marți, 14 februarie 2012

PONTA, PROIECTANTUL !


NOTĂ: Toate articolele însemnate cu o inimă vă sunt dedicate Dvs. din inimă, din inima mea ciuruită! ing. Savin BADEA

 

Ponta: Cele 15 proiecte ale USL pentru Guvernul Ungureanu

   
Ponta: Cele 15 proiecte ale USL pentru Guvernul UngureanuFoto: TVR Info
Presedintele PSD, Victor Ponta, l-a anuntat pe prim-ministrul desemnat Ungureanu ca va avea sprijinul USL pentru 15 proiecte, pe care le-a enumerat in cuvantarea pe care tinut-o in Parlament, joi.
Printre solicitarile liderului social-democrat se numara proiectele europene de tipul Schengen sau MCV, lupta impotriva coruptiei, depolitizarea structurilor deconcentrate din teritoriu sau majorarea salariilor si pensiilor.

Ponta a afirmat ca Guvernul Ungureanu se va bucura de sprijinul Opozitiei in implementarea acestor 15 proiecte concrete, daca acestea "vor fi promovate cu adevarat".

"Toate cele 15 puncte o sa vi le punem la dispozitie, daca nu le aveti. Sunt proiecte care nu sunt incluse in programul de guvernare, unele sunt ale noastre, altele ale societatii civile, sunt lucruri solicitate de societatea romaneasca. Sunt lucruri bune pentru Romania", a precizat Ponta.

Cele 15 proiecte pe care liderul PSD le-a prezentat prim-ministrului Ungureanu, in Parlament, au fost numerotate de acesta:

1. Tratatul de guvernanta fiscala incheiat la nivelul Uniunii Europene si toate tratatele internationale. "Oamenii trebuie sa stie avantajele si dezavantajele pentru Romania. Sa fiti informat ce semneaza Guvernul Romaniei. Faimosul ACTA, care a fost semnat in totala ingnoranta a prim-ministrului si a societatii romanesti, trebuie sa fie un exemplu negativ pe care sa nu il repetati", i-a transmis Ponta premierului Ungureanu.

2. Proiecte europene ale Romaniei, intrarea in Spatiul Schengen, dar si sprijinul fata de reticentele manifestate de partenerii tarii.

3. Ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare, dar si combaterea coruptiei. "Am apreciat eforturile si realizarile ministrului Justitiei, Catalin Predoiu. Justitia nu este facuta pentru institutii europene, este pentru locuitorii tarii, ca si economia. Va rog sa reluati recentul raport al Curtii de Conturi. Peste 600 de milioane de euro din banii publici au fost cheltuiti ilegal. Trebuie schimbata legea achizitiilor publice", a afirmat Ponta, care a cerut si pastrarea si accentuarea independentei reale a DNA si ANI.

4. Depolitizarea structurilor deconcentrate din teritoriu.

5. Majorarea pensiilor si a salariilor. "Sa fim foarte corecti, nu se poate vorbi despre majorare, ci despre revenirea la nivelul din 2010, atunci cand oamenilor li s-au taiat salariile", este de parere liderul social-democrat.

6. Liderul PSD i-a cerut viitorului premier sa nu mai foloseasca fondul de rezerva al primului ministru in mod discretionar, ci transparent si doar pentru cetateni, "Fondul ar trebui folosit doar in situatii de urgenta, in aceste zile este nevoie ca acesti bani sa fie folositi pentru cei afectati de inghet si de vremea rea", s-a exprimat Victor Ponta.

7. Combaterea contractelor baietilor destepti din energie. "Sa aveti curajul sa luptati cu acesti baieti destepti din energie, care produc statului roman o pierdere importanta. Veti avea sprijinul total al meu si al Opozitiei pentru combaterea contractelor baietilor destepti din energie. Sper ca veti avea curajul ca, pe baza informatiilor la care ati avut acces in trecut, sa luptati impotriva lor", a fost mesajul presedintelui PSD pentru fostul sef al SIE.

8. Proiectul de exploatare de la Rosia Montana. "In primul rand, aspectele de protectia mediului, aspectele in interes national privind folosirea in intereseul natiunii romane a bogatiior noastre", a afirmat Victor Ponta.

9. Masuri in favoarea agriculturii romanesti, reducerea TVA-ului pentru produsele de baza din domeniu, astfel incat sa fie combatuta evaziunea in agricultura. "Tot in acest domeniu trebuie sa va pronuntati daca organismele modificate genetic si interesele firmelor care promoveaza aceste organisme sunt sustinute tot de Guvernul Romaniei", a continuat liderul PSD.

10. Proiectul referitor la taxarea si impozitarea marilor averi. "Taxare de 1%? Cred ca putem sa taxam marile averi cu mult mai mult de 1% si cred ca niciunul dintre ministrii dumneavoastra nu se va opune", a recomandat social-democratul.

11. Reducerea contributiilor de asigurari sociale, reducere care are alt scop, sprijinirea firmelor private in crearea de locuri de munca. "Salut initiativa de a debloca posturile din Sanatate. Dar sa continuati deblocarea posturilor in educatie si in siguranta publica", a declarat Ponta.

12. Cresterea salariului minim. "Va vom sprijini, daca veti intetiona sa ridicati salariul minim la 800 sau 850 de lei si sa luati toate calculele de la noul ministru al Finantelor. Cresterea salariului minim duce la cresterea incasarilor la bugetul statului", a afirmat liderul USL.

13. Puterea de a curata conducerile marilor companii de stat unele pe profit, altele pe pierdere. "Daca veti scoate clientii politici ai companiilor aflate la putere, veti avea sprijinul nostru", a asigurat Ponta, care a cerut sa nu fie folositi banii publici in campaniile electorale.

14. Nu trebuie divizata Universitatea de Medicina din Targu Mures. "Un asemenea semn dat de noul guvern va fi prost receptat", crede presedintele PSD.

15. Schimbarea legii electorale, reducerea numarului de parlamentari la 300, sanctionarea traseismului politic si desenarea colegiilor in Parlamentul Romaniei, nu in coalitia de la guvernare. "Sa va folositi autoritatea asupra coalitiei de guvernare pentru a avea un dialog, asa cum a fost in ultimii 20 de ani. Trebuie sa avem desemnarea colegiilor intr-o comisie parlamentara, si nu intr-o comisie de guvernamant", a concluzionat liderul social-democrat. 


Sursa: ZIARE.COM 


CE ESTE ACTA?




NOTA MEA:

 1. Dacă UNIUNEA EUROPEANĂ atentează la Suveranitatea şi Independeţa... politică, economică, socială şi culturală... a României şi a Poporului Român, trebuie să cerem ieşirea necondiţionată din UNIUNEA EUROPEANĂ, chiar dacă UE doreşte să devină STATELE UNITE ALE EUROPEI. Cui foloseşte? Împotriva cui? A SUA? A Chinei? A Generalului Iarnă? Nu vedeţi că UE merge din eşec în eşec? Fac prinsoare că Marea Britanie gîndeşte la fel; desigur, şi ELVEŢIA, ţară europeană, dar nemembră UE, nici nu-i pasă!... Am propus UNIREA omenirii într-o Uniune de State Suverane şi Independente, care să se opună Globalizării, NOII ORDINI MONDIALE, UE, în variantele lor cu soluţii malefice. Tratatul de guvernanţă fiscală va pune la dispoziţia CE, FMI şi BM finanţele, bugetul şi resursele ţării şi cine ştie ce surprize negre vor mai urma?... Dialogul cu poporul înseamnă discutarea Tratatului şi a oricărei hotărîri majore, după ce oamenilor simpli şi specialiştilor în domenii, deopotrivă, li se va explica de către guvernanţi, în amănunt, poziţia oficială şi consecinţele ei, căci beneficiem de destule mijloace mass-media, dar nu prin manipulare şi cu ajutorul unor maeştri vînduţi - veţi avea surpriza să băgaţi de seamă că societatea românească a devenit foarte inteligentă şi Poporul Român la fel şi veţi primi răspunsuri deştepte, ferme şi la obiect. Numai că oamenii vor trebui antrenaţi în discuţii prin introducerea în temă. Dar STĂPÎNII politicienilor noştri, din păcate, se opun acestor metode democratice. Un trist exemplu este ACTA. Aţi uitat însă esenţialul: demisia în bloc a actualei clase politice, implicit a Parlamentului, a Guvernului, numit şi neales, a Parlamentuluii şi, peste toate, a Preşedintelui României, Traian BĂSESCU, aşa cum s-a exprimat Poporul Român, retrogradat la rang de POPULAŢIE în... Regiunea ROMÂNIA a UNIUNII EUROPENE, promisa STATELE UNITE ALE EUROPEI. Odată cedată suveranitatea, Traian BĂSESCU renunţă la un an de mandat, în noile condiţii, aşa cum i-au dictat stăpînii. Mai bine, DEMISIA! Dacă nu mă credeţi, uitaţi-vă ce scrie sus pe paşapoarte: UNIUNEA EUROPEANĂ/ROMÂNIA - o ţară, o regiune... Ba mai rău: ruperea României pe principate poate conduce la destrămarea ţării sub pălăria SUE şi... SUA...!

2. Spaţiu Schengen? Ca "VUPEA LA STRUGURI"! Dacă n-ai bani şi sănătate, n-ai unde să sburzi prin Europa, decît la muncă! Totuşi, e bine să se circule...

3. Eu nu cred în minuni - dacă ar fi bună legea - toţi cei care au dărîmat România ar popula alte spaţii...

4, Aşa ar fi la prima vedere, dar exprimarea nu e bună. Înţeleg prin politică gospodărire. Aici de vină sînt partidele!

5. "Asta-i muzici ce placi la mine!" Da, da, da!

6. Fondurile pentru calamităţi trebuie să fie separate, transparente şi... mari!

7. Nu mai privaţizaţi în prostie! Nu-i puteţi pune la punct pe băieţii deştepţi? Ieftiniţi utilităţile pînă la de 10 ori! Nu-i greu - faceţi eforturi de gîndire: la gaze, întreţinere, benzină-motorină, apă, gunoi, electricitate, radio-TV-cablu-internet-telefon, alimente de bază, cultură-cărţi etc. Faceţi transparentă structura preţului de cost şi de vînzare!

8. Roşia Montană - STOP! Citiţi articolele mele!

9,. Agricultura României ar putea hrăni toată Europa! La produsele agricole de bază, cel puţin 10, cele mai importante, TVA minim, adică zero! Atenţie la CODEX ALIMENTARIUS: dacă otrăviţi poporul român veţi fi blestemaţi pe milenii!

10. 1%? Nu vă faceţi că impozaţi! Glumiţi! Trebuie impozat (statistic) după o curbă de impozitare, raţională. V-am spus că redistribuirea bogăţiei, cu asanarea sărăciei, este singura cale de coexisteţă a claselor sociale. Obama a înţeles şi a băgat poanta în bugetul SUA pe 2013. Parcă şi Băsescu!? Dar mi-e că una zic şi alta fac! După capul lor sau după cum le dictează mai-marii lor... Dacă veţi proceda abuziv, una dintre clase se revoltă!

11 Asigurări sociale? Dirijaţi o parte din ce se impozitează de la bogaţi pentru investiţii şi în contra sărăciei, cu accent pentru asigurarea educaţiei, sănătăţii şi a creaţiei, primele două să ajungă gratuie. Încurajaţi creaţia prin "centrele de excelenţă şi invenţii, la toate locurile de muncă, asigurînd o atmosferă de cinste şi moralitate. Salut şi aici succesul românilor în cucerirea spaţiului cosmic!

12. Salariul minim... MAXIM, pe cît se poate! Cu timpul... O permanentă preocupare a Guvernului şi a Societăţii.  Eradicarea sărăciei va avea contribuţii pozitive la creşterea consumului, a producţiei etc. Va conduce, în timpuri mai fericite, la o viaţă de calitate şi la produse de calitate.

13. Partidele să-şi scoată nasul din conducerile întreprinderilor de stat? Mira-m-aş! Trebuie şi aici o coabitare, dar pe bază de ordine şi raţiune.

14. De acord: NU! Nu cunosc problema asta - mi-a scăpat!

15. Lăsaţi Parlamentul aşa. Dezbateţi public problema. Dar anulaţi legile cu semnăturile pentru candidaţi. Apoi părăsiţi scena politică: Preşedinte, Guvern, Parlament, Partide Politice - pe rînd, ca la moară. 20 de ani - VREMEA LUI BRUCAN - a trecut! Guvernul actual să organizeze alegeri libere, anticipate! Apoi - DEMISIA!

ing. Savin BADEA 

banc de maxima actualitate ...
 
 
 
Bulă, la reuniunea de 20 de ani, se adresează foștilor lui dascăli:
-Stimații mei profesori, Mă tot frământă o întrebare: chiar atât de imbecil eram, de mă tot lăsați corijent ???
-Vaaai, se poate, domnule Ministru?!?

Citiţi, nu-i de glumă!:

Stăpînii. De cine ii este frica lui Traian?




STAPANII. De cine ii este frica lui basescu?!

Afla raspunsul la intrebarea "de ce a numit tovarasul basescu un om al serviciilor pentru functia de premier"?

http://proiectromania.wordpress.com/2011/03/09/stapanii-de-cine-ii-este-frica-lui-traian/


IATA CE NE PREGATESTE TOVARASUL BASESCU!

http://proiectromania.wordpress.com/2012/01/29/acta-ce-se-urmareste-de-fapt/

 şi comentariile.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu