vineri, 23 martie 2012

EXPERIMENT (6) Dumitru VOCHESCU vs. Albert EINSTEIN: "TEORIA RELATIVITĂŢII ESTE GREŞITĂ"

Dumitru VOCHESCU - FOTO: Savin BADEA
ing. Dumitru VOCHESCU - Bvd. Nicolae Titulescu Bl. I-3 ; ap. 17 Craiova                
 tel : 0251- 594127
         Devierea luminii si relativitatea 
Albert EINSTEIN









                                           [Esenta]                 

O raza de lumina pe directia N-S, prezinta efectul de deviere in sens
invers fata de viteza terrei. Pentru viteza de revolutie VR = 3.104 [m/s] devierea X = L [V/C] va fi : X = L 10-4 [m] cu un maxim spre E la ora 000, si altul spre V la ora 1200. La viteza de rotatie Vr = 300 [m/s] la p. 45 X = L[ V/C] = L 10-6 [m]
Acest efect sesizeaza miscarea terrei asa cum a vrut sa o faca experienta lui Michelson.Rezultatul negativ al experientei lui Michelson a dus la formulele relativiste de dilatarea timpului, contractie a spatiului, relativitatea masei, adunarea relativista a vitezelor si limitarea vitezei la marimea C. Se impune o formula clasica pentru viteza luminii :
-           Viteza luminii se propaga in vid cu viteza C,in linie dreapta, daca nu este influentata de campuri gravitationale, nu tine seama de viteza izvorului luminos si nici de viteza altor corpuri pe laga care trece.( nu se modifica la intrarea intr-un nou spatiu inertial)
-           Vazuta de pe terra ea are viteza V = [ C – V]cand C si V sunt coliniare si V2 = [ C + V ] cand C si V au sensuri contrare.
-           Vazuta si masurata de pe terra, punctul final al unei raza prezinta o deviere fata de punctul initial cu  X = L [ V/C ] [m].Acest efect este un punct de reper dupa care se realizeaza dirijarea aparatelor spatiale.
                                                     ing. D Vochescu
Solicit o atestare a efectului de deviere in urma unei experiente fizice inainte de orice comentarii teoretice. Pentru comentarii pot trimite  articole mari pe tema data.
                                                                 D. V.  

Dumitru VOCHESCU

daciada.weblog.ro/2009/05/11/dumitru-vochescu-2/

Devierea luminii şi relativitatea [ Esenţa]

Einstein a avut dreptate, E=mc2

ATI CITIT TEORIA RELATIVITATII

Documentele lui Albert Einstein, într-o colecţie digitală - Life & Style


O simplă formulă matematică a schimbat lumea şi a transformat complet felul în care omul înţelege Universul. Este vorba despre celebra formulă E=MC2 a nu mai puţin celebrului şi genialului Albert Einstein. Potrivit Daily Mail, foaia de hârtie pe care omul de ştiinţă a scris pentru prima dată revoluţionara formulă a fost prezentată recent publicului în cadrul unei expoziţii de documente dintre care o parte au fost incluse şi într-o arhivă digitală. Uimitoarea colecţie cuprinde documente scrise şi primite de Einstein, însă nu include doar hârtii legate de activitatea ştiinţifică şi de cercetare a fizicianului, ci şi o serie de documente personale, printre care certificatul de absolvire a liceului emis pentru elevul Albert Einstein, anunţul privind nunta savantului, o scrisoare în care propunea o modalitate de rezolvare a conflictului iudeo-arab şi un bileţel primit de la o fetiţă de şase ani în care aceasta îl sfătuia să se tundă. Se pare că scrisorica l-a amuzat pe matematician, dacă a păstrat-o în mapa sa de documente, poate datorită tonului copilăresc. „Dragă domnule Einstein, sunt o fetiţă de şase ani. V-am văzut fotografia în ziar. Cred că ar fi de dorit să vă tundeţi părul, ca să arătaţi mai bine“, a scris micuţa în biletul trimis lui Albert Einstein.

Arhivă de excepţie la un clic distanţă


Genialul om de ştiinţă, care a decedat în anul 1955, şi-a încredinţat toate documentele Universităţii Evreieşti din Ierusalim, la fondarea căreia a contribuit şi el. Întreaga arhivă cuprinde peste 80.000 de documente, însă reprezentanţii universităţii au anunţat că până acum au reuşit să publice în arhiva digitală doar documente datate până în 1922. Restul colecţiei va fi transpusă în format digital treptat, a explicat profesorul Hanoch Gutfreund, responsabilul cu proprietatea intelectuală a lui Albert Einstein. În plus, fiecare document va fi însoţit şi de o traducere în limba engleză, întrucât cele mai multe dintre ele sunt redactate în limba germană, vor exista instrumente de împărţire a actelor pe categorii, referinţe şi trimiteri, iar utilizatorii vor putea face căutări în arhivă după cuvinte-cheie. Proiectul va culmina cu momentul în care toate documentele care i-au aparţinut genialului savant vor putea fi accesate de publicul larg cu un simplu clic făcut cu mouse-ul. „Colecţia digitală va fi interesantă pentru public şi extrem de utilă pentru persoanele care fac cercetări legate de viaţa şi activitatea lui Albert Einstein“, a mai spus Gutfreund.
Proiectul „Einstein“ oferă o nouă perspectivă asupra vieţii marelui savant, permiţând fiecărui vizitator să îşi formeze propria părere despre omul ale cărui teorii au revoluţionat fizica, a precizat profesorul Gutfreund, care a adăugat că în arhivele universităţii există şi unele documente atât de personale încât încă nu s-a hotărât dacă ar trebui făcute publice. Printre acestea se numără, de exemplu, 24 de scrisori de dragoste pe care Albert Einstein i le-a scris celei de-a doua soţii, Elsa, pe vremea când încă era căsătorit cu prima soţie, Mileva.
Expoziţia organizată la Universitatea din Ierusalim, deschisă deja vizitatorilor, include o premieră - o scrisoare pe care Einstein i-a trimis-o redactorului-şef al publicaţiei Falastin, scrisoare în care propunea înfiinţarea unui Consiliu Secret care să găsească o rezolvare a conflictului iudeo-arab. Savantul se gândea la constituirea unui grup din care să facă parte opt evrei şi arabi - un fizician, un jurist, un sindicalist şi un cleric care să reprezinte fiecare parte - care să se întâlnească săptămânal în secret şi să discute situaţia în vederea găsirii unei soluţii.
Delia Pătru
 SURSA: GAZETA DE SUD


 SUPLIMENT::
13. CERN (!) a făcut o descoperire senzaţională (?)
De fapt, nu aveau nevoie să “descopere” că viteza luminii poate fi mai mare decât cea cunoscută, de 299,792,458 m/s Science Blog — Light that travels faster than light
De fapt, asta se ştia cam din secolul XIX. Barry Stetterfield a indicat că unele măsurători ofereau valori mai ridicate pentru viteza luminii decat cea actuală.
Ce s-a întâmplat de fapt: CERN doreşte să justifice fondurile colosale care au fost investite în jucăriile cu care se consideră important.
Dar, dacă în fiecare zi descoperim ceea ce ştiam deja, putem să ne simţim mai inteligenţi decât (nu) suntem. Hei, America a fost descoperită, ai auzit?
SURSA:

15 păcăleli media de succes « DISCERNE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu