luni, 20 februarie 2012

MINIŞTRII NOŞTRI?!... BA PE-A MĂTII!... (0) Traian BĂSESCU - PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU

NOTĂ: Toate articolele însemnate cu o inimă vă sunt dedicate Dvs. din inimă, din inima mea ciuruită! ing. Savin BADEA


BANC: Consilierii preşedintelui îi prezintă acestuia raportul:

- Domnule preşedinte, tot mai mulţi români susţin monarhia. Se strigă în stradă, o arată şi sondajele. Trebuie să facem ceva.

Traian Băsescu, după ce se gândeşte adânc: - Bine, nu cred că avem altă soluţie. Încoronaţi-mă!

Traian Băsescu - Wikipedia


Trimise de Lucian
Presedintele cu sotia se plimba la pas prin Bucuresti. La un moment dat, Traian Basescu se opreste brusc in fatza unei vitrine si exclama:
- Ia uite, Marie, ce preturi: sacou-15 Roni, pantaloni-10 Roni, camasa-5 Roni. Si se mai plang toti de criza in loc sa-mi fie recunoscatori ca traiesc atat de bine !
La care consoarta, intrucatva jenata, ii spune:
- Pai, Traiane, asta-i o spalatorie!



Sloganul electoral al PD-L:
Frati romani! Iliescu si Constantinescu ne-au adus pe marginea prapastiei. Numai alegandu-l pe Traian Basescu vom face un pas inainte!



Basescu si Boc intr-o barca in largul marii infuriate.
Un val puternic rastoarna barca.
Intrebare:
- Cine scapa?
Raspuns:
- Romania!



Basescu la psihiatru:
- Nu stiu ce se-ntampla ca in ultimul timp sunt tot mai atacat de opozitie si de moguli, au inceput sa ma paraseasca pana si sustinatorii fideli si scad vertiginos in sondaje. Mi se reproseaza ca prea ma bag in toate, ca sunt autoritar si chiar ca ma dau drept Dumnezeu…
Psihiatrul:
- S-o luam incet si metodic. Spuneti-mi amanuntit si in ordine cronologica tot ce-ati facut.
Basescu:
- Pai, la inceput am creat Cerul si Pamantul…



Ambitia lui Emil Boc fost:
“Ori premier ori nimic!”
I-au reusit amandoua…


In contextul proiectatei reforme a invatamantului,Emil Boc viziteaza o scoala; asista la ore, isi da cu parerea, promite etc.
La sfarsitul vizitei, in fatza clasei model, directoarea, imbujorata si mandra de onoarea facuta, ii multumeste (desigur, din inima) si ii intreaba pe copii:
- Ei, ce-i spunem noi acum domnului premier?
Liniste apasatoare, noi si repetate indemnuri, pana cand, in sfarsit, se ridica Bula din fundul clasei si-i zice lui Emil Boc:
- Cu zece lei va cumpar si pe dumneavoastra si pe toti ministrii din guvern!
Scandal de nedescris! Plecarea val-vartej a inaltului demnitar cu intreaga suita, lacrimi, lesinuri didactice…
Pentru aspra pedepsire a vinovatului de catre parinti, directoarea il insfaca de mana pe Bula, merge cu el acasa si-i aduce la cunostinta lui taica-sau, sinistra intamplare.
La care acesta face o adevarata criza de nervi si, rosu de manie (eventual proletara…), exclama:
- Bine, mai nepricopsitule, pentru asta ti-am dat eu tie zece lei?! Sa-i dai pe prostii?!



Extenuat de lupta pentru iesirea din criza, premierul face el insusi una si, cum se mai zice, da ortul popii.
Funeralii nationale, popor, sobor, alesi, culesi, regrete eterne etc.
Pe marginea mormantului, Traian Basescu plange in hohote din ambii ochi smulgandu-si ultimele suvite din parul restant iar Elena Udrea, cernita toata, jeleste telegenic si ecumenic.
In trei cuvinte, mare jale mare!
In drum spre iesirea din cimitir, Elena Udrea se apleaca discret la urechea lui Traian Basescu si-i sopteste plina de speranta:
- Traiane, nu-i asa ca as putea acum sa-i iau eu locul?
Iar Traian Basescu o asigura:
- Cum sa nu, Elena, numai ca trebuie sa te grabesti pana nu astupa aia groapa.


SURSA: Bancuri Cu Traian Basescu, Emil Boc & Co | Funny Buburuza

Preşedintele României

FACEŢI-I MUZEU! O ALTĂ ROŞIE MONTANA - GAZELE DE Ş..

EDITORIALUL EVZ: Politica lui \"Ba pe-a mătii!

Vorbe goale, vorbe grele, injurii, insulte, calomnii, procese de intenţie, jumătăţi de măsură, toate au invadat scena publică pe post de adevăruri şi contraadevăruri.

Nu se mai ajunge niciodată la fondul problemelor în politica lui "ba pe-a mătii!". În acest gen de politichie, nimeni nu poate fi vinovat niciodată de nimic, fiindcă totdeauna vor exista şi alţii, la fel de vinovaţi pentru acelaşi lucru sau pentru altceva. Toţi au dreptate când, de fapt, dreptatea nu poate fi în toate taberele aflate în dispută, iar adevărul, unul singur, este undeva pe la mijloc.


Vorbim de dosarele Adrian Năstase, Ristea Priboi sau Constantin Nicolescu et comp? Nu se poate, fiindcă există şi flota lui Băsescu, şi dosarele lui Falcă, Ridzi, Păsat şi alţii. Invers, vorbim de dosarele Băsescu, Falcă, Ridzi Păsat şi alţii? Nu-i posibil, fiindcă există şi dosarele Adrian Năstase, Ristea Priboi, Constantin Nicolescu et comp. Ce contează că pe vremea lui Năstase nu a existat vreo cercetare a unuia din rechinii aflaţi la putere, iar acum justiţia cercetează oameni şi de la Putere, şi din Opoziţie? Nu face nici doi bani prestaţia procurorilor dacă Videanu, Udrea sau Berceanu nu sunt la DNA. Avem asfaltatori de profesie, ai tuturor regimurilor? Nu, sunt, după voia celui ce scrie sau comentează doar ai lui Mitrea sau doar ai lui Băsescu. Chit că Mitrea sau Băsescu nu mai răspund de mult de asfaltări. A fugit Hayssam? Important e al cui era, al PSD sau PDL, nu ne prea interesează cum a fost posibil şi de ce. E cercetat Sorin Ovidiu Vântu? Păi e musai să fie al tuturor, inclusiv al lui Băsescu. Ce a făcut e undeva la "şi altele". E învinuit Adrian Severin, pe care nu-l poţi atribui altui partid decât celui social democrat? Are şi PDL lobyşti/traficanţi de influenţă. S-au epuizat argumentele în apărarea unora sau a altora dintre cei numiţi absolut aleatoriu mai sus? Atunci asistăm la înscenări politice, erau incomozi băieţii, cineva arată pisica altcuiva.


Discutăm despre diverse stenograme sau rapoarte de tip Armagedon? Nu-i important ce se spune în ele, important e cum s-au scurs în presă, dacă nu cumva sunt înregistrări ilegale, cine sunt autorii sau cui folosesc dezvăluirile. Dezbatem o anchetă cu acuzaţii grave? Ce contează acuzaţiile dacă autorul anchetei a avut vărsat de vânt şi i-au rămas urme pe faţă, l-a făcut mama puţin mai frumos decât talpa iadului sau a fluierat în biserică acum 10 ori 20 de ani? Sau dacă autorul se rezumă în articol la a vorbi despre merele pe care le are Ana, nu şi despre faptul că Ana mai are o sacoşă cu caise, o trusă de farduri în geantă şi în lesă un căţeluş? În discursul public, circumstanţele atenuante sau agravante, contextul, sunt mai mult decât necesare însă dacă se discută şi fondul unei probleme. Nu pot ţine, însă, loc de fond. Protagoniştii montează în drumul spre scheletul din dulap - vorba lui Nicolae Steinhardt - tibii, cranii, schelete întregi, orice poate să abată atenţia de la "scheletul" zilei.


Asta face Opoziţia, asta face mai nou şi Puterea, care s-a molipsit de la Opoziţie, asta fac şi susţinătorii lor în presa scrisă, la radiouri, la televiziuni, pe forumuri sau platforme online. Şi, încet, încet, acelaşi tip defect de raţionament a coborât în mulţime. Îl auzi la piaţă, în autobuz, în tren, oriunde oamenii au puţin timp să schimbe păreri sau să despice firul în patru precum în poiana lui Iocan. Rezultă o hărmălaie generală, din care fiecare pricepe exact ce îi convine sau nu mai pricepe nimic. Nu-i condamn pe politicieni că aleg acest mod de a (nu) face politică. Ei pot spune orice le trece prin cap cât timp au imunitate pentru declaraţiile politice. Îi condamn pe cei care nu-i pun la colţ pe oamenii politici. Pe cei care le fac sau le imită jocurile, blocând orice discuţie serioasă, pe orice temă, în spaţiul real sau virtual.


Jurnalişti, analişti, membri marcanţi ai societăţii civile, bloggeri sau comentatori anonimi, cu toţii se lasă angrenaţi în operaţiunile prin care adevărul ajunge să umble cu capul spart, iar spărgătorul să aibă dreptate.


Sunt aberante modurile în care se escamotează sau se deformează adevărul, în care se fuge de fondul oricărei probleme. Schimonosirea realităţii a devenit un modus vivendi. Albirea negrului şi înnegrirea albului e politică de partid. Ori între cele două extreme există multe alte culori. Dacă vrem ca ţara asta să nu se ducă de râpă, ar fi timpul să renunţăm la ochelarii de cal şi să le vedem. Cu toţii.

Citiţi mai mult: EDITORIALUL EVZ: Politica lui \"Ba pe-a mătii! > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-politica-lui-ba-pe-a-matii-941346.html#ixzz1mvr93kmD
EVZ.ro

NOTA MEA: Da, Doamnă! TREI CULORI! 
ALBASTRU: Partidul Naţional Liberal;
GALBEN (PORTOCALIU): Partidul Democrat Liberal;
ROŞU: Partidul Social Democrat.
Restul sînt culori pale. MONSTRUOASA COALIŢIE - o ciudată coaliţie - este asta: roşu-galben-albastru, cea care a distrus România în cei 22 de ani! "IARNA VRAJBEI NOASTRE!"
ing. Savin BADEA


MAREA NEAGRĂ ÎNGHEŢATĂ:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu