joi, 22 martie 2012

COMUNISMUL CELOR BOGAŢI - SPA-URI ALL INCLUSIVE (?)

Cele mai incantatoare spa-uri din lume 

(Galerie foto) Sursa: Ziare.com


Foto: Travel + Leisure

Publicatia Travel + Leisure a intocmit recent un clasament al celor mai bune spa-uri din lume, cu ajutorul cititorilor care au votat pe baza mai multor criterii, cum ar fi ambianta, tratamente, servicii.

Cele care au fost alese pentru a face parte din top sunt gazduite de unele dintre cele mai bune hoteluri din lume si se gasesc in tari cu traditie in relaxare si infrumusetare sau in locuri in care numarul centrelor spa a crescut foarte mult in ultimii ani (spre exemplu, in SUA, numarul acestora s-a marit de patru ori intre 1999 si 2009).

Potrivit Travel + Leisure, iata care sunt ocupantele primelor 15 locuri:

1. Sofitel Hotel and Spa Queenstown, Noua Zeelanda

Spa-ul construit in interiorul acestui hotel de 82 de camere este un loc in care se fac atat tratamente faciale specifice Europei, clasice, cat si ritualuri maori traditionale, in cadrul carora se folosesc roca verde si miere de Manuka.

Iar in acest hotel din orasul Queenstown se gaseste si singura sauna cu infrarosii din Noua Zeelanda, aceasta ajutand la stimularea circulatiei sangvine si la atenuarea tensiunii musculare.








2. Ritz-Carlton Hotel, New Orleans

Clientii acestui hotel se pot bucura de ospitalitate, eleganta si un spa cu tratamente blande, cum ar fi masajul cu cafea cu lapte.


3. Couples Tower Isle, Jamaica

Spa-ul din cadrul acestui hotel all inclusive incanta prin impachetari cu plante marine si tratamente faciale in patru straturi, precum si cu pisicine cu apa dulce. (Serviciile de la spa nu sunt incluse in tariful all inclusive.)


4. Rome Cavalieri, Italia

Spa-ul de aici, situat la subsol, este un loc de intalnire pentru multi dintre bogatasii locului. Acesta onoreaza traditiile bailor romane, oferind in plus, printre altele, si bai turcesti (cu aburi) si piscine cu hidromasaj.


5. Omni Bedford Springs, Pennsylvania

Situat la circa 321 de kilometri de Philadelphia, acest complex turistic a fost renovat de curand cu 120 de milioane de dolari (216 camere au fost modernizate, iar terenul de golf a fost refacut). Serviciile spa-ului includ apele minerale binefacatoare din zona si ingrediente locale, cum ar fi nuca neagra si caprifoi.


6. Couples Sans Souci, Jamaica

Aici, clientii se pot bucura de 150 de apartamente all inclusive, de o plaja privata, de izvoare minerale naturale si de un spa cu o portiune in aer liber, un pavilion in care se fac masaje si tratamente in stil european.


7. Discovery Shores Boracay, Filipine

Acest hotel situat pe malul Oceanului Pacific, pe o plaja cu nisip alb, include un spa in cadrul caruia se folosesc ingrediente filipineze, cum ar fi ulei virgin din nuca de cocos, sare de mare, precum si tehnici filipineze - masajul Hilot.


8. Mandarin Oriental, Thailanda

Centrul spa de lux Mandarin Oriental, din Bangkok, proaspat renovat, este renumit si iubit pentru tratamentele thailandeze si ayurvedice si pentru o baie cu aburi si noroi in stil marocan.


9. Four Seasons Hotel George V, Franta

Acest hotel din Paris a fost construit in 1928, are opt etaje, 244 de camere - multe dintre ele cu terase private - , si un spa select. Si, desi interioarele sunt realizate in stil francez, spa-ul foloseste ,
produse Sodashi naturale din Australia, precum si alte ingrediente pe baza de plante din intreaga lume.


10. St. Regis, Singapore

St. Regis este un turn stralucitor, cu 300 de camere care sunt impodobite cu candelabre, situat in Singapore, chiar in centru, iar spa-ul de aici ofera tratamente speciale, cum ar fi masaje cu pietre calde de jad si exfolieri cu masline si eucalipt.


11. Four Seasons Resort Chiang Mai, Thailanda

Sapte apartamente elegante fac parte din centrul spa al acestui complex turistic, care ofera in plus si cateva hamame, iar serviciile de aici includ tehnici traditionale thailandeze si ingrediente din aceeasi tara - seminte de susan, fructe tropicale.


12. Anantara Resort Golden Triangle, Thailanda

Tratamentele spa-ului de aici includ ingrediente locale, precum banane coapte, nuca de cocos proaspata, ghimbir salbatic, precum si produse de ingrijire de la o firma renumita din Europa.


13. Four Seasons Hotel, Nevada

Acest hotel din Las Vegas are 424 de camere si un spa cu o suprafata de 1.114 metri patrati, care incanta printr-o camera cu aburi ce contin ulei esential de eucalipt si sezlonguri de relaxare zen. Se mai fac, printre altele, masaje de relaxare cu infuzie de lavanda si exfolieri cu zahar si aur de 14 carate.


14. Ritz-Carlton Sarasota, Florida

Centrul spa de aici a fost construit relativ recent, dar in prezent ofera peste 100 de tratamente de infrumusetare si relaxare, de la bai calmante cu plante marine si exfolieri cu iaurt si mere organice pana la servicii destinate special viitorilor parinti.


15. JW Marriott Phuket Resort & Spa, Thailanda

Acest complex turistic care se intinde pe o suprafata de 27 de acri include gradini tropicale, iazuri cu apa dulce, 265 de camere si un spa cu 16 apartamente, in care sunt facute tratamente specifice zonei, cum ar fi masajul Mandara - un amestec intre cinci stiluri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu