luni, 5 martie 2012

PENSII... ALBUM

  APASATI PE FRAZA  SUBLINIATA               
 Este un adevarat album electronic, daca va pozitionati cu mouse-ul pe fiecare imagine aflati si care locul.                                                                                                                                                                                                   


Pensiile in UE ... pentru luare la cunostiiintza, de ce le merge grecilor rau.

VALOAREA MEDIE A PENSIILOR ÎN EUROPA (IN EURO).
* LUXEMBURG (3.000 EURO)
* NORVEGIA (1760)
* GRECIA (1620)
* DANEMARCA (1411)
* ELVETIA (1393)
* ITALIA (1141)
* FRANTA (1108) 
* ISLANDA (1046) 
* SUEDIA (1060)
* FINLANDA (1050) 
* AUSTRIA (1026) 
* SPANIA (877)
* BELGIA (847)
* GERMANIA (791)
* MALTA (615)
* SLOVENIA (604) 
* M. BRITANIE (460)
* POLONIA (437)
* CEHIA (390)
* PORTUGALIA (354)
* UNGARIA (332)
* CROATIA (321) 
* ESTONIA (288)
* LETONIA (258) 
* LITUANIA (220) 
* ROMANIA (177)
* BOSNIA (171) 
* BULGARIA (145)
* ALBANIA (55) 

TE MAI MIRI CA NEMTII SUNT SUPARATI PE GRECI, CARE AU O PENSIE  MEDIE PESTE CEA A ELVETIENILOR, DE DOUA ORI MAI MARE DECAT A GERMANILOR, SAU DE PESTE TREI ORI MAI MARE DECAT A BRITANICILOR,  ETC?! _

BANCUL CARE I-A SCOS DIN MINTI PE GRECI, DAR LA CARE RADE TOT RESTUL EUROPEI....
Noua initiativa UE: Adopta un grec pentru doar 500 de euro!
Pentru aceasta suma, el va face tot ce n-ai tu timp sa faci:
- va dormi pana la amiaza,
- va citi ziarele,
- va bea o cafea,
- va discuta despre sport si politica,  
- va trage un pui de somn dupa-masa,
- va merge la bar, la restaurant si la chefuri!

BONUS: NOUA MONEDA A GRECIEI SE VA NUMI "ZEURO".

TRIST, DAR ADEVARAT! SA TE TEMI DE GRECI, CHIAR SI ATUNCI CIND LE FACI DARURI

Al Doilea Război a devenit Mondial întru apărarea Poloniei, dar la Yalta, polonezii i-au fost daţi lui Stalin. Bileţelul lui Churchill îi cerea Tătucului 90% din Grecia. Acolo, în Grecia, populaţia era majoritar comunistă, dar Mediterana nu putea fi lăsată la cheremul flotei sovietice.Grecia a rămas în lumea aşa-zis liberă (liberă, în orice caz, de comunism). Dar cum să o faci să-şi uite poftele de comunizare? Făcându-i daruri. Băncile occidentale au început să cumpere câte bonuri de tezaur au avut chef grecii să vândă. Şi au avut chef să  vândă în valoare de multe, multe miliarde de dolari (apoi, euro). Acum, iată, s-au acumulat 320 de miliarde de euro, care figurează, desigur, ca datorie suverană: 30.000 de euroi pe cap de grecotei. Record mondial. Tot trăind din daruri, grecii s-au învăţat cu banul uşor câştigat. Şi-au dat dar din dar: a 13-a şi a 14-a pensie, al 13-lea şi al 14-lea salariu. Trai, nineacă, pe banii occidentalilor, britanici şi nemţeşti, în principal. Aşa era aranjamentul financiar supravegheat de NATO. Ca să moară comunismul din capul grecului, hai să-i dăm un  trai aşa cum crede el că l-ar avea dacă ar da ţara pe mâna comuniştilor! Guvernanţii, după ce au plecat coloneii de la conducerea ţării, l-au mituit pe grec în fel şi chip. L-au iertat de taxe. L-au lăsat să facă evaziune fiscală.Şi bugetul? Cu ce se umplea bugetul dacă taxele erau o glumă? Cu daruri de la occidentali, care continuau să cumpere bunuri greceşti de tezaur. Până când, dom'le? Până la prima mare criză financiară. Şi după aia? Austeritate? Nu merge, căci grecul sărăcit o dă înapoi spre comunism. Iertare de datorii? Nu merge, căci băncile britanice şi nemţeşti ar da faliment. Muncă (investiţii)? Nu merge, căci grecul s-a învăţat cu lenea bine plătită, iar dacă îi aduci muncitori străini iese pe străzi şi dă foc oraşelor.


Aşa a apărut în lume un experiment unic: stat supersocial pe banii altora.Aceştia, ăia cu banii, nu prea mai au nici ei bani. Pot să-i tipărească!Da, pot. Dar asta ar însemna inflaţie pe euro.Să-i dăm pe greci afară din zona euro ca să-şi producă ei propria lor inflaţie, fără să contamineze toată zona! Păi, nu merge nici aşa. Ar fi un precedent care ar scoate tot sudul zonei euro din zonă: Spania, Portugalia, Italia. Căci şi aceste ţări erau pofticioase de comunizare şi au fost şi ele mituite cu daruri otrăvite din aceleaşi bănci occidentale.

Să le cumpere chinezii bonuri! Nu le vor cumpăra, căci nu sunt atât de proşti. Chinezii vor să cumpere euro-bonuri, garantate de Banca Centrală a UE, dar Germania nu vrea astfel de bonuri de tezaur care n-ar face decât să se ducă în dar către aceeaşi gaură neagră din Grecia, în loc să se ducă spre bunăstarea neamţului, de zece ori mai harnic decât grecul.

Să-şi vândă grecul tot ce are: munţi, temple, statui, zei, flota! Acolo se va ajunge. Dar lent, lent. Ca nu cumva grecul, bruscat prea tare, să-i scoată pe comunişti din cimitire şi să-i pună în muzee. Nu vor aduce mai mulţi turişti, dar le vor da o lecţie occidentalilor: să te temi de greci şi când le faci daruri. 

SURSA: TRICOLORUL.RO

VENITURI CU ADEVARAT "NESIMTITE" IN RAPORT CU MUNCA DEPUSA .DOAR OBEDIENTA
------

EXCLUSIV - Cititi aici salariile spectaculoase pe timp de criza ale membrilor Consiliului Superior al Magistraturii! Nu va enervati, tensiunea este daunatoare sanatatii!

Duminică, 5 februarie 2012 12:28 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC |
 
Pana acum, toata lumea a urlat pe televiziuni despre salariile "nesimtite" din cateva domenii, cum ar fi aviatia, desi acolo ar fi trebuit spus ca riscul este suta la suta fata de multe alte domenii, examenele se dau din sase in sase luni pana se ies la pensie, la simulator in strainatate, nu aranjate pe aici, prin Romania!), si nimeni n-a fost curios pana acum sa afle ce salarii lunare primesc mai marii forului din Justitie, care nu sunt nevoiti sa ia decizii in fractiuni de secunda si nu depinde viata altora de deciziile lor. Dimpotriva in Justitie, si cand s-au luat decizii proaste, care au impotmolit sau au dus la regresul Justitiei pe anumite trosoane, n-a raspuns nimeni. CSM e precum Guvernul: isi asuma raspunderea, dar nimeni nu-l sactioneaza! Lumeajustitiei.ro este in masura sa va ofere cifre exacte privind salariile brute si nete pe luna ale acestora, transmise de Directia Economica si Administrativ din cadrul acestei institutii, informatii solicitate de noi in baza Legii 544/2001.
Iata cat au pe statul de plata membrii CSM!
Cel mai mare salariu este cel al Gratianei Isac, procuror sef birou la DIICOT inainte de a fi ales in CSM ca reprezentant al PICCJ.
Salariul brut al Gratianei Isac este de 23.620 lei, net 17.717 lei.
Urmeaza procurorul Bogdan Licu, cu un brut de 22.518 lei, si un salariu net lunar de 16.847 lei.
Culmea, Mona Pivniceru, judecator de Inalta Curte de Casatie si Justitie, are un salariu mai mic decat al acestora: 20.473 lei, net-15.233 lei.
Procurorul Florentina Gavania, fost prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Sector 6, are salariul un pic mai mare decat Mona Pivniceru, adica 20.581 lei brut, si 15.317 lei net lunar.
Judecatorul de Judecatorie Oradea, Cristi Vasilica Danilet, cu un salariu de 20.201 lei brut, si 15.018 net. De remarcat, salariul lui Danilet este aproape cat cel al Monei Pivniceru, care pana acum, din lista, are cel mai inalt grad din magistratura si este mai mare decat salariul judecatorului Horatius Dumbrava, care are salariul brut la CSM de 17.622 lei si 12.981 lei net.
Judecatorii Adrian Toni Neacsu si Alexandru Serban sunt incadrati la CSM cu acelasi salariu burt de 16.969 lei, si un net de 12.466 lei.
Procurorul George Balan, fost vicepresedinte al CSM si judecatorul ICCJ Mircea Aron, au un salariu brut identic, - 19.078 lei si net lunar de 14.131. lei.
Judecatorul Marius Tudose, presedinte al Judecatoriei Sector 3, are salariul imediat sub cei doi, adica un brut de 18.009 lei si un net de 13.287 lei.
Judecatorul Ana Cristina Labus un picut mai mic decat acesta, adica 17.840 lei brut si 13.154 net.
In fine, actualul presedinte al CSM, fost sef Sectie contencios la curtea de Apel Bucuresti, Alina Ghica castiga cam tot atata cat judecatorul Tudose, adica 18.145 lei brut, si 13.394 lei net, mai putin decat Cristi Danilet, intr-un algoritm aplicat pe care nimeni nu-l intelege.
Vicepresedintele CSM, procurorul Oana Schmidt-Haineala are salariul apropiat de cel al judecatorului Ana Cristina Labus, adica 17.558 brut si un net de 12.930 lei.
Acestea sunt salariile la aceasta ora ale membrilor plini ai CSM. Salarii care, si pe jumatate daca ar exista, ar scoate din criza orice medic, orice profesor din Romania sau, daca ar fi injumatatite, din jumatatea ramasa de la fiecare, ar mai putea fi platiti cate cel putin trei bugetari cu salarii brute de circa 2000 lei pe luna.
Membrii CSM au salarii cu mult peste seful statului, ministrul Justitiei, procurorul general al Romaniei, judecatorii Curtii Constitutionale etc!
Ar mai fi de mentionat faptul ca inainte de a fi ales in CSM, judecatorul Cristi Danilet a ridicat la Judecatoria Oradea, ca vicepresedinte, un venit anual (ca judecator cu grad de tribunal) , conform declaratiei de avere din 21.01.2011, suma de 99.780 lei. Intrucat aceasta suma cuprinde si al 13-lea salariu, dar si prima de vacanta (ca, deh, magistratii sunt mai merituosi ca restul bugetarilor si au avut pe criza din 2010 si premiu pentru relaxare!!!), dintr-un calcul estimativ reiese ca el avea un salariu de cca 6000- 7000 lei lunar. De la acest salariu si pana la 15.018 lei salariu net cat are la aceasta ora in CSM, e un salt deosebit, nu-i asa?
Am ales sa vedem de unde a plecat si unde a ajuns membrul CSM Cristi Danilet cu salariul din 2010 pana azi nu pentru ca am avea ceva personal cu el, ci pentru ca este cel la care a avut loc unul dintre salturile salariale cele mai mari.
In ce priveste salarile la CSM, in mod evident acestea sunt spectaculoase fata de multe altele, batandu-le pana si pe cele de la Curtea Constitutionala, batand cu mult salariul ministrului Justitiei, al Procurorului General al Romaniei si al altor categorii de bugetari cu functii de conducere.
In final, remarcam pozitiv faptul ca CSM a dat dovada de transparenta si promptitudine, raspunzand la solicitarea inaintata de catre Lumeajustitiei.ro, solicitare bazata de Legea 544/2001.
P.S. - Pentru studiu comparat, intrati pe site-ul ANI, la portalul declaratiilor de avere: http://declaratii.integritate.eu/home/navigare/cautare-avansata.aspx
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu