez la... SMURD, 112...
Viaţă fără stres nu există, aşa că nu fugiţi de stres, că n-aveţi încotro fugi, dar nici să-l "învăţaţi" să vă întărîte şi să vă copleşească! Evitaţi certurile! V-am vorbit mai demult despre comunităţi - învăţaţi să trăiţi în comunităţi diverse, să nu fiţi singuri - dar românii, la acest capitol, sînt rămaşi mult în urma multor popoare, ceea ce le dăunează grav sănătăţii. Un om poate aparţine mai multor comunităţi: culturale, cetăţeneşti, ca profesionist, de vîrstă, ca hobby, etnice, politice etc. Italienii, de pildă, citesc din Dante "DIVINA COMMEDIA" în grup, cîte un cînt pe seară şi îl comentează împreună. Românii mergeau pe vremuri la şezători şi la Cămine Culturale. Azi se rezumă doar la bodegi, petreceri şi chefuri, bune şi astea, dar... Reînfiinţaţi Căminele Culturale, înmulţiţi Casele de Cultură! Spre binele poporului*, spre binele sănătăţii Dvs.
Traian BĂSESCU - la ZIDUL PLÎNGERII. Ce-o avea pe cap? Dar în cap?
* În ultima cuvîntare (cînd a uns miniştri pe beizadele), Preşedintele României, Traian BĂSESCU, a monopolizat cuvîntul popor numai pentru sine, nimeni altul, dacă-l foloseşte, este catalogat demagog - a uitat de vremea cînd el  şi toţi politicienii, fără excepţie, se exprimau despre popor, pronunţînd cuvîntul populaţie. Ce tupeu, mamă!
ing. Savin BADEA


2. REMEDIU MIRACULOS - există şi varianta cu vin în loc de apă. -
Este ieftin si nu aveti nimic de pierdut / Licori magice pentru sanatate si putere
Antica o licoare care te tinea in putere
In vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, care si-a luat apoi numele de Akhnaton, la porunca acestuia, a fost elaborata o reteta miraculoasa, dupa care s-a preparat o bautura numita Antica.Oamenii de rind ii spuneau humus, adica pamint, sol. De fapt, licoarea aparuse mai demult, in vremea lui Amenhotep al II-lea. Ea era menita sa ii mentina mereu in putere pe sclavii ce construiau maretele piramide. Bautura aceasta curata bine vasele de singe si asigura o viata indelungata.
Licoarea a fost preparata de preotii egipteni, care cunosteau tainele organismului, plantele - salbatice si cultivate - si toate virtutile acestora. Preotii foloseau si ei, la rindul lor, aceasta bautura pe care o preparasera, dar in doze mai mici, deoarece ei munceau mai putin decit sclavii de la piramide si, totodata, nu stateau tot timpul in soarele arzator al desertului.
 
Bautura cu usturoi si lamiie
 
Licoarea egipteana, care avea si rolul de a mentine si regla echilibrul vitaminelor din organism, a primit numele de Antica, de la cele doua componente: An = usturoi si Tica = lamiie. Cele doua componente asigura toata gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi.
Vitamina A sporeste densitatea si elasticitatea pielii, protejeaza limfa si impiedica transpiratia in exces. Usturoiul, care este bogat in vitamina A, mai contine siliciu, iar acesta are un rol important in reinnoirea maduvei osoase si hematopoeza (fabricarea de globule rosii tinere). Tot in usturoi se gaseste un element foarte rar, dar extrem de necesar - germaniul. Acesta favorizeaza formarea tesutului muscular.
 
Prepararea miraculosului remediu
 
Se folosesc patru lamii maricele, bine coapte, cu coaja subtire si trei capatini de usturoi. Lamiile se spala si se sterg, apoi se stoarce zeama intr-un vas de sticla, foarte curat (borcan). Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas (borcan). Capatinile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc (ca pentru mujdei).
Zeama lamiilor, cojile si pulpa (date prin masina) si mujdeiul de usturoi se pun toate intr-o oala emailata; dupa ce s-au amestecat bine se toarna in oala doi litri apa fiarta si racita. Oala se leaga cu o bucata de tifon pus in doua si se pune in frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie sa ne temem ca frigiderul va prinde miros de usturoi - lamiia il va face sa dispara.
Dupa cele trei zile (72 de ore), continutul din vasul emailat se strecoara prin patru straturi de tifon, se pune in doua sticle de cite un litru si se inchid sticlele etans. Licoarea se va pastra la frigider.
 
Administrarea acestui leac
 
1-    Se ia timp de cinci zile, de cite patru ori pe zi cite 50 ml, cu 30 minute inainte de masa.
 
2-    Apoi se face pauza timp de zece zile, dupa care procedura se repeta.
 
3-    Cura dureaza cinci luni, dupa care se face pauza timp de doua luni.
 
Prin folosirea acestei licori se previne orice raceala, organismul are la dispozitie un excelent tonic (indeosebi primavara). Se recomanda sa fie folosit chiar si de catre persoane perfect sanatoase.
Acest preparat poate fi considerat un remediu universal, deoarece este capabil sa vindece aproape toate afectiunile tractului gastro-intestinal si disfunctiile hepato-biliare (mai putin calculoza biliara si afectiunile de vezica biliara). Preparatul curata rinichii, dezinfecteaza caile urinare, vindeca stenocardia, restabileste inima dupa infarctul de miocard, grabeste resorbtia cicatricelor postoperatorii.
Daca se frictioneaza cu acest decoct radacina parului si se pun chiar comprese, dispar senzatiile de mincarime si matreata. In cazul mirosului neplacut al gurii, se clateste gura cu decoct si se si inghit, 1-2 guri. Preparatul curata intestinul subtire, inlatura avitaminozele si constipatiile. De asemenea, este un remediu in scorbut si in tuberculoze. (Sursa: INTERNET)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu