miercuri, 28 martie 2012

STATELE UNITE ALE LUMII - SOCIETATEA INTELIGENTĂ - EDUCAŢIE, CREAŢIE, SĂNĂTATE

PRIMESC PE e-mail (10):

”De ce sunt evreii atât de puternici și musulmanii așa lipsiți de putere?”


Sub acest titlu a apărut un articol într-o publicație săptămânală din Republica Populară Bangladesh, țara cu aproape 90% de musulmani. Autorul articolului este Dr. Farrukh Saleem, jurnalist pakistanez,
       Foto: Google.com
 director executive la ”Center For Research and Security Studies” (CRSS). Este căsătorit și trăiește în Islamabad. Are două fiice și un fiu.
Publicația în care a apărut articolul respectiv (Weekly Blitz) este singura din lumea musulmană cu care se confruntă extremismul religios și Jihadul. Datorită politicii sale editoriale, publicația respectivă a fost atacată, de mai multe ori, de către fanatici religioși și huligani din Bangladesh, după cum ne informează editorul publicației pe Site.
Deși, până acum, a ajuns să fie cel mai mare periodic din Bangladesh, agenții de publicitate locale se abțin de la plasarea anunțurilor, temându-se de reacțiile din partea Fanaticilor musulmani.
Milioane de cititori au încredere în această publicație fiindcă redactorii acesteia au curajul de a spune adevărul.
Iată, mai jos, articolul  respectiv,  tradus din engleză.
Lucreția Berzintu

 
Există doar 14 milioane de evrei în lume: şapte milioane în cele două Americi, cinci milioane în Asia, două milioane în Europa şi 100.000 în Africa. Pentru fiecare evreu din lume, există 100 de musulmani. Cu toate acestea, evreii sunt de o sută de ori mai puternici decât toţi musulmanii la un loc. V-aţi întrebat vreodată de ce?
 

Iisus din Nazareth a fost evreu. Albert Einstein, cel mai influent om de ştiinţă din toate timpurile, desemnat de revista TIME 'Omul Secolului', a fost evreu. Sigmund Freud - sinele, eul, supraeul - părintele psihanalizei, a fost evreu. La fel şi Karl Marx, Paul Samuelson şi Milton Friedman.
Iată câţiva alţi evrei a căror activitate intelectuală a îmbogăţit întreaga omenire:
Benjamin Rubin
a dat lumii acul pentru vaccinuri.
Jonas Salk
a creat primul vaccine anti-polio.
Alert Sabin
a dezvoltat vaccinul anti-polio live îmbunătăţit.
Gertrude Elion
ne-a dat un medicament împotriva leucemiei.
Baruch Blumberg
a creat vaccinul împotriva hepatitei B.
Paul Ehrlich
a descoperit un tratament pentru sifilis (boală cu transmitere sexuală).
Elie Metchnikoff
a câştigat Premiul Nobel în domeniul bolilor contagioase.
Bernard Katz
a câştigat Premiul Nobel pentru descoperiri în domeniul transmisiei neuromusculare.
Andrew Schally
a câştigat un Nobel în endocrinologie (boli ale sistemului endocrin; diabet, hipertiroidism).
Aaron Beck
a pus bazele Terapiei Cognitive (psihoterapie pentru boli nervoase, depresie şi fobii).
Gregory Pincus
a dezvoltat prima pilulă contraceptivă orală.
George Wald
a câştigat un Nobel pentru progrese în cercetarea ochiului uman.
Stanley Cohen
a câştigat Nobelul pentru activitatea în embriologie (studiul embrionilor şi al dezvoltării lor).
Willem Kolff
a inventat aparatul de dializă.
În ultimii 105 ani, 14 milioane de evrei au câştigat 15 duzini de premii Nobel, în timp ce doar trei premii Nobel au fost câştigate de 1,4 miliarde de musulmani (cu excepţia celor pentru Pace).De ce sunt evreii atât de puternici?
Stanley Mezor
a inventat primul chip de micro-procesor.
Leo Szilard
a dezvoltat primul reactor nuclear în lanţ.
Peter Schultz
, cablul de fibră optică;
Charles Adler
, semaforul;
Benno Strauss
, oţelul;
Isador Kisee
, filmele cu sonor;
Emile Berliner
, microfonul pentru telefon şi Charles Ginsburg, înregistrarea video pe casetă.
Între finanţişti faimoşi în întreaga lume ce fac parte din această religie se numără:
Ralph Lauren
(Polo),
Levis Strauss
(Levi's Jeans),
Howard Schultz
(Starbuck's) ,
Sergey Brin
(Google),
Michael Dell
(Dell Computers),
Larry Ellison
(Oracle),
Donna Karan
(DKNY),
Irv Robbins
(Baskins & Robbins) şi
Bill Rosenberg
(Dunkin Donuts).
Richard Levin
, preşedintele Universităţii Yale, este evreu.
La fel şi Henry Kissinger
(secretar de stat american),
Alan Greenspan
(preşedinte al Rezervei Federale în mandatele lui Reagan, Bush, Clinton şi Bush),
Joseph Lieberman
,
Madeleine Albright
(secretar de stat american),
Maxim Litvinov
(ministru de externe al URSS),
David Marshal
(primul prim-ministru al Singapore),
Issac Isaacs
(guvernator-general al Australiei),
Benjamin Disraeli
(om de stat britanic şi scriitor),
Yevgeny Primakov
(prim ministru rus),
Jorge Sampaio
(preşedintele Portugaliei),
Herb Gray
(vice prim-ministru al Canadei),
Pierre Mendes
(prim ministru al Franţei),
Michael Howard
(ministru de interne al Marii Britanii),
Bruno Kreisky
(cancelar al Austriei) şi
Robert Rubin
(fost secretar al trezoreriei al SUA).


În mass media, printre evreii renumiţi se numără:
Wolf Blitzer
(CNN),
Barbara Walters
(ABC News),
Eugene Meyer
( Washington Post),
Henry Grunwald
(redactor şef al Time),
Katherine Graham
(director al The Washington Post),
Joseph Lelyyeld
(redactor executiv, The New York Times), şi
Max Frankel
(New York Times).
 

Cunoaşteţi numele celui mai prolific filantrop din istoria omenirii? Este George Soros, evreu, şi a donat până acum suma colosală de 4 miliarde USD, majoritatea pentru cercetători şi universităţi din întreaga lume. Al doilea după George Soros este Walter Annenberg, un alt evreu, care a construit o sută de biblioteci, donând o sumă estimată la 2 miliarde USD.


La Jocurile Olimpice, Mark Spitz a stability un record, câştigând şapte medalii de aur. Lenny Krayzelburg a câştigat medalia olimpică de aur de trei ori. Spitz, Krayzelburg şi Boris Becker sunt cu toţii evrei.


Actori - Ştiaţi că Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles Bronson, Sandra Bullock, Billy Crystal, Woody Allen, Paul Newman, Peter Sellers, Dustin Hoffman, Michael Douglas, Ben Kingsley, Kirk Douglas, William Shatner, Jerry Lewis şi Peter Falk sunt cu toţii evrei?


De fapt, Hollywood-ul însuşi a fost fondat de un evreu.
Dintre directori şi producători, Steven Spielberg, Mel Brooks, Oliver Stone, Aaron Spelling (Beverly Hills 90210), Neil Simon (The Odd Couple), Andrew Vaina (Rambo 1/2/3), Michael Man (Starsky and Hutch), Milos Forman (Zbor deasupra unui cuib de cuci), Douglas Fairbanks (Hoţul din Bagdad) şi Ivan Reitman (Ghostbusters) sunt toţi evrei.Cu siguranţă, Washingtonul este principala capitală a lumii, iar la Washington, organizaţia de lobby care contează este American Israel Public Affairs Committee, sau AIPAC (Comitetul pentru Afaceri Publice Americano-Israelian).
Washington-ul ştie că dacă premierul Ehud Olmert a ar descoperi că Pământul este plat, AIPAC ar reuşi să convingă Congresul american adopte o rezoluţie prin care să-l felicite pe Olmert pentru descoperire.

William James Sidis, cu un IQ de 250-300, este cel mai inteligent om din toate timpurile. Ghici cărei religii îi aparţinea?


Aşadar, de ce sunt evreii atât de puternici?
Răspuns: EDUCAŢIA. (Rata persoanelor cu studii superioare în statul Israel este de 80 % şi asta spune totul!).De ce sunt musulmanii atât de neputincioşi?
Se estimează că sunt 1.476.233.470 de musulmani pe faţa pământului: un miliard în Asia, 400 de milioane în Africa, 44 de milioane în Europa şi şase milioane în cele două Americi. A cincea parte din populaţia lumii este musulmană; la fiecare hindus există doi musulmani, la fiecare budhist există doi musulmani, şi la fiecare evreu există o sută de musulmani. V-aţi întrebat vbreodată de ce sunt musulmanii aşa lipsiţi de putere?
Iată de ce: există 57 de state membre ale Organizaţiei Conferinţei Islamice (OIC), şi toate la un loc au în jur de 500 de universităţi; o universitate la fiecare trei milioane de musulmani.SUA are 5.758 de universităţi, iar India are 8.407. În 2004, Universitatea Shanghai Jiao Tong a publicat un Clasament Academic al Universităţilor din Lume', şi, surprinzător, nici măcar una singură din statele musulmane nu era în top 500.


Conform datelor strânse de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), rata alfabetizării în lumea creştină este de aproape 90%, iar 15 ţări majoritar creştine au o rată a alfabetizării de 100%. Spre deosebire de ele, un stat majoritar musulman are o rată medie a alfabetizării de aproape 40%, şi nu există nicio ţară majoritar musulmană cu o rată a alfabetizării de 100%. Cam 98% din "alfabetizaţii" din lumea creştină au terminat şcoala primară, faţă de sub 50% din 'alfabetizaţii' lumii musulmane. Aproximativ 40% din "alfabetizaţii" lumii creştine au absolvit o universitate, în timp ce doar doi la sută din cei ai lumii musulmane au studii superioare.
 

Ţările majoritar musulmane au 230 de oameni de ştiinţă la un milion de musulmani. SUA are 4.000 de oameni de ştiinţă la un milion de locuitori, iar Japonia 5.000. În întreaga lume arabă, numărul total de cercetători angajaţi full-time este de 35.000, şi există doar 50 de tehnicieni la un milion de arabi (în lumea creştină există până la 1.000 de tehnicieni la un milion).
Mai mult, lumea musulmană cheltuie 0,2% din PIB pe cercetare şi dezvoltare, spre deosebire de cinci la sută din PIB în lumea creştină.
Concluzie
: lumea musulmană nu are capacitatea de a genera cunoaştere.
Numărul de ziare cotidiene la mia de locuitori şi numărul de cărţi pe un milion de locuitori sunt doi indicatori ai măsurii în care cunoaşterea este difuzată în societate. În Pakistan, există 23 de cotidiene la mia de locuitori; în Singapore rata este de 360. În Marea Britanie, numărul de cărţi pe un milion de locuitori este de 2.000, în timp ce în Egipt este 20.
Concluzie:
lumea musulmană nu poate difuza cunoştinţe.
Exporturile de înaltă tehnologie ca procent din exporturile totale reprezintă un important indicator al aplicării cunoştinţelor. Exporturile de înaltă tehnologie ale Pakistanului ca procent din exporturile totale reprezintă unu la sută. În cazul Arabiei Saudite, el este de 0,3 la sută; Kuweit, Maroc şi Algeria sunt toate la 0,3 la sută, în timp ce Singapore a ajuns la 58 la sută.
Concluzie:
lumea musulmană nu poate aplica cunoştinţele.
De ce sunt musulmanii lipsiţi de putere? Pentru că nu produc cunoştinţe.
De ce sunt musulmanii lipsiţi de putere? Pentru că nu difuzeaza cunoştinţe.
De ce sunt musulmanii lipsiţi de putere? Pentru că nu aplica cunoştinţele.
Iar viitorul aparţine societăţilor bazate pe cunoaştere.


Un fapt interesant: PIB-ul total al celor 57 de membri OIC este sub 2 trilioane USD. America singură produce bunuri şi servicii în valoare de 12 trilioane USD; China de 8 trilioane, Japonia de 3,8 trilioane iar Germania de 2,4 trilioane (pe baza parităţii puterii de cumpărare).
Statele bogate în petrol - Arabia Saudită, EAU, Kuweit şi Qatar produc în total bunuri şi servicii (majoritatea petroliere) de 500 de miliarde USD; Spania singură produce bunuri şi servicii în valoare de peste un trilion, Polonia catolică de 489 miliarde iar Thailanda budhistă de 545 miliarde.
(PIB-ul ţărilor musulmane ca procent din cel mondial este în scădere rapidă).

Aşadar, de ce sunt musulmanii lipsiţi de putere?
Răspuns: lipsa EDUCAŢIEI!!!

Tot ce fac musulmanii este să strige la Allah toată ziua şi să dea vina pe toţi ceilalţi pentru numeroasele lor eşecuri!P.S. Dar noi, românii, oare de ce suntem lipsiţi de putere? Pentru că suntem musulmani?

TEMĂ DE GÂNDIRE. De ce sunt evreii atât de puternici? - Tema De ...

Dr. Farrukh Saleem: ”De ce sunt evreii atât de puternici și ...
 

 ULCIORUL

Rămîi să mai ciocnim o cupă
La hanul vechi de pe coclauri,
Căci pentru vin şi pentru tine
Mai am în sîn trei poli de aur.

Rămîi să ne-omorîm tristeţea
Şi setea fără alinare
Din vinul negru de la hanul
Din calea umbrelor amare.


Ştii tu, frumoaso, că ulciorul
Din care bei înfrigurată
E făurit din taina sfînta,
Din taina unui trup de fată.


L-a făurit cîndva olarul
Cel inspirat de duhul rău
Din taina trupului de fată,
Frumos şi cald ca trupul tău.


Înmiresmează-te, frumoaso,
Ca un altar cu mirodenii ,
Cît zarea-i plină de albastru,
Cît lumea-i plină de vedenii.


Atît cît drumurile lumii
Mai au pe margini bucurii,
Căci mîine în zadar vei bate
La porţi de suflete pustii.


Iubeşte-mă acum, căci anii
Pe năzuinţi or pune frîuri
Şi zilele vieţii noastre
Se scurg ca undele pe rîuri.


Şi trupul tău care mi-e astăzi
Cel mai dorit dintre limanuri
Va fi un biet ulcior din care
Vor bea drumeţii pe la hanuri .


Omar KHAYYAM

 

  NOTA MEA: Toate popoarele sînt inteligente, în mod natural, dar în funcţie de condiţiile istorice şi politice, de conjunctură, educaţia care le-a hrănit cu cunoaştere a fost mai mică sau mai mare. Evreii, mai cu griji, au fost mai uniţi. Românii, la răscruce de imperii, împărţiţi în principate, purtau grija hotarelor, a războaielor cu turcii şi cu alte armii. Cu toate astea, românii se mîndresc cu mulţi inventatori, mai ales în aviaţie - toată lumea zboară acum cu avionul cu reacţie, al lui Coandă. Arabii au invadat sudul Mediteranei şi pentru că au avut o religie mai intolerantă şi despre care nu ştiu decît foarte puţin. Arabii au cele mai frumoase femei, dar, din păcate, uneori, nu ştiu cum să le fericească cu un trandafir. S-a făcut prea puţin pentru cunoaşterea reciprocă a popoarelor. Educaţia este unul din cei trei piloni ai conceptului meu de SOCIETATE INTELIGENTĂ. Fără educaţie creaţia suferă, şi sănătatea la fel. Am înserat acest articol în favoarea conceptului meu - din întîmplare favorabil poporului evreu şi spre meritul lui. În compensaţie ar trebui, cu timpul, să adaug şi alte articole similare, mai mult sau mai puţin şocante, despre inteligenţa şi meritele altor popoare la PROGRESUL OMENIRII. Ideea de STATELE UNITE ALE LUMII are şi acest scop, stimulativ. 

P.S. Ce se întîmplă în Siria? Cine şi-a vîrît vrajba?

Adăugaţi la lista evreilor celebri pe Traian BĂSESCU şi Mihai Răzvan UNGUREANU.

Savin BADEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu