miercuri, 28 martie 2012

ÎN SFÎRŞIT! - "RABLA" SE PUNE ÎN MIŞCARE!

USL începe procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu...

16:37, 21 noiembrie 2011 Politic
SURSA:

USL începe procedura de suspendare a preşedintelui Traian ...


 Uniunea Social-Liberală a decis, astăzi, începerea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Liderii USL spun că aceasta este obligaţia Opoziţiei care trebuie să-i răspundă şefului statului, cel care a declarat că, indiferent de decizia Curţii Constituţionale, nu poate indexa pensiile pentru că nu sunt bani. Este un atac la statul de drept, acuză Victor Ponta şi Crin Antonescu. Aceştia au precizat că demersul are susţinerea majorităţii cetăţenilor români. De cealaltă parte, reprezentanţii Puterii spun că măsură ar fi una iresponsabilă.
 Liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, spun că au decis să înceapă procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu pentru că şeful statului a încălcat în mod grosolan Constituţia. Conducerea Uniunii Social-Liberale a anunţat declanşarea procedurilor după ce s-a consultat cu juriştii PSD şi PNL. Cei de la USL spun că au sprijinul majorităţii românilor pentru acest lucru. Cele mai recente încălcări ale legii fundamentale, spun cei de la USL, au fost anunţate de Traian Băsescu la postul public de radio unde a declarat că, indiferent de ce va decide Curtea Constituţională, nu sunt bani pentru indexarea pensiilor. În plus, liderii USL îl acuză pe Băsescu şi că nu vrea să aplice hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile obţinute de profesori în privinţa salariilor. În timp ce reprezentanţii PDL spun că demersul Opoziţiei ar fi iresponsabil şi nu ar avea şanse, parlamentarii constănţeni ai USL sunt convinşi că liderii Uniunii au reacţionat în consecinţă la atacurile grave ale şefului statului împotriva legii fundamentale. Testul suprem pentru Opoziţie îl reprezintă votul pentru suspendare din Parlament, caz în care este nevoie de minim jumătate plus unu din numărul aleşilor. USL ar mai avea nevoie în prezent de încă 18 voturi. Vicepreşedintele PSD, Titus Corlăţean, a lăsat să se înţeleagă că Opoziţia poartă discuţii în acest sens cu anumiţi parlamentari ai Puterii. Dacă preşedintele va fi suspendat a doua oară, în cel mult 30 de zile se va organiza referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu. Acesta a mai fost suspendat în 2007, dar a rămas în funcţie după referendum. În prezent însă, spun cei de la USL, Băsescu nu mai are aceeaşi popularitate.
Autor: Victor RADU
NOTA MEA: Problema privatizării subsolului trebuie luată în considerare. Dacă vreţi susţinere şi popularizare, lăsaţi embed pentru distribuţie pe bloguri. Savin BADEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu